KHL
Kazaň – Jekaterinburg 3:0 (kon.) | CSKA Moskva – Jaroslavľ 3:1 (kon.) | D. Moskva – Nižnekamsk 3:0 (kon.)
Helsinki – Čeljabinsk 1:3 (kon.) | Petrohrad – Ufa 3:2 (po pr.) | Viťaz – S.Moskva 1:3 (kon.)
Riga – Red Star Kunlun 5:3 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Pondelok 16.11.2020, 17:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:15:55)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 27 zákroků, úspěšnost 90%
     
    Hokejisté Kazaně zvítězili z pozice lídra Východní konference nad třetím Jekatěrinburgem 3:0 a pojistili si tak pozici na čele. Domácí dali základ k vítězství už v první třetině, kdy se do černého trefili Michail Gluchov a Alexandr Burmistrov. Druhá dvacetiminutovka gól nenabídla a v té třetí dal definitivní razítko na výhru Kvartalnovovy družiny svým druhým zásahem Alexandr Burmistrov. Jekatěrinburg svému soupeři rychlostně nestíhal, navíc mu dělali problémy dobře pracující obrana a skvěle chytající Reideborn, jenž si po zásluze připsal čisté konto. Kazaň díky vítězství navýšila náskok na dnešního soupeře na šest bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Poslední střelecký pokus utkání patřil obránci Trjamkinovi. Dělovka od pravého mantinelu minula prostor u pravé tyčky.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:58
    Nikita Trjamkin naslepo vyhazoval po mantinelu. Alexej makejev nedokázal těžký pas zpracovat, píská se zakázané uvolnění.
     
    58:29
    Alexej Vasilevskij si hodil kotouč kolem Petrova, jenže cestu mu zkřížil Judin. Ten si před soka navíc dokázal dát tělo, čímž ho úplně odstavil od puku.
     
    57:59
    Justin Azevedo odrazem o mantinel nahrál Galijevovi, jenž se ocitl v situaci dvou proti jednomu. Sobecky vzal akci na sebe, bránu minul.
     
    57:30
    Ve výborné náladě hrající Kazaň pokračuje v útočení, naopak hráči Jekatěrinburgu působí odevzdaným dojmem.
    56:17 Alexandr BURMISTROV - 3:0
     
    56:17
    Kazaň vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! za vyhozeným pukem z obranného pásma se rozjel ALEXANDER BURMISTROV, jenž přebruslil pomalého Trjamkina, obtočil bránu a puk posléze zasunul k levé tyči! Kovář přitiskl beton k brankové konstrukci pozdě. Asistence: Michail Fisenko a Dmitrij Voronkov.
     
    55:16
    Svěřenci trenéra Kvartalnovova dokonce získali útočné pásmo, kde drží cenné vteřinky. za brankou probíhá bitva o puk hned několika hráčů.
     
    54:53
    Na ledě se teď objevila kompletní třetí formace Jekatěrinburgu. Ani ta však nedokázala najít recept na skvěle chytajícího brankáře.
     
    54:05
    Domácí se brání bez větších problémů. Je pochopitelné, že dopředu se už tolik nepoženou a budou spíše bránit náskok.
     
    53:53
    Trest Azeveda je u konce. Zmar hostujících hráčů dokonale vystihl záběr na střídajícího Bočarova, který vzteky málem zlomil hokejku.
     
    53:20
    Z levého kruhu vyzkoušel střelecké štěstí Dan Sexton. Zkušený americký forward si vylámal zuby na Reidebornově vyrážečce.
     
    52:28
    Vzápětí se hráči v bílých dresech musejí stěhovat do středního pásma vlastní vinou. Holland přejel útočnou modrou dříve než s pukem jedoucí Bočarov.
     
    52:02
    Dlouho hosté v útočném pásmu nepobyli. Da Costa totiž po buly přikopl touš Pedanovi, jehož nahození zastavil až za bránou Kovář.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 8. M. Gluchov (Lukojanov, Chenkeľ), 11. Burmistrov (Žuravljov, Galijev), 57. Burmistrov (Fisenko, Voronkov)


    Ak Bars Kazaň: Reideborn (Miftachov) – Ľamkin, Judin, Pedan, Rukavišnikov, Chenkeľ, Žuravljov, Lučevnikov – K. Petrov, Azevedo (C), Galijev – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – M. Gluchov (A), Burmistrov, Lukojanov (A) – Voronkov, Safonov, Dyňak – Fisenko.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (C), Zborovskij, Ch. Genoway, Mamkin, D. Bodrov, D. Zajcev – Golyšev, Macek (A), Makejev – Sexton, Holland (A), Bočarov – Litovčenko, P. Kulikov, Obidin – Platt, Protapovič, Belousov – Ovčinnikov.

    Rozhodca: Sergejev, Ščeňjov – Strelcov, Parikov