Gruzínsko – Bielorusko 1:0 (kon.) | S. Macedónsko – Kosovo 2:1 (kon.) | Nórsko – Srbsko 1:2 (po pr.)
Škótsko – Izrael 0:0 (5:3 po pen.) | Slovensko – Írsko sk 0:0 (4:2 po pen.) | Bosna – Sev. Írsko 1:1 (3:4 po pen.)
Bulharsko – Maďarsko 1:3 (kon.) | Island – Rumunsko 2:1 (kon.)
koniec
Severné Macedónsko
2:1 (2:1)
Kosovo
cz Štvrtok 08.10.2020, 20:45 • National Arena Todor Proeski, Skopje (NMK) • Kvalifikácia ME • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Na opačné straně hřiště se řítil sám na bránu jeden z hráčů Severní Makedonie, jenže Arijanet Muric ho v tváří v tvář fantasticky vychytal! Aleksandar Trajkovski byl hráčem, který se krásně uvolnil a mohl rozhodnout střetnutí.
    90+5. Stole Dimitrievski senzačně udržel vedení domácích!
     
    90+5
    Stole Dimitrievski vytáhl dvojici úžasných zákroků, když nejprve zasáhl proti přízemní střele zpoza šestnáctky a poté dorážce Fidana Alitiho z bezprostřední blízkosti u levé tyče!
     
    90+3
    Stole Dimitrievski viděl v nastavení žlutou kartu za zdržování. Severní Makedonie je hodně blízko k postupu.
     
    88
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Ilja Nestorovski, přichází Aleksandar Trajkovski.
     
    88
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Stefan Ristovski, přichází Tihomir Kostadinov.
     
    87
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Herolind Šala, přichází Leart Paqarada.
     
    84
    Elba Rašani chtěl hrát míč nohou, přestože byl hodně vysoko, a nakopl protihráče do hlavy. Další žlutá karta.
     
    80
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Goran Pandev, přichází Ivan Tričkovski.
     
    80
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Arijan Ademi, přichází Stefan Spirovski.
     
    78
    Ezgjan Alioski se ocitl na levé straně šestnáctky úplně sám a z úhlu napřáhl k prudké přízemní střele, kterou Arijanet Muric na přední tyči vyrazil! K dorážce se poté dostal Goran Pandev, jenže zamířil mimo. Následoval pouze odkop.
     
    75
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Bersant Celina, přichází Lirim Kastrati.
     
    73
    Stefan Ristovski zastavil rychlý protiútok Kosova ostrým faulem, za který byl ihned odměněn žlutou kartou.
     
    71
    Valon Beriša zahrál po rohovém kopu Severní Makedonie uprostřed šestnáctky rukou poté, co se mu do ní míč odrazil od země. Penalta nikde.
     
    66
    Aktivní Goran Pandev se ocitl na pravé straně šestnáctky úplně sám a ještě situaci vyšperkoval diagonální přihrávkou na Arijana Ademiho, který z blízkosti skóroval do prázdné brány, gól však opět neplatil kvůli ofsajdu! Správné rozhodnutí.
     
    64
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Mërgim Vojvoda, přichází Edon Žegrova.
     
    64
    A další šance Severní Makedonie! Uprostřed šestnáctky hlavičkoval po centru z pravé strany Ilja Nestorovski, míč ale usměrnil přímo do náruče brankáře! Arijanet Muric snadno zasáhl.
     
    63
    Ezgjan Alioski se dostal k odraženému míči po centru z rohového kopu a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele, kterou jeden z hráčů Kosova přizvedl těsně nad! Velice důležitá teč.
    62. Goran Pandev pořádně protáhl gólmana Arijaneta Murice
     
    62
    Goran Pandev si nyní zpracoval míč na hranici šestnáctky zády k bráně a z otočky napřáhl k nádherné přízemní střele, která poté mířila ke vzdálenější levé tyči, Arijanet Muric ji ale vytáhl skvělým zákrokem na rohový kop! Další šance.
     
    59
    Arbër Zeneli se teď pomazlil s míčem v blízkosti šestnáctky a zpoza ní napřáhl k nádherné střele, která skončila těsně nad vzdálenějším pravým horním rohem brány! Mohlo být srovnáno 1:1.
     
    56
    Ezgjan Alioski podstoupil souboj rameno na rameno a Mërgim Vojvoda mu přišlápl nohu, byl to ovšem první jmenovaný muž, kterému rozhodčí neprávem udělil žlutou kartu.
     
    54
    Goran Pandev sice skóroval do prázdné brány po nádherné kombinaci Severní Makedonie, jenže pomezní rozhodčí nyní správně odhalil ofsajd!
     
    51
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Egzon Bejtullaj, přichází Kire Ristevski.
     
    46
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Atdhe Nuhiu, přichází Elba Rašani.
     
    45+3
    Fidan Aliti mohl odčinit vlastní gól, když se po přetaženém centru ze standardní situace dostal k hlavičce na vzdálenější pravé tyči, z ostrého úhlu ovšem usměrnil míč jen do náruče brankáře!
     
    42
    Fotbalisté Severní Makedonie vyrazili na levé straně do rychlého protiútoku a na přední tyči se dostal do zakončení Ilja Nestorovski, jenže měl míč pod sebou a s jeho přízemní střelou si Arijanet Muric bez problému poradil. Stále 2:1.
     
    38
    A další žlutá karta pro hráče Severní Makedonie. Tentokrát ji viděl za faul u postranní čáry Arijan Ademi.
     
    37
    Ilja Nestorovski dostal žlutou kartu a těžko říci, za co, protože uprostřed středového kruhu byl evidentně stažen k zemi Goran Pandev. Dost možná za protesty.
    33. Darko VELKOVSKI - 2:1
     
    33
    Makedonie právě vstřelila branku!
    Enis Bardhi rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a do šestnáctky poslal nádherný centr, na který si naběhl DARKO VELKOVSKI, a hlavou míč usměrnil ke vzdálenější pravé tyči! Severní Makedonie si vzala ztracené vedení rychle zpátky. Asistence: Enis Bardhi.
    29. Florent HADERGJONAJ - 1:1
     
    29
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    Stole Dimitrievski udělal obrovskou chybu, když v blízkosti hranice šestnáctky nedokázal zachytit míč a poté už nemohl hrát rukama, za což ho krásnou střelou zpoza pokutového území potrestal FLORENT HADERGJONAJ! Míč přelétl hlavu vyběhnutého brankáře Severní Makedonie a Kosovo vyrovnalo. Asistence: Bersant Celina.
    16. Benjamin KOLOLLI - 1:0
     
    16
    Makedonie právě vstřelila branku!
    Stefan Ristovski si nyní naběhl na pravé straně šestnáctky na krátkou přihrávku od Arijana Ademiho a bez přípravy napřáhl k přízemní střele, která sice nebyla prudká a navíc mířila mimo, jenže zásluhou špatné teče BENJAMINA KOLOLLIHO proskákala ke vzdálenější levé tyči! Severní Makedonie udeřila a vede v úvodu 1:0.
     
    14
    Arbër Zeneli se snažil prosadit v blízkosti levé postranní čáry, kde si míč skvěle pokryl tělem a zezadu do něj nepříjemně a ostře vlétl Egzon Bejtullaj. Následovala žlutá karta.

    Tomáš Reiner

    Góly: 16. Kololli (vla.), 33. Velkovski (E. Bardhi) – 29. Hadergjonaj (Celina)

    Karty:   14. Bejtullaj (MAK), 37. Nestorovski (MAK), 38. A. Ademi (MAK), 56. Alioski (MAK), 73. Ristovski (MAK), 90+3. Dimitrievski (MAK) – 84. Rašani (KSV)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 13:19.
    Severné Macedónsko: Dimitrievski – Bejtullaj (51. Ristevski), Velkovski, Musliu – Ristovski (88. Kostadinov), Nikolov, A. Ademi (80. Spirovski), Alioski – E. Bardhi – Nestorovski (88. Trajkovski), Pandev (C) (80. Tričkovski).
    Náhradníci: Božinovski, Šiškovski – Toševski, Ristevski, Tričkovski, Trajkovski, Hasani, Kostadinov, Stojanovski, Velkoski, Spirovski, Zajkov.

    Kosovo: Muric – Vojvoda (64. Žegrova), Drešević, Aliti, Kololli – Šala (87. Paqarada), Valon Beriša (C) – Hadergjonaj, Celina (75. Kastrati), Zeneli – Nuhiu (46. Rašani).
    Náhradníci: Bekaj – Loshaj, Raškaj, Kastrati, Hasani, Rašani, Paqarada, Žegrova, Muslija.

    Rozhodca: Danny Makkelie (NED). Asistenti: Mario Diks (NED), Hessel Steegstra (NED). Čtvrtý rozhodčí: Allard Lindhout (NED). VAR: Jochem Kamphuis (NED). AVAR: Kevin Blom (NED)