Gruzínsko – Bielorusko 1:0 (kon.) | S. Macedónsko – Kosovo 2:1 (kon.) | Nórsko – Srbsko 1:2 (po pr.)
Škótsko – Izrael 0:0 (5:3 po pen.) | Slovensko – Írsko sk 0:0 (4:2 po pen.) | Bosna – Sev. Írsko 1:1 (3:4 po pen.)
Bulharsko – Maďarsko 1:3 (kon.) | Island – Rumunsko 2:1 (kon.)
koniec
Island
2:1 (2:0)
Rumunsko
cz Štvrtok 08.10.2020, 20:45 • Laugardalsvöllur, Rejkjavík • Kvalifikácia ME • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:49:20)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:10.
     
    Island postoupil do finále vyřazovací části o postup na odložené Euro 2021 po velmi dramatickém zápase, v němž nakoenc na domácím stadiónu porazil mírně favorizované Rumunsko těsným výsledkem 2:1. Sevěřané vstřelili oba zásahy v prvním poločase, v obou trefách měl prsty Gylfi Sigurdsson. Nejprve v 16. minutě vystřelil přízemní střelu k pravé tyči, aby o devatenáct minut později vypálil další nechytatelný pous, tentokráte zakroucený k levé tyči. Rumunsko ve druhém poločase zabralo, ale dokázalo jen snížit, nařízený pokutový kop proměnil v 63. minutě Alexandru Maxim. Poslední minuty si pevná defenziva Islandu s přehledem pohlídala, na gólmana Hannese Halldórsona nešla, kromě penalty, jediná střela.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Je to jasné, Island postoupí! Poslední příležitost hostů zazdil Gabriel Iancu, který spadl po údajném kontaktu s Magnússonem. Za simulování uviděl žlutou kartu.
     
    90+4
    Islanďané brání vlastní pokutové území v kompletní sestavě. Čas Rumunům ubíhá straně rychle, mají čas na jeden, možná dva rychlé útoky.
     
    90+3
    Gólman Hannes Halldórsson zaváhal, avšak nakonec vystartoval z brankové čáry a balón sebral jen těsně před sprintujícím Keșerüem. To bylo těsné.
     
    90+2
    Útočný faul na okamžik zastavuje útočné snahy hostů na tolik potřebnou druhou branku. Alexandru Cicâldău si proti Pálssonovi pomohl zatažením za dres.
     
    90+1
    Radoiova družina bojuje ze všech sil o vyrovnání. Do přelidněné šestnáctky poslal centr Claudiu Keșerü, nejvýše vyskočil Ragnar Sigurdsson.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Stoper Hördur Magnússon vybojoval balón proti kličkujícímu Cicâldăuovi. Vzápetí nezazmatkoval a v klidu rozehrál na volného Bjarnasona.
     
    88
    Mihai Bălașa hledal dlouhým nákopem Puşcaşe sprintujícího po levém křídle. Victor Pálsson včas zasáhl, hlavou posunul míč do zámezí.
     
    87
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Nicolae Stanciu, přichází Alexandru Cicâldău.
     
    86
    Pokračuje rumunská kombinace na polovině soupeře. George Puşcaş zkusil vystřelit z hranice šestnáctky, houf fotbalistů před sebou nepropálil.
     
    85
    Alexandru Crețu utekl osobnímu strážci a zprava centroval do vápna. Nepovedený obranný zákrok předvedl Bjarnason, k jeho štěstí Stanciu z voleje přestřelil.
     
    84
    Rumuni sice hrají s míčem na kopačkách, jenže pouze na vlastní polovině. Presující Kolbeinn Sigthórsson nadělal velké starosti Maneovi, jenž pod tlakem přihrával brankáři.
     
    83
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Johann Gudmundsson, přichází Rúnar Sigurjónsson.
     
    82
    Hosté se dožadovali penalty poté, co pronikající Ianis Hagi trefil do ruky Ragnara Sigurdssona. Ten měl obrovské štěstí, že svou horní končetinu stihl dát k tělu.

    Milan Huppert

    Góly: 16. G. Sigurdsson (Gudmundsson), 35. G. Sigurdsson (Finnbogason) – 63. Maxim (pen.)

    Karty:   62. R. Sigurdsson (ISL) – 36. Maxim (RUM), 90+5. Iancu (RUM)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:10.
    Island: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, Magnússon – Traustason, Gunnarsson (C), B. Bjarnason, Gudmundsson (83. Sigurjónsson) – G. Sigurdsson, Finnbogason (75. Sigthórsson).
    Náhradníci: Kristinsson, Rúnarsson – Anderson, Bödvarsson, Eyjólfsson, A. Gudmundsson, Ingason, Kjartansson, Sävarsson, Sigthórsson, Sigurjónsson, A. Skúlason.

    Rumunsko: Tătăruşanu – Manea, Bălașa, Burcă, Camora – Stanciu (87. Cicâldău), Crețu, Maxim (80. Keșerü) – Deac (46. Iancu), Alibec (46. Puşcaş), Mitrita (46. Hagi).
    Náhradníci: Lazar, Nita – Bancu, Cicâldău, Grigore, Hagi, Hanca, Iancu, Keșerü, Marin, Puşcaş, Toșca.

    Rozhodca: Skomina (SLO) – Praprotnik (SLO), Vukan (SLO)