Turín – Bergamo 2:4 (kon.) | Cagliari – Lazio 0:2 (kon.) | Sampdoria – Benevento 2:3 (kon.)
Inter – Fiorentina 4:3 (kon.)
koniec
FC Turín
2:4 (2:3)
Atalanta Bergamo
cz Sobota 26.09.2020, 15:00 • Venue Stadio Olimpico Grande Torino • Talianska Seria A • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky fotbalu! Ve 2. kole italské Serie A se utkají také Turín FC a Atalanta Bergamo. Atalanta, která se postupně vyšplhala mezi nejlepší celky v Itálii, by měla být favoritem duelu, Turínští ale na tohoto soupeře dokáží zahrát.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio:
    Atalantu čeká úvodní duel nové ligové sezóny. V 1. kole totiž ještě měla vzhledem k účinkování ve čtvrtfinále Ligy mistrů volno. Celek z Bergama se pod vedením kouče Giana Piera Gasperiniho (v klubu působí od roku 2016) postupně vypracoval mezi italskou elitu a navíc se prezentuje ofenzivním fotbalem. V minulé sezóně Atalanta příjemně překvapila v Lize mistrů, kde prošla až do čtvrtfinále, v němž velmi smolně prohrála s PSG, které otočilo vývoj zápasu až v jeho samotném závěru. V Serii A pak tým z Lombardie obsadil třetí příčku. To znamená, že v Lize mistrů bude účinkovat i letos. Mezi hlavní opory Atalanty patří stopeři Rafael Tolói s Josém Luisem Palominem, záložníci Remo Freuler s Mariem Pašalićem a o střílení gólů se starají Luis Muriel, Alejandro Gómez či Duván Zapata.
     
    Turín FC:
    Menší z turínských celků obsadil v loňském ročníku Serie A až šestnácté místo, což bylo zklamání. Vedení klubu proto v létě přivedlo trenéra
    Marca Giampaola a také několik nových hráčů. V úvodním kole ale býci padli 0:1 na hřišti Fiorentiny, byť herně to z jejich strany nebylo úplně špatné. Brankářskou jedničkou Turína je zkušený italský reprezentant Salvatore Sirigu. Mezi další důležité hráče patří brazilský stoper Gleison Bremer, argentinský krajní obránce Cristian Ansaldi, záložník Tomás Rincón či útočník Simone Zaza. Z letních posil jmenujme třeba polského záložníka Karola Linettyho.
     
    Ve vzájemných zápasech se dlouhodobě více daří Turínu. Ten uspěl i ve 2. kole loňské sezóny na hřišti Atalanty, kde zvítězil 3:2. Celek z Bergama ale v lednu kontroval drtivou výhrou 7:0 na půdě soupeře.
     
    Úvodní sestavy:

    Turín FC: Sirigu – Vojvoda, N'Koulou, Bremer, Murru – Meïté, Rincón, Linetty – Berenguer – Zaza, Belotti (C).
    Náhradníci: Rosati, V. Milinković-Savić – Ansaldi, Buongiorno, Edera, Falqué, Lukić, Izzo, Millico, Lyanco, Verdi.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Sportiello – Tolói, Caldara, Šutalo – Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens – A. Gómez (C) – Muriel, D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Carnesecchi – Da Riva, Malinovskyj, Traoré, Romero, Pašalić, Palomino, Mojica, S. Lammers.

    Rozhodčí: Irrati – Imperiale, Di Gioia.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal na starost domácí celek, který bude hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu musel směrem dozadu pracovat domácí N'Koulou, který odkopával za sebe, kde se v souboji dokázal prosadit hostující hráč.
     
    4
    Přihrávka na levé křídlo nakonec směřovala na hostujícího Gosense, kterému se povedlo odcentrovat do pokutového území, kde na dlouhou nohu zakročil Meite.
     
    5
    Za volným míčem se jako první dostal vracející se Caldara, který ihned roztáhl hru k postranní lajně, kde se Hateboer pokoušel o přízemní centr do šestnáctky.
     
    6
    Na opačné straně jsme sledovali kombinaci domácího celku, který se nakonec vracel až ke středovému kruhu, odkud Rincón přenášel hru do volného prostoru.
     
    7
    Ukázkové zpracování míče předvedl Linetty, který před napadajícím protihráčem raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na Sirigua, který váhá s rozehrávkou.
     
    8
    Muriel dokázal oklamat N'Kouloua, načež se dostal do pokutového území. Tam se po souboji s Bremerem ocitl na zemi, o penaltový zákrok se ale nejednalo.
     
    9
    Obrovská šance na druhé straně! Zničehonic se do slibného zakončení natlačil domácí Zaza, který dělovkou orazítkoval horní konstrukci branky.
    9. Zaza napálil pouze břevno.
     
    10
    Gosens měl na levé straně celkem dost prostoru na centr, který poslal velice přesně na Muriela. Druhého jmenovaného ovšem dokázal odzbrojit Berenguer.
     
    11
    Na opačné straně se na hranici pokutového území povedlo zakročit Caldarovi, který poté roztáhl hru k postranní lajně, kde se Gómez daleko s míčem nedostal.
     
    11
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Turín se opět dostal na útočnou polovinu, kde se Rincón zbavil napadajícího Gómeze, načež nahrávkou mezi hostující obranu vyzval ke skórování ANDREU BELOTTIHO, jehož prudká rána levou nohou směřovala mimo dosah brankáře Sportiella.
    11. Andrea BELOTTI - 1:0
     
    12
    Atalanta to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Hostující obrana se zatím nejeví moc pevně, už totiž mohla inkasovat druhou branku.
     
    13
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Avšak jsme na vyrovnání nemuseli dlouho čekat! Jeden z domácích fauloval kousek od středového kruhu, přičemž se Bergamo rozhodlo rozehrát po zemi. Zapatovi se povedlo přiťuknout míč do tandemu na kapitána ALEJANDRA GÓMEZE, který nechytatelnou střelou o tyč nedal Siriguovi sebemenší šanci.
    13. Alejandro GÓMEZ - 1:1
     
    14
    Bergamo se sice dočkalo vedoucí branky, avšak ta nakonec neplatí. Gosens se v době nahrávky nacházel v ofsajdu, Murielovo zakončení tak bylo zbytečné.
     
    17
    Směrem dozadu se musel vracet hostující Tóloi, který měl na zádech dotírajícího Belottiho. Prvně jmenovaný to udělal výborně, neboť si došel pro další faul.
     
    18
    Atalanta se musela vracet pro míč hluboko na vlastní obrannou polovinu. S rozehrávkou navíc pomohl také Gómez, kterému se povedlo přenést hru na Muriela.
     
    19
    Domácí celek zapomněla na naprosto volného Gosense, který se zničehonic zjevil v tutové šanci. Jeho tvrdá rána ovšem naprosto minula domácí branku.
     
    20
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, zatím sledujeme hodně ofenzivní podívanou. Turín byl aktivnější v samotném úvodu, nyní převzal otěže zápasu soupeř.
     
    21
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se poprvé v tomto duelu dostává do vedení! Za dlouhým pasem za obranu se vydal křídelník LUIS MURIEL, který to udělal skutečně parádně. Míč totiž zkusil trefit z těžké pozice, přičemž se mu povedlo zamířit přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.
    21. Luis MURIEL - 1:2
     
    24
    Turín si tak vedení moc dlouho neužil, v tuto chvíli sám musí dotáhnout jednobrankovou ztrátu. Do konce zápasu zbývá hodně času, stav se může klidně otočit.
     
    25
    Do kombinace se zapojil také domácí brankář Sirigu, který měl na rozehrávku celkem dost času. Nakonec zkoušel na druhé straně hrací plochy najít Zazu.
     
    26
    Zapatovi se povedlo uspět v hlavičkovém souboji, přičemž dokázal prodloužit míč za sebe. Tam se nacházel pouze Bremer, který narazil do prvního soupeře.
     
    27
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl domácí Belotti, chvíli se tak hrát nebude. Hlavní sudí totiž přerušil hru, na řadu přijde standardní situace pro domácí.
     
    28
    Do vzduchu se dostával také Zaza, který ovšem neodhadl dráhu dopadu balónu. Za ním tak číhal pozorný Caldara, kterému se povedlo přenést hru křížem.
     
    29
    Bergamo se s míčem opět vracelo na obrannou polovinu, kde se domácí pokoušeli o napadání rozehrávky. Sportiello ovšem odkopával směrem na druhou stranu.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Mattia Caldara (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    31
    K práci s míčem se dostal také Sirigu, který si přehodil balón na levou nohu, aby následně oslovil volného Murrua. Po akci se málem ke střele dostal Belotti.
     
    32
    Z velké vzdálenosti to přímo na domácí branku zkoušel Zapata, který ovšem mířil pouze doprostřed. Pro brankáře Sirigua se jednalo o hodně snadné sousto.
     
    33
    V hlavičkovém souboji si zcela očividně pomohl rukama domácí Bremer, což uviděl také hlavní sudí. Na zemi se zjevil Zapata, Atalanta Bergamo rozehrála po zemi.
     
    34
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Turín FC. Rozehrávky od pravého praporku se nakonec ujal Berenguer, který svým centrem našel prvního protihráče.
     
    35
    Ke střele se dostal také Muriel, který rovněž trefil pouze protihráče před sebou. Hosté se posléze dostali k centru, v pokutovém území zakončoval nad Zapata.
     
    36
    Je za námi více než třetina hry, v posledních minutách nesledujeme zrovna hezkou podívanou. K vidění je celkem dost soubojů, nyní pro změnu fauloval Šutalo.
     
    37
    Fauloval také střelec úvodní branky tohoto zápasu, tedy Belotti. Ten se na hranici pokutového území pokoušel dostat k míči, avšak pouze fauloval de Roona.
     
    38
    Sirigu nepředvedl zrovna dlouhý odkop, přičemž ho poslal ještě před středový kruh. Tam se do souboje dostával Linetty, kterého ale hravě předčil Hateboer.
     
    39
    Bergamo pohodlně přešlo k hranici šestnáctky, kde se o centr levou nohou pokoušel Zapata, který se pokoušel najít Muriela, kterého ale ubránil protihráč.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Simone Zaza (Turín FC).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Domácí obrana opět zaspala, Bergamo se dostává do dvoubrankového vedení! Obrovský kus práce opět odvedl kapitán Gómez, který fantastickou kolmicí našel na malém vápně naběhnuvšího HANSE HATEBOERA, jenž z jedničky vypálil mimo dosah domácího brankáře.
    42. Hans HATEBOER - 1:3
     
    43
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Pátá branka v prvním dějství, tentokráte se prosazují domácí! Do pokutového území totiž přiletěl skákavý centr, jenž putoval mimo dosah Zazy. To nemuselo příliš vadit, za ním se totiž nacházel ANDREA BELOTTI, který šikovnou hlavičkou překvapil brankáře Sportiella.
    43. Andrea BELOTTI - 2:3
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nám dokonce nabídl hned pět branek. Aktivněji do zápasu vstoupil Turín, který nejprve orazítkoval břevno, načež se domácí celek skutečně dostal do vedení. Bergamo ovšem dokázalo odpovědět o pár minut později, hosté se navíc v krátkém časovém sledu dostali do vedení. Koncovka prvního poločasu poté nabídla další dvě branky, nejprve se prosadilo Bergamo, poté také domácí celek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mattia Caldara, přichází José Luis Palomino.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se Atalantě povedlo přejít až k opačnému pokutovému území, kde centroval Zapata. Jeho nabídka ovšem proletěla šestnáctkou.
     
    49
    Gómez prováhal ideální moment k nahrávce na Muriela, avšak tato nabídka přeci jenom přišla. Druhý jmenovaný si potáhl míč na pravou nohu a poté pálil vedle.
     
    50
    Daleko se s míčem na druhou polovinu nedostal ani domácí Rincón, který narazil na prvního protihráče. Bergamo se tak snaží útočit přes pravou stranu hřiště.
     
    51
    Poprvé ve druhém dějství se k míči dostal také brankář Sportiello, který okamžitě přeposlal nahrávku na střídajícího Palomina, jenž se vydal na druhou stranu.
     
    52
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl hostující de Roon, který svému celku zajistil celkem nadějnou standardní sitaci. Zcela určitě to bude na přímý pokus.
     
    53
    K rozehrávce se nakonec postavil sám kapitán Gómez, který to zkoušel technickým obstřelem. Jeho pokus vyletěl vysoko nad, Sirigu tak nemusel zasahovat.
     
    54
    Do zajímavé pozice se před malým momentem dostal domácí Berenguer, který se dokonce protlačil až k zakončení. Sportiello si prostředek branky pohlídal.
     
    54
    Poté se hra přesunula na pravé křídlo, kde se Gómezovi povedlo odcentrovat směrem do malého vápna, kde ve vyložené šanci minul Hateboer.
     
    54
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Posléze se hostující celek přeci jenom dostává zpět do dvoubrankového vedení! Turín se znovu nechal zatlačit ke svému pokutovému území, kde Muriel přihrával přímo proti noze MARTENU DE ROONOVI, jenž placírkou zamířil přesně mimo dosah Sirigua.
    54. Marten de Roon - 2:4
     
    57
    Domácí celek to bude mít opět velmi složité, hned v úvodu druhého poločasu inkasoval čtvrtou branku. Turín tak bude muset dotahovat dvoubrankové manko.
     
    58
    Směrem kupředu se pokoušel vydat aktivní Muriel, který se v rychlostním souboji sice dostal přes Bremera, jenomže domácí obránce zakročil ve skluzu do autu.
     
    59
    Turín si vybojoval standardní situaci, která se nebezpečně snášela do malého vápna. Tam dokráčel také brankář Sportiello, který ukryl balón do svých rukavic.
     
    60
    Sportiello poté rozehrál výhozem do strany na volného Hateboera, který se vydal směrem na útočnou polovinu, kde do kombinace zapojil také volného Freulera.
     
    61
    Na hranici pokutového území se do míče opřel hostující Gómez, který tvrdou dělovkou trefil hráče před sebou. Turín se opět dostává pod obrovský nápor.
     
    62
    Je za námi více než hodina hry, zatím jsme se dočkali hned šesti zásahů. Druhý poločas je jednoznačně v režii Bergama Calcio, které zakládá další útočnou akci.
     
    63
    Po předchozím souboji zůstal na zemi ležet domácí Belotti, který má zdravotní problémy. Hlavní sudí proto musel přerušit hru, na hřišti jsou také lékaři domácích.
     
    64
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Karol Linetty, přichází Saša Lukić.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Luis Muriel, přichází Ruslan Malinovskyj.
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Álex Berenguer, přichází Simone Verdi.
     
    65
    Belotti je nakonec schopen pokračovat v tomto duelu, už se opět hraje. Rozehrávalo se z obranné poloviny Atalanty, Šutalo nakonec nahrával na nohu brankáře.
     
    66
    Další důležitý zákrok domácího brankáře Sirigua, který si pokryl zakončení hlavou pod břevno. Poté následovala rychlá rozehrávka, kterou ale překazil Hateboer.
     
    71
    Domácí faulovali kousek od pokutového územím, což znamenalo standardku pro Bergamo. Rozehrávky se chopil Malinovskij, který centroval vysoko nad.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka. Atalanta se snaží směrem dozadu neudělat žádnou chybu, domácí jsou víceméně neškodní.
     
    73
    Nedovoleně šel do souboje také domácí Meite, který při snaze o zasažení míče trefil pouze nohu de Roona. I tentokráte na scénu míří lékařský personál.
     
    74
    Čistým způsobem byl odstaven od míče domácí Belotti, který zůstal ležet na zemi. O nic vážného se ale nejedná, Bergamo tak pokračuje v další kombinaci.
     
    75
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Simone Zaza, přichází Vincenzo Millico.
     
    76
    N'Koulou se při rozehrávce dostal do menších problémů, přičemž se nakonec rozhodl spolupracovat s brankářem Siriguem, jenž odehrál míč vysoko do vzduchu.
     
    77
    Nedovoleným zákrokem si v předchozím souboji pomohl hostující Freuler, který fauloval spíše takticky. Turín se pokoušel rozehrát narychlo, což se moc nepovedlo.
     
    78
    Domácí celek se následně vydal po levém křídle, kde zadák Murru raději ještě spolupracoval s Rincónem. Turín sice kombinuje, ale daleko od branky soupeře.
     
    79
    Do přehuštěného prostoru nahrával Rincón, který sice dokázal oslovit Meiteho, avšak druhý jmenovaný nenahrál nejpřesněji do strany, kde se mu nabídl Vojvoda.
     
    80
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Tomás Rincón, přichází Jacobo Segre.
     
    81
    Na opačné straně si Malinovskij potáhl míč na levou nohu, načež zkusil odcentrovat do pokutového území. Gosens měl balónu daleko, následovat bude odkop.
     
    82
    Murru se nechal předskočit protihráčem, který se po následné akci nacházel v jasném ofsajdu. Pomezní sudí byl pozorný, což prokázal také opakovaný záběr.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Turínu to směrem dopředu proste nejde, soupeř je všude o krok napřed.
     
    84
    Sirigu velice přesně od své branky rozehrál na volného Meiteho, kterému se povedlo s míčem dokráče až ke středovému kruhu, kde ale narazil do Hateboera.
     
    84
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Sam Lammers.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Mario Pašalić.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Johan Mojica.
     
    86
    Bergamo opět velice přesně kombinuje na polovině soupeře, což mu naprosto vyhovuje. K míči se dostal také střídající Mojica, který málem našel Pašaliće.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Remo Freuler (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    88
    Na řadu přišel rohový kop na přední tyč, který za sebe prodlužoval domácí Segre. Za pokutovým územím si balón našel Freuler, který rovněž našel soupeře.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je zřejmě už rozhodnuto. Ještě nepředbíhejme, zřejmě se bude něco nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+2
    Po souboji v pokutovém území skončil na zemi Belotti, který se dožadoval penalty. Ta zřejmě nepřijde, hlavní sudí se ale dost možná poradí s videorozhodčím.
     
    90+3
    Tak ani to ne, penalta to prostě nebude. Mezitím Bergamo rozehrálo od své branky, přičemž se Mojica pokoušel vydat podél autové lajny, kde nepřesně předával Palominovi.
     
    90+4
    Ono to navíc vypadá, že se žádné další branky již nedočkáme. Hosté v poklidu pracují s míčem na útočné polovině, Turínu totiž hodně odešel fyzicky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 0:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:11.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bergama, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:2. Bergamo vstoupilo do druhého poločasu velice dobře, hned v jeho úvodu si vypracovalo nápor, který skončil čtvrtým zásahem. Atalanta se posléze soustředila na pevnou obranu, která domácí celek nepustila do ničeho vážnějšího. Turínu se totiž ve druhém dějství směrem dopředu absolutně nedařilo, tři body tak putují na konto favorizovaného Bergama. (16:58:43)

    David Suchý

    Góly: 11. Belotti (Rincón), 43. Belotti (Vojvoda) – 13. A. Gómez (D. Zapata), 21. Muriel (A. Gómez), 42. Hateboer (A. Gómez), 54. de Roon (Muriel)

    Karty:   39. Zaza (TUI) – 30. Caldara (ABC), 87. Freuler (ABC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 0:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:11.
    FC Turín: Sirigu – Vojvoda, N'Koulou, Bremer, Murru – Meïté, Rincón (80. Segre), Linetty (64. Lukić) – Berenguer (64. Verdi) – Zaza (75. Millico), Belotti (C).
    Náhradníci: Rosati, V. Milinković-Savić – Ansaldi, Buongiorno, Edera, Falqué, Lukić, Izzo, Millico, Lyanco, Verdi, Segre.

    Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói, Caldara (46. Palomino), Šutalo – Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens (84. Mojica) – A. Gómez (C) (84. Pašalić) – Muriel (64. Malinovskyj), D. Zapata (84. S. Lammers).
    Náhradníci: F. Rossi, Carnesecchi – Da Riva, Malinovskyj, Traoré, Romero, Pašalić, Palomino, Mojica, S. Lammers.

    Rozhodca: Irrati – Imperiale, Di Gioia