Augsburg – Dortmund 2:0 (kon.) | Bielefeld – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.) | Leverkusen – Lipsko 1:1 (kon.)
Mainz – Stuttgart 1:4 (kon.) | Mönchengladbach – Union Berlín 1:1 (kon.) | Schalke – Brémy 1:3 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
1:3 (0:2)
Werder Brémy
Sobota 26.09.2020, 18:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:35:10)
     
    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 4:8.
    Strely mimo: 13:9.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 20:14.
     
    Schalke predviedlo v druhom polčase výrazne lepší výkon a zápas nezabalilo, napriek tomu ho ale hostia s prehľadom doviedli do víťazného konca. Po nádejnom úvode druhého polčasu, v ktorom malo Schalke niekoľko nádejných gólových príležitostí, skompletoval svoj hetrik z penalty Füllkrug a aj keď sa domáci naďalej snažili v útoku niečo vymyslieť, tak ich sebaistí hostia už k ničomu nepustili. Paradoxne poslednou strelou zápasu nakoniec pripravil brankára Werderu Pavlenku o čisté konto Uth. Schalke tak nevyhralo v Bundeslige už 18. zápas za sebou a nebolo by prekvapením, keby katastrofálny vstup do nového ročníka odskákal svojím miestom tréner David Wagner. Werder naopak po debakli v prvom kole získal svoje prvé tri body v novom ročníku.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Schalke 04 dalo gól!
    Domáci z poslednej strely zápasu napokon strieľajú aspoň čestný gól! Paciênciova prihrávka z ľavého krídla bola zrazená obrancom Werderu na os ihriska pred šestnástku k MARKOVI UTHOVI, ktorý z prvej namieril ľavačkou strelou po zemi k ľavej tyči Pavlenkovej brány.
     
    90+1
    Zápas sa už len dohráva. Hostia držia loptu pod svojou kontrolou a v strede poľa si ju posúvajú krátkymi prihrávkami.
     
    90
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Jean Manuel Mbom, prichádza Juja Osako.
     
    89
    Striedajúci Groß po pristavení lopty od spoluhráča vystrelil zo strednej vzdialenosti, jeho pokus ale zrazil jeden z hráčov Schalke mimo svojej brány.
     
    88
    Center Johannesa Eggesteina zablokoval Mascarell, lopta sa ale odrazila naspäť k hráčom Werderu. Tí sa už nikam neponáhľajú a pomalým tempom si prihrávajú loptu na útočnej polovici.
     
    87
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Josh Sargent, prichádza Tahith Chong.
     
    87
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Davy Klaassen, prichádza Christian Groß.
     
    86
    S následným centrom si obrana hostí poradila a po tom, čo Rudy vracal loptu do šestnástky, si ju Ibišević spracovával v ofsajde.
     
    85
    Boujellab vystrelil na bránu hostí zo zhruba 30 metrov, jeho prízemný pokus k ľavej tyči ale dokázal brankár Werderu vyraziť na rohový kop.
     
    84
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za úmyselný zásah prenikajúceho Selkeho rukou Ozan Kabak (FC Schalke 04). O výhre Werderu je už asi dávno rozhodnuté, záver zápasu si ale hostia navyše ešte užijú v početnej výhode.
     
    83
    Po nepresnom nákope Boujellaba skončila lopta u brankára Pavlenku. Ten rozohrával ďalšiu akciu Werderu spolu so svojimi obrancami, ktorých vysoko napádajú domáci hráči.
     
    81
    Schalke ale vo svojej útočnej snahe nepoľavuje a snaží sa aspoň o strelenie čestného gólu. Werder však drží domácich na dištanc od svojej šestnástky.
     
    80
    Rudyho center z pravej strany vybiehajúci brankár Pavlenka najprv nadvihol do výšky a potom pred dobiehajúcim Ibiševićom loptu chytil.
     
    79
    Werder má napriek územnej prevahe Schalke dianie na trávniku zdanlivo pod kontrolou. Domáci zvýšili svoju aktivitu, do vyložených gólových príležitostí sa ale dostávajú len veľmi ťažko.

    Michal Sadlek

    Góly: 90+3. Uth – 22. Füllkrug, 37. Füllkrug, 59. Füllkrug (pen.)

    Karty:   35. Paciência (SCH), 36. Stambouli (SCH), 38. Uth (SCH), 55. Boujellab (SCH), 58. Kabak (SCH), 63. bin Tálib (SCH) – 74. Mbom (BRM), 78. Klaassen (BRM)   84. Kabak (SCH)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 13:9. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 20:14.
    FC Schalke 04: Fährmann – Rudy, Kabak, Stambouli (46. Sané), Oczipka – Mascarell (C), bin Tálib – Boujellab, Uth, Raman (46. Ibišević) – Paciência.
    Náhradníci: Schubert – Bozdogan, Ibišević, Matondo, Mendyl, Nastasić, Sané, Schöpf, Skrzybski.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Friedl, Augustinsson – Klaassen (C) (87. Groß), Mbom (90. Osako), Bittencourt (68. J. Eggestein), M. Eggestein – Füllkrug (68. Selke), Sargent (87. Chong).
    Náhradníci: Kapino – Agu, J. Eggestein, Groß, Chong, N. Moisander, Osako, Selke, Woltemade.

    Rozhodca: Schmidt – Günsch, Schaal