Aston Villa – Sheffield Utd. 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Manchester City 1:3 (kon.)
koniec
Wolverhampton Wanderers
1:3 (0:2)
Manchester City
Pondelok 21.09.2020, 21:15 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (23:11:27)
     
    Napriek tomu, že Wolverhampton Wanderers v druhom polčase útočil na vyrovnanie, nepodarilo sa to. Mnohé šance ostali nevyužité, Raúl Jiménez iba znížil a úspešný vstup Manchestru City do sezóny 2020/21 korunoval Gabriel Jesus.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+5. Gabriel Jesus (MAC) - 1:3
     
    90+5
    Manchester City dal gól!
    GABRIEL JESUS sa nakoniec gólu dočkal tiež a definitívne rozhoduje. Z ľavého krídla si naviezol loptu k rohu päťky a za pomoci teču Coadyho prestrelil Ruia Patrícia.
     
    90+4
    Gabriel Jesus si naviezol loptu pred šestnástku Wolves a poslal prudký pokus k žrdi. Lopta ešte skončila, výborne ju na roh potlačil Rui Patrício.
     
    90+2
    Wolverhampton sa nevie dostať do záverečného náporu. Hostia výborne držia loptu na útočnej polovici, kde im nebezpečenstvo nehrozí.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Daniel Podence centroval z rohu na biely bod. Lopta prepadla, pred Silvom odkopol loptu Kyle Walker.
     
    89
    Benjamin Mendy na krídle fauloval, domáci získali priamy kop. Loptu si postavil Rúben Neves. Jeho center chcel zakončiť Leander Dendoncker, výborne sa pred neho natlačil a aspoň na roh odvrátil Fernandinho.
     
    88
    Kevin De Bruyne po jednom zo súbojov prišiel o loptu a navyše fauloval. Dokonca, aby toho nebolo málo, skončil na trávniku s bolestivou grimasou. Po chvíľke sa zodvihol, mal by byť v poriadku.
     
    87
    Po centri z priameho kopu síce hlavičkoval obranca domáceho celku Willy Boly, jeho pokus mieril vedľa troch žrdí Edersona.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Rodri (Manchester City).
     
    85
    Po ďalšej aktivite Wolves lopta opustila hraciu plochu, brankár Ederson sa s rozohrávkou päťky neponáhľal. "Citizens" kombinujú v strede poľa.
     
    84
    Fábio Silva a Raúl Jiménez sa snažili skrotiť padajúcu loptu pri šestnástke hostí, ale dobre zapracoval Rodri a získal aut pre Manchester City.
     
    83
    Daniel Podence bol ošetrovaný takmer dve minúty priamo na ihrisku, čo sa ukáže aj na nadstavenom čase. Portugalčan je v poriadku a môže pokračovať v hre.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Ferrán Torres.
     
    81
    Kyle Walker a Daniel Podence v osobnom súboji. Portugalčan po údere rukou ostal ležať na ihrisku. Zdá sa, že nepríjemne dopadol na trávnik.
     
    80
    Hostia získali na útočnej polovici ihriska priamy kop. Kevin De Bruyne namiesto centru prekvapil, chcel to napáliť priamo k žrdi, kedže Rui Patrício bol vyššie z čiary. Belgičanovi lopta nesadla.
     
    79
    Wolverhampton Wanderers cíti šancu aspoň na bod. Manchester City sa teraz nemôže v defenzíve pomýliť, pretože domáci majú kvalitných útočníkov. Určite sa pokúsia o tlak.
    78. Raúl Jiménez (WOS) - 1:2
     
    78
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Ešte to bude veľká dráma, domáci zaslúžene strieľajú gól. Roh sa síce neujal, lenže potom centroval sprava Daniel Podence po tom, čo famózne nasadil jasličky De Bruynemu. Center Portugalčana smeroval do päťky, na prednej žrdi upratal loptu hlavou do siete RAÚL JIMÉNEZ.
     
    78
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Leander Dendoncker.
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Pedro Neto, prichádza Fábio Silva.
     
    77
    Benjamin Mendy zrazil centrovanú loptu z krídla na rohový kop pre Wolves, ešte predtým uvidíme striedanie.
     
    75
    Už len štvrťhodina riadneho hracieho času. Napriek druhopolčasovej veľkej aktivite domácich sa nezdá, že by dnes Wolves mali brať čo i len bod.
     
    74
    Pedro Neto loptu naviezol až pred pokutové územie a opäť vyskúšal poslať dobrý technický pokus. Obranca Nathan Aké ho na Edersona nepustil.
     
    73
    Adama Traoré sa na pravom krídle dostal cez dvojicu hráčov súpera k centru, jeho loptu z malého vápna dostal do bezpečia obranca John Stones.
     
    72
    Ruben Vinagre individuálne z ľavého krídla neprešiel do šestnástky, čisto ho zastavil Kyle Walker. Manchester City už kombinuje na útočnej polovici ihriska.
     
    71
    Gabriel Jesus síce rozvlnil sieť a mohol definitívne rozhodnúť, avšak po pase za obranu sa Brazílčan nachádzal v postavení mimo hru.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Wolverhampton Wanderers pretaviť svoje početné šance na gólové momenty? Zatiaľ sa to napriek aktivite nepodarilo.
     
    69
    Raheem Sterling sa tentoraz nezapojil do hry. Po pase na jeho ľavé krídlo cítil, že je v ofsajde. Na trávniku ostal Adama Traoré, avšak následne sa zapája do hry. Bola by veľká škoda pre Wolves, keby sa zranil.
     
    68
    Kevin De Bruyne prihral na ľavú stranu šestnástky, Raheem Sterling zamotal Bolyho a prihral pred päťku, kde to nemal na strelu v dobrej pozícii Phil Foden.
     
    67
    Philip Foden sa pokúsil individuálne prejsť do pokutového územia, kde ho nepustil obranca Willy Boly a mladému Angličanovi lopta ušla k Patríciovi.
     
    65
    Pedro Neto sa individuálne v šestnástke nepresadil cez Akého, a tak prihral po pravej ruke. Rúben Neves vyslal prudký center iba do Mendyho.
     
    64
    Wolverhampton Wanderers kombinuje v strede poľa, znova sa jeho hráči snažia vrátiť loptu pred šestnástku Edersona, odkiaľ sa na chvíľu vzdialila.
     
    63
    Kyle Walker strelou z diaľky neprestrelil hráčov Wolves. Loptu ešte získal Fernandinho, prešiel do šestnástky cez troch hráčov, lenže z rohu päťky ani neprihral, ani nevystrelil. Prekopol bránku.
     
    Strely v 1. polčase: 2 – 8
    Strely v 2. polčase: 4 – 1
     
    62
    Daniel Podence si hruďou neprebral pas pred šestnástku ideálne, lopta mu ušla a Kyle Walker ju poslal preč. Keby ale Portugalčan mal lepší prvý dotyk, je sám pred Edersonom. Defenzíva "Citizens" však po zmene strán horí.
     
    61
    Adama Traoré sa dostal do hry a na pravom krídle je rušno. Španielsky rýchlik výborne prihrával na malé vápno, absolútne osamotený Raúl Jiménez z prvej zakončil vedľa vzdialenejšej žrdi.
     
    60
    Hodina zápasu je za nami. Druhý polčas je vďaka aktivite Wolves oveľa atraktívnejší ako ten prvý. Domáci však zatiaľ nestrelili gól.
     
    59
    Raúl Jiménez vytiahol z pozície stopéra Akého, prihral loptu pod seba a João Moutinho ju krásnou kolmicou vyslal za obranu. John Stones nestíhal Daniela Podenceho, ten vo veľkej šanci prehodil Edersona, ale aj brvno.
     
    58
    Hostia usadení s loptou v strede poľa, snažia sa rozhýbať defenzívu Wolves a potom klasicky vymyslieť finálnu prihrávku.
     
    57
    Manchester City sa pomaličky ako keby dostával pod tlak, pretože šance Wolves pribúdajú. Teraz to ale hostia kombináciou upokojili.
    56. Daniel Podence (WOS)
     
    56
    Pedro Neto sa sprava dostal do šestnástky, prihrávku do druhej vlny obdržal osamotený Rubén Neves. Vo výbornej pozícii loptu netrafil ideálne, Kyle Walker ju spred čiary odkopol.
     
    55
    Wolverhampton Wanderers pridal, stále to nestačí aspoň na zníženie. Napriek tomu môžeme očakávať ďalšiu aktivitu.
     
    54
    Daniel Podence si vypracoval šancu. Adama Traoré mu poslal sprava dobrú prihrávku na os šestnástky, Portugalčan mieril z otočky tesne vedľa Edersonovej bránky.
     
    53
    Gabriel Jesus mal celkom dobrú pozíciu na strelu, skvelú loptu mu adresoval pred šestnástku Kevin De Bruyne. Brazílčan však mieril do stredu bránky, kde bol Rui Patrício.
     
    52
    Wolverhampton po zmene strán síce javí aktivitu väčšiu ako v úvodnom dejstve, napriek tomu sa mu nedarí vymyslieť nič zaujímavé.
     
    50
    Adama Traoré sa po pravom krídle veľmi pekne dostal cez Mendyho až k šestnástke, následne centroval iba k Edersonovi.
     
    49
    Benjamin Mendy centroval z ľavého krídla pred bránku súpera, vo vzduchu dominoval brankár Rui Patrício, ktorý všetko vyriešil.
     
    48
    Kyle Walker sa po pravom krídle dostal až do šestnástky, v rozhodujúcom momente mu lopta ušla, čiže z toho nebola prihrávka a ani strela na Patrícia.
     
    47
    Začiatok druhého polčasu je opatrný. Domáci sa snažia držať na lopte, nedarí sa im ju posúvať na útočnú polovicu.
     
    46
    Cez prestávku nestriedal ani jeden tím, takže oba celky nastupujú tak ako úvodný polčas ukončili. Wolverhampton Wanderers sa pokúsi so zápasom ešte niečo urobiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Strely: 2 – 7
    Strely na bránku: 0 – 5
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
    44. Kevin De Bruyne (MAC)
     
    44
    Samotný center z rohu sa neujal, lenže hostia ostali pri lopte. Rodri obdržal prihrávku na pravú stranu šestnástky, prekvapivým volejom len tesne minul vzdialenejšiu žrď. Lopta sa točila do bránky, tesne ju minula.
     
    43
    Gabriel Jesus poslal prihrávku do šestnástky a Kevin De Bruyne išiel sám na Ruia Patrícia. Pokus o zakončenie pod brvno portugalský gólman ramenom posunul nad bránku.
     
    42
    Po rozohrávke rohu na krátko prišiel dobrý center a práve Raúl Jiménez hlavičkoval z dobrej pozície. Tesne minul bránku Edesona.
     
    41
    Raúl Jiménez je dnes výrazne vypojený z hry. Pripomenul sa po dlhom čase, na pravom krídle získal zrazeným centrom roh.
     
    40
    Philip Foden sprava naviezol loptu do pokutového územia. Pokus o technickú strelu nevyšiel, minul vzdialenejšiu žrď.
     
    39
    Raheem Sterling hľadal centrom zľava v šestnástke Gabriela Jesusa, Brazílčan sa k lopte nedostal, zasiahol Rui Patrício.
     
    38
    Wolverhampton síce vysunul presing, ale domáci loptu od obrancov "Citizens" nezískali, takže smerom dopredu sa posúvajú hostia.
     
    37
    João Moutinho síce z priameho kopu poslal prudký pas do päťky, na prvej žrdi bol pripravený Benjamin Mendy, loptu odvrátil. Následne bol faulovaný Foden.
     
    36
    Adama Traoré sa dnes zatiaľ neukazuje často pri lopte, avšak teraz jeho aktivita získala priamy kop na pravom krídle, kde ho fauloval Benjamin Mendy. Ten videl aj žltú kartu.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Benjamin Mendy (Manchester City).
     
    35
    Žltú kartu dostáva Gabriel Jesus (Manchester City).
     
    33
    Wolverhampton Wanderers dnes v ofenzíve ešte neukázal nič a sen o tretej výhre proti Manchestru City v rade sa pomaly začína rozpadať.
    32. Philip Foden (MAC) - 0:2
     
    32
    Manchester City dal gól!
    Parádna akcia hostí. Kevin De Bruyne poslal kolmicu do šestnástky, Raheem Sterling prihral do druhej vlny na biely bod a PHIL FODEN loptu z prvej nasmeroval do siete. Neskoro bol pri ňom Rúben Neves.
     
    31
    Ubehla nám už polhodina a my musíme konštatovať, že zatiaľ sa toho na ihrisku veľa nedeje. Vlastne okrem penalty De Bruyneho nemali brankári veľa práce.
     
    30
    Philip Foden prestrčil loptu do pokutového územia. Raheem Sterling sa rýchlo zorientoval a z mierneho uhlu mieril na bránku. Rui Patrício teda musel zasahovať.
     
    28
    Raheem Sterling si našiel prihrávku do šestnástky, okamžite loptu na roh odkopol Willy Boly. Tento obranca odvrátil aj center z rohového kopu.
     
    27
    Gabriel Jesus padá vedľa pokutového územia, faul sa nepískal. Brazílčan na trávniku aj po následnom centri od Walkera, znova si nevymodlil faul.
     
    26
    Manchester City postupne zakladá akciu od brankára Edersona. Zo strany hostí trvá tá prípravná fáza znova dosť dlho.
     
    25
    Kevin De Bruyne vymyslel ďalšiu prekvapivú prihrávku za obranu do šestnástky Wolves, ale dal jej veľkú razanciu. Raheem Sterling loptu na hracej ploche neudržal.
     
    23
    Manchester City ešte pokračoval v aktivite na útočnej polovici ihriska, všetko ukončil ofenzívny faul. Rozohrávať bude Rui Patrício.
     
    22
    Raúl Jiménez nízky center z rohu odvrátil na ďalšiu rovnakú štandardku. Tentoraz Kevin De Bruyne rozohral na krátko, avšak Kyle Walker následným centrom neuspel.
     
    21
    Conor Coady skvele prečítal aktivitu Jesusa, avšak Wolves v rozohrávke o loptu prišli a Kevin De Bruyne zrazeným centrom vybojoval prvý rohový kop stretnutia.
    20. Kevin De Bruyne (MAC) - 0:1
     
    20
    Manchester City dal gól!
    Rui Patrício sa síce hodil po svojej ľavej ruke, kde aj išla strela, lenže KEVIN DE BRUYNE to kopol dostatočne presne k žrdi. Portugalčan na loptu nedočiahol.
     
    19
    Kevin De Bruyne dostihol prihrávku Fodena na hranici šestnástky Wolves. Nešťastne mu sklzom spadol pod nohy Romain Saïss a Belgičan získal penaltu.
     
    18
    Manchester City loptu na vlastnej polovici ihriska získal, po pravom krídle nešiel dopredu Philip Foden. Hostia postupne kombinujú od stopérov.
     
    17
    Pedro Neto posunul loptu do šestnástky, kde sa k ničomu nedostal Raúl Jiménez. Pokus Mexičana o prihrávku či strelu prečítal Benjamin Mendy.
     
    16
    Daniel Podence potiahol loptu k šestnástke, z diaľky strieľal Pedro Neto. Trafil prvého brániaceho hráča Manchestru City.
     
    15
    Conor Coady zvládol vyriešiť situáciu vo svojej šestnástke a Adama Traoré potiahol kontru Wolves. Jeho prihrávka nebola ideálna.
     
    14
    Gabriel Jesus sa k vysokej lopte pred šestnástku súpera nedostal, brankár Rui Patrício situáciu vo vzduchu dokázal vyriešiť.
     
    13
    Manchester City po nejakom čase znova kombinuje na útočnej polovici ihriska, defenzíva Wolves je však sformovaná výborne.
     
    12
    Rúben Neves posielal pas za obranu súpera, avšak Raúl Jiménez nemal na loptu nárok, a tak ju zastavil bez väčších problémov Ederson.
     
    11
    Kevin De Bruyne to zatočil pod brvno, lenže nemieril úplne presne k žrdi, takže Rui Patrício dokázal proti jeho strele zasiahnuť.
     
    10
    Gabriel Jesus sa snažil niečo vymyslieť pred šestnástkou súpera, tam ho fauloval Rúben Neves. Výbornú streleckú pozíciu dostal Kevin De Bruyne.
     
    9
    Nathan Aké posunul loptu na ľavé krídlo. Raheem Sterling sa nedostal ďaleko, loptu otočil naspäť na svojich obrancov.
     
    8
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Fernando Marçal, prichádza Ruben Vinagre.
     
    7
    Fernandinho teraz poslal pas na pravé krídlo, kde sa k lopte nedostal Gabriel Jesus, zasiahol pred ním Romain Saïss.
     
    6
    Zatiaľ sa na ihrisku nedeje prakticky nič zaujímavé. Manchester City pri lopte ďaleko od šestnástky Wolves.
     
    4
    Pas na ľavé krídlo nebol presný, lopta skončila mimo ihriska. Rozohrávať bude Rui Patrício.
     
    3
    Manchester City sa snaží svojou typickou hrou kombinovať na útočnej polovici ihriska a búšiť na dvere súpera.
     
    2
    Raheem Sterling si zľava zbehol do pokutového územia, kde išiel do súboja s týmto hráčom Conor Coady. Ofenzívna hviezda hostí chcela penaltu, ale môže byť rada, že nedostala žltú za filmovanie.
     
    1
    Domáci Wolverhampton Wanderers sa dnes pokúsi tretíkrát v rade poraziť Manchester City. Domáci sú v tradičnom oranžovom, hostia v netypickom bielom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Traoré, Neves, Moutinho, Marçal – Podence, Jiménez, Neto.
    Náhradníci: Ruddy – Buur, Dendoncker, Kilman, F. Silva, Vinagre, Ferreira.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Aké, B. Mendy – Fernandinho (C), Rodri – Foden, De Bruyne, Sterling – Jesus.
    Náhradníci: Steffen – F. Torres, Mahrez, Otamendi, Bernabé, Doyle, Delap..
     
    Wolverhampton Wanderers

    Wolves skončili minulý ročník na siedmom mieste o skóre za Tottenhamom, takže prišli o pohárovú Európu. Čo však nie je, to môže byť. Aj preto tréner Nuno Espirito Santo počíta nové posily. Zaujímavý je hlavne mladý útočník Fábio Silva, za ktorého dostalo Porto až 40 miliónov a Wolves stanovili svoj prestupový rekord. Defenzívu vystužil Marçal z Lyonu a stred poľa zas Vítor Ferreira z FC Porto v rámci hosťovania. Odišiel iba Matt Doherty, avšak tým pádom pravý kraj utŕžil celkom slušnú ranu. V prvom kole Wolves vyhrali proti Sheffieldu United 2:0, rozhodli už v úvodnej 6-minútovke.

    Manchester City

    "Citizens" prišli v minulej sezóne o titul, s výrazným náskokom ho získal Liverpool FC. Teraz to chce Pep Guardiola zmeniť, preto prišli posily ako obranca Nathan Aké či krídelník Ferrán Torres. Stávkou na budúcnosť sú Yan Couto, Issa Kabore alebo Pablo Moreno. Odišiel legendárny David Silva i náhradný brankár Claudio Bravo. Množstvo mladíkov bude znova hosťovať po celej Európe. Manchester City prvé kolo Premier League nehral, nakoľko jeho stretnutie s Aston Villou bolo odložené. Teraz je otázny štart tria Mahrez, Bernardo Silva a Laporte.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:15.

    Matej Kubove

    Góly: 78. Jiménez – 20. De Bruyne (pen.), 32. Foden, 90+5. Jesus

    Karty:   35. Jesus (MAC), 35. B. Mendy (MAC), 86. Rodri (MAC)


    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Traoré, Neves, Moutinho (78. Dendoncker), Marçal (8. Vinagre) – Podence, Jiménez, Neto (78. F. Silva).
    Náhradníci: Ruddy – Buur, Dendoncker, Kilman, F. Silva, Vinagre, Ferreira.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Aké, B. Mendy – Fernandinho (C), Rodri – Foden, De Bruyne, Sterling (82. F. Torres) – Jesus.
    Náhradníci: Steffen – F. Torres, Mahrez, Otamendi, Bernabé, Doyle, Delap.