Aston Villa – Sheffield Utd. 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Manchester City 1:3 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:0 (0:0)
Sheffield United
Pondelok 21.09.2020, 19:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sheffield United v oslabení srdnato bránil a do striel nie to ešte šancí Aston Villu nepúšťal. Keby John Lundstram premenil penaltu, hostia by mohli pomýšľať aj na body, ale nakoniec udrel po rohovom kope Ezri Konsa. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:55:29)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci mali šancu definitívne rozhodnúť. Brejk troch proti dvom zakončil voľný Jack Grealish a nebyť toho, že do strely sa hodí obetavo John Lundstram, bol by to gól. Takto vidíme roh.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Ben Osborn poslal center z rohu na zadnú žrď. Lopta spadla a Sander Berge v náročnej pozícii vystrelil volejom nad bránku Emiliana Martíneza.
     
    89
    George Baldock centroval z pravého krídla, John McGinn loptu zrazil na rohový kop, takže šanca pre hostí môže prísť.
     
    87
    Sheffield United sa chcel pokúsiť aj v oslabení so zápasom ešte niečo urobiť, to sa stále nedarí a podľa všetkého sa to už ani nepodarí.
     
    86
    Aston Villa znova kombinuje pri šestnástke. Skvelý pas do päťky poslal Keinan Davis a Aaron Ramsdale v poslednej chvíli loptu potlačil preč pred Watkinsom.
     
    85
    Domáci sa snažia rozhodnúť definitívne, čo zatiaľ nevychádza. Z diaľky tvrdo vystrelil John McGinn, lenže medzi tri žrde svoju loptu nespratal.
     
    84
    Žltú kartu dostáva John McGinn (Aston Villa FC).
     
    83
    Žltú kartu dostáva Matthew Cash (Aston Villa FC).
     
    81
    Keinan Davis poslal loptu do pokutového územia súpera, kde si nabehol Jack Grealish. Kapitán domácich prudko pálil, bránku Ramsdalea minul.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Udrží Aston Villa vedenie, alebo Sheffield United ešte s výsledkom niečo urobí?
     
    78
    Ollie Watkins vyslal zvnútra pokutového územia technický pokus, jeho pravačka mala smerovať do rohu bránky. Tesne tento priestor minula.
     
    76
    Jack Grealish perfektne preniesol hru na pravú stranu pokutového územia, kde bol voľný Trézéguet. Volej mu vôbec nesadol a bránku z výbornej pozície minul.
     
    75
    Ollie Watkins sa snažil zakončiť center z pravého krídla do malého vápna. Na loptu nedočiahol, rovnako ani Jack O'Connell. Rozohrávať päťku môže Aaron Ramsdale.
     
    74
    Jack Grealish mohol ísť po pase za obranu do šance. Nedokázal si loptu lepšie prebrať a neskoro sa pokúsil prihrať na Watkinsa, stiahli sa obrancovia Sheffieldu United.
     
    73
    Matthew Cash nestihol loptu spracovať na pravom krídle, ušla mu mimo hracej plochy, vhadzuje Enda Stevens. Hostia ale cítia šancu ešte vyrovnať.
     
    72
    Hostia získali na útočnej polovici ihriska priamy kop. Center nezakončili, odrazenú loptu si našiel Ethan Ampadu a z voleja strieľal nepresne.

    Matej Kubove

    Góly: 63. Konsa

    Karty:   34. Targett (ASV), 83. Cash (ASV), 84. J. McGinn (ASV)   13. Egan (SHU)

    Nepremenená penalta: 36. Lundstram (SHU), brankár E. Martínez zneškodnil


    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett – Hourihane (62. Davis), Douglas Luiz, J. McGinn – Trézéguet, Watkins, Grealish (C).
    Náhradníci: Steer – Davis, El Ghazi, A. Almuhammadí, Hause, Nakamba, N. Taylor.

    Sheffield United: Ramsdale – Basham (69. McBurnie), Egan (C), O'Connell – Baldock, Lundstram, S. Berge, Fleck (64. Osborn), E. Stevens – McGoldrick (33. Ampadu), Burke.
    Náhradníci: Foderingham – Ampadu, Norwood, McBurnie, Osborn, Robinson, Sharp.