Aston Villa – Sheffield Utd. 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Manchester City 1:3 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:0 (0:0)
Sheffield United
Pondelok 21.09.2020, 19:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Aston Villa FC

    Celok z Birminghamu v prvom kole neštartoval, zápas proti Manchestru City bol odložený. Premiéru zažila Aston Villa v Ligovom pohári, kde 3:1 porazila Burton Albion. Medzi sezónami sa vo Villa Parku celkom nakupovalo. Obranca Matty Cash stál 19 miliónov, útočník Ollie Watkins dokonca až 32 a stal sa najdrahšou posilou v histórii klubu, v minulej sezóne dal v The Championship za Brentford až 25 gólov. Brankár Emiliano Martínez z Arsenalu vyšiel na 18 miliónov. Z tímu sa porúčali Borja Bastón, James Bree, James Chester, Pepe Reina aj Daniel Drinkwater.

    Sheffield United FC

    Minulosezónny nováčik sa takmer dostal do Európskej ligy, predvádzal skvelú jazdu, ale doplatil na úzky káder. Keď sa zranili niektoré opory, kvalitatívne ich nemal kto nahradiť. Aj tak z toho bolo veľmi pekné deviate miesto. Cez leto káder ostal prakticky pokope, odišiel iba brankár Dean Henderson, skončilo mu hosťovanie. To je síce veľká strata, ale nahradiť by ho mal Aaron Ramsdale. Odchovanec prichádzajúci z Bournemouthu. Prišiel tiež skúsený Wes Foderingham, hosťovať bude z Chelsea obranca Ethan Ampadu, Jayden Bogle a Max Lowe prišli natrvalo z Derby. Posilou ofenzívy je Oliver Burke (WBA). V prvom kole však United doma nestačili na Wolves a prehrali 0:2.
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett – Hourihane, Douglas Luiz, J. McGinn – Trézéguet, Watkins, Grealish (C).
    Náhradníci: Steer – Davis, El Ghazi, A. Almuhammadí, Hause, Nakamba, N. Taylor.

    Sheffield United FC: Ramsdale – Basham, Egan (C), O'Connell – Baldock, Lundstram, S. Berge, Fleck, E. Stevens – McGoldrick, Burke.
    Náhradníci: Foderingham – Ampadu, Norwood, McBurnie, Osborn, Robinson, Sharp..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáca Aston Villa nastupuje v tradičných bordových dresoch, hostia sú v slaboružovom. Výkop obstaral David McGoldrick. Favorita hľadať dnes ťažko.
     
    2
    Matthew Cash centroval sprava na zadnú žrď. John McGinn v páde z náročnej pozície zakončoval nad bránku Sheffieldu United.
     
    3
    Jack Grealish chcel strieľať spred šestnástky, nakoniec poslal loptu doprava. Odtiaľ dobre centroval Douglas Luiz, Trézéguet loptu predĺžil a Chris Basham v náročnej pozícii odvracal na roh.
     
    4
    Conor Hourihane centroval z rohového kopu do šestnástky, Tyrone Mings sa nedostal k hlavičke. Trochu si ho pridržal Jack O'Connell, no faul tam nebol.
     
    5
    Domáci síce mali na krídle priamy kop, avšak centrovaná lopta bola defenzívou Sheffieldu United odvrátená na aut.
     
    6
    David McGoldrick sa tlačil k centrovanej lopte do malého vápna. Výborne v poslednej chvíli odkopom zasiahol Ezri Konsa.
     
    7
    Emiliano Martínez dvakrát v krátkom slede poriadne váhal pri rozohrávke. Hlavne v druhom prípade chýbali centimetre, aby David McGoldrick jeho odkop zrazil do bránky. Nutno ale podotknúť, že nedostal ideálnu malú domov.
     
    8
    Chris Basham nakopol loptu pred šestnástku súpera, tam najvyššie vyskočil Ezri Konsa a loptu poslal do bezpečia.
     
    9
    Oliver Burke si nabiehal za loptou po pravom krídle, napriek snahe ju nedobehol na hracej ploche. Vhadzovať môže Matt Targett.
     
    10
    Pokus o kontru hráčom Sheffieldu United nevyšiel podľa predstáv, pískal sa útočný faul a k lopte sa dostali domáci futbalisti.
     
    12
    Tyrone Mings poslal dlhý nákop za obranu súpera, kde šprintoval Ollie Watkins, lenže kapitán John Egan ho potiahol za ruku, čím mu znemožnil prejsť do šance. Pískal sa faul, tým pádom musí prísť červená karta. VAR rieši, či to tak naozaj bude.
    12. John Egan (SHU)
     
    13
    Červenú kartu dostáva John Egan (Sheffield United FC).
     
    14
    Výrazný problém pre Sheffield United, hostia budú hrať desiati. Aston Villa ešte získala priamy kop, lenže centrovanú loptu si našiel Aaron Ramsdale.
     
    15
    Obranca Tyrone Mings tentoraz fauloval vedľa svojej šestnástky, aktívny Oliver Burke získal priamy kop pre svoj celok.
     
    16
    Zaujímavý center na zadnú žrď, kde si naskočil hlavne Chris Basham. Odvracal Conor Hourihane. Roh zahral John Lundstram, ale Emiliano Martínez boxoval loptu do bezpečia.
     
    17
    Trézéguet končí na trávniku, v krídelnom priestore ho fauloval George Baldock. Ďalšiu štandardku tak budú mať domáci "Villans".
     
    18
    John Lundstram odvrátil center na rohový kop, ďalší pas poslal preč Sander Berge, no séria štandardiek pokračuje, keďže na krídle fauloval Fleck.
     
    19
    Conor Hourihane vyslal prudký strieľaný center do päťky. Hlavou loptu trafil obranca Jack O'Connell a len tesne minul svoju bránku, takmer si dal vlastný gól. Je to len roh.
     
    20
    David McGoldrick odvrátil center z rohu, kontra však hosťom nevyšla. Zľava to skúsil Matt Targett, dobre postavený John Lundstram loptu cez seba nepustil.
     
    21
    Matthew Cash s dobrým centrom, Ollie Watkins hlavičkoval vedľa bránky za pomoci teču Baldocka. Aston Villa vybojovala svoj štvrtý roh. Conor Hourihane tentoraz spoluhráčov nenašiel.
     
    22
    Matt Targett v pozícii posledného spracoval odkop Bergeho, ale takmer urobil chybu, keďže ho dobre preháňal Oliver Burke. Obranca domácich stihol prihrať na Martíneza.
     
    23
    Je až neuveriteľné, koľko štandardných situácií má Aston Villa počas posledných minút. Opätovný rohový kop zahrával znova Conor Hourihane, avšak Douglas Luiz hlavičkoval do stredu bránky priamo na Ramsadalea.
     
    24
    Tyrone Mings avizuje po faule na jeho osobu menšie zdravotné problémy, no bude v poriadku a môže pokračovať v hre.
     
    25
    Aaron Ramsdale si našiel center pred jeho bránku, pas od Matta Targetta nenarobil žiadny vzruch vo vápne hostí.
     
    26
    David McGoldrick v snahe získať loptu na útočnej polovici fauloval, ďalšia akcia Aston Villy začne spred brankára Emiliana Martíneza.
     
    27
    Matt Targett tentoraz centroval veľmi dobre. Nebyť toho, že výborne sa do jeho pasu vloží Chris Basham, tak dvojica domácich hráčov je sama na päťke aj s loptou.
     
    28
    Matthew Cash strieľal spred pokutového územia, tvrdú strelu zablokovala dvojica futbalistovi Sheffieldu United stojaca pred ním.
     
    29
    Enda Stevens získal na útočnej polovici aut, po jeho vhodení sa hostia chceli usadiť a niečo vymyslieť ďaleko od svojej bránky. To sa im vôbec nepodarilo.
     
    30
    Strely: 5 – 0
    Strely na bránku: 1 – 0
     
    31
    Sheffield United sa k šestnástke domácich nejako nedostával ani pred vylúčením Egana, po ňom je to už úplne nulové. Aston Villa si napriek hernej prevahe vážnu šancu nevypracovala.
     
    32
    Ollie Watkins to mohol zmeniť, pretože Conor Hourihane mu adresoval prudký pas do päťky. Skvele zasiahol a loptu odkopol Jack O'Connell.
     
    33
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza David McGoldrick, prichádza Ethan Ampadu.
     
    34
    Oliver Burke potiahol prvú kontru svojho tímu a hneď je z toho penalta, pretože mladík poslal krásnu kolmicu do päťky, kde si ju prebral Chris Basham. V snahe obísť Martíneza ho postrčil na trávnik Matt Targett. Situáciu ešte rieši systém VAR.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Matt Targett (Aston Villa FC).
     
    35
    Stále sa nehrá, čo sa určite ukáže aj na nadstavenom čase. Čakáme na verdikt od VAR.
     
    35
    Penalta ostáva v platnosti!
    35.
     
    36
    John Lundstram si s pokutovým kopom nepodaril, pretože loptu poslal ideálne pre brankára. Nakoľko Emiliano Martínez trafil stranu, tak penaltu chytá!
    36. John Lundstram (SHU)
     
    37
    Hostia ešte získali rohový kop, z toho nezapršalo. Navyše, úder do tváre dostal obranca domácich Matt Targett.
     
    38
    Držanie lopty: 71% – 29%
     
    39
    Douglas Luiz poslal loptu na ľavé krídlo, kde si ju nedokázal spracovať Jack Grealish. S päťkou sa nebude ponáhľať Aaron Ramsdale.
     
    40
    Matt Targett centroval iba do Sandera Bergeho, ten loptu dokázal poľahky odkopnúť ďaleko preč, čím situáciu vyriešil.
     
    41
    Tentoraz si dal pozor novic na ihrisku Ethan Ampadu, znova svojim centrom neuspel krajný bek Matt Targett a sprava sa neujal ani pas od Casha.
     
    42
    Conor Hourihane mal výbornú pozíciu na hranici pokutového územia. Jack Grealish mu loptu posunul a írsky záložník ľavačkou tesne minul brvno bránky United.
     
    Strely: 6 – 1
    Strely na bránku: 1 -1
     
    43
    Jack Grealish získal na ľavom krídle rohový kop. Conor Hourihane to dobre kopol do päťky, lenže Ollie Watkins v snahe zakončiť fauloval Bashama.
     
    44
    Aston Villa sa po červenej karte Egana stále drží pri lopte a posiela jeden center za druhým, lenže hostia bránia naozaj ukážkovo.
     
    45
    Conor Hourihane chcel prekvapiť prihrávkou do šestnástky. Jack Grealish jeho úmysel čítal, loptu však nestihol dobehnúť, ujal sa jej Aaron Ramsdale.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    45+2
    Jack Grealish sa individuálne nepresadil na útočnej polovici ihriska, navyše fauloval Bergeho. Hostia si dajú s rozohrávkou opäť na čas.
     
    45+3
    Emiliano Martínez odkopával veľmi ďaleko, v súboji o loptu fauloval Basham obrancu domácich Mingsa. Spomínaný Chris Basham začal duel ako stopér, po príchode Ampaduho hrajú hostia skôr 4-4-1 a Basham je teda v zálohe, vpredu dopĺňa Burkea.
     
    45+4
    Spomínaný Chris Basham si teraz nedal pozor a tesne vedľa svojej šestnástky fauloval. Na trávnik išiel John McGinn.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    John Egan dostal červenú kartu už v trinástej minúte a Aston Villa odvtedy hrala presilovku, lenže ako keby tým bola zviazaná, nakoľko šance neprichádzali. Sheffield United bráni výborne a keby John Lundstram premenil penaltu, tak by to mohlo byť oveľa zaujímavejšie.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ezri Konsa si pri krátkej rozcvičke pred druhým polčasom ako keby natiahol zadný stehenný sval. Uvidíme ako na tom zdravotne bude.
     
    48
    Aston Villa sa snaží kombinovať na útočnej polovici ihriska, obrázok hry z prvého dejstva sa nemení. Hostia bránia veľmi dobre.
     
    49
    Jack Grealish prihral do šestnástky, Ollie Watkins mu chcel loptu naraziť. Výborne to prečítal George Baldock a nebezpečenstvo odvrátil.
     
    50
    Matthew Cash sa dostal k strele spred pokutového územia, výborne sa do cesty lopte postavil Jack O'Connell a obetavo predviedol dobrý blok.
     
    51
    Ethan Ampadu odkopol ďalší center do jeho pokutového územia. Sheffield je síce pod veľkým tlakom, lenže hostia všetko posielajú do bezpečia.
     
    52
    Matt Targett poslal prudký pas po trávniku do malého vápna, Ollie Watkins tam bol neskôr ako brankár Aaron Ramsdale, ktorý bol dokonca faulovaný.
     
    53
    Aaron Ramsdale rozohrával päťku dlhým výkopom, loptu si našli domáci obrancovia a znova sa snažia vytvoriť ofenzívnu aktivitu.
     
    54
    Conor Hourihane centrom pred bránku našiel koho iného, ako Ethana Ampaduho. Ten tieto lopty na seba saje ako magnet a potom ich odkopáva preč.
     
    55
    Jack Grealish a Ollie Watkins si znova narazili loptu. V snahe domáceho kapitána prihrať do nebezpečných pozícii zasiahol Jack O'Connell.
     
    56
    Ďalší center sa neujal, obranca Matthew Cash poslal loptu vysoko nad bránku Aarona Ramsdalea.
     
    57
    Hráči Aston Villy naďalej bezducho obliehajú šestnástku, všetko je to na jedno kopyto. Žiadny prekvapivý moment. Hostia presne vedia čo sa stane.
     
    58
    Sheffield United prešiel dopredu po pravom krídle, John Fleck centrom neuspel. Vzápätí to skúsil individuálne Sander Berge, taktiež mu akcia nevyšla podľa predstáv.
     
    60
    Dostali sme sa k hodine hry. Väčšinou je to aktivita Aston Villy bez výraznejšieho prekvapivého momentu. Ak to takto ide pokračovať, gól neuvidíme.
     
    61
    Strely: 9 – 1
    Strely na bránku: 1 – 1
     
    62
    Ollie Watkins si nabehol do päťky, Matthew Cash ho centrom nakoniec nenašiel, pretože pred anglickým útočníkom zasiahol Chris Basham.
     
    62
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Conor Hourihane, prichádza Keinan Davis.
     
    63
    Aston Villa dala gól!
    Domáci využívajú štandardku. Nízky center z rohového kopu predĺžil na zadnú žrď Tyrone Mings a EZRI KONSA presnou hlavičkou zakončil cez Stevensa mimo dosah Ramsadalea.
    63. Ezri Konsa (ASV) - 1:0
     
    64
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza John Fleck, prichádza Ben Osborn.
     
    65
    Domáci sa konečne dočkali gólu. Boli aktívnejší, ale bez nápadu. Teraz ho nepotrebovali, proste vyhrali dve hlavičky po sebe a Aaron Ramsdale musel ťahal loptu z bránky.
     
    66
    Hostia mali k dispozícii rohový kop, centrovanú loptu odvrátil hlavou do bezpečia obranca Tyrone Mings.
     
    67
    George Baldock sa na pravom krídle individuálne nepresadil, zastavil ho Matt Targett a dopredu smerujú futbalisti Aston Villy.
     
    68
    Jack Grealish si pripravil pozíciu na hranici šestnástky súpera. Technickým pokusom tesne minul bránku. Aaron Ramsdale na loptu nedočiahol.
     
    69
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Chris Basham, prichádza Oliver McBurnie.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Sheffield síce prehráva, ale aj oslabený chce ešte so stretnutím niečo urobiť, do hry prišli dvaja ofenzívni hráči.
     
    72
    Hostia získali na útočnej polovici ihriska priamy kop. Center nezakončili, odrazenú loptu si našiel Ethan Ampadu a z voleja strieľal nepresne.
     
    73
    Matthew Cash nestihol loptu spracovať na pravom krídle, ušla mu mimo hracej plochy, vhadzuje Enda Stevens. Hostia ale cítia šancu ešte vyrovnať.
     
    74
    Jack Grealish mohol ísť po pase za obranu do šance. Nedokázal si loptu lepšie prebrať a neskoro sa pokúsil prihrať na Watkinsa, stiahli sa obrancovia Sheffieldu United.
     
    75
    Ollie Watkins sa snažil zakončiť center z pravého krídla do malého vápna. Na loptu nedočiahol, rovnako ani Jack O'Connell. Rozohrávať päťku môže Aaron Ramsdale.
     
    76
    Jack Grealish perfektne preniesol hru na pravú stranu pokutového územia, kde bol voľný Trézéguet. Volej mu vôbec nesadol a bránku z výbornej pozície minul.
     
    78
    Ollie Watkins vyslal zvnútra pokutového územia technický pokus, jeho pravačka mala smerovať do rohu bránky. Tesne tento priestor minula.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Udrží Aston Villa vedenie, alebo Sheffield United ešte s výsledkom niečo urobí?
     
    81
    Keinan Davis poslal loptu do pokutového územia súpera, kde si nabehol Jack Grealish. Kapitán domácich prudko pálil, bránku Ramsdalea minul.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Matthew Cash (Aston Villa FC).
     
    84
    Žltú kartu dostáva John McGinn (Aston Villa FC).
     
    85
    Domáci sa snažia rozhodnúť definitívne, čo zatiaľ nevychádza. Z diaľky tvrdo vystrelil John McGinn, lenže medzi tri žrde svoju loptu nespratal.
     
    86
    Aston Villa znova kombinuje pri šestnástke. Skvelý pas do päťky poslal Keinan Davis a Aaron Ramsdale v poslednej chvíli loptu potlačil preč pred Watkinsom.
     
    87
    Sheffield United sa chcel pokúsiť aj v oslabení so zápasom ešte niečo urobiť, to sa stále nedarí a podľa všetkého sa to už ani nepodarí.
     
    89
    George Baldock centroval z pravého krídla, John McGinn loptu zrazil na rohový kop, takže šanca pre hostí môže prísť.
     
    90
    Ben Osborn poslal center z rohu na zadnú žrď. Lopta spadla a Sander Berge v náročnej pozícii vystrelil volejom nad bránku Emiliana Martíneza.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Domáci mali šancu definitívne rozhodnúť. Brejk troch proti dvom zakončil voľný Jack Grealish a nebyť toho, že do strely sa hodí obetavo John Lundstram, bol by to gól. Takto vidíme roh.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Sheffield United v oslabení srdnato bránil a do striel nie to ešte šancí Aston Villu nepúšťal. Keby John Lundstram premenil penaltu, hostia by mohli pomýšľať aj na body, ale nakoniec udrel po rohovom kope Ezri Konsa. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:55:29)

    Matej Kubove

    Góly: 63. Konsa

    Karty:   34. Targett (ASV), 83. Cash (ASV), 84. J. McGinn (ASV)   13. Egan (SHU)

    Nepremenená penalta: 36. Lundstram (SHU), brankár E. Martínez zneškodnil


    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett – Hourihane (62. Davis), Douglas Luiz, J. McGinn – Trézéguet, Watkins, Grealish (C).
    Náhradníci: Steer – Davis, El Ghazi, A. Almuhammadí, Hause, Nakamba, N. Taylor.

    Sheffield United: Ramsdale – Basham (69. McBurnie), Egan (C), O'Connell – Baldock, Lundstram, S. Berge, Fleck (64. Osborn), E. Stevens – McGoldrick (33. Ampadu), Burke.
    Náhradníci: Foderingham – Ampadu, Norwood, McBurnie, Osborn, Robinson, Sharp.