Everton – Aston Villa 1:1 (kon.) | Leicester – Sheffield Utd. 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Manchester United 0:2 (kon.)
Southampton – Brighton 1:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:1)
Manchester United
Štvrtok 16.07.2020, 21:15 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+8
    Mamadou Sakho vykopáva loptu z bránkovej čiary po prieniku Martiala. Francúz zakončoval z uhla, jeho krajan mu nedoprial radosť z druhého zásahu.
     
    90+3
    Technická rana Rashforda pod brvno vyrazená za bránu od Guaitu. Domáci brankár bol na správnom mieste, vedel tak, čo má robiť.
     
    90+3
    Luka Milivojević obdržal žltú kartu po zbytočnom faule v strede poľa.
     
    90
    Deje sa tak až teraz po chybe obrancov United. Zaha prešprintoval Lindelofa, no bol to asi po štvrtý raz počas dnešného večera de Gea, ktorý podržal svojich nad vodou! Roh.
     
    84
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Patrick van Aanholt, prichádza Tyrick Mitchell.
     
    83
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McArthur, prichádza Jaïro Riedewald.
    78. Anthony Martial (MAN) - 0:2
     
    78
    Manchester United dal gól!
    Predsa len prichádza upokojujúci gól! Fernandes toho dnes veľa pokazil, no bol na začiatku tejto akcie. Prihrávka cez nohy hráča na Rashforda, ten z prvej posunul na ANTHONYHO MARTIALA, ktorý sa z desiatich metrov nemohol mýliť!
    74. Bruno Fernandes (MAN)
     
    74
    Osamotený Bruno Fernandes triafa z protiútoku tyč! Portugalčan bol sám na bielom bode, avšak nedokázal presne zamieriť! Neskutočné.
     
    72
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McArthur, prichádza Jeff Schlupp.
     
    65
    Po zlyhaní trojice Lingard, Rashford a Martial v útoku naštartoval svoje motory Ayew a vypýtal si nielen faul, ale aj žltú kartu pre Harryho Maguirea. Dôležitý moment zápasu. Doráňaný kapitán United toho má asi aj dosť.
     
    63
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Scott McTominay, prichádza Nemanja Matić.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Jesse Lingard.
     
    62
    Rashford zvnútra veľkého vápna triafa iba brankára! Toto bola obrovská možnosť na zvýšenie skóre a hosťujúci útočník dobre vie, že to mal premeniť.
     
    60
    James McCarthy si nádherne spracoval loptu a ešte krajšie vypálil halfvolejom z osi ihriska. Rana z 22 metrov šla po zemi, inak by de Gea prežíval horúce chvíľky. Španiel sa zase hnevá na svojich spoluhráčov, ktorí ho nechali v štichu.
     
    57
    Pozor, gól je anulovaný. Toto boli milimetre, ktoré rozhodli v neprospech domáceho Ayewa! Neuveriteľné.
    55. Jordan Ayew (CRP)
     
    55
    Zaha a jeho rozkmitanie nôh prihrávka cez šírku pokutového územia a Jordan Ayew doráža loptu do prázdnej brány! De Gea sa hnevá, v permanencii je ale videorozhodca.
    45+4. Luka Milivojević (CRP)
     
    45+4
    Luka Milivojević si to vzal na starosť a loptu poslal do šibenice brány. Nebol by to však David de Gea, ak by túto presne mierenú koncovku nevyškriabal zo svojej svätyne von!
    45+1. Marcus Rashford (MAN) - 0:1
     
    45+1
    Manchester United dal gól!
    MARCUS RASHFORD sa vyhral s Wardom a van Aanholtom v pokutovom území, rýchlo zasekol loptu doprava a už iba dokopol loptu do poloodkrytej brány, keďže aj Guaita jeho fintu zožral aj s navijakom. Skvelú robotu predtým urobil Bruno Fernandes, ktorý Rashforda našiel na malom priestore.
     
    44
    Zaha dvíha ruky a pýta si penaltu po súboji s Lindelofom, rozhodca ale krúti hlavou a pokutový kop odmieta. Viac nám povie asi až záznam a videorozhodca.
     
    40
    Victor Lindelöf chybuje pri sklze, Švéd neúspešne odrazil loptu. Tej sa chopil Jordan Ayew a de Gea bravúrne druhý raz vyráža zakončenie protihráča!
     
    36
    Scott Dann si poradil s centrom Fernandesa, neuspel ani Wan-Bissaka, ktorý navyše fauluje McCarthyho aj so žltou kartou. Toto bývalého hráča Crystal Palace vôbec nepoteší.
     
    2
    Wilfried Zaha mohol okamžite prekonať de Geu. Zaha proti svojmu bývalému tímu rýchlo zasekol doprava, čím sa zbavil Wan-Bissaku a strelou k bližšej tyči nechal Španiela vyniknúť.

    Viktor Kalinács

    Góly: 45+1. Rashford, 78. Martial

    Karty:   90+3. Milivojević (CRP) – 36. Wan-Bissaka (MAN), 65. Maguire (MAN)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:15.
    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Dann, M. Sakho, van Aanholt (84. T. Mitchell) – McArthur (72. Schlupp), Milivojević (C), James McCarthy – Townsend, Zaha – J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – Kelly, Kouyaté, Meyer, T. Mitchell, Pierrick, Riedewald, Schlupp, Woods.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Fosu-Mensah – McTominay (63. N. Matić), P. Pogba – Greenwood (63. Lingard), B. Fernandes, Rashford – Martial.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Dalot, Ighalo, D. James, Lingard, Mata, N. Matić, Fred.

    Rozhodca: Graham Scott