Everton – Aston Villa 1:1 (kon.) | Leicester – Sheffield Utd. 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Manchester United 0:2 (kon.)
Southampton – Brighton 1:1 (kon.)
koniec
Everton FC
1:1 (0:0)
Aston Villa FC
Štvrtok 16.07.2020, 19:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase siahala Aston Villa po víťazstve, ovšem striedajúci Walcott vyrovnal. Everton ešte mohol otočiť stav zápasu na svoju stranu, lenže Sigurdsson netrafil priestor pri pravej žrdi. Bod môže byť pre hosťujúci tím veľmi málo, o jeho záchrane sa tak rozhodne až v poslednom kole Premier League. (21:00:59)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedajúci Sigurdsson sa nachádzal tesne za šestnástkou, jeho technický pokus mieril tesne vedľa pravej žrde.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
    87. Theo Walcott (EVE) - 1:1
     
    87
    Everton FC dal gól!
    Obraz hry posledných minút sa premenil vo vyrovnávajúci gól. THEO WALCOTT mal proti sebe síce presilu súperov, ale aj tak poslal loptu do ľavej šibenice, vskutku pastva pre oči každého futbalového fanúšika.
     
    85
    Tlak domáceho celku stále narastá, toto bude pre hostí veľmi zložité.
     
    82
    Center od rohovej zástavky mieril do nebezpečných miest, ale nikto ho netrafil a tak lopta len preskákala pokutovým územím. Rozohrávať bude gólman Reina.
     
    81
    Everton sa snaží aspoň vyrovnať. Center zo strany ale zablokoval El Ghazi a tak budú domáci kopať roh.
    79. Anwar El Ghazi (ASV)
     
    79
    Neskutočné, čo Aston Villa zahodila! Zľava odcentroval Gralish, ktorý na zadnej žrdi našiel v nábehu El Ghaziho, ktorý bol meter od brány. Ale lopta mu dopadla na lýtko a tak ju hráč poslal nad bránu, toto musí končiť gólom!
     
    77
    Aston Villa kombinovala na pravej strane, odkiaľ aj prišiel center. Lenže na vysokú loptu vybehol Pickford, ktorý ju hodil na druhú stranu.
     
    74
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Richarlison, prichádza Moise Kean.
    72. Ezri Konsa (ASV) - 0:1
     
    72
    Aston Villa dala gól!
    Klub, ktorý bojuje o záchranu, sa ujíma vedenia! Voľný kop rozohral na prvú tyč Grealish. Do nebezpečného priestoru sa vydal Davis a EZRI KONSA. Práve druhý menovaný upratal loptu k pravej žrdi a posiela Aston Villu do vedenia.
     
    71
    Gomes si pomohol faulom a tak sa Everton bude brániť štandardnej situácii.
     
    70
    Pri lopte sú po krátkej pauze na občerstvenie znova hostia. Grealish dlho hľadal streleckú pozíciu, ale súpera neoklamal. Everton sa ubránil a môže vyraziť na druhú strau.
     
    67
    Grealish rozohral priamy kop, trafil múr. Aston Villa po chvíli o loptu prišla a bude sa znovu sústrediť na bránenie, jej šanca na víťazstvo stále žije.
     
    65
    Aston Villa sa s loptou nachádzala už pri pokutovom území, avšak bola vytlačená späť na vlastnú polovicu. Hosťujúci celok sa potrebuje nutne strelecky presadiť.

    Daniela Mesíková

    Góly: 87. Walcott – 72. Konsa

    Karty:   56. Digne (EVE), 61. Richarlison (EVE)


    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Holgate (16. Branthwaite), Digne – Iwobi (62. Walcott), Davies, A. Gomes, Bernard (62. Gordon) – Calvert-Lewin, Richarlison (74. Kean).
    Náhradníci: Stekelenburg, Virginia – G. Sigurdsson, Branthwaite, Kean, Sidibé, Gordon, Baines, Walcott.

    Aston Villa FC: Reina – A. Almuhammadí, Konsa, Mings, Targett – J. McGinn, Douglas Luiz, Hourihane – Trézéguet (64. El Ghazi), Samatta (64. Davis), Grealish (C).
    Náhradníci: Nyland – Lansbury, Davis, El Ghazi, Vassilev, Jota, Guilbert, Nakamba, Hayden.