Eibar – Valladolid 3:1 (kon.) | Bilbao – Leganés 0:2 (kon.) | Barcelona – Osasuna 1:2 (kon.)
Real Betis – Alavés 1:2 (kon.) | Vigo – Levante 2:3 (kon.) | Getafe – Atlético Madrid 0:2 (kon.)
Mallorca – Granada 1:2 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 2:1 (kon.) | Sociedad – Sevilla 0:0 (kon.)
Valencia – Espanyol 1:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:1 (1:0)
Villarreal CF
Štvrtok 16.07.2020, 21:00Španielska LaLiga • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid dnes rozhodol o majstrovskom titule. Villarreal mohol v závere vyrovnať, ale každopádne to by aj tak bolo jedno, pretože Barcelona prehrala. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:04:09)
     
    Real Madrid je majstrom Španielska v sezóne 2019/20. Získal svoj 34. titul v histórii klubu.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Barcelona dostala proti Osasune gól na 1:2, ale pre Real Madrid je dôležitejšie to, že Ferland Mendy sa zľava dostal do šestnástky, vytiahol si Asenja a Marco Asensio trafil prázdnu bránku. Gól ale nakoniec neplatí, pretože ešte krátko pred akciou Benzema prihral po kontakte ruky s loptou.
     
    90+3
    Real Madrid mal teraz neuveriteľné šťastie. Center sprava spadol do malého vápna a lopta sa odrazila na bránku, Thibaut Courtois ju skvele vytesnil. Belgičan ležiac v páde odkopol z čiary dorážku Bruna Soriana a do tretice prázdnu bránky z metra minul Vicente Iborra.
     
    90+2
    Casemiro zahral tesne pred svojou šestnástkou rukou a Javier Ontiveros poslal tvrdú strelu do stredu bránky. Brankár Thibaut Courtois ju vyrazil na rohový kop.
     
    90+1
    FC Barcelona stále remizuje proti Osasune 1:1. Villarreal sa v tomto zápase bude snažiť v závere vyrovnať, avšak teraz prerušil akciu hostí faulom Valverde.
     
    90
    Nadstavuje sa 6 minút.
     
    88
    Santi Cazorla kopol center z rohu do malého vápna, kde lopta spadla. V poriadnej mele ju hostia nezakončili, to zvládol až zakrátko Sofian Chakla. Z voleja mieril nad. Bola to však dobrá šanca.
     
    87
    Thibaut Courtois a Raphaël Varane sa pri centri do päťky Realu Madrid nedohodli. Pre brankárom posunul loptu obranca domácich, ale tá skončila ďaleko od bránky. Bude to roh.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Isco (Real Madrid CF).
     
    85
    Isco zahrával priamy kop na útočnej polovici ihriska. Jeho center si nenašiel Vinícius Júnior, ale defenzíva Villarrealu loptu dostala preč.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Federico Valverde.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Isco.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Daniel Carvajal, prichádza Lucas Vázquez.
     
    83
    Villarreal dal gól!
    Mario Gaspar centroval z pravého krídla a VICENTE IBORRA predviedol veľmi peknú hlavičku k vzdialenejšej žrdi, kde už Thibaut Courtois nedočiahol. Záver preto bude ešte veľmi napínavý.
     
    82
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza André Anguissa, prichádza Manu Trigueros.
     
    81
    Karim Benzema individuálne do pokutového územia Villarrealu neprešiel, následne strieľal z diaľky Toni Kroos a jeho prudké zakončenie trafilo brvno bránky Asenja.
     
    80
    Vinícius Júnior naviezol loptu do šestnástky súpera, kde skúsil technický pokus, ten mu Sofian Chakla zrazil na rohový kop. Následný pas sa neujal.
     
    79
    Teraz sa chvíľu nehrá, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    78
    Okamžite po góle pokračujú protesty hráčov Villarrealu. Úprimne, ono to naozaj vyzeralo tak, že ani sami rozhodcovia nevedeli, čo mali po tom nevydarenom signále medzi Ramosom a Benzemom robiť. Každopádne, gól na 2:0 je už právoplatný.

    Matej Kubove

    Góly: 29. Benzema, 77. Benzema (pen.) – 83. Iborra

    Karty:   54. Modrić (REA), 86. Isco (REA) – 18. Chakla (VLR), 68. Quintilla (VLR)

    Nepremenená penalta: 75. Ramos (REA), mimo


    Real Madrid: Courtois – Carvajal (84. L. Vázquez), Ramos (C), Varane, F. Mendy – Kroos (84. Isco), Casemiro, Modrić (84. Valverde) – Rodrygo (62. Vinícius Júnior), Benzema, E. Hazard (62. Asensio).
    Náhradníci: Aréola – Isco, Asensio, Bale, B. Díaz, M. Díaz, Nacho Fernández, Jović, L. Vázquez, Vinícius Júnior, Militao, Valverde.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Chakla, Francisco Torres, Quintilla – Anguissa (82. Trigueros), Morlanes (62. Cazorla) – Peña (46. B. Soriano), Moisés Gómez, Chukwueze (46. Ontiveros) – G. Moreno.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Albiol, Baena, Cazorla, Ratiu, Iborra, Lozano, A. Moreno, Niño, Ontiveros, B. Soriano, Trigueros.