Burnley – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Manchester City – Bournemouth 2:1 (kon.) | Newcastle – Tottenham 1:3 (kon.)
Arsenal – Liverpool 2:1 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (2:0)
AFC Bournemouth
Streda 15.07.2020, 19:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Manchester City

    "Citizens" v posledných dvoch zápasoch porazili Brighton & Hove Albion a Newcastle United zhodne 5:0, ale po reštarte mali aj nejaké zaváhania to vtedy, keď nestačili na Chelsea či Southampton. Manchester City je na druhej priečke, ktorú má istú, keďže tri kolá pred koncom vlastní 72 bodov, tretia Chelsea až o dvanásť menej. Uvidíme teda, či dá Pep Guardiola v zostave šancu hráčom z druhého sledu. Najlepším strelcom v lige je Raheem Sterling so 17 zásahmi.

    AFC Bournemouth

    "Cherries" v poslednom kole šokovali asi všetkých, keď zápas s Leicesterom vyhrali 4:1, pričom prehrávali. Druhý polčas bol ale z ich strany skvelý. Aj tak sa však Bournemouth ešte musí snažiť ďalej, pretože je osemnásty, má 31 bodov. Nachádza sa teda na zostupovej priečke. Na Watford a West Ham stráca pred sebou stráca tri body. Spomínaná výhra bola inak prvá od 1. februára. Medzitým sa za 9 duelov zrodili dve dve remízy. Najlepší strelec Callum Wilson sa trafil osemkrát.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, B. Mendy – Gündoğan, Fernandinho, D. Silva – B. Silva, Jesus, Foden.
    Náhradníci: Carson – De Bruyne, Doyle, García, Laporte, Mahrez, Sterling, Rodri, Zinčenko.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – Stacey, S. Cook, Kelly, Rico – Gosling, Lerma, Billing – Stanislas, J. King – Solanke.
    Náhradníci: Boruc – Brooks, L. Cook, Groeneveld, Simpson, Surman, Surridge, C. Wilson, H. Wilson..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia obstaral David Silva. Domáci nastupujú v tradičných belasých dresoch, hostia sú tiež v typickej čierno-červenej kombinácii.
     
    2
    Kyle Walker centroval z pravej strany, ale jeho lopta sa nedostala k spoluhráčom. Odkopávať od bránky môže Aaron Ramsdale.
     
    4
    Hostia získali priamy kop a hlavičkoval Dan Gosling, avšak priamo na Edersona. Ten okamžite rozohral, Gabriel Jesus išiel sprava za obranou do pokutového územia. Prihral pred päťku, no David Silva loptu tesne minul.
     
    5
    Jefferson Lerma fauluje tesne pred svojim pokutovým územím, na trávniku po súboji s ním skončil David Silva a domáci získali priamy kop vhodný na zakončenie.
     
    6
    Manchester City dal gól!
    DAVID SILVA priamy kop aj sám rozohral a poslal fantastickú strelu presne do rohu bránky, kde Aaron Ramsdale nemal šancu dosiahnuť. Lopta sa od brvna odrazila na čiaru.
    6. David Silva (MAC) - 1:0
     
    7
    Manchester City veľmi rýchlo získal loptu naspäť do svojej moci a dopredu chcel ísť po ľavom krídle. Je z toho postupná akcia.
     
    8
    Fernandinho poslal prudkú strelu z nejakých 25 metrov. Mal strašne veľa priestoru, mieril tesne vedľa bránky, ktorú stráži Aaron Ramsdale.
     
    9
    Ederson pod tlakom odkopával do stredu ihriska, tam vyhral súboj Steve Cook a nakopol loptu na opačnú stranu. Faulom si ale pomohol Philip Billing.
     
    10
    Gabriel Jesus fauluje pri postrannej čiare, čomu sa čuduje. Každopádne, rozohrávať zblízka svojej šestnástky môže Aaron Ramsdale.
     
    11
    Aj ďalšia akcia Manchestru City začala pri brankárovi Edersonovi. Prihrávka po krídle si však Bernardu Silvu nenašla, do autu odkopol Rico.
     
    12
    Joshua King dostal ťažký a dlhý pas na ľavé krídlo, loptu nezachytil na ihrisku, tá preťala bránkovú čiaru. Zahrávať päťku môže Ederson.
     
    14
    Bournemouth drží loptu v strede ihriska, teraz sa ju snaží nepožičať súperovi, lenže po pase dopredu ju získal iba John Stones.
     
    15
    Manchester City zakladá akciu zo zadných radov, v strede poľa sa zrodil faul od Ilkaya Gündoğana a loptu majú hostia.
     
    16
    Aaron Ramsdale poslal dlhý pas za obranu domáceho celku, avšak lopta prešla do pokutového územia a tam ju zachytil len brankár Ederson.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Lloyd Kelly (AFC Bournemouth).
     
    18
    Philip Foden dostal peknú prihrávku na ľavé krídlo, loptu ešte posunul a Benjamin Mendy centroval. Francúzskeho obrancu nakoniec zastavil ofsajd.
     
    19
    Držanie lopty: 79% – 21%
     
    20
    Nicolás Otamendi vo vzdušnom súboji fauloval, na trávniku skončil útočník Dominic Solanke. Hostia získali priamy kop. Centrovanú loptu "Citizens" dostali preč.
     
    21
    Dominic Solanke zakončoval z hranice pokutového územia domáceho celku, jeho pokus zablokovala dvojica protihráčov, a tak Ederson nemusel nič riešiť.
     
    22
    Dve centrované lopty do pokutového územia Manchestru City dokázali domáci odvrátiť, nakoniec z celkom dobrej pozície strieľal King, ale minul bránku.
     
    23
    Manchester City je už znova na útočnej polovici ihriska, kde sa usadil a snaží sa kombinovať pred šestnástkou súpera.
     
    24
    Benjamin Mendy centrom zľava nenašiel spoluhráčov, jeho pas odkopol Philip Billing na prvý roh v stretnutí.
     
    25
    Ilkay Gündoğan poslal dobrú loptu do malého vápna, tam pred Stonesom zasahoval obranca hostí Steve Cook, ktorý situáciu vyriešil.
     
    26
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    27
    Strely: 2 – 3
     
    28
    Lloyd Kelly poslal dlhý aut do pokutového územia súpera, ale defenzíva Manchestru City dostala loptu odkopom poľahky do bezpečia.
     
    29
    John Stones a Nicolás Otamendi sa pri rozohrávke dotkli lopty viackrát. Ilkay Gündoğan ju chcel posunúť dopredu, nakoniec nemal možnosť inú ako ju poslať späť.
     
    30
    Jefferson Lerma síce získal loptu v strede ihriska, lenže potom ju iba posunul do územia nikoho a vhadzovať môže Benjamin Mendy.
     
    31
    Benjamin Mendy našiel centrom v pokutovom území Fodena, ten strieľal druhým dotykom tesne vedľa troch žrdí.
     
    32
    John Stones vyhral dôležitý súboj vo svojej šestnástke, pretože za ním číhal v dobrej pozícii na zakončenie útočník Dominic Solanke.
     
    33
    Nicolás Otamendi fauloval blízko svojho pokutového územia, takže Bournemouth získal priamy kop. Je to pozícia na center, ale aj strelu.
     
    34
    Junior Stanislas poslal skvelú strelu k žrdi. Ederson predviedol výbornú zákrok, keď loptu vytlačil na žrď a následne sa odrazila na rohový kop. Pokojne mohlo byť vyrovnané.
    34. Junior Stanislas (BTH)
     
    35
    Dan Gosling centroval z ľavého krídla a Dominic Solanke hlavičkoval chrbtom k bránke cez Fernandinha. Vymyslel veľmi zaujímavo, no mieril tesne nad.
     
    36
    Philip Foden centroval zľava, loptu poslal za seba Steve Cook a Bernardo Silva mal dobrú pozíciu. Zakončoval však z voleja, čiže to mal náročné a minul bránku.
     
    37
    Joshua King prestrčil loptu pred päťku súpera, kde išiel Ederson, ale skôr tam bol Dan Gosling, ktorý prihral pod seba a Dominic Solanke mal obrovskú šancu. V poslednej chvíli strelu na ceste do bránky zablokoval Nicolás Otamendi. Obrovská šanca.
     
    38
    Po rohovom kope hlavičkoval záložník Philip Billing, cez obrancu súpera mieril vysoko nad bránku Edersona.
    38. Dominic Solanke (BTH)
     
    39
    Manchester City dal gól!
    Hostia môžu ohromne ľutovať obrovské nepremenené príležitosti z posledných minút. GABRIEL JESUS sa totiž pohral v šestnástke s tromi obrancami súpera a trafil po zemi presne k žrdi.
    39. Gabriel Jesus (MAC) - 2:0
     
    40
    Joshua King dostal loptu pred vápno súpera, kde sa ešte snažil kľučkovať a to robiť nemal, pretože dobre zasiahol Nicolás Otamendi.
     
    42
    Philip Foden dostal ťažkú prihrávku do šestnástky súpera, kde si však loptu prebral a udržal v moci domácich. Tí kombinujú na útočnej polovici ihriska.
     
    43
    Manchester City aj naďalej drží loptu na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať. Nakoniec prišiel dobrý center do päťky, ale Aaron Ramsdale to na niekoľkokrát pred presilou súperov zvládol.
     
    44
    Jefferson Lerma loptu získal pred malým vápnom. Síce išiel do súboja tvrdo, ale Gabriel Jesus faulovaný nebol, nakoľko Brazílčan nohu stihol stiahnuť skôr ako tam prišiel dotyk.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Lloyd Kelly poslal pas na útočnú polovicu ihriska, kde sa nachádzal len John Stones a domáci znova celú situáciu zvládli.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Manchester City je dnes nesmierne efektívny a preto vedie 2:0 po zásahoch, ktoré vsietili David Silva a Gabriel Jesus. Hostia z Bournemouthu však mali veľké šance, ktoré mohli skončiť gólovo, no neskončili.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Bernardo Silva, prichádza Raheem Sterling.
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kyle Walker, prichádza Eric García.
     
    47
    Bournemouth musí byť po zmene strán aktívny a aj sa o to snaží, hostia získali takto v úvode druhého dejstva rohový kop.
     
    48
    Center z rohového kopu sa neujal, defenzíva Manchestru City prvú loptu do svojej šestnástky v druhom polčase odvrátila.
     
    50
    Manchester City sa drží pri lopte v strede ihriska, kde sa snaží kombinovať a nepožičiavať ju súperovi.
     
    51
    Eric García zastavil akciu hostí pri postrannej čiare, zároveň fauloval hosťujúci Dan Gosling a lopta bude znova patriť "Citizens".
     
    52
    Manchester City po zmene strán nechce súperovi loptu ani požičať, Bournemouth zatiaľ hral len chvíľu, keď získal roh.
     
    53
    John Stones veľmi dobre vyriešil situáciu pri postrannej čiare, loptou trafil hráča súpera a bude to aut, obstará ho Mendy.
     
    55
    Pokračuje rovnaký obrázok hry. Bournemouth je so všetkými hráčmi na svojej polovici ihriska, Manchester City má loptu vo svojej moci.
     
    57
    Philip Foden centroval z krídla pred bránku hostí nepresne, lopta zapadla mimo hraciu plochu a rozohrávať bude Aaron Ramsdale.
     
    58
    Dominic Solanke prestrčil loptu do pokutového územia, kde si Junior Stanislas krátkou kľučkou zasekol dvojicu protihráčov a strieľal tak, že Joshua King zakončoval do prázdnej bránky. Nór bol v ofsajde.
     
    59
    Z prvého pohľadu to vyzeralo na jasný ofsajd, lenže už to rieši VAR a ak to bol ofsajd, tak milimetrový. Doslova milimetrový.
     
    60
    Systém VAR nakoniec potvrdil ofsajd, no bolo to fakt o milimetre. King mal mimo hry iba špičku kopačky.
     
    61
    Dominic Solanke si našiel prihrávku v šestnástke súpera, avšak jeho ponuka pred bránku Edersona bola odkopnutá Stonesom.
     
    63
    Fernandinho síce o loptu prišiel, potom ju rýchlo aj získal, lenže Gabriel Jesus sa tiež ďaleko nedostal.
     
    64
    Ederson vyboxoval center sprava oba pred seba, kde bol Dan Gosling. Jeho zakončenie bolo zrazené na rohový kop.
     
    65
    Rohový kop sa hráčom Bournemouthu nepodaril podľa predstáv, dopredu môže znova ísť Manchester City. Jeho hráči sa určite posnažia niečo vymyslieť.
     
    66
    Joshua King sa zľava dostal do pokutového územia súpera, kde pokus o prihrávku pred bránku Edersona zrazil na roh obranca Stones. Ani táto štandardka nebola zakončená.
     
    67
    Joshua King si zbiehal na pas do pokutového územia súpera, tam bol brankár Ederson a situáciu vo vzduchu bez väčších problémov zvládol.
     
    68
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Ilkay Gündoğan, prichádza Rodri.
     
    69
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    70
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Junior Stanislas, prichádza Lewis Cook.
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Dan Gosling, prichádza David Brooks.
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Dominic Solanke, prichádza Callum Wilson.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Bournemouth ešte niečo so zápasom urobiť?
     
    72
    Gabriel Jesus dostal od Davida Silvu ideálnu prihrávku medzi stopérov a Steve Cook ho sklzom poslal na trávnik. Bude to penalta pre Manchester City.
     
    74
    Penalta to nakoniec nebude, pretože VAR zistil, že Steve Cook súpera nezasiahol. Gabriel Jesus totiž anglickému stopérovi stúpil na nohu, a tak má loptu Bournemouth.
    74. Gabriel Jesus (MAC)
     
    75
    Raheem Sterling sa snažil individuálne niečo vymyslieť v šestnástke súpera, avšak jeho prihrávku pred bránku zablokoval Steve Cook.
     
    76
    Philip Foden výbornou prihrávkou vysunul za obranu súpera Gabriela Jesusa, jeho krížna strela išla vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    77
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Gabriel Jesus, prichádza Riyad Mahrez.
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Benjamin Mendy, prichádza Olexandr Zinčenko.
     
    78
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Joshua King, prichádza Harry Wilson.
     
    79
    Harry Wilson po príchode na ihrisko chcel získať priamy kop, lenže nafilmovaný pád mu rozhodca nezožral. Waleský krídelník však kartu nedostane.
     
    80
    Aaron Ramsdale musel riešiť zaujímavú situáciu pred svojou bránkou, pretože center sprava pred ním spadol na trávnik. Nakoniec loptu zachytil pred Sterlingom.
     
    81
    Jack Stacey poslal loptu vedľa šestnástky súpera, David Brooks ju prihral z prvej pred päťku a Callum Wilson v obrovskej šanci len tesne minul vzdialenejšiu žrď.
     
    83
    Manchester City pri lopte v strede ihriska. Jeho hráči sa snažia rozvinúť ďalšiu ofenzívnu aktivitu.
    83. Callum Wilson (BTH)
     
    84
    Eric García poslal prudký center sprava, na zadnej žrdi si loptu spracoval Philip Foden a cez dvoch obrancov sa dostal do obrovskej šance. Aaron Ramsdale jeho zakončenie zblízka zrazil.
     
    85
    Callum Wilson si nabehol na loptu za obranu súpera, lenže bol v krídelnom priestore a následným centrom trafil iba Stonesa.
     
    87
    Philip Billing si našiel center do pokutového územia domáceho celku, v snahe prihrať pätičkou pod seba objavil iba futbalistov Manchestru City.
     
    88
    John Stones sa dostal k lopte, ktorá mala smerovať na Calluma WIlsona. Rozohrávať môže Ederson.
     
    89
    Tím Bournemouth práve strelil gól!
    DAVID BROOKS ešte vykresal iskierku nádeje. Diego Rico poslal zľava pas za obranu, Callum Wilson prihral pred prázdnu bránku a waleský záložník trafil k žrdi.
    89. David Brooks (BTH) - 2:1
     
    90
    Eric García si síce našiel center do jeho šestnástky, ale loptu pristavil pred seba. Callum Wilson mal razom obrovskú šancu, z prvej trafil vedľa troch žrdí.
     
    90
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Philip Billing, prichádza Sam Surridge.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 6 minút.
     
    90+1
    Callum Wilson poslal sprava loptu pred bránku, našiel si ju Harry Wilson, ale neprestrelil obrancov. Takisto pochodil pri dorážke Jefferson Lerma.
     
    90+2
    Steve Cook síce spravil chybu na svojej polovici, ale to preto, že bol faulovaný. Philip Foden potom už zbytočne posielal prihrávku za obranu.
     
    90+3
    Nákop do pokutového územia domácich predĺžil Steve Cook a Sam Surridge potreboval niekoľko málo centimetrov, aby bol pri lopte skôr ako Ederson.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Eric García (Manchester City).
     
    90+5
    Diego Rico poslal zľava dobrý center, ktorý Callum Wilson aj dokázal hlavičkovať, no loptu poslal iba na vrchnú sieť bránky Edersona.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Bournemouth potrápil Manchester City viac než dosť a nielen, že mohol získať bod, hostia mohli aj vyhrať, pretože šance na to mali veľké, lenže nestalo sa a "Citizens" potvrdili rolu favorita. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:54:39)

    Matej Kubove

    Góly: 6. D. Silva, 39. Jesus – 89. Brooks

    Karty:   90+4. García (MAC) – 17. Kelly (BTH)


    Manchester City: Ederson – Walker (46. García), Stones, Otamendi, B. Mendy (77. Zinčenko) – Gündoğan (68. Rodri), Fernandinho, D. Silva – B. Silva (46. Sterling), Jesus (77. Mahrez), Foden.
    Náhradníci: Carson – De Bruyne, Doyle, García, Laporte, Mahrez, Sterling, Rodri, Zinčenko.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – Stacey, S. Cook, Kelly, Rico – Gosling (70. Brooks), Lerma, Billing (90. Surridge) – Stanislas (70. L. Cook), J. King (78. H. Wilson) – Solanke (70. C. Wilson).
    Náhradníci: Boruc – Brooks, L. Cook, Groeneveld, Simpson, Surman, Surridge, C. Wilson, H. Wilson.