Burnley – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Manchester City – Bournemouth 2:1 (kon.) | Newcastle – Tottenham 1:3 (kon.)
Arsenal – Liverpool 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (2:1)
Liverpool FC
Streda 15.07.2020, 21:15 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:15.
     
    Vítam všetkých fanúšikom futbalu pri online prenose z 36. kola anglickej Premier League. Od 21:15 je na programe stretnutie medzi Arsenal FC a Liverpool FC.

    Anglická Premier League ponúkne ešte z tohtoročnej edície tri kolá, o titule je však už v predstihu rozhodnuté. Na všetky otázky ale stále nie je zodpovedané. Emirates Stadium v Londýne bude hostiť jeden z najzaujímavejších stredajších súbojov.

    Arsenal FC:
    Domáci celok má momentálne na svojom konte rovných 50 bodov a nachádza sa na 9. mieste. Arsenal ešte nie je úlne von z hry o pohárovú Európu, ale tento boj je už pre domácich veľmi náročný a nemajú to vo svojich rukách. Naposledy Arsenal podľahol Tottenhamu 1:2 a táto prehra im boj o Európsku ligu skomplikovala.

    Liverpool FC:
    Hosťujúci celok sa už dávnejšie a s veľkým predstihom stal víťazom tohtoročnej edície anglickej Premier League. Liverpool má momentálne na svojom konte 93 bodov, od zisku titulu získali hostia 7 bodov. Naposledy Liverpool remizoval s Burnley 1:1.

    Určite nás tak čaká zaujímavé stretnutie, sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: E. Martínez – Holding, David Luiz, Tierney – Soares, Torreira, Xhaka, Nelson – Pépé, A. Lacazette (C), Saka

    Náhradníci: Macey – Aubameyang, D. Ceballos, Bellerín, Kolašinac, Mustafi, Maitland-Niles, Papastathopoulos, Willock

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk (C), Robertson – Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané

    Náhradníci: Adrián – Elliott, Keïta, Jones, Minamino, Lovren, Origi, Shaqiri, N. Williams

    Rozhodca: P. Tierney
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnešný program 36. kola anglickej Premier League uzavrie stretnutie na Emirates Stadium, kde Arsenal privíta už istého majstra Liverpool. Domáci ešte skúšajú zabojovať o Európsku ligu, ale nemajú to už len vo svojich rukách. Hostia už hrajú len pre radosť a vylepšenie si štatistík. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, krátko pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril Liverpoolu. Majster nastupuje v sivých dresoch, domáci v červených.
     
    2
    Liverpool sa ihneď pokúsil o útočný výpad, ale nepodarilo sa mu presadiť na útočnej polovici. Hostia však aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách.
     
    3
    Arsenal sa snaží vysoko napádať rozohrávku svojho dnešného súpera, zatiaľ si domáci loptu na svojich kopačkách neužili.
     
    4
    Menší nápor zo strany súpera už Arsenal ustál a momentálne sa snaží o postupný prechod na polovici súpera.
     
    5
    Nelsonovu prihrávku do pokutového územia odvrátila defenzíva Liverpoolu do bezpečia, nasledovať ešte bude rohový kop Arsenalu.
     
    6
    K rozohrávke od rohovej zástavky sa postavil Nelson, zvolil prihrávku nakrátko a následne už domáci loptu strácajú.
     
    7
    Útoky z oboch strán sú zatiaľ nepresné, znova sledujeme kombináciu domácich futbalistov, ktorí sa snažia preniknúť smerom dopredu.
     
    8
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Oxlade-Chamberlain, ale nepodarilo sa mu prejsť cez obranu súpera. Loptu tak na svoje kopačky získava Liverpool.
     
    9
    Hosťujúci Firmino vyslal prihrávku do pokutového územia domácich, pre svoj celok vybojoval takýmto spôsobom aspoň rohový kop.
     
    10
    Alexander-Arnold rozohral rohový kop nakrátko, hostia sa snažia kombinovať v blízkosti pokutového územia svojho dnešného súpera.
     
    11
    Úvodná desaťminútovka na Emirates Stadium je už minulosťou. Zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu situáciu či už na jednej alebo druhej stane, je tu aj kopa nepresností.
     
    12
    Liverpool po faule získal priamy kop z celkom zaujímavej pozície. K jeho rozohrávke sa postavil Robertson, ale lopta končí len u brankára Martíneza.
     
    13
    Mohlo to byť 0:1! Arsenal rozohrával loptu vo svojom pokutovom území, brankár Martínez ju potom napálil do Firmina a od neho sa odrazila do tyčky! Brankár Arsenalu mal obrovské šťastie, toto by bol jednoznačne jeho gól.
     
    14
    Zakrátko sa hostia opäť dostávajú k lopte, ale nedarí sa im v prechode z vlastnej polovice ihriska. Arsenal sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    15
    Salah sa ocitol v postavení mimo hru, loptu na svojej polovici ihriska získavajú domáci futbalisti. Ak chce Arsenal hrať Európsku ligu, musí dnes doma jednoznačne zvíťaziť.
     
    16
    Opäť hostia získali priamy kop na útočnej polovici, Robertsonov nákop pred pokutové územie odvrátili domáci do bezpečia.
     
    17
    Nepresný dlhý pas na polovicu hostí končí za postranou čiarou, brankár Alisson bude loptu rozohrávať od svojej brány.
     
    18
    Môžme však konštatovať, že častejšie je v týchto chvíľach Liverpool, ktorý sa snaží často prenikať na polovicu svojho dnešného súpera.
     
    19
    Domáci Pépé dokázal zachytiť dlhú prihrávku za obranu súpera, ale napokon sa už do zakončenia nedostal a len loptu odovzdal futbalistom Liverpoolu.
     
    20
    Liverpool dal gól!
    Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Ako už bolo spomenuté, aktivita bola na stane hosťujúceho celku a ten ju korunuje gólom v sieti Martíneza, pretože domáca defenzíva si nedala pozor na SADIO MANÉ a ten výbornú prihrávku pred bránu Arsenalu dopravil tam kde má – 0:1!
    20. Sadio Mané (LIV) - 0:1
     
    21
    Na rade sú teda domáci futbalisti, ktorí musia doháňať náskok svojho dnešného súpera. V útoku nám toho zatiaľ Arsenal veľa nepredviedol.
     
    22
    Medzičasom sa dostávame za polovicu prvého polčasu. Doteraz hra vychádzala hlavne Liverpoolu a vedenie hostí je určite zaslúžené.
     
    23
    Prízemný center do pokutového územia domácich vyslal Oxlade-Chamberlain, obrana Arsenalu odvratila loptu na rohový kop. Liverpool tak môže vo svojej aktivite ešte pokračovať.
     
    24
    Robertsonov center od rohovej zástavky pokryla obrana domácich. Hostia sa tak rýchlo vracajú späť na svoju polovici, domáci sa snažia o prechod do útoku.
     
    25
    Opäť však sledujeme aktivitu hosťujúceho celku, ktorý presúva svoju kombináciu až pred pokutové územie domácich.
     
    26
    Hlavný rozhodca Tierney dáva pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku.
     
    27
    Oba celky si tak môže vydýchnuť, napiť sa a vypočuť si aj pokyny od svojich trénerov. Hlavne Mikel Arteta má určite čo svojim zverencom povedať.
     
    28
    Dianie v prvom polčase pokračuje ďalej. V pokutovom území domácich sa k lopte po zrazenej strele dostával Salah, ale je odmávaný a odpískaný ofsajd.
     
    29
    Zakrátko sa však hostia opäť dostávajú k lopte. Liverpool zatiaľ jasne dominuje v tomto zápase, domáci sa väčšinou len bránia.
     
    30
    Alexander-Arnold nešťastne tečoval nepresnú strelu súpera a Arsenal tak získva autové vhadzovanie v tesnej blízkosti pokutového územia.
     
    31
    Polhodina zo stretnutia na Emirates Stadium je už minulosťou. Liverpool po góle Maného vyhráva najtesnejším možným rozdielom a môžme konštatovať, že toto vedenie je zaslúžené.
     
    32
    Arsenal FC dal gól!
    Je vyrovnané! Tento inkasovaný gól je pre hosťujúci celok veľmi lacný, ALEXANDRE LACAZETTE zachytil zlú rozohrávku súpera, následne sa dostal pred brankára Alissona a toho šikovným spôsobom prekonáva – 1:1!
    32. Alexandre Lacazette (ARS) - 1:1
     
    33
    Uvidíme, ako tento gól ovplyvní zvyšok prvého polčasu. Liverpool je určire frustovaný, tomuto gólu sa dalo predísť.
     
    34
    Ďalšia chyba v zadných radoch Liverpoolu, ale tá už gólom potrestaná nie je. Pepé bol napokon dobre zablokovaný a jeho slabšia strela nepriniesla žiadne nebezpečenstvo pre Alissonovu bránu.
     
    35
    Po rýchlom protiútoku centroval do pokutového územia domácich Mané, ale lopta končí len na defenzíve Arsenalu.
     
    36
    Domácim rýchly prechod na polovicu súpera nevyšiel, opäť tak sledujeme kombináciu hosťujúceho celku.
     
    37
    Táto snaha hostí je prerušená ofsajdom, v ktorom sa ocitol Firmino.
     
    38
    Ani následný útok domácich úspech neprináša, Nelsonova aktivita reznovala len v nepresnú prihrávku a lopta má vo svojej moci brankár Alisson.
     
    39
    Po tomtu útoku Liverpoolu bude nasledovať len odkop od Martínezovej brány, Maného zakončenie skončila na tribúne za bránou Arsenalu.
     
    40
    Necelých päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Dočkáme sa ešte presného zásahu do prestávky?
     
    41
    Hra sa v závere prvého polčasu prelieva z jednej strany na druhú, ale je to bez zakončenia na bránu.
     
    42
    Salahove zakončenie spoza pokutového územia zblokovala obrana domácich do bezpečia. Liverpool môže ešte pokračovať vo svojej aktivite.
     
    43
    Arsenal FC dal gól!
    Domáci nečakane otáčajú vývoj vo svoj prospech! Ani tréner hostí Jürgen Klopp neverí, čo sa to vlastne stalo! Ďalšie veľké zaváhanie v zadných radoch Liverpoolu, keď po autovom vhadzovaní brankár Aslison zle rozohral loptu, Lacazette našiel v pokutovom území presnou prihrávkou REISS NELSON a ten dopravil loptu do siete – 2:1!
    43. Reiss Nelson (ARS) - 2:1
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavujú 2 minúty!
     
    45+1
    Arsenal sa už snaží tento tesný nákok do prestávky udržať a zrejme sa mu to aj podarí.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Emirates Stadium je už minulosťou! Liverpool od úvodného výkopu diktoval tempo, držal častejšie loptu na kopačkách a v 20. minúte Mané zaslúžene otvoril skóre tohto zápasu. Arsenalu sa však podarilo vývoj otočiť a to vďaka hrubým chybám súpera v defenzíve. Najprv v 32. minúte vyrovnal Lacazette a krátko pred koncom prvého polčasu poslal Arsenal do vedenia 2:1 svojim gólom Nelson. Liverpool bol v prvom polčase smerom dopredu aktívnejší, ale po veľkých chybách ude musieť doťahovať.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:20.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Žltú kartu dostáva Lucas Torreira (Arsenal FC).
     
    47
    Druhý polčas na Emirates Stadium je už v plnom prúde, výkop patril Arsenalu.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC).
     
    49
    Liverpool bude musieť doháňať náskok svojho dnešného súpera. Hlavne chybám v defenzíve sa budú musieť hostia vyvarovať, oba inkasované góly boli úplne zbytočné.
     
    50
    V pokutovom území domácich zakončoval Salah, jeho pokus bol zblokovaný do bezpečia. Liverpool zahrával ešte rohový kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol.
     
    51
    Opäť sledujeme kombináciu hosťujúceho celku, ktorý sa snaží čo najskôr vyrovnať. Arsenal sa snaží čo najlepšie brániť svoje pokutové územie.
     
    52
    Ďalšie zakončenie od Salaha bola zblokované na rohový kop. Center od zástavky odvrátili domáci do bezpečia, hostia však pokračujú vo svojom nápore.
     
    53
    Nepresný útočný výpad Liverpoolu, nasledovať bude len odkop od Martínezovej brány. Brankár Arsenalu sa pochopiteľne nikam neponáhľa.
     
    54
    Pekné zakončenie od Slaha pod brvno, ale brankár Martínez podržal svoj celok a výborným zákrokom vyrazil loptu do bezpečia! Nasledovať bude rohový kop hosťujúceho celku.
    54.
     
    55
    Alexander-Arnold centroval od rohovej zástavky, ale nič zaujímavého to už neponúklo. Arsenal je však stále pod veľkým tlakom, ktorému zatiaľ odoláva úspešne.
     
    56
    Domáci futbalisti sa snažia držať hru čo najďalej od svojej brány. Arsenal stále bojuje o Európsku ligu, tri body doma získať určite potrebuje.
     
    57
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Lucas Torreira, prichádza Dani Ceballos.
     
    58
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Joe Willock.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Reiss Nelson, prichádza Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    59
    Hneď tri striedania spravil domáci tréner. Do hry sa napokon dostáva aj ofenzívne eso Aubameyang. Tréner hostí zatiaľ k žiadnej výmene nesiahol.
     
    60
    Pekný center do pokutového územia domácich, do zakončenia hlavou sa dostal Wijnaldum, ale jeho pokus ide tesne nad Martínezovu bránu.
     
    61
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Takumi Minamino.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Naby Keïta.
     
    62
    Hodina zo stretnutia Emirates Stadium je už minulosťou. Arsenal drží tesné vedenia 2:1, ale boj o tri body z tohto zápasu bude ešte veľký boj.
     
    63
    Liverpool kombinuje na útočnej polovici ihriska, hostia určite chcú z tohto zápasu vyťažiť body.
     
    64
    V krátkom slede zahrávali hostia priamy aj rohový kop, ale nič zaujímavého to neponúklo.
     
    65
    Arsenal ešte čelil náporu svojho dnešného súpera, defenźiva však úspešne odolala a už sa domáci snažia držať hru čo najďalej od svojej brány.
     
    66
    Domáci však budú musieť čeliť ďalšiemu rohovému kopu, Saného prihrávka do pokutového územia bola zblokovaná.
     
    67
    Tento rohový kop rozohrali hostia nakrátku zásluhou Robertsona, ale k žiadnemu zakončeniu to neviedlo.
     
    68
    Dlhšiu dobu sa teraz futbalisti Arsenalu nevedia dostať k lopte a stále čelia veľkému náporu. Ešte že môžu tímy striedať viackrát, čeství hráči budú potrebný.
     
    69
    Do pokutového územia domácich smeruje jedna prihrávka za druhou, defenzíva Arsenalu má teda čo robiť.
     
    70
    Vyrovnať teraz mohol Salah! Najvyššie a najlepšie si vyskočil na centrovanú loptu, jeho hlavička však triafa len brankára Martíneza!
     
    71
    Dobíjanie obraných hradieb Arsenalu pokračuje ďalej. Liverpool môže byť zatiaľ určite sklamaný, že dostal také dva lacné góly.
     
    72
    Hlavný rozhodca Tierney dáva pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku. Hlavne Arsenalu to určite padne vhod, hráči sa vydýchajú a vypočujú si pokyny od trénerov.
     
    73
    Pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto zápasu, Arsenal je stále blížšie k trom bodom, ale o víťazstvo bude musieť ešte tvrdo zabojovať.
     
    74
    Dianie v druhom polčase po krátkej pauze pokračuje ďalej. Sledovali sme ďalší zrazený prízemný center a ten prináša roh pre Liverpool.
     
    75
    Arsenal zvládol ďalší rohový kop, ale loptu nemá na svojich kopačkách.
     
    76
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Cédric Soares, prichádza Ainsley Maitland-Niles.
     
    77
    Po veľmi dlhej dobe sme sledovali útočný výpad domáceho celku, ale aj hostia to v defenzíve zvládli. Pomaly sa čas hosťom začína krátiť, na jeden gól však ešte priestor určite je.
     
    78
    Hra sa teraz musela prerušiť, domáci Xhaka ostal ležať na trávniku a potrebuje ošetrenie.
     
    79
    Švajčiarsky futbalista je napokon v poriadku a naskakuje späť do zápasu. Arsenal aj takýmto spôsobom trocha ponaťahoval čas.
     
    80
    Útočná snaha hostí končí v ofsajde, v ňom sa ocitol Alexander-Arnold. Domáci rozohrávajú loptu zo svojej polovice ihriska.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Granit Xhaka (Arsenal FC).
     
    82
    Približne desať minút zostáva do konca druhého polčasu, určite sa bude aj niečo nadstavovať. Dočkáme sa ešte presného zásahu?
     
    83
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Divock Origi.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza Xherdan Shaqiri.
     
    84
    Zápas sa tak dostáva do svojej záverečnej časti. Domáci Arsenal stále drží svoje tesné vedenie o jeden gól, tri body sú čoraz viac na dosah.
     
    85
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Sead Kolašinac.
     
    85
    Tlak hosťujúceho celku stále pokračuje, zrejme tento obraz hry uvidíme až do konca zápasu. Arsenal by však mohol skúsiť využiť prípadného otvoreného priestoru.
     
    86
    V pokutovom území domáceho celku zakončoval Mané, ale jeho pokus smeruje mimo troch žrdí!
     
    87
    Arsenal po rýchlom útočnom výpade zahrával rohový kop, ktorý Aubameyang rozohral nakrátko. Domáci chvílu kombinovali na polovici súpera, čím získali potrebný čas.
     
    88
    Opäť sledujeme kombináciu hostí v tesnej blízkosti pokutového územia Arsenalu. Čas na vyrovnanie sa Liverpoolu začína rýchlo krátiť.
     
    89
    Spoza pokutového územia vyslal prudkú strelu Mané, ale obrana súpera ju zblokovala do bezpečia.
     
    90
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje 5 minút!
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Dani Ceballos (Arsenal FC).
     
    90+2
    Aj v nadstavenom čase pokračuje tlak hosťujúceho celku, domáci už všetky svoje sily sústreďujú na bránenie výsledku 2:1!
     
    90+3
    Žiadne zaujímavé šance pre Liverpool neprichádzajú, čoraz viac reálnejšia sa zdá byť tretia prehra majstra v tejto sezóne.
     
    90+4
    Práve prebieha posledná minúta avizovaného nadstaveného času. najväčšou pravdepodobnosťou zostanú tri body doma.
     
    90+5
    Alexander-Arnold sa dostal v pokutovom území do zakončenia, ale brankár Martínez vyrazil jeho pokus na rohový kop. Ten zvládol Arsenal ubrániť.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Druhé dejstvo na Emirates Stadium už žiadny presný zásah neponúklo. Arsenal si tak postrážil výsledok 2:1, aj keď to mal pri veľkom nápore Liverpoolu v druhom polčase veľmi ťažké. Domáci napokon získavajú veľmi dôležité tri body, v tabuľke sa posúvajú na 9. miesto a ešte sú stále v hre o Európsku ligu. Liverpool ako už úradujúci majster utrpel tretiu porážku v tejto sezóne.

    Ďakujem vám za vašu pozornosť, prajem dobrú noc! (23:12:10)

    Miroslav Revaj

    Góly: 32. A. Lacazette, 43. Nelson – 20. Mané

    Karty:   46. Torreira (ARS), 81. Xhaka (ARS), 90+1. D. Ceballos (ARS) – 48. Alexander-Arnold (LIV)


    Arsenal FC: E. Martínez – Holding, David Luiz, Tierney – Soares (76. Maitland-Niles), Torreira (57. D. Ceballos), Xhaka, Nelson (58. Aubameyang) – Pépé, A. Lacazette (C) (58. Willock), Saka (85. Kolašinac).
    Náhradníci: Macey – Aubameyang, D. Ceballos, Bellerín, Kolašinac, Mustafi, Maitland-Niles, Papastathopoulos, Willock.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk (C), Robertson – Oxlade-Chamberlain (61. Minamino), Fabinho, Wijnaldum (83. Shaqiri) – M. Salah (83. Origi), Firmino (61. Keïta), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Elliott, Keïta, Jones, Minamino, Lovren, Origi, Shaqiri, N. Williams.

    Rozhodca: P. Tierney