Espanyol – Eibar 0:2 (kon.) | Levante – Bilbao 1:2 (kon.) | Leganés – Valencia 1:0 (kon.)
Sevilla – Mallorca 2:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:0 (1:0)
RCD Mallorca
Nedeľa 12.07.2020, 22:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Vítam všetkých fanúšikom futbalu pri online prenose z 36. kola španielskej LaLigy. Od 22:00 je na programe stretnutie medzi FC Sevilla a RCD Mallorca.

    Španielska LaLiga po svojom obnovení ponúkne ešte tri kolá, stále nie je o všetkom rozhodnuté. Je to otvorené na všetkých frontoch: titul, pohárová Európa a zotrvanie v súťaži. Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán sa proti sebe postavia celky z opačných častí tabuľky.

    FC Sevilla:
    Domáci celok má momentálne na svojom konte 63 bodov a nachádza sa tak na 4. mieste, ktoré zaručuje účasť v Lige majstrov. Sevilla má rovnaký počet bodov ako tretie Atletico, pred piatym Villarealom tu je šesťbodový náskok. Po obnovení súťaže disponuje Sevilla výbornou formou, Liga majstrov by tak domácim snáď ujsť nemala.

    RCD Mallorca:
    To hosťujúce mužstvo, ktorého stálicou je aj slovenský reprezentant Martin Valjent, je v úplne inej situácii. Mallorca má na svojom konte 32 bodov a nachádza sa na 18.mieste, ktoré ešte znamená zostup. Na 17. miesto strácajú hostia len tri body, až po 15. miesto sú tie rozdiely minimálne a tak ešte hostia budú musieť absolvovať tvrdý boj o záchranu.

    Sevilla hrá vo výbornej forme, ale prakticky už nemá o čo hrať, jedine si natiahnúť úspešnú séru bez prehry. To Mallorca má väčšiu motiváciu. Uvidíme, ako to napokon dopadne, sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Bunú – Reguilón, Diego Carlos, Koundé, Navas – Fernando – Ó. Torres, Banega, Jordán – Ocampos, Munir

    Náhradníci: Díaz, Pastor – L. de Jong, Nasjrí, Suso, Sergi Gómez, Gudelj, Lara, Rony Lopes, Genaro, F. Vázquez

    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Raíllo, Sedlar, Gámez – Kubo, Sevilla, Baba Mohammed, Rodríguez – Cucho Hernández, Budimir

    Náhradníci: Parera – Campos, Febas, Chavarría, Lago Junior, Prats, Romero, Salibur, Señé, Trajkovski, Valjent

    Rozhodca: A. C. Vega
     
    Prajem príjemný neskorý futbalový večer! Španielska LaLiga dnes ponúkne v rámci 36. kola súboj na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán medzi domácou Sevillou a Mallorcou. Domáci futbalisti ešte bojujú o účasť v Lige majstrov, hostia naopak o zotrvanie v LaLige. Sevilly dnes chýba jej brankárska jednotka Tomáš Vaclík, ktorý sa zranil v minulom kole a jeho miesto v bráne zaujme Bunú. V základnej zostave hostí prekvapivo absentuje slovenský reprezentant Martin Valjent, uvidíme, či zasiahne do hry neskôr.

    Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán je už v plnom prúde, výkop patril hosťujúcej Mallorce.
     
    2
    Hostia odohrajú toto stretnutie v červených dresoch, domáci futbalisti v bielych. Mallorca sa momentálne pokúša preniknúť na útočnú polovicu.
     
    3
    Výsledkom snahy hosťujúceho celku bol len útočný faul, takže už sledujeme kombináciu domáceho celku.
     
    4
    Pozo sa dostal do nepríjemného stretu v boji o loptu s domácim Reguilón. Hosťujúci futbalista sa ťažko dvíhal hore, ale napokon sa to zaobíde aj bez ošetrenia.
     
    5
    Mallorca sa po zisku lopty pokúsila o rýchly brejk, ale zo strany hostí to rezultovalo len do nepresnej prihrávky a je z toho odkop od Bunovej brány.
     
    6
    Domácim prechod na útočnú polovicu nevyšiel, je odpískaný faul Koundého. Mallorca sa tak po krátkej dobe znova dostáva k lopte a pokúša sa preninkúť na polovicu súpera.
     
    7
    Munir sa prebojoval s loptou do pokutového územia, ale cez Raílloa sa mu už presadiť nepodarilo a bude tak z toho len odkop od Reinovej brány.
     
    8
    Zakrátko sa však Sevilla znova dostáva k lopte a domáci futbalisti sa pokúšajú zaútočiť cez krátke a postupné prihrávky.
     
    9
    Toto je prvý zaujímavý moment tohto stretnutia! Udial sa v pokutovom území hosťujúceho celku, Koundého stihol dobehnúť loptu a následne ju posielal na Torresa, ktorý sa ocitol pred bránou súpera vo veľkej šanci, ale Reina ho vychytal!
     
    10
    Tak aj keby domáci futbalista skóroval, gól by neplatil! Koundé predsa len prihrával v čase, keď už lopta bola za čiarou.
     
    11
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia je už minulosťou, zatiaľ môťme konštatovať, že sa oba celky snažia prezentovať ofenzívnym poňatím hry.
     
    12
    Mallorca mohla ako prvá v tomto zápase zahrávať rohový kop. Na pozore sa musel mať brankár Bunú, centrovanú loptu od rohovej zástavky však dokázal vyboxovať do bezpečia.
     
    13
    Sevilla sa potom ubránila menšiemu náporu a už domáci s loptou na kopačkách skúšajú vyraziť smerom dopredu. Mallorca sa musí rýchlo stiahnuť späť na svoje územie.
     
    14
    Reguilón centroval pred pokutové územie hosťujúceho celku, Ocampos sa snažil zakončovať hlavou, ale loptu sa mu zasiahnúť nepodarilo.
     
    15
    Dlho netrvalo a znova sme sledovali útočnú akciu domácich. Na ďalší center sa snažil reagovať Banega, ale jeho zakončenie z voleja pokryl brankár Reina.
     
    16
    Na druhej strane získali hostia priamy kop, futbalista Sevilla centroval na hranicu pokutového územia, ale nikto z jeho spouhráčov sa k lopte nedostal.
     
    17
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Ocampos, ale zakončenie domáceho ostrostrelca bol zblokovaný na rohový kop.
     
    18
    Znova sa pokúšal o zakončenie Ocampos, hosťujúci Rodríguez aj teraz dobre reagoval a Sevilla získava ďalší rohový kop.
     
    19
    Tento rohový kop rozohral Banega nakrátko, domáca Sevilla následne kombinuje na útočnej polovici.
     
    20
    Je z toho však nepresná snaha a nasledovať bude len odkop od Reinovej brány. Zatiaľ teda čakáme na prvý vážnejší moment tohto stretnutia.
     
    21
    Aj naďalej sa nám hra prelieva z jednej strany na druhú, zatiaľ sa však aktérom nedarí vo finálnej fáze.
     
    22
    Domáci futbalista Torres posielal prihrávku do pokutového územia Mallorci, ale obrana súpera včas reagovala a dostáva loptu do bezpečia.
     
    23
    Medzičasom sa dostávame za polovicu úvodného dejstva. Aj naďalej je to bez gólov na oboch stranách, častejšie sú v držaní lopty domáci futbalisti.
     
    24
    Reguilón teraz výborným spôsobom zabrzdil útok súpera a lopta sa dostáva k brankárovi Bunovi. Hostia tak v útoku neuspeli a už sa budú musieť brániť.
     
    25
    Sevilla už kombinuje na polovici súpera, hostia na nič nečakajú a okamžite sa pokúšajú vysoko napádať súperovu rozohrávku.
     
    26
    Na strelu si to chystal Ocampos, ale pred domácim futbalistom včas zasiahla obrana súpera a tak sme žiadne zakončenie nevideli.
     
    27
    Na obraze hry sa v posledných chvíľach nič nemení, častejšie je pri lopte domáca Sevilla, ktorá sa pokúša s loptou na kopačkách niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    28
    Je tu nedovolený zákrok zo strany hosťujúceho celku, futbalisti v bielych dresoch získavajú priamy kop na útočnej polovici.
     
    29
    K rozohrávke priameho kopu sa postavil Banega, ale jeho center bol veľmi nepresný a hosťujúci celok nijak neohrozil. Mallorca sa tak teraz môže pokúsiť niečo vymyslieť.
     
    30
    Polhodina zo stretnutia na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán je už minulosťou. V zápase medzi Sevillou a Mallorcou sme zatiaľ gól nevideli.
     
    31
    Ocampos sa teraz pokúšal presadiť individuálne, ale nepodarilo sa mu prejsť cez obranu súpera. K lopte sa už dostávajú futbalisti Mallorci.
     
    32
    Výborný Reina! Hosťujúci brankár skvelo zasiahol pri strele Fernanda z tesnej blízkosti, veľa nechýbalo a mohlo to byť 1:0! Napokon je však signalizovaný ofsajd, takže po druhýkrát sa opakuje podobná situácia zo strany domácich.
     
    33
    Hlavný rozhoca Vega dal pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku. Oba celky si tak nakrátko vydýchnu a môžu si vypočuť aj pokyny svojich trénerov.
     
    34
    Aj naďalej sa hrá bez gólov na oboch stranách. Mallorca bojuje o záchranu, dnes je však outsaiderom a zrejme by remízu hostia aj brali.
     
    35
    Krátka prestávka sa skončila, hra pokračuje ďalej. Uvidíme, čo nám ponúkne zvyšok prvého polčasu.
     
    36
    Zatiaľ to však vyzerá, že na góly si budeme musieť počkať do druhého polčasu, v koncovke sa nedarí ani jednému celku.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Ante Budimir (RCD Mallorca).
     
    38
    Stále však platí, že v držaní lopty dominuje domáca Sevilla. Hostia sa však po defenzívnej stránke zatiaľ prezentujú veľmi dobre.
     
    39
    Domáci reklamujú penaltu! Podľa opakovaných záberov Pozo zasiahol loptu v pokutovom území rukou, rozhodca Vanega sa ide pozrieť na obrazovku!
     
    40
    Vega ukazuje na biely bod, bude to penalta pre domáci celok! Pozo teda zasiahol rukou a Sevilla má šancu ujať sa krátko pred koncom prvého polčasu vedenia.
     
    41
    Sevilla dala gól!
    Zodpovednosť na svoje plecia zobral LUCAS OCAMPOS a poslal loptu do opačnej strany, než sa hodil brankár Reina – 1:0!
     
    42
    Na rade sú teraz hostia, ktorí musia doťahovať náskok svojho súpera. Do konca prvého polčasu však veľa času neostáva.
     
    43
    Hlavný rozhodca ešte komunikuje s hlavným trénerom Mallorci. Ťažko povedať čo je predmetom diskusie, zrejme sa stále preberá tá penaltová situácia.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Joan Jordán (FC Sevilla).
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Dá sa však ešte očakávať väčšia porcia nadstavených minút, predsa len tam bola penalta a komunikovalo sa aj s VAR.
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    45+2
    Hostia tak ešte získavajú malý priestor na to, aby skúsili do polčasovej prestávky vyrovnať. Zrejme sa tak vzhľadom na vývoj na ihrisku už nestane.
     
    45+3
    Práve domáci sú aj v nadstavenom čase aktívnejším celkom, ale už to teda vyzerá, že na polčasovú prestávku sa pôjde za stavu 1:0.
     
    45+4
    Ešte tu bol jeden center do pokutového územia domácich, ale obrana si s ním poradila a to by malo byť z prvého polčasu všetko.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán je už minulosťou. Veľa zaujímavých momentov sme nevideli, častejšie bola pri lopte Sevilla, ale recept na hosťujúcu defenzívu nájsť nevedela. Prišla však 41. minúta a po porade s VAR a pozretí si videa naradil hlavný rozhodca Vega pokutový kop v prospech domácich. Ocampos penaltu premenil a tak Sevilla vyhráva po prvom polčase 1:0!

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhé dejstvo, ktoré sa začne približne o 23:06.
     
    Oba celky sú už spoločne s rohodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Sevilla sa ihneď presunula na útočnú polovicu, sledovali sme zakončenie od Torresa, ale jeho pokus smeroval vysko nad bránu súpera.
     
    48
    Cucho sa snažil presadiť individuálne, bol pri tom faulovaný a tak Mallorca získava ešte priamy kop na útočnej polovici. Uvidíme, ako s ním hostia naložia.
     
    49
    Center z priameho kopu smeroval do pokutového územia domácich a tam hostia reklamujú ruku od Koundého! Hlavný rozhodca Vega tak cez svoje sluchádko znova komunikuje s kolegom u videa.
     
    50
    Napokon sa penalta nepíska, Mallorca zahrávala ešte rohový kop. Aj ten však domáci futbalisti dokázali ubrániť a už skúšajú preniknúť smerom dopredu.
     
    51
    Loptu si však rýchlo vybojovať späť hostia a do zakončenia sa dostal Cucho! Brankár Bunú musel vytiahnuť výborný zákrok, aby loptu vyrazil z pod brvna do bezepčia! Mallorca zahrávala ďalší rohový kop, ten už nič zaujímavého neponúkol.
     
    52
    Rohový kop sme potom videli aj na druhej strane, ktorý vybojoval Torres. Ani Sevilla však po rohovom kope bránu svojho dnešného súpera neohrozila.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Fran Gámez (RCD Mallorca).
     
    54
    Mallorca dokáže zahroziť a nebyť brankára domácich Buna, mohlo byť pred krátkou dobou vyrovnané. Hostia potrebujú v boji o záchranu zbierať body.
     
    55
    Momentálne je však pri lopte domáci celok, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať, pretože aj naďalej si drží tesné vedenie o jeden gól.
     
    56
    Sevilla však takisto ešte potrebuje body, pretože bojuje o postup do Ligy majstrov. Keď sa pozreime na tabuľku, v hre je už len posledná miestenka do tejto prestížnej súťaže.
     
    57
    Po polčase ani jeden z trénerov nestriedal, ale práve noví hráči na ihrisku by mohli prineisť potrebný impulz. Momentálne sa hra prelieva z jednej strany na druhú bez ohrozenia brány súpera.
     
    58
    Do pokutového územia súpera posielal loptu Navas, ale nikto z jeho spoluhráčov sa už k nej nedostal. Uvidíme, či teraz niečo zaujímavé vymyslí Mallorca.
     
    59
    Opäť však sledujeme útočnú kombináciu domácich futbalistov, hostia na nič nečakajú a okamžite vysoko napádajú súperovu rozohrávku.
     
    60
    Hodina zo strenutia na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán je už minulosťou. Sevilla aj naďalej vyhráva najtesnejším možným rozdielom a je tak momentálne bližšie k zisku troch bodov.
     
    61
    Útočnú akciu hostí teraz potiahol Kubo, loptu prihral pod seba na voľného Sevillu, ale jeho zakončenie ide tesne vedľa súperovej brány.
     
    62
    Domáci Ocampos si skúšal nabehnúť za obranu súpera, ale napokon je signalizovaný ofsajd. Loptu na svoje kopačky získava Mallorca.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Óliver Torres, prichádza Júsuf Nasjrí.
     
    64
    K prvej výmene na ihrisku sa odhodlal domáci tréner. Už ale aj ten hosťujúci dáva pokyny a čoskoro by malo prebehnúť striedanie aj na strane hostí.
     
    65
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Iddrisu Baba Mohammed, prichádza Lago Junior.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Jasín Bunú (FC Sevilla).
     
    66
    Hostia sa po zisku lopty snažia o prechod na útočnú polovicu, ale domáci sa stále úspešne bránia a momentálne výborne obsadzujú stred poľa.
     
    67
    Sledovali sme útočnú akciu domácich, ktorá sa presunula až do pokutového územia, ale zakončenie od Ocamposa bolo veľmi nepresné.
     
    68
    Môžme konštatovať, že aj v druhom polčase častejšie drží loptu na svojich kopačkách domáci celok, momentálne však kombinuje len po stred ihriska.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Munir, prichádza Suso.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Joan Jordán, prichádza Nemanja Gudelj.
     
    71
    Reina zachránil svoj celok od druhého inkasovaného gólu! Banegove zakončenie pod brvno hosťujúci brankár vyráža výborným zákrokom na rohový kop.
     
    72
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Fran Gámez, prichádza Abdón Prats.
     
    72
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Cucho Hernández, prichádza Aleksandar Trajkovski.
     
    73
    Rohový kop nasledoval aj na druhej strane, ale ani Mallorca s ním nenaložila najlepšie.
     
    74
    Stále to lepšie v tomto zápase vyzerá pre domáci celok, ktorý si drží svoje tesné vedenie a môže tak získať dôležité tri body do boja o Ligu majstrov.
     
    75
    Hlavný rozhodca Vega teraz prerušuje hru a tak ako aj v prvom polčase dáva pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku.
     
    76
    Opäť sledujeme aj oboch trénerov, ktorí rozdávajú pokyny svojim zverencom. Určite im do záverečnej časti zápasu majú čo povedať.
     
    77
    Dianie na ihrisku už môže pokračovať ďalej, momentálne je pri lopte hosťujúca Mallorca.
     
    78
    Hostia sa skúšajú presunúť na útočnú polovicu, čoskoro zrejme začnú v útoku aj viacej riskovať, keďže aj naďalej prehrávajú o jeden gól.
     
    79
    Mallorca je teraz usadená na polovici súpera, ale čelí vysokému napádaniu zo strany svojho dnešného súpera.
     
    80
    Výsledkom útočného ťaženia hostí je len nepresné zakončenie, ktoré smerovalo nad Bunovu bránu. Brankár Seville už má jednu žltú kartu za zdržiavanie, musí si tak pri svojej rozohrávke dávať pozor.
     
    81
    Približne 10 minút zostava do konca riadneho hracieho času, niečo sa však zrejme bude ešte nadstavovať. Dočkáme sa na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán ďalších presných zásahov?
     
    82
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Lucas Ocampos, prichádza Luuk de Jong.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Franco Vázquez.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Júsuf Nasjrí (FC Sevilla).
     
    84
    Sevilla dala gól!
    Domáci napokon dávajú svoj druhý gól v tomto zápase a to je pre hostí veľmi komplikovaná situácia! JÚSUF NASJRÍ si po prebratí lopty všimol, že Reina je vyššie z brány a súperovho brankára napokon parádnym spôsobom preloboval . 2:0!
     
    85
    No a vzhľadom na krátky čas a aj na situáciu na ihrisku to vyzerá, že by o osude zápasu mohlo byť aj rozhodnuté. Hrá sa však až do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    86
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Salva Sevilla, prichádza Josep Señé.
     
    87
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Takefusa Kubo, prichádza Pablo Chavarría.
     
    88
    Čas sa už rýchlo kráti, Sevilla vyhráva 2:0 a vyzerá to tak, že si doma vybojuje všetky tri body a môže to byť aj s čistým kontom.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu a tak aj tohto zápasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavuje 7 minút!
     
    90+2
    To je ešte pomerne dlhý čas, ale hosťom sa dnes v ofenzíve nedrí. Uvidíme, či to domáci udržia na nulu, alebo či príde ešte možná dramatizácia.
     
    90+3
    Mallorce útok nevyšiel, nasledovať bude len odkop od domácej brány.
     
    90+4
    Do pokutového územia domácich si nabehol Budimir, jeho hlavičku odvrátila obrana súpera na rohový kop.
     
    90+5
    Sevilla zvládla aj túto situáciu, loptu drží na kopačkách a snaží sa kontrolovať aj záverečnú časť nadstaveného času.
     
    90+6
    O všetkom je už rozhodnuté, čaká sa na hviz rozhodcu, ktorý ukončí toto stretnutie.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Aj v druhom polčase padol jeden presný zásah, v 84. minúte poistil víťazstvo domácich striedajúci Nasjrí. Sevilla tak získala tri body v boji o Ligu majstrov, naopak Mallorca sa pohoršila v boji o záchranu.

    Ďakujem za pozornosť, prajem dobrú noc! (00:01:07)

    Miroslav Revaj

    Góly: 41. Ocampos (pen.), 84. Nasjrí

    Karty:   44. Jordán (SEV), 66. Bunú (SEV), 83. Nasjrí (SEV) – 37. Budimir (MLR), 53. Gámez (MLR)


    FC Sevilla: Bunú – Reguilón, Diego Carlos, Koundé, Navas – Fernando – Ó. Torres (63. Nasjrí), Banega (82. F. Vázquez), Jordán (70. Gudelj) – Ocampos (82. L. de Jong), Munir (69. Suso).
    Náhradníci: Díaz, Pastor – L. de Jong, Nasjrí, Suso, Sergi Gómez, Gudelj, Lara, Rony Lopes, Genaro, F. Vázquez, Corchia.

    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Raíllo, Sedlar, Gámez (72. Prats) – Kubo (87. Chavarría), Sevilla (86. Señé), Baba Mohammed (65. Lago Junior), Rodríguez – Cucho Hernández (72. Trajkovski), Budimir.
    Náhradníci: Parera – Campos, Febas, Chavarría, Lago Junior, Prats, Romero, Salibur, Señé, Trajkovski, Valjent, Obrador.

    Rozhodca: A. C. Vega