Espanyol – Eibar 0:2 (kon.) | Levante – Bilbao 1:2 (kon.) | Leganés – Valencia 1:0 (kon.)
Sevilla – Mallorca 2:0 (kon.)
koniec
CD Leganés
1:0 (1:0)
Valencia CF
Nedeľa 12.07.2020, 19:30 • Estadio Municipal de Butarque, Leganés • Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:38:14)
     
    Držanie lopty: 32 % : 68 %.
    Strely na bránu: 1:5.
    Strely mimo: 7:9.
    Rohy: 2:8.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 21:9.
     
    Valencia napriek obrovskému tlaku a presilovke v druhom polčase nedokázala skórovať a gól by dnes nedala, asi ani keby sa hralo snáď do polnoci. Kapitán hostí Parejo dokonca ešte aj zahodil penaltu, keď ho vychytal brankár Leganés Cuéllar a aj keď domáci nemali v dnešnom zápase v útoku skoro žiadne svetlé momenty, tak dnes vďaka gólu Péreza z penalty víťazia. Leganés si tak ešte drží teoretickú šancu na záchranu, keď z 18. miesta stráca na Alavés dve kolá pred koncom sezóny tri body. Valencia je priebežne na deviatom mieste a európske poháre sa jej už poriadne vzdialili.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Parejov center letel na zadnú tyč, odkiaľ ho brankár Doménech trochu nešikovne zrazil na rohový kop. Hostia už zrejme nebudú mať ďalšiu šancu na gól.
     
    90+6
    Ruibal podrazil prenikajúceho Guedesa a pri tomto zákroku dostal ešte do ľavej nohy kŕč. Hneď, ako sa Ruibal postaví na nohy, bude nasledovať priamy kop Valencie z ľavej strany útočnej polovice.
     
    90+5
    Hostia tiež získali rohový kop. Center Pareja doletel až na zadnú tyč ku Guedesovi, ktorý technickou strelou minul Cuéllarovu bránu.
     
    90+4
    Žltú kartu za držanie obrancu Valencie dostáva Recio (CD Leganés). Ani on, ani Awaziem, ktorý dostal pred chvíľou rovnako žltú kartu, nebudú hrať v ďalšom zápase.
     
    90+3
    Leganés sa postupne prekombinovalo na útočnú polovicu a svojou aktivitou si dokonca vypýtalo od hostí rohový kop. Valencii sa čas rýchlo kráti...
     
    90+2
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri autovom vhadzovaní dostáva Chidozie Awaziem (CD Leganés).
     
    90+1
    Domáci sa už s rozohrávkou nijak nezdržujú a hneď po zisku lopty ju odkopávajú do autu alebo na polovicu Valencie. Teraz im navyše Čeryšev svojou nepresnosťou daroval autové vhadzovanie.
     
    90
    Bude sa hrať ešte sedem minút.
     
    90
    Florenziho center preletel cez niekoľkých hráčov Leganés až k Maximu Gómezovi, ktorého to zrejme zaskočilo a nedokázal tak loptu poriadne zasiahnuť. V súboji o loptu na ľavom krídle potom fauloval obrancu Leganés Čeryšev.
     
    89
    Čeryšev sa na ľavom krídle zamotal do kľučiek a Recio mu loptu odkopol do autu. Hostia naďalej obliehajú šestnástku Leganés, do dobrej streleckej pozície sa ale nie a nie dostať.
     
    88
    Parejo minul strelou zo strednej vzdialenosti Cuéllarovu bránu. Hneď po jeho odkope od brány však Valencia získala loptu naspäť a bleskurýchlo sa vrátila na útočnú polovicu.
     
    87
    Siovas ešte striedania trochu zdržal, mal totiž byť vystriedaný kvôli kŕčom, ale lekári jeho pokračovanie v zápase odobrili. Loptu majú každopádne na kopačkách hostia.
     
    86
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Rubén Sobrino.
     
    86
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Bryan Gil, prichádza Javier Aviles.
     
    86
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Rubén Pérez, prichádza Recio.

    Michal Sadlek

    Góly: 18. R. Pérez (pen.)

    Karty:   70. Mesa (LGS), 80. Ruibal (LGS), 90+2. Awaziem (LGS), 90+4. Recio (LGS) – 9. Wass (VAL)   54. J. Silva (LGS)

    Nepremenená penalta: 60. Parejo (VAL), brankár Cuéllar zneškodnil


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 7:9. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 21:9.
    CD Leganés: Cuéllar – Rosales, Tarín, Awaziem, Siovas, J. Silva – Ruibal, Amadou, R. Pérez (C) (86. Recio), Kévin Rodrígues (22. Gil, 86. Aviles) – Guerrero (62. Mesa).
    Náhradníci: Lombo, Soriano – Manu, Assalé, Aviles, López Cristóbal, Eraso, Recio, Gil, Mesa, Navarro, Szymanowski.

    Valencia CF: Doménech – Wass (64. Florenzi), Gabriel (74. Lee Kang-in), Diakhaby, J. Costa (64. Čeryšev) – Coquelin, Parejo (C), Kondogbia (46. F. Torres), Guedes – Gómez, Gameiro (86. Sobrino).
    Náhradníci: Cillessen – T. Correia, Florenzi, A. Guerrero, Guillamón, Čeryšev, Lee Kang-in, Mangala, Sobrino, Soler, F. Torres.

    Rozhodca: López – Montero, de Ceraín