Espanyol – Eibar 0:2 (kon.) | Levante – Bilbao 1:2 (kon.) | Leganés – Valencia 1:0 (kon.)
Sevilla – Mallorca 2:0 (kon.)
koniec
CD Leganés
1:0 (1:0)
Valencia CF
Nedeľa 12.07.2020, 19:30 • Estadio Municipal de Butarque, Leganés • Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu CD Leganés – Valencia CF. Stretnutie 36. kola španielskej LaLigy sa začne o 19:30.
     


    CD Leganés

    Leganés bolo pred týmto kolom na 19. mieste ligovej tabuľky so stratou 6 bodov na 17. Alavés, tri kolá pred koncom sezóny je už teda jeho zostup do nižšej ligy prakticky istý. Leganés sa pohybovalo v zostupovej zóne celú sezónu a tento výsledok je tak logickým vyústením výkonov tímu, ktorý má najmenej produktívny útok súťaže (25 strelených gólov). Posledné dva zápasy Leganés síce neprehralo a nedostalo ani gól, štyri body zo zápasov s Eibarom a Espanyolom už ale prišli neskoro. Pre domácich je teda dnešný duel predposledným domácim zápasom v LaLige, v ktorom si môžu vylepšiť aspoň svoju mizernú domácu bilanciu. V tabuľke zápasov doma sú totiž predposlední.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Leganés – Granada 0:0
    Osasuna – Leganés 2:1
    Leganés – Sevilla 0:3
    Espanyol – Leganés 0:1
    Eibar – Leganés 0:0
     


    Valencia CF

    Valencia bola pred týmto kolom na ôsmom mieste tabuľky s už nedostihnuteľnou stratou 13 bodov na 4. Sevillu. Stále ešte bojuje aspoň o Európsku ligu, jej forma po reštarte súťaže ale nie je vôbec dobrá a v ôsmich zápasoch získala len osem bodov. Valenciu celú sezónu zrážali zranenie, keď v určitom období mala mimo zostavy takmer celú základnú zostavu, a mizerná obrana, ktorá patrí k najhorším v LaLige (51 inkasovaných gólov). Vonku sa Valencii taktiež vôbec nedarí a zo 17 zápasov na cudzích ihriskách prehrala až 10. Vonku vyhrala Valencia naposledy ešte na začiatku decembra 2019 na pôde rivala Levante (4:2).

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Eibar – Valencia 1:0
    Villarreal – Valencia 2:0
    Valencia – Athletic Bilbao 0:2
    Granada – Valencia 2:2
    Valencia – Valladolid 2:1
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Valencie, ktorá s Leganés nikdy neprehrala. Z predošlých siedmich ligových zápasov vyhrala prvé štyri, potom sa však trikrát zrodila remíza 1:1. Týmto výsledkom sa skončil i prvý vzájomný zápas týchto dvoch klubov v tomto ročníku LaLigy.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    4.11.2017: Valencia – Leganés 3:0
    1.4.2018: Leganés – Valencia 0:1
    20.10.2018: Valencia – Leganés 1:1
    24.2.2019: Leganés – Valencia 1:1
    22.9.2019: Valencia – Leganés 1:1
     
    Dnešný zápas sa, rovnako ako ostatné zápasy španielskej LaLigy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    CD Leganés: Cuéllar – Rosales, Tarín, Awaziem, Siovas, J. Silva – Ruibal, Amadou, R. Pérez (C), Kévin Rodrígues – Guerrero.
    Náhradníci: Lombo, Soriano – Manu, Assalé, Aviles, López Cristóbal, Eraso, Recio, Gil, Mesa, Navarro, Szymanowski.

    Valencia CF: Doménech – Wass, Gabriel, Diakhaby, J. Costa – Coquelin, Parejo (C), Kondogbia, Guedes – Gómez, Gameiro.
    Náhradníci: Cillessen – T. Correia, Florenzi, A. Guerrero, Guillamón, Čeryšev, Lee Kang-in, Mangala, Sobrino, Soler, F. Torres.

    Rozhodca: López – Montero, de Ceraín.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Leganés bude hrať v modrobielych dresoch, Valencia v oranžovočiernej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci tím, ktorý však veľmi rýchlo o loptu prišiel. Po faule Coquelina na útočnej polovici však loptu stratila i Valencia a rozohrávať tak môžu znovu domáci obrancovia.
     
    2
    Nákop Silvu na Guerrera nebol presný a hracieho predmetu sa zmocnili obrancovia Valencie. Tí sa so založením útoku zatiaľ veľmi neponáhľajú a loptu si prihrávajú pred vlastnou šestnástkou.
     
    3
    Leganés vôbec nenapádalo rozohrávajúcich obrancov Valencie, tí tak úspešne rozohrali. Útok Valencie skončil centrom Guedesa z ľavého krídla, tento nákop ale dokázali obrancovia Leganés vyriešiť.
     
    4
    Ruibal sa po ľavej strane prekľučkoval k šestnástke hostí a z ostrého uhla chcel zaskočiť brankára Doménecha strelou. Jeho pokus však nebol presný a skončil na bočnej sieti.
     
    5
    Kapitán Leganés Pérez tentokrát vyrazil napádať rozohrávajúcich hostí, napokon sa ale predviedol len faulom na rozohrávajúceho Guedesa.
     
    6
    Valencia sa usadila na útočnej polovici, kde rozvíja svoju postupnú kombináciu. Zatiaľ sa do blízkosti domácej šestnástky nedostala.
     
    7
    Úvod zápasu je od oboch tímov veľmi opatrný. Domáci obrancovia majú loptu na kopačkách a hostia čakajú zoradení na vlastnej polovici na ich rozohrávku.
     
    8
    Z ničoho nič vystrelil zo zhruba 40 metrov od brány Guedes a svojou tvrdou strelou trafil brvno domácej brány. Brankára Cuéllara táto strela zjavne zaskočila.
     
    9
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podkopnutie Silvu Daniel Wass (Valencia CF). Priamy kop pre Leganés z ľavej strany útočnej polovice.
     
    10
    Rosales sa i z pomerne veľkej diaľky odhodlal k strele, svojim pokusom ale zakrútil loptu vysoko nad brvno Doménechovej brány.
     
    12
    Hosťom sa rozohrávka vôbec nevydarila a Wass si na jej konci nedokázal spracovať slabú prihrávku od Gabriela. Domáci získali zadarmo autové vhadzovanie na útočnej polovici.
     
    13
    Siovas si nabiehal do šestnástky Valencie na dlhý aut Silvu, pri tom ale fauloval obrancu hostí Gabriela. Ten ešte zostáva sedieť na trávniku.
     
    14
    Rosales si na pravom krídle narazil loptu s Ruibalom, Costa mu ju ale nakoniec vypichol. Práve Costu musel následne Rosales taktickým faulom v strede poľa zastaviť.
     
    15
    Wass nakopol loptu na pravé krídlo na Gameira, ktorý však nedokázal túto prihrávku dobehnúť. Úvodných 15 minút nám teda až na nečakanú strelu Guedesa do brvna neprinieslo absolútne nič zaujímavého...
     
    16
    Siovas hlavou predĺžil autové vhadzovanie Silvu v šestnástke Valencie a za ním stojaci Kondogbia zasiahol loptu rukou. Penalta pre Leganés!
     
    18
    Tím Leganés práve strelil gól!
    Domáci otvárajú skóre! RUBÉN PÉREZ poslal brankára Doménecha do pravej strany a s istotou kopol loptu z penaltového bodu po zemi k ľavej tyči.
     
    19
    Hostia sa opäť snažia o rozohrávku postupného útoku, opäť sa im ale príliš nedarí. Domáci ich držia na ich vlastnej polovici.
     
    20
    Trochu zúfalý nákop na Gameira zachytil Siovas. Ten nakopol loptu na pravé krídlo na Ruibala, ktorého center bol zablokovaný na rohový kop.
     
    21
    Leganés rozohralo rohový kop na krátko a po niekoľkých odrazoch sa pred šestnástkou Valencie napokon dostal k lopte Rubén Pérez. Z voleja potom vystrelil výrazne mimo pravej tyče Doménechovej brány.
     
    22
    Rodrígues bez cudzieho zavinenia spadol na trávnik a drží sa zozadu za stehno. Vypadá to na svalové zranenie a vynútené striedanie domácich.
     
    22
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Kévin Rodrígues, prichádza Bryan Gil.
     
    23
    Costa nedokázal presne na pravej strane vysunúť do nábehu Guedesa. Hostia sú zatiaľ smerom dopredu takmer úplne neškodní...
     
    24
    Striedajúci Gil sa hneď zapojil do hry, keď sa dostal k centru z pravej strany. Jeho vysoký nákop ale preletel celou šestnástkou hostí a skončil až v aute na opačnej strane.
     
    26
    Coquelin stratil loptu v strede poľa a domáci vyrazili do rýchleho protiútoku. Ten ale pokazil Awaziem, ktorý loptu viedol sám a jeho individuálny prienik sa skončil stratou lopty pred šestnástkou Valencie.
     
    27
    Parejo bol faulovaný na útočnej polovici. Sám kapitán Valencie potom rozohral priamy kop centrom na Diakhabyho, ktorého hlavičku vyrazil brankár Cuéllar a po krátkom závare v šestnástke Leganés odkopli domáci obrancovia loptu.
     
    28
    Hostia sa vôbec prvýkrát v zápase dostávajú do tlaku a zatláčajú domácich hlboko do obrany. Strela ani kolmá prihrávka zatiaľ neprišli.
     
    29
    Gil posunul pred pokutovým územím Valencie loptu k Rosalesovi, ktorý nečakane vystrelil. Doménechovu bránu však svojou strelou výrazne minul.
     
    30
    Brankár hostí Doménech sa dostal po mizernej malej domov pod tlak napádajúcich hráčov Leganés, nakoniec ale úspešne rozohral. Lopta sa potom dostala k Parejovi, ktorý však bol podrazený v strede poľa.
     
    31
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    33
    Guedes sa po obnovení hry dostal po ľavom krídle až takmer k bránkovej čiare, odkiaľ centroval do šestnástky Leganés. Jeho nákop zhruba na penaltový bod chytil pripravený brankár Cuéllar.
     
    34
    Hostia sa pri svojej rozohrávke ocitli pod veľkým tlakom napádajúcich domácich a napokon o loptu prišli. Tú si tak teraz prihráva obrana Leganés na vlastnej polovici.
     
    35
    Wass zachytil nákop na Rosalesa a okamžite otočil hru na opačnú stranu pasom na Gameira. Ten ale vybiehal z ofsajdovej pozície a hrať nemohol.
     
    36
    Maxi Gómez fauloval vo vzdušnom súboji Siovasa. Domáci sa s rozohrávkou štandardnej situácie vôbec neponáhľajú.
     
    37
    Pérez nakopol loptu do šestnástky Valencie, odkiaľ ju odkopol do autu Coquelin. Leganés sa po autovom vhadzovaní usadilo na útočnej polovici a po tom, ako Costa zahral rukou, bude mať priamy kop z pravej strany polovice hostí.
     
    38
    Rosales znovu vystrelil z ťažkej pozície a znovu poslal loptu na tribúnu za Doménechovou bránou.
     
    40
    Oba tímy si v strede poľa rýchlo menia kontrolu nad loptou a ani jeden z nich nie je schopný sa teraz nasťahovať na polovicu súpera.
     
    41
    Napokon získali hrací predmet na svoje kopačky hostia, ktorí sa ale pri svojej rozohrávke opäť ocitli pod tlakom napádajúcich domácich hráčov. Obrázok hry sa vôbec nemení.
     
    42
    Rosales fauloval na ľavej strane vlastnej polovice Guedesa. Parejo zo štandardky centroval na zadnú tyč, kde ale nebol nikto v oranžovočiernom a lopta tak skončila v rukách brankára Cuéllara.
     
    43
    Domáci sa dostali na polovicu Valencie, ich kombinácia ale k ničomu neviedla a skončila sa nepresnou prihrávkou na Ruibala. Hostia sa okamžite po zisku lopty ocitajú pod tlakom domácich hráčov.
     
    44
    Valencia má naďalej obrovský problém s rozohrávkou a hosťom sa vôbec nedarí prejsť ani len na polovicu súpera. Nateraz im pomohol faulom na Guedesa Rosales.
     
    45
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    45+1
    Valencia získala po zablokovanom Wassovom centri rohový kop. Na center Pareja z neho si najlepšie vyskočil Kondogbia, ktorého hlavička ale skončila vysoko nad Cuéllarovou bránou.
     
    45+2
    Hostia sa v závere prvého polčasu dostávajú do tlaku a domácim sa nedarí dostať sa k lopte. Cieľom Leganés je už zrejme len udržať jednogólový náskok do prestávky.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nijak nenadchol a ponúkol minimum zaujímavých momentov. Jediný gól strelil z pokutového kopu Pérez, ktorý premenil penaltu nariadenú po ruke Kondogbiu. Ani jeden z celkov bránu súpera príliš neohrozil a hra sa väčšinu času odohrávala v strede poľa, kde si oba tímy rýchlo striedali kontrolu nad loptou. Snáď teda uvidíme v druhom polčase lepší futbal z oboch strán.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 33 % : 67 %
    Strely na bránu: 1:1
    Strely mimo: 4:2
    Rohy: 1:1
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 10:6
     
    Druhý polčas sa začne približne o 20:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Geoffrey Kondogbia, prichádza Ferrán Torres.
     
    47
    Striedajúci Ferrán Torres strelil svojim prvým dotykom lopty gól, ten ale neplatí. Torres si nabehol na pas za obranu Leganés a z vnútra šestnástky prekonal brankára Cuéllara, na prihrávku si ale nabiehal z ofsajdu.
     
    48
    Valencia vstúpila do druhého polčasu veľmi aktívne a nasťahovala sa na polovicu Leganés. Jej postupná kombinácia zatiaľ prebieha len v úctivej vzdialenosti od Cuéllarovej brány.
     
    49
    Domáci odpovedali po zisku lopty svojim postupným útokom. Rosalesov center sprava doletel na opačnú stranu na Siovasa a jeho nákop chytil brankár Doménech.
     
    50
    Leganés je znovu po tomto útoku pod tlakom a domáci sú sformovaní v obranných líniách na vlastnej polovici. Valencia sa postupne približuje k šestnástke domácich.
     
    51
    Guedes napriahol k strele zo strednej vzdialenosti, na rozdiel od prvého polčasu ale tentokrát vypálil vysoko nad Cuéllarovu bránu.
     
    52
    Strely: 5:4
     
    53
    Žltú kartu dostáva za podrazenie prenikajúceho Ferrána Torresa Jonathan Silva (CD Leganés).
     
    54
    Hlavný rozhodca sa ide ešte pozrieť na odporúčanie videoasistenta na videozáznam kvôli možnej červenej karte pre Silvu.
     
    54
    Jonathan Silva (CD Leganés) napokon dostáva červenú kartu, podľa opakovaného záberu totiž Torresa nepodrazil, ale prišliapol mu zozadu lýtko. Leganés tak bude hrať takmer celý druhý polčas s 10 hráčmi.
     
    55
    Parejo trafil svojou strelou Siovasa do tváre. Domáci obranca zostáva ležať na trávniku, zdá sa ale, že bude v poriadku.
     
    56
    Costa sa dostal v strede šestnástky k lopte a vystrelil, brankár Cuéllar ale jeho pokus vyrazil. Po faule na ľavej strane ale následne získala Valencia priamy kop.
     
    57
    Parejov center zablokoval hneď prvý brániaci hráč Leganés. Odrazenú loptu získali hostia, ktorí majú v tejto chvíli obrovský tlak na obranu domácich.
     
    58
    Center z rohového kopu Valencie doletel k Maximu Gómezovi, ktorého hlavičku zastavil Tarín rukou. Hlavný rozhodca sa ešte ide pozrieť na videozáznam, vypadá to ale na penaltu.
     
    59
    Je to tak, po ruke Tarína vo vlastnej šestnástke budú penaltu kopať i hostia.
     
    60
    Dani Parejo (Valencia CF) kopol penaltu slabo do ľavej strany, presne tam sa ale hodil i brankár Cuéllar, ktorý jeho prízemnú strelu výborným zákrokom chytil.
     
    61
    Amadou sa rozbehol stredom obrany Valencie a takmer sa prekľučkoval do zakončenia, sám sa ale vytlačil do ľavej strany. Jeho prihrávka na spoluhráčov potom už presná nebola.
     
    62
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Miguel Ángel Guerrero, prichádza Roque Mesa.
     
    63
    Parejov center z pravej strany chytil brankár Cuéllar. Ten hneď vyhodil loptu na opačnú stranu, kde sa k nej dostal Diakhaby a napriek vysokému napádaniu striedajúceho Mesu úspešne rozohral.
     
    64
    Na Costov center z ľavého krídla si výborne vyskočil Ferrán Torres, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu tesne nad Cuéllarovu bránu.
     
    64
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Daniel Wass, prichádza Alessandro Florenzi.
     
    64
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Jaume Costa, prichádza Denis Čeryšev.
     
    66
    Valencia pokračuje vo svojom tlaku a takmer celý druhý polčas sa zatiaľ odohráva na polovici Leganés. Parejo sa uvoľnil na ľavom krídle a centroval do bránkoviska, tam ale bol len domáci gólman Cuéllar, ktorý loptu chytil.
     
    67
    Guedesovu kolmicu na rozbehnutého Čeryševa zastavil obranca Leganés, odrazenú loptu ale opäť získali hostia. Hneď ju však stratili a domáci sa rozbehli do rýchleho protitútoku.
     
    68
    Gil sa rozbehol po ľavej strane k šestnástke Valencie a spolu s ním si nečakane nabiehal obranca Siovas. Gil mu však nedokázal presne prihrať a loptu poslal priamo do rúk brankára Doménecha.
     
    69
    Čeryšev sa tiež uvoľnil na ľavej strane útočnej poovice, i jeho center však chytil brankár Cuéllar. Jeho spoluhráči o loptu rýchlo prišli a hostia znovu vyrazili dopredu.
     
    70
    Žltú kartu za podrazenie Guedesa dostáva Roque Mesa (CD Leganés). Priamy kop pre Valenciu zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od brány domácich.
     
    71
    Brankár Cuéllar si nepostavil žiadny múr, Parejo preto vystrelil priamo na bránu. Jeho technický pokus k pravej tyči dokázal gólman Leganés napokon na dvakrát zlikvidovať.
     
    72
    Ruibalovu strelu z pravej strany šestnástky Valencie zrazil Diakhaby na jej hranicu ku Gilovi. Ten sa s loptou otočil a vystrelil, loptu ale poslal výrazne mimo Doménechovej brány.
     
    74
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Gabriel, prichádza Lee Kang-in.
     
    74
    Torres potiahol loptu po pravom krídle k šestnástke Leganés a tam posunul loptu dozadu na Florenziho. Talianovi sa ale center vôbec nevydaril a hrací predmet nepresným nákopom poslal priamo za bránkovú čiaru.
     
    75
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    78
    Florenzi vystrelil z voleja z pravej strany po centri zľava a Gameirovi v sklze v bránkovisku chýbalo pár centimetrov na to, aby loptu usmernil do brány Leganés.
     
    79
    Amadou s Mesom dostali loptu na polovicu Valencie, kde založili kombináciu svojho tímu. Leganés sa ňou snaží skôr už len získavať čas ako reálne ohroziť bránu Valencie.
     
    80
    Žltú kartu za podrazenie Diakhabyho ostrým sklzom zozadu dostáva Aitor Ruibal (CD Leganés).
     
    80
    Za protesty ešte ukázal hlavný rozhodca červenú kartu jednému z členov realizačného tímu Leganés.
     
    81
    Florenzi sa na pravej strane s loptou otočil a nacentroval na Gameira, pred ktorým loptu odhlavičkoval na rohový kop Tarín.
     
    82
    Roh Valencie nebezpečenstvo pre bránu domácich nepriniesol kvôli útočnému faulu na Tarína. Hostia však dlho o loptu bojovať nemuseli, lebo domáci im ju nepresnou rozohrávkou prakticky okamžite vrátili.
     
    83
    Lee Kang-in si naviedol pred šestnástkou Leganés loptu z pravej strany na stred a vystrelil, jeho strelu ale zablokoval Siovas. Práve on sa potom pokúsil zaviezť loptu na polovicu Valencie, už v strede poľa však o ňu prišiel.
     
    84
    Po krátkej kombinácii pred pokutovým územím Leganés znovu vystrelil Lee Kang-in, tentokrát ale namieril po zemi priamo do stredu brány na brankára Cuéllara.
     
    86
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Rubén Pérez, prichádza Recio.
     
    86
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Bryan Gil, prichádza Javier Aviles.
     
    86
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Rubén Sobrino.
     
    87
    Siovas ešte striedania trochu zdržal, mal totiž byť vystriedaný kvôli kŕčom, ale lekári jeho pokračovanie v zápase odobrili. Loptu majú každopádne na kopačkách hostia.
     
    88
    Parejo minul strelou zo strednej vzdialenosti Cuéllarovu bránu. Hneď po jeho odkope od brány však Valencia získala loptu naspäť a bleskurýchlo sa vrátila na útočnú polovicu.
     
    89
    Čeryšev sa na ľavom krídle zamotal do kľučiek a Recio mu loptu odkopol do autu. Hostia naďalej obliehajú šestnástku Leganés, do dobrej streleckej pozície sa ale nie a nie dostať.
     
    90
    Florenziho center preletel cez niekoľkých hráčov Leganés až k Maximu Gómezovi, ktorého to zrejme zaskočilo a nedokázal tak loptu poriadne zasiahnuť. V súboji o loptu na ľavom krídle potom fauloval obrancu Leganés Čeryšev.
     
    90
    Bude sa hrať ešte sedem minút.
     
    90+1
    Domáci sa už s rozohrávkou nijak nezdržujú a hneď po zisku lopty ju odkopávajú do autu alebo na polovicu Valencie. Teraz im navyše Čeryšev svojou nepresnosťou daroval autové vhadzovanie.
     
    90+2
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri autovom vhadzovaní dostáva Chidozie Awaziem (CD Leganés).
     
    90+3
    Leganés sa postupne prekombinovalo na útočnú polovicu a svojou aktivitou si dokonca vypýtalo od hostí rohový kop. Valencii sa čas rýchlo kráti...
     
    90+4
    Žltú kartu za držanie obrancu Valencie dostáva Recio (CD Leganés). Ani on, ani Awaziem, ktorý dostal pred chvíľou rovnako žltú kartu, nebudú hrať v ďalšom zápase.
     
    90+5
    Hostia tiež získali rohový kop. Center Pareja doletel až na zadnú tyč ku Guedesovi, ktorý technickou strelou minul Cuéllarovu bránu.
     
    90+6
    Ruibal podrazil prenikajúceho Guedesa a pri tomto zákroku dostal ešte do ľavej nohy kŕč. Hneď, ako sa Ruibal postaví na nohy, bude nasledovať priamy kop Valencie z ľavej strany útočnej polovice.
     
    90+7
    Parejov center letel na zadnú tyč, odkiaľ ho brankár Doménech trochu nešikovne zrazil na rohový kop. Hostia už zrejme nebudú mať ďalšiu šancu na gól.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    Valencia napriek obrovskému tlaku a presilovke v druhom polčase nedokázala skórovať a gól by dnes nedala, asi ani keby sa hralo snáď do polnoci. Kapitán hostí Parejo dokonca ešte aj zahodil penaltu, keď ho vychytal brankár Leganés Cuéllar a aj keď domáci nemali v dnešnom zápase v útoku skoro žiadne svetlé momenty, tak dnes vďaka gólu Péreza z penalty víťazia. Leganés si tak ešte drží teoretickú šancu na záchranu, keď z 18. miesta stráca na Alavés dve kolá pred koncom sezóny tri body. Valencia je priebežne na deviatom mieste a európske poháre sa jej už poriadne vzdialili.
     
    Držanie lopty: 32 % : 68 %.
    Strely na bránu: 1:5.
    Strely mimo: 7:9.
    Rohy: 2:8.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 21:9.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:38:14)

    Michal Sadlek

    Góly: 18. R. Pérez (pen.)

    Karty:   70. Mesa (LGS), 80. Ruibal (LGS), 90+2. Awaziem (LGS), 90+4. Recio (LGS) – 9. Wass (VAL)   54. J. Silva (LGS)

    Nepremenená penalta: 60. Parejo (VAL), brankár Cuéllar zneškodnil


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 7:9. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 21:9.
    CD Leganés: Cuéllar – Rosales, Tarín, Awaziem, Siovas, J. Silva – Ruibal, Amadou, R. Pérez (C) (86. Recio), Kévin Rodrígues (22. Gil, 86. Aviles) – Guerrero (62. Mesa).
    Náhradníci: Lombo, Soriano – Manu, Assalé, Aviles, López Cristóbal, Eraso, Recio, Gil, Mesa, Navarro, Szymanowski.

    Valencia CF: Doménech – Wass (64. Florenzi), Gabriel (74. Lee Kang-in), Diakhaby, J. Costa (64. Čeryšev) – Coquelin, Parejo (C), Kondogbia (46. F. Torres), Guedes – Gómez, Gameiro (86. Sobrino).
    Náhradníci: Cillessen – T. Correia, Florenzi, A. Guerrero, Guillamón, Čeryšev, Lee Kang-in, Mangala, Sobrino, Soler, F. Torres.

    Rozhodca: López – Montero, de Ceraín