Wolverhampton – Everton 3:0 (kon.) | Aston Villa – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Tottenham – Arsenal 2:1 (kon.)
Bournemouth – Leicester 4:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:1 (1:1)
Arsenal FC
Nedeľa 12.07.2020, 17:30 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Napriek hernej prevahe Arsenalu domáci Tottenham zápas otočil. Po zmene strán rozhodol Toby Alderweireld, ale ofenzívny Son Hung-min jeden gól dal a na druhý prihral. Spurs teda "Gunners" predbehli v tabuľke. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:35:28)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Hung-min, prichádza Érik Lamela.
     
    90+3
    Harry Kane strieľal prudko po trávniku, zasiahol Emiliano Martínez. Arsenal prešiel dopredu po pravom krídle, centrovanú loptu poslal preč Toby Alderweireld.
     
    90+2
    Strely: 14 – 13 (8 – 4)
    Držanie lopty: 37% – 63%
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Bukayo Saka (Arsenal FC).
     
    89
    Moussa Sissoko dobre držal loptu na útočnej polovici ihriska, nakoniec ho dokonca fauloval Granit Xhaka. Tottenham zvláda tieto minúty veľmi dobre.
     
    88
    Son Hung-min zľava potiahol protiútok Tottenhamu. Mal tam Kanea, ale ten sa nachádzal asi v ofsajde, a tak Kórejčan strieľal sám do Davida Luiza.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur).
     
    86
    Son Hung-min zahrával ďalší rohový kop. Tentoraz poslal loptu hlavou do bezpečia Joe Willock a Arsenal môže prejsť dopredu.
     
    85
    Arsenal má už len päť minút do konca riadneho hracieho času a potom nadstavenie. Na útočnej polovici ihriska sa ale drží Tottenham.
     
    84
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Giovani Lo Celso, prichádza Oliver Skipp.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Joe Willock.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Héctor Bellerín, prichádza Cédric Soares.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Kieran Tierney, prichádza Reiss Nelson.
     
    83
    Harry Kane sa zľava dostal cez Mustafiho do pokutového územia súpera, mal výbornú streleckú pozíciu, avšak jeho pokus po trávniku Emiliano Martínez vyrazil preč.
     
    82
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Lucas Moura, prichádza Steven Bergwijn.
    82. Toby Alderweireld (TOT) - 2:1
     
    82
    Tottenham dal gól!
    Teraz už nestačil ani Emiliano Martínez. Son Hung-min poslal center na hranicu malého vápna, kde si najlepšie naskočil TOBY ALDERWEIRELD a hlavou usmernil loptu pod brvno.
     
    81
    Lucas Moura poslal krásnu kolmicu za chrbát Mustafiho a Harry Kane bol razom sám pred Martínezom, lenže Argentičan znova predviedol skvelý zákrok.
     
    80
    Arsenal ešte zahrával rohový kop, ale neúspešne. Dopredu prešiel Giovani Lo Celso, v strede poľa jeho prihrávku na krídlo zastavil Héctor Bellerín-
     
    79
    Héctor Bellerín sa sprava dostal do vápna, jeho pokus bol zablokovaný. Odrazenú loptu si našiel Pierre-Emerick Aubameyang a mieril krásne k žrdi. Hugo Lloris skvele zasiahol.
     
    78
    Granit Xhaka poslal kolmicu za obranu, k lopte sa nedostal Alexandre Lacazette. Na opačnej strane zase do vápne nepresne centroval Giovani Lo Celso.
     
    77
    David Luiz odvrátil center do jeho šestnástky. Dopredu chcel prejsť Alexandre Lacazette, ale loptu mu obrancovia Tottenhamu zobrali.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Harry Winks (Tottenham Hotspur).
     
    75
    Pätnásť minút do konca riadneho hracieho času. Arsenal má jednoznačne viac z hry, ale na gól po zmene strán čakáme.
     
    74
    Lucas Moura prešiel dopredu po ľavom krídle, prihral pred päťku, kde si zbiehal Son Hung-min, lenže k lopte mu trochu chýbalo.
     
    72
    Bukayo Saka strieľal spred pokutového územia, zrazenou strelou neohrozil Llorisa. Obrancovia Spurs potom loptu odkopli do bezpečia.
     
    71
    Harry Kane získal loptu na útočnej polovici ihriska vedľa šestnástky, dostal sa do vápna a predložil ju pre spoluhráča, ktorým bol Son Hung-min. Fantasticky mu padol pod nohy Emiliano Martínez, ktorý zasiahol loptu a Kórejčana sa ani nedotkol.
     
    70
    Tottenham mal priamy kop, ale centrovanú loptu hostia dostali do bezpečia. Postupne môžu prejsť na útočnú polovicu ihriska.
     
    69
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Nicolas Pépé, prichádza Bukayo Saka.
     
    68
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    67
    Kieran Tierney sa po ľavom krídle dostal až k bránkovej čiare, kde takmer stratil loptu. Dobre proti nemu zahral Serge Aurier, Škót nakoniec odkopol na aut.
     
    66
    Držanie lopty v druhom polčase: 18% – 82%
     
    65
    Arsenal získal loptu naspäť a po ľavom krídle prešiel dopredu. Center pred bránku Llorisa odkopával obranca Toby Alderweireld.
     
    64
    Nicolas Pépé bol v súboji s Winksom dosť neskoro, fauloval ho zozadu. Musí si dávať pozor, jednu žltú už má.
     
    63
    Arsenal rozohráva z vlastnej polovici ihriska, cez sformovaných hráčov Tottenhamu sa ale nevie dostať pred bránku Llorisa. Teraz je to dosť uvoľnené čo sa týka tempa.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Nicolas Pépé (Arsenal FC).
     
    61
    Nicolas Pépé to naozaj skúsil, ľavačkou trafil múr a dopredu chcel prejsť Lucas Moura. Faulom ho zastavil práve Pépé, dostane aj žltú kartu.
     
    60
    Arsenal je v druhom polčase nesmierne aktívny. Krátko po veľkej šanci získali jeho hráči priamy. Je to dobrá pozícia na zakončenie, pravdepodobne to skúsi Nicolas Pépé.
     
    59
    Alexandre Lacazette získal loptu pred vápnom súpera, prihral do vápna, kde si odbehol od obrancu Pierre-Emerick Aubameyang a poriadnou ranou ľavačkou trafil brvno. To sa bude triasť ešte dlho.
     
    58
    Hugo Lloris poslal dlhý pas za obranu súpera, na ten jeho spoluhráči nezareagovali, a tak rozohrával Emiliano Martínez.
     
    57
    Serge Aurier síce dostal prihrávku do pokutového územia Arsenalu, jeho strela bola okamžite zablokovaná a neprešla na bránku Martíneza.
     
    56
    Héctor Bellerín obdržal poriadne nepresný pas na pravé krídlo. Vysokú loptu nemal šancu zachytiť na hracej ploche. Vhadzovať bude Ben Davies.
     
    55
    Dani Ceballos centrom neuspel, potom ale získal loptu a pätičkou prihral cez dvoch hráčov na Pépého, ktorého center posunul Toby Alderweireld. Nožničkami to ešte skúsil Granit Xhaka, ale Lloris problém nemal.
     
    54
    Granit Xhaka si všimol, že Héctor Bellerín je úplne voľný v šestnástke, a tak mu poslal prihrávku. Španiel však nemal dobrý prvý dotyk, čo na odkop využili domáci. Bude to roh.
     
    53
    Héctor Bellerín naštartoval po pravom krídle, veľmi rýchlo sa otočil dozadu a prihral svojim stopérom. Po zmene strán má Arsenal loptu v 83% času.
     
    52
    Dani Ceballos sa chcel cez ostať dostať do vápna súpera, fauloval ho Harry Winks. Héctor Bellerín centroval, Davinson Sánchez loptu spred bránky odvrátil a všetko ukončil nepresným pokusom Sead Kolašinac.
     
    51
    Son Hung-min centroval z rohového kopu pred malé vápno, tam kraľoval Emiliano Martínez a boxoval loptu do bezpečia. Okrem toho sa pískal aj útočný faul.
     
    50
    Lucas Moura sa z ľavého krídla dostal do šestnástky, ale Shkodran Mustafi si svoju pozíciu zastal veľmi dobre a Brazílčanovi loptu vypichol.
     
    49
    Moussa Sissoko predĺžil dlhý výkop za seba, avšak Son Hung-min nemal k lopte bližšie ako Sead Kolašinac. Lopta sa dostala až k Martínezovi.
     
    48
    Alexandre Lacazette si v snahe získať loptu pomohol pred pokutovým územím Tottenhamu faulom, rozohrávať môže Hugo Lloris.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak, ako duel aj začali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Tottenham a Arsenal predvádza veľmi divácky atraktívny futbal. Skóre otvoril krásnou ranou do rohu bránky Alexandre Lacazette, potom vyrovnal po chybe v zadných radoch Son Hung-min. Pred druhým dejstvom je všetko otvorené.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Žltú kartu dostáva Ben Davies (Tottenham Hotspur).
     
    45+2
    Héctor Bellerín a Dani Ceballos si veľmi dobre splnili povinnosti na pravom krídle vedľa svojho vápna, individuálne sa okolo nich nedostal Lucas Moura.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Alexandre Lacazette (Arsenal FC).
     
    45
    Nicolas Pépé sa pred šestnástkou domácich nepresadil individuálne, loptu mu zobral Giovani Lo Celso a navyše útočníka Arsenalu odstavil čisto telom.
     
    44
    Shkodran Mustafi zrazil strelu Lucasa Mouru spred šestnástky. Spurs získali rohový kop. Son Hung-min, vo vzduchu znova dominoval Mustafi.
     
    43
    Pierre-Emerick Aubameyang sa nedostal k lopte po centri sprava. Na zadnej žrdi to nezavrel Kieran Tierney, a tak začína akciu Tottenham.
     
    42
    Dani Ceballos síce individuálne do vápna súpera neprešiel, ale po strate lopty sa hráči Spurs ostali pozerať ako strieľa Nicolas Pépé. Ten mieril presne do Llorisa. Mohol z toho vyťažiť oveľa viac.
     
    41
    Tottenham prišiel o loptu v strede ihriska, kombinovať môže Arsenal. Ten vyzerá v týchto chvíľach lepšie naladený na záver úvodného dejstva.
     
    40
    Pierre-Emerick Aubameyang zobral zodpovednosť na seba a poslal z priameho kopu krásnu technickú strelu. Len tesne minul bránku Huga Llorisa.
     
    39
    Nicolas Pépé svojím pohybom a aktivitou získal priamy kop tesne spred šestnástky Tottenhamu. Je to veľmi dobrá pozícia na zakončenie medzi tri žrde.
     
    38
    Emiliano Martínez si bez problémov našiel center z pravej strany. Spurs sa k nemu dostali po zdĺhavej kombinácii v strede poľa.
     
    36
    Do konca riadneho hracieho času v prvom polčase nám ostáva ešte zhruba desať minút. Uvidíme do prestávky nejaký ďalší gólový moment?
     
    35
    Arsenal získal priamy kop, ale centrovaná lopta na zadnú žrď bola veľmi nepresná. Rozohrávať tak bude môcť Hugo Lloris.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Serge Aurier (Tottenham Hotspur).
     
    33
    Nicolas Pépé sa pekne preštrikoval pred pokutové územie, dobre ho našiel Dani Ceballos. Šikovný krídelník technicky strieľal tesne vedľa vzdialenejšej žrdi.
     
    32
    Ben Davies dostal priestor pred pokutovým územím súpera a z nejakých 22 metrov sa oprel do lopty. Parádnu ranu do rohu bránky končekmi prstov potlačil na brvno Emiliano Martínez. Krásna situácia z pohľadu Daviesa aj Martíneza.
     
    31
    Giovani Lo Celso centroval z rohového kopu na prednú žrď, v päťke bol pripravený Shkodran Mustafi a loptu poslal okamžite preč.
     
    30
    Pierre-Emerick Aubameyang sa vrátil pomôcť defenzíve, zrazil center, ktorý posielal Serge Aurier. Domáci aj tak môžu pokračovať v aktivite.
     
    29
    Defenzíva Tottenhamu zvládla dostať center zo zbytočného rohového kopu do bezpečia. Následne sa na krídle nepresadil Héctor Bellerín. Aut pre Spurs.
     
    28
    Center z pravého krídla mohol úplne bez problémov nechať prepadnúť za čiaru, lenže chcel ju spracovať Serge Aurier, dotkol sa jej, a tak nasleduje roh pre Arsenal.
     
    27
    Arsenal je pri lopte, ale má problémy s rozohrávkou. Nevie sa posunúť cez poliacu čiaru na útočnú časť poľa.
     
    25
    Serge Aurier išiel tvrdo do súboja, kopačkou od neho schytal úder Kieran Tierney. Vyzeralo to horšie ako to nakoniec je, Škót bude pokračovať.
     
    24
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    23
    Giovani Lo Celso síce vymyslel parádnu kolmicu do šestnástky a Harry Kane sa ocitol sám pred Martínezom, lenže všetok vzruch zastavuje ofsajd.
     
    22
    Prudká lopta do malého vápna Arsenalu mohla priniesť otočenie skóre. Shkodran Mustafi totiž odvrátil len vedľa seba, kde bol Moussa Sissoko. Francúz sa nakoniec nedostal k zakončeniu, v poslednej chvíli odkopol nemecký stopér.
     
    21
    Kieran Tierney prečítal nákop na hrot ofenzívy Spurs, škótsky obranca ale loptu odkopol na opačnú stranu až k Davinsonovi Sánchezovi.
     
    20
    Tentoraz Son Hung-min v snahe získať loptu fauloval pri poliacej čiare, na trávniku skončil Nicolas Pépé. Arsenal začína kombinovať zo zadných radov.
    19. Son Hung-min (TOT) - 1:1
     
    19
    Tottenham dal gól!
    Vedenie Arsenalu dlho netrvalo. Sead Kolašinac poslal zlú prihrávku na posledného muža Davida Luiza, toho prešprintoval SON HUNG-MIN a prehodil Martíneza.
     
    18
    Tottenham Hotspur je na rade, pretože prehráva po prvej strele Arsenalu na bránku. Naďalej sa hrá vo veľmi dobrom tempe.
    16. Alexandre Lacazette (ARS) - 0:1
     
    16
    Arsenal FC dal gól!
    Aktivita hostí na útočnej polovici ihriska priniesla zisk lopty a ALEXANDRE LACAZETTE využil ponúknutú príležitosť. Spred veľkého vápna vyslal poriadnu bombu do rohu bránky. Hugo Lloris ostal pri tomto nádhernom zásahu bez šance.
     
    16
    Hugo Lloris bez problémov prečítal centrovanú loptu do jeho malého vápna, okolo seba nemal žiadnych futbalistov v červenom.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur).
     
    14
    Prudký center z pravého krídla netrafil pred päťkou vo vápne Tottenhamu hosťujúci Pierre-Emerick Aubameyang. Keby zasiahol loptu, má stopercentnú šancu. Všetko ukončil pokusom nad Kieran Tierney.
     
    13
    Ani rýchly Pierre-Emerick Aubameyang nemohol dobehnúť prudký pas na ľavé krídlo. Rozohrávať od bránky bude môcť Hugo Lloris.
     
    12
    Harry Winks fauloval v strede ihriska, kde od neho odpadol Alexandre Lacazette. Arsenal rozvíja ďalšiu akciu zo zadných radov.
     
    11
    Lucas Moura poslal zľava fantastický pas za Davida Luiza. Do šestnástky si nabehol Harry Kane, ten chcel v obrovskej šanci prehodiť Martíneza, lenže argentínsky gólman zodvihol ruky a loptu neprepustil.
    10. Harry Kane (TOT)
     
    10
    Desať minút je za nami. Aktivitu sledujeme na oboch stranách. Ak to takto bude pokračovať, tak budeme vidieť veľmi kvalitný zápas.
     
    9
    Dani Ceballos centroval z rohového kopu na prednú žrď, tam sa síce dostal k zakončeniu Shkodran Mustafi, lenže jeho zakončenie bolo nepresné a mierilo nad priestor troch žrdí.
     
    8
    Dani Ceballos preniesol hru na ľavé krídlo a Kieran Tierney poslal prudký center do päťky. Alexandre Lacazette loptu nezasiahol, na roh odvrátil Toby Alderweireld.
     
    7
    Moussa Sissoko si zbehol na pravé krídlo, poslal prudký center do päťky, kde pred Kaneom zasiahol Emiliano Martínez.
     
    6
    Moussa Sissoko nepresne prihrával na pravé krídlo, Serge Aurier mal od lopty veľmi ďaleko. Vhadzovať môže Kieran Tierney.
     
    5
    Harry Kane sa popri postrannej čiare ďaleko nedostal, skvelý sklz priamo na loptu predviedol Shkodran Mustafi. Tottenham však loptu získal rýchlo naspäť.
     
    4
    Shkodran Mustafi znova skúsil vysoký nákop, tentoraz do vápna Spurs. Serge Aurier hlavou prihral na Llorisa, Kieran Tierney sa k lopte nedostal.
     
    3
    Tottenham Hotspur začína poriadne zostra. Teraz však nedostal presný pas na ľavé krídlo Son Hung-min a rozohrávať bude Emiliano Martínez.
     
    2
    Giovani Lo Celso zachytil pas od Mustafiho v strede poľa. Spred šestnástky to skúsil Harry Kane, dobre postavený Shkodran Mustafi strelu zablokoval.
     
    1
    David Luiz stratil loptu pred svojou šestnástkou a po dvadsiatich sekundách strieľal spred vápna Lucas Moura. Jeho pokus ale Emiliano Martínez videl a chytil.
     
    1
    Londýnske derby začína! Tottenham nastupuje v tradičných bielych dresoch, hostia sú v klasickom červenom. Derby favorita nemá, tak sa tešme na dobrý futbal.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Alderweireld, D. Sánchez, B. Davies – Moussa Sissoko, Winks, Lo Celso – Lucas Moura, Kane, Son Hung-min.
    Náhradníci: Gazzaniga – Bergwijn, G. Fernandes, Lamela, NDombèlé, R. Sessegnon, Skipp, Tanganga, Vertonghen.

    Arsenal FC: E. Martínez – Mustafi, David Luiz, Kolašinac – Bellerín, D. Ceballos, Xhaka, Tierney – Pépé, A. Lacazette, Aubameyang.
    Náhradníci: Macey – Holding, Maitland-Niles, Nelson, Papastathopoulos, Saka, Soares, Torreira, Willock..
     
    Tottenham Hotspur

    Spurs sú až na desiatom mieste, kde majú 49 bodov a pohárová Európa sa vzďaľuje, ale šanca stále žije, pretože siedmy Wolves majú len o tri body menej. Horšie to je s LM, kde piaty Leicester vlastní 59 bodov. Tottenham v poslednom zápase iba remizoval na pôde Bournemouthu bez gólov, predtým porazil Everton, no tie výsledky sú na preskačku, keďže tri kolá dozadu nad "kohútmi" vyhral Sheffield United. Najlepší strelec mužstva Harry Kane sa presadil 13-krát.

    Arsenal FC

    Ani "Gunners" neprežívajú ideálnu sezónu. Po reštarte podľahli Man. City aj Brightonu, no potom sa zodvihli a porazili Southampton, Norwich aj Wolves. Naposledy získal bod s Leicesterom. V tabuľke je Arsenal na ôsmej priečke, má 52 bodov, čo je o dva menej ako siedmy Wolverhampton Wanderers. Piaty Man. United ich vlastní 58. Na zverencov Mikela Artetu pritom po Tottenhame čaká duel s Liverpoolom. Pierre Aubameyang sa postaral o 20 gólov a po Vardym je druhým najlepším strelecom Premier League.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Matej Kubove

    Góly: 19. Son Hung-min, 82. Alderweireld – 16. A. Lacazette

    Karty:   15. Lo Celso (TOT), 34. Aurier (TOT), 45+2. B. Davies (TOT), 76. Winks (TOT), 87. Bergwijn (TOT) – 45. A. Lacazette (ARS), 61. Pépé (ARS), 90. Saka (ARS)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Alderweireld, D. Sánchez, B. Davies – Moussa Sissoko, Winks, Lo Celso (84. Skipp) – Lucas Moura (82. Bergwijn), Kane, Son Hung-min (90+4. Lamela).
    Náhradníci: Gazzaniga – Bergwijn, G. Fernandes, Lamela, NDombèlé, R. Sessegnon, Skipp, Tanganga, Vertonghen.

    Arsenal FC: E. Martínez – Mustafi, David Luiz, Kolašinac (84. Willock) – Bellerín (84. Soares), D. Ceballos, Xhaka, Tierney (84. Nelson) – Pépé (69. Saka), A. Lacazette, Aubameyang.
    Náhradníci: Macey – Holding, Maitland-Niles, Nelson, Papastathopoulos, Saka, Soares, Torreira, Willock.