Wolverhampton – Everton 3:0 (kon.) | Aston Villa – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Tottenham – Arsenal 2:1 (kon.)
Bournemouth – Leicester 4:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
2:0 (1:0)
Crystal Palace FC
Nedeľa 12.07.2020, 15:15 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.
     
    Aston Villa FC

    Nováčik je na pokraji vypadnutia späť do The Championship, kde už oficiálne putuje Norwich. Aston Villa je devätnásta, má 27 bodov. Prvý nezostupujúci tím, Watford, ich vlastní 34, rovnako tak šestnásty West Ham. Aston Villa bude hrať aj s týmto zápasom ešte o dvanásť, čiže teoreticky sa zachrániť stále môže, ale musí vyhrávať. To sa naposledy podarilo 21. januára práve proti Watfordu, odvtedy prišlo osem prehier a len dve remízy. Kapitán Jack Grealish je so 7 zásahmi najlepším strelcom.

    Crystal Palace FC

    Londýnsky klub po reštarte vyhral jeden zápas, predĺžil šnúru výhier na štyri a len jedna mu chýbala k vyrovnaniu rekordu klubu v Premier League. Každopádne, tým pádom sa mužstvo zachránilo v lige a môže hrať až do konca uvoľnene. To však znamená štyri prehry v rade, keďže Crystal Palace postupne nestačil na Liverpool, Burnley, Leicester a Chelsea s celkovým skóre 2:11. Na štrnástej priečke majú "Orly" 42 bodov. Najlepší strelec Jordan Ayew sa postaral o deväť gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: Reina – Konsa, Hause, Mings, N. Taylor – J. McGinn, Douglas Luiz, Hourihane – Trézéguet, Samatta, Grealish (C).
    Náhradníci: Nyland – Lansbury, Nakamba, Targett, El Ghazi, Jota, Guilbert, A. Almuhammadí, Davis.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Dann, M. Sakho, van Aanholt – Zaha, Kouyaté, Milivojević (C), McArthur, J. Ayew – Ch. Benteke.
    Náhradníci: Hennessey – Meyer, Townsend, James McCarthy, Kelly, Woods, T. Mitchell, Pierrick, Riedewald..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáca Aston Villa nastupuje v tradičnej bordovo-belasej kombinácii, hostia sú v bielom. Favorita hľadať ťažko, oba tímy majú za sebou veľmi zlé obdobie.
     
    2
    Crystal Palace kombinuje na útočnej polovici ihriska, Aston Villa je dobre stiahnutá na svojej polovici ihriska a vykrýva priestory.
     
    3
    Christian Benteke sa nedostal k centru, ktorý poslal Luka Milivojević. Lopta bola vysoká, rozohrávať môže Pepe Reina.
     
    4
    Conor Hourihane centroval do vápna hostí, kde dnes bola lopta prvýkrát. Brankár Vicente Guaita loptu boxoval do bezpečia.
     
    5
    Stretnutie sa rozbieha celkom zľahka, ani jeden tím sa zatiaľ nesnaží posunúť hru do nejaké vyššieho tempa.
     
    6
    Jack Grealish fauluje pri vlastnej rohovej zástavke, Crystal Palace tak získalo priamy kop veľmi podobný tomu rohovému.
     
    7
    Crystal Palace dal gól. Luka Milivojević centroval z priameho kopu a domáci vôbec nezvládli bránenie. MAMADOU SAKHO v päťke vyskočil najvyššie, zatiaľ čo Pepe Reina sa porúčal na zem. Francúzsky obranca však zasiahol loptu rukou, a tak gól neplatí.
     
    8
    Situáciu ešte rieši systém VAR, pretože Mamadou Sakho možno zakončil rukou. Podľa všetkého to je ale bude rameno.
     
    9
    Gól neplatí! Mamadou Sakho predsa len zahral podľa systému VAR rukou, takže skóre ostáva bezgólové.
    9. Mamadou Sakho (CRP)
     
    10
    Jack Grealish znova fauluje, tentoraz v strede poľa pri hlavičkovom súboji. Nebezpečný zásah od neho schytal James McArthur.
     
    11
    Zdá sa, že Neil Taylor má od úvodu zdravotné problémy a Matt Targett sa už chvíľu rozcvičuje. To by bol ďalší problém, keďže na rozcvičke sa zranil Konsa a nahradiť ho musel Ahmad Almuhammadí. Medzitým prebieha aj ošetrovanie McArthura.
     
    12
    Aspoň nateraz budú Neil Taylor aj James McArthur pokračovať v hre. Medzitým sa k nepresnému zakončeniu dostal Ayew, rozohráva Pepe Reina.
     
    13
    Douglas Luiz si pomáhal v strede ihriska nedovoleným spôsobom. K lopte sa dostali hostia a kombinujú zo zadných radov.
     
    14
    Conor Hourihane sa po ľavom krídle ďaleko nedostal, zastavil ho Joel Ward. Vzápätí centroval Jack Grealish, odkopával Mamadou Sakho.
     
    15
    Wilfried Zaha v snahe pomôcť získať loptu na vlastnej polovici ihriska fauloval, priamy kop pre "Villans" získal Brazílčan Douglas Luiz.
     
    16
    Conor Hourihane poslal zo štandardky nízky center, loptu mal Jack Grealish tečovať na bránku, čo sa mu nepodarilo. Hostia odkopli až k Reinovi.
     
    17
    Jack Grealish sa zľava dostal k centru cez dvojicu protihráčov. Jeho pas zastavil v päťke Vicente Guaita, útočník Mbwana Samatta bol v zlej pozícii.
     
    18
    Aston Villa získala ďalší priamy kop. Conor Hourihane centroval do päťky, vo vzduchu si loptu našiel gólman Vicente Guaita.
     
    19
    Jordan Ayew sa takmer dostal k lopte do šestnástky súpera, ale v poslednej chvíli ju pred ním odkopol do bezpečia Pepe Reina.
     
    20
    Mbwana Samatta sa síce na útočnej polovici dostal k dlhej lopte, jeho predĺženie hlavou za sebou si našiel Vicente Guaita.
     
    21
    John McGinn si nabehol do šestnástky súpera z druhej vlny, prudkú loptu do dobrej pozície minul. Odvrátil ju pred ním Scott Dann. Crystal Palace prešlo dopredu, zakončenie z toho nebolo.
     
    22
    Mbwana Samatta bol úplne sám a o loptu prišiel. Avšak, dobre dostal pod tlakom Danna, ten loptu odkopol radšej len do autu.
     
    23
    Trézéguet sa po pravom krídle ďaleko nedostal, aj tak získal aspoň priamy kop, keď ho fauloval Patrick van Aanholt. Dobrá pozícia na center pred Guaitu.
     
    24
    Conor Hourihane poslal z priameho kopu prudký strieľaný center na bránku. Teč tam nebol, všetko vyriešil Vicente Guaita.
     
    25
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    26
    Wilfried Zaha si to individuálne namieril do pokutového územia súpera. V čase, keď vedel, že lopta mu ujde za čiaru, tak kopol Konsu a strhla sa veľká mela. Zdalo sa, že Tyrone Mings hosťujúceho Zahu dokonca udrel rukou do tváre, ale provokoval hlavne Zaha.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Wilfried Zaha (Crystal Palace FC).
    Žltú kartu dostáva Tyrone Mings (Aston Villa FC).
    Žltú kartu dostáva Mamadou Sakho (Crystal Palace FC).
     
    28
    Ahmad Almuhammadí sa na pravom krídle k lopte nedostal, súboj s ním zvládol Cheikhou Kouyaté a ofenzívnu akciu sa pokúsia vymyslieť hostia.
     
    30
    Mbwana Samatta mal obrovskú šancu. Ahmad Almuhammadí mu poslal sprava krásny center do šestnástky, avšak hlavička útočníka "Villans" išla tesne nad brvno.
    30. Mbwana Samatta (ASV)
     
    31
    Polhodina zápasu za nami. Zatiaľ je to hlavne boj a až potom futbal. Jedna šanca tento duel z biedy nevytrhne.
     
    32
    Douglas Luiz získal loptu na svojej polovici ihriska, Aston Villa sa ale smerom dopredu momentálne nevie dostať.
     
    33
    Conor Hourihane sa pred šestnástkou súpera zorientoval neskoro, skvele proti nemu vybehol Mamadou Sakho a loptu mu vypichol.
     
    34
    John McGinn síce vystihol rozohrávku Sakha, lenže Trézéguet od neho dostal veľmi zlú prihrávku, ktorú si našiel Vicente Guaita.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávke nejaký gólový moment?
     
    36
    Christian Benteke v snahe získať loptu fauloval na útočnej polovici ihriska, rozohrávať od vlastnej šestnástky môže Pepe Reina.
     
    37
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Neil Taylor, prichádza Matt Targett.
     
    38
    Ahmad Almuhammadí poslal sprava dobrý pas do pokutového územia, Jack Grealish z voleja zakončil k žrdi, kde bol pripravený Vicente Guaita.
    38. Jack Grealish (ASV)
     
    39
    Aston Villa získala svoj druhý roh, avšak Jack Grealish centroval do päťky, kde sa nachádzal iba Vicente Guaita.
     
    40
    Douglas Luiz sa poriadne hnevá, ale Zahu na svojej polovici fauloval. Hostia rozohrali na krátko, Luka Milivojević poslal loptu doprava, kde o ňu Crystal Palace prišlo.
     
    41
    Scott Dann síce netrafil loptu hlavou ideálne a prepadla za neho, lenže Mbwana Samatta sa k nej nedostal skôr ako Vicente Guaita.
    41. Christian Benteke (CRP)
     
    42
    Christian Benteke strieľal z otočky spred malého vápna, Pepe Reina predviedol dobrý zákrok. Belgičan dokonca mohol dorážať, loptu už netrafil ideálne a Španiel si znova poradil.
     
    43
    Wilfried Zaha si na hranici pokutového územia vypracoval streleckú pozíciu, mieril iba do miest, kde sa nachádzal Pepe Reina.
     
    45
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    45+1
    Jordan Ayew sa individuálne nedostal do zakončenia, vo vápne súpera narazil do protihráča, ktorým bol Ahmad Almuhammadí. Rozohrávať môže Reina.
     
    45+3
    Aston Villa drží loptu v strede ihriska. Po ľavom krídle chcela ísť dopredu, faulovaný bol Jack Grealish a domáci získali priamy kop vhodný na center.
     
    45+4
    Aston Villa dala gól!
    Conor Hourihane poslal prudký center do päťky, ktorý najskôr minul Ahmad Almuhammadí, ale lopta prepadla a voľný TRÉZÉGUET zo zadnej žrdi trafil z prvej presne okolo Guaitu až do siete.
    45+4. Trézéguet (ASV) - 1:0
     
    45+5
    Veľmi nešťastný súboj v strede poľa, nepríjemný zásah do kolena dostal Patrick van Aanholt a potrebuje ošetrenie. Nevyzerá to ideálne.
     
    45+7
    Stále sa polčas neskončil, pretože z nadstaveného času sa dosť dlho nehralo pre oslavy gólu a teraz je cez dve minúty ošetrovaný Patrick van Aanholt. Mal by byť schopný pokračovať v hre.
     
    45+8
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas veľa futbalovej krásy neponúkol. Aj tak sme videli dva góly, ale ten od Sakha neplatil, a tak po zásahu Trézégueta vyhráva Aston Villa bojujúca o záchranu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McArthur, prichádza James McCarthy.
     
    47
    Patrick van Aanholt fauloval vo vlastnej šestnástke, kde sa snažil loptu si zaseknúť Jack Grealish. Kapitán "Villans" teda získal pokutový kop.
     
    48
    Systém VAR ešte skúma penaltový zákrok. Záznam ale ukazuje, že Patrick van Aanholt podľa všetkého nefauloval. Tak uvidíme, aké bude rozhodnutie.
     
    49
    Penalta to nebude! Systém VAR rozhodol, že Patrick van Aanholt nefauloval, takže Crystal Palace rozohráva z vlastnej šestnástky smerom dopredu.
    49. Jack Grealish (ASV)
     
    51
    Trézéguet centroval z pravého krídla, ale jeho loptu si vo vzduchu našiel brankár Vicente Guaita, takže zakončenie sme nevideli.
     
    52
    John McGinn sa nedostal k prihrávke na hranici pokutového územia Crystal Palace, tam ho čisto odblokovali dvaja obrancovia. K lopte sa preto dostal Vicente Guaita.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Cheikhou Kouyaté (Crystal Palace FC).
     
    55
    Crystal Palace získalo svoj prvý roh v zápase, prudkú loptu pred bránku Reinu odkopával do bezpečia Tyrone Mings.
     
    56
    Scott Dann sa tlačil k hlavičke na zadnej žrdi, lenže dobre ho bránil Conor Hourihane, a tak nasleduje len odkop v podaní Pepeho Reinu.
     
    57
    Fauly: 14 – 16
     
    58
    Conor Hourihane poslal z priameho kopu veľmi dobrú strelu ľavačkou k žrdi, ale Vicente Guaita sa blysol výborným zákrokom.
    58. Conor Hourihane (ASV)
     
    59
    Aston Villa dala gól!
    Po centri z rohového kopu ešte Ezri Konsa zblízka v obrovskej šanci neprekonal Guaitu, ale potom Conor Hourihane vyhral súboj pred vápnom, lopta sa vrátila do šestnástky a TRÉZÉGUET bol razom sám pred španielskym gólmanom, čo využil a zvyšuje skóre.
    59. Trézéguet (ASV) - 2:0
     
    60
    Aston Villa je na najlepšej ceste k trom nesmierne dôležitým bodom v boji o záchranu, no stačí jedno zaváhanie, skóre hostia môžu znížiť a všetko bude razom inak, takže sa nechajme prekvapiť, čo nám záver prinesie.
     
    61
    Trézéguet je pri chuti, tentoraz však strieľal cez dvojicu protihráčov slabo a Vicente Guaita všetko bez problémov vyriešil.
     
    62
    Conor Hourihane takmer zvýšil už na rozdiel troch gólov. Jeho parádna strela z diaľky išla k žrdi, fantasticky zasiahol Vicente Guaita.
     
    63
    Aston Villa je nebezpečnejšia čoraz viac a nebyť Guaitu, mohla viesť oveľa vyšším skóre. Teraz ale domáci nezakončili center z rohového kopu.
    63. Conor Hourihane (ASV)
     
    64
    Jack Grealish to tiež skúsil z diaľky, mieril do stredu bránky. S týmto gólman Vicente Guaita nemal prakticky žiadny problém.
     
    65
    Mbwana Samatta vošiel do šestnástky, sám sa ale vytlačil do uhlu. Potom centroval a Scott Dann zrazil loptu k Guaitovi. Zdalo sa, že rukou, ale penalta sa nepíska.
     
    65
    Celú situáciu už neskontroloval systém VAR, ale Scott Dann jednoznačne zasiahol loptu rukou, ktorú mal ďaleko od tela. Penalta to nebude.
     
    66
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jordan Ayew, prichádza Andros Townsend.
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Cheikhou Kouyaté, prichádza Jaïro Riedewald.
     
    67
    Jack Grealish váhal na ľavom krídle, nakoniec prihral pred šestnástku a Douglas Luiz sa oprel do lopty. Obetavo do strely padol James McCarthy, zrazil ju k Guaitovi.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Luka Milivojević (Crystal Palace FC).
     
    69
    Jaïro Riedewald loptu poslal zľava pred šestnástku, Wilfried Zaha o ňu okamžite prišiel. Zobral mu ju Douglas Luiz.
     
    70
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    71
    Jack Grealish nedostal ideálny pas na ľavé krídlo, vhadzovať tak môže Joel Ward. Minúty pribúdajú a záver sa blíži.
     
    73
    Od prestávky na osvieženie sa znova kopia nepresnosti. Tentoraz ide dopredu Aston Villa, vhadzovať môže Ahmad Almuhammadí.
     
    74
    Douglas Luiz sa snažil individuálne prejsť do pokutového územia súpera, ale loptu mu odskočila a zahral aj rukou.
     
    75
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Luka Milivojević, prichádza Max Meyer.
     
    76
    Patrick van Aanholt išiel do veľkej šance, skóre mohlo byť pokojne znížené, ale jeho nájazd vystihol Pepe Reina a loptu dostal preč.
    76. Patrick van Aanholt (CRP)
     
    77
    John McGinn vystrelil z diaľky, prudký pokus išiel do stredu bránky, kde sa nachádzal gólman Vicente Guaita.
     
    78
    Center z priameho kopu si našiel na rohu malého vápna Andros Townsend, ktorý loptu poslal vzduchom pred bránku, ale zle pokrytý Christian Benteke hlavičkoval v záklone vedľa troch žrdí.
     
    79
    Crystal Palace sa začína prebúdzať a je aktívne. Matt Targett navyše fauloval na krídle, takže hostia získali priamy kop. Ten sa zakončiť nepodarilo.
     
    80
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Conor Hourihane, prichádza Marvelous Nakamba.
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Mbwana Samatta, prichádza Keinan Davis.
     
    81
    Jack Grealish rozohral priamy kop prekvapivo centrom po zemi, pred malým vápnom ale v dobrej šanci loptu nohou minul Ahmad Almuhammadí.
     
    82
    Znova bol v akcii Jack Grealish, jeho centrovaná lopta si našla brankára Vicenteho Guaitu. Crystal Palace rozbieha ďalšiu akciu.
     
    83
    Hostia mali k dispozícii priamy kop. Centroval Patrick van Aanholt, jeho pas si našiel Pepe Reina a bez väčších problémov zasiahol.
     
    85
    Posledných pät minút do konca riadneho hracieho času. Aston Villa kráča z tromi bodmi. Crystal Palace napriek hernej aktivite z posledných minút nie je dostatočne nebezpečný.
     
    86
    Matt Targett poslal z rohu pokutového územia krásnu loptu po trávniku do päťky, kde v obrovskej šanci nezakončili Trézéguet a ani Keinan Davis.
    86. Matt Targett (ASV)
     
    88
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Trézéguet, prichádza Anwar El Ghazi.
     
    89
    Max Meyer sa na ľavom krídle nepresadil, ale pomohol mu ešte Jaïro Riedewald. Hostia sa dostali do vápna, tam o loptu prišli. Na druhej strane individuálne neuspel Anwar El Ghazi.
     
    90
    Christian Benteke si pokryl loptu telom a cez Mingsa aj strieľal. Anglický stopér ho vytlačil z najlepšej pozície, útočník hostí mieril nepresne.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Douglas Luiz (Aston Villa FC).
     
    90+3
    Jack Grealish a Keinan Davis sa snažili podržať loptu na útočnej polovici ihriska, ale získal ju Jaïro Riedewald a hostia ešte mieria dopredu.
     
    90+4
    Patrick van Aanholt prihrával do pokutového územia na Bentekeho, loptu jemne tečoval rukou Douglas Luiz a posunul k Reinovi. Penalta sa nepíska.
     
    90+5
    Max Meyer sa dostal na ľavej strane šestnástky k centru do malého vápna, tam dominoval brankár Pepe Reina a loptu zo vzduchu stiahol.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Aston Villa vyhráva neuveriteľne dôležitý súboj v boji o záchranu. Na osemnástom mieste má 30 bodov, Watford a West Ham majú o štyri body viac. V zostávajúcich troch dueloch ale musia "Villans" bodovať aj ďalej, aby aspoň jeden celok predbehli.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (17:18:01)

    Matej Kubove

    Góly: 45+4. Trézéguet, 59. Trézéguet

    Karty:   27. Mings (ASV), 90+2. Douglas Luiz (ASV) – 27. Zaha (CRP), 27. M. Sakho (CRP), 54. Kouyaté (CRP), 68. Milivojević (CRP)


    Aston Villa FC: Reina – A. Almuhammadí, Konsa, Mings, N. Taylor (37. Targett) – J. McGinn, Douglas Luiz, Hourihane (80. Nakamba) – Trézéguet (88. El Ghazi), Samatta (80. Davis), Grealish (C).
    Náhradníci: Nyland – Lansbury, Nakamba, Targett, El Ghazi, Jota, Guilbert, Davis.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Dann, M. Sakho, van Aanholt – Zaha, Kouyaté (66. Riedewald), Milivojević (C) (75. Meyer), McArthur (46. James McCarthy), J. Ayew (66. Townsend) – Ch. Benteke.
    Náhradníci: Hennessey – Meyer, Townsend, James McCarthy, Kelly, Woods, T. Mitchell, Pierrick, Riedewald.