Göztepe – Gençlerbirliği 1:3 (kon.)
koniec
Göztepe SK
1:3 (0:2)
Gençlerbirliği S.K.
cz Sobota 11.07.2020, 20:00 • Venue Göztepe Gürsel Aksel Stadı • Turecká Superliga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivým vítězstvím Gençlerbirliği, které svého soupeře porazilo výsledkem 3:1. Domácí vstoupili do druhého poločasu aktivně, avšak dnes jim prostě nebylo přáno. Göztepe sice mělo územní převahu, jenomže neustále naráželo na pozornou obranu soupeře. Gençlerbirliği tak vycházelo z fungující defenzívy, ba naopak se hostům povedlo ještě jednou skórovat, a sice díky pokutovému kopu. Domácí se na jedinou branku zmohli až v samotném závěru. (21:57:39)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Z obrovské vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Emir, kterému se zakončení ovšem vůbec nepovedlo. Brankář Özbir tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    90+2
    Útočným faulem si pomohl domácí Nukan, který u postranní lajny zasáhl do obličeje protihráče.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
    90. Alpaslan ÖZTÜRK - 1:3
     
    90
    Göztepe právě vstřelilo branku! Domácím se přeci jenom povedlo snížit nepříznivý výsledek! Na levém křídle měl jeden z domácích hodně místa k centru, který nakonec se štěstím propadl až k osamocenému ALPASLANOVI ÖZTURKOVI, jenž v pádu dopravil míč přesně pod horní konstrukci branky.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, do konce zápasu tak moc času nezbývá. Zcela určitě ještě budeme počítat s nastavením.
     
    88
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Daniel João Candeias, přichází Rahmetullah Berişbek.
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Bogdan Stancu, přichází İlker Karakaş.
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází , přichází Ahmet Oğuz.
     
    87
    Moc nechybělo ani Wilczekovi, který za protihráčem číhal na případný padající míč. Nakonec se do vzduchu dokázal vyškrábat Touré, který ho odehrál pryč.
     
    86
    Na útočnou polovinu se vydal také střídající Gassama, který raději ještě přenášel hru do volného prostoru, odkud se Borgesovi nepovedlo najít kolegu Kesgina.
     
    85
    Gençlerbirliği se v koncovce utkání daří narušovat útočné akce soupeře, což jim pochopitelně maximálně vyhovuje. Mossóro ovšem obstará další standardku.
     
    83
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází André Biyogo Poko, přichází Celso Borges.
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Zlatko Tripić, přichází Kerem Atakan Kesgin.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Göztepe se sice snaží s výsledkem něco udělat, avšak domácím hráčům dnes nevychází vůbec nic.
     
    80
    Po delší době si s míčem zahrál také domácí brankář Bakirbas, který dnes neměl moc práce, avšak zatím inkasoval už třikrát. A to stále není konec zápasu.
     
    79
    Göztepe se však díky dobré kombinaci vymanilo kolem smečky protihráčů, avšak taktickým zákrokem si pomohl Candeias, který soupeři přichystal standardku.
     
    78
    Brankář Özbir se svým odkopem od branky pochopitelně nikam nespěchal, ba naopak předvedl další dlouhý pas. Na útočné polovině se navíc prosadil Özdemir.
     
    77
    V krátkém časovém sledu bylo opět pískání ve prospěch Gençlerbirliği. To se domácím hráčům pochopitelně nelíbí, avšak napadající Poko skutečně fauloval soupeře.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Mats Seuntjens (Gençlerbirliği S.K.).
     
    76
    Göztepe si tak tento duel zase o poznání zkomplikovalo, prohrává totiž už o tři branky. Domácím se navíc krátí čas, hosté však předvádějí velice dobrý výkon.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Alpaslan Öztürk (Göztepe SK).
    75. Stéphane SESSÈGNON - 0:3
     
    75
    Gençlerbirliği právě vstřelil branku!
    Gençlerbirliği se dostává do překvapivého tříbrankového vedení! K rozehrávce pokutového kopu se postavil velezkušený STÉPHANE SESSEGNON, kterému se povedlo poslat brankáře na opačnou stranu. Před domácím celkem číhá složitý úkol!
     
    74
    Hlavní sudí ještě celou situaci projednal s videorozhodčím, skutečně z toho bude penalta pro hostující celek!
    73. Penaltový zákrok.
     
    73
    Je tu pokutový kop pro Gençlerbirliği!
     
    72
    Kousek od rohového praporku se do těžké pozice dostal Dikmen, kterému navíc nevyšlo zpracování balónu. Vhazovat tak budou moci také domácí hráči.
     
    71
    O provedení autového vhazování se postaral domácí Paluli. Jeho celek ovšem sportovním způsobem vrátil míč soupeři, konkrétněji se k němu dostal Özbir.
     
    70
    Hlavní sudí opět nařídil krátkou, zhruba minutovou přestávku na doplnění tekutin. Zároveň na zemi zůstal po souboji ležet obránce Özdemir, který si přivodil zranění.
     
    69
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Murat Paluli, přichází Lamine Gassama.
     
    68
    Další práce pro hostujícího brankáře Özbira, který si ovšem se střílenou nabídkou dokázal poradit na jedničku. Gençlerbirliği se ovšem začíná dostávat pod tlak.
     
    64
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Giovanni Sio, přichází Mats Seuntjens.
     
    63
    Je za námi více než hodina hry, Gençlerbirliği i nadále vede o dvě branky. Domácí jsou sice ve druhém dějství aktivnější, avšak stále bez kýženého úspěchu.
     
    62
    Hostující brankář měl i pár vteřinek poté práci, neboť musel likvidovat střelecký pokus v podání Napoleoniho. Rána ovšem směřovala přímo doprostřed branky.
     
    61
    Göztepe si dokonce vyzkoušelo rozehrávku rohového kopu, který se nepříjemně stáčel směrem do malého vápna, kde se povedlo zakročit brankáři Özbirovi.
     
    60
    Göztepe se sice směrem dopředu zlepšilo, avšak se mu stále nedaří proniknout do vyložené šance. Nepovedlo se to ani nyní, kdy nepřesně centroval Emir.
     
    59
    Hlavní sudí nakonec nařídil standardní situaci pro hráče Göztepe. K rozehrávce se nakonec postavil Paluli, po jehož centru vracel balón do ohně Nukan.
     
    58
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází André Castro, přichází Mossoró.
     
    57
    Brankář Özbir nedokázal schovat padající předmět do svých rukavic, načež se dostal do problémů. Ty nakonec vyřešil tygřím skokem, domácí neuspěli s žádostí o penaltu.
     
    56
    U šestnáctky to zkušeně provedl Özturk, kterému se povedlo protáhnout kolem protihráče. Jeho celek tak rozjel další rychlou souhru, která ale nic nepřinesla.
     
    55
    Následně to na sebe zkoušel vzít domácí Napoleoni, který na hranici pokutového území trefil dobře postaveného Tourého. Göztepe bude zahrávat další roh.
     
    54
    S rozehrávkou musel na druhé straně vypomoct také brankář Bakirbas, který urychleně hledal volného Nukana, jenž se dokázal dostat až na druhou stranu.
     
    53
    Domácí hráči se dokázali protlačit až k dalšímu centru do pokutového území, který ovšem ze vzduchu odklízel Flavio, jenž odehrál balón směrem do zámezí.
     
    52
    Do nesnází se před malým momentem dostal Özdemir, který u středového kruhu čelil hned trojici protihráčů. Napadající Castro si nakonec pomohl čistým způsobem.
     
    51
    Kvalitní držení míče prokázal Dikmen, který si nejprve poradil s přesilou protihráčů, jenomže poté sám fauloval. Hlavní sudí byl pozorný a odpískal další faul.
     
    50
    Střídající Sessegon si nevěřil na průnik kolem protihráče, raději tak vyprodukoval zpětnou nahrávku na kopačku Polomata, který vybojoval další autové vhazování.
     
    49
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali nedovolený zákrok v podání Polomata, který v souboji zavadil rukou do obličeje soupeře. Göztepe ihned rozehrálo.
     
    48
    Po levém křídle si to chtěl namířit vpřed Polomat, avšak za sebe ho nepustil pozorný Paluli. Ten to udělal ukázkově, při snaze o odkop trefil napadajícího protihráče.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Yalçın Kayan, přichází Stefano Napoleoni.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl vůbec atraktivní podívanou. Většinu času jsme totiž sledovali partii ve středu hrací plochy, kde oba celky narážely na pozornou obranu soupeře. Nakonec jsme se přeci jenom dočkali hned dvou zásahů, oba obstaral hostující celek, který se tak dostal do nadějného vedení. Göztepe však má na případné vyrovnání ještě hodně času.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Gençlerbirliği právě vstřelil branku!
    Ve třetí minutě nastaveného času přichází druhá branka hostujícího celku! Hosté si totiž vybojovali standardní situaci z pravé strany, která přinesla nesmírně nebezpečný centr. Na ten si na hranici malého vápna dokázal naskočit BOGDAN STANCU, který důraznou hlavičkou nedal domácímu brankáři sebemenší šanci.
     
    44
    Už se zdálo, že se domácí Castro dokáže protáhnout až do zakončení, avšak nakonec tomu tak nebylo. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl zadák Touré.
     
    43
    Emir se opět rychlostně natlačil na druhou stranu, kde se mu navíc povedlo u postranní lajny najít naprosto osamoceného Tripiće, jenž centroval do šestnáctky.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Do těžké pozice byl vystaven hostující brankář Özbir, který si však počínal na jedničku. Balón se mu povedlo rozehrát do strany, kde skončil na zemi Polomat.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Soner Aydogdu (Göztepe SK).
     
    36
    Göztepe rozjelo kombinaci na útočné polovině, kde ovšem útočilo do přehuštěného prostoru. Přihrávku navíc dokázal vystihnout Candeias, který o míč přišel.
     
    35
    Domácí celek to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Situace zatím není nikterak kritická, do konce tohoto zápasu zbývá totiž hodně času.
     
    34
    Už to vypadalo, že se pro nahrávce od Poka dostane do vyložené šance Wilczek, avšak toho na poslední chvíli zastavil Flavio. Gençlerbirliği zakládá protiakci.
    33. Giovanni SIO - 0:1
     
    33
    Gençlerbirliği právě vstřelil branku!
    Po zhruba třetině hry tu máme vedoucí branku v podání Gençlerbirliği! GIOVANNI SIO si na hranici pokutového území přichystal střelu levou nohou, která směřovala přímo do míst, kde číhal brankář Bakirbas. Ten ovšem nepředvedl vůbec jistý zákrok, ba naopak mu míč podklouzl pod rukavicí. Domácí brankář si to zcela jistě nedá za rámeček!
     
    33
    Máme za sebou také třetinu hry, avšak obrázek se příliš nezměnil. Hra se neustále přelévá z jedné strany na druhou, obě obrany však podávají dobrý výkon.
     
    32
    Na levém křídle se Tripić pokoušel dostat kolem protihráče, jenomže byl bleskovým způsobem vytlačen do jiné pozice. Göztepe však stále drží hrací předmět.
     
    31
    Castro si neporadil s prudkou nahrávkou, respektive se mu nepovedlo převzetí neposedného míče. Poté došlo k přenesení hry na levou stranu, kde číhal Emir.
     
    30
    Göztepe tak zahrávalo další rohový kop, tentokráte z pravé strany. Nicméně ani z tohoto mráčku nezapršelo, nejvýše do vzduchu se totiž dostal zadák Polomat.
     
    29
    Hodně nebezpečně to před malým momentem provedl Wilczek, který se dokázal protlačit až do malého vápna, kde jeho nepříjemnou teč zneškodnil brankář.
     
    28
    Hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin, jednalo se o zhruba minutovou pauzu. Ta je v tuto chvíli minulostí, Barkibas si přichystá další odkop.
     
    27
    Uvnitř pokutového území se Siovi povedlo posadit na zem protihráče, načež se ke střeleckému pokusu dostal Dikmen, který pro změnu trefil obětavého Nukana.
     
    26
    U středového kruhu to kvalitně provedl Özdemir, kterému se povedlo roztáhnout hru do křídla. Z tohoto prostoru centroval Polomat, jenž trefil pouze boční síť.
     
    25
    Göztepe se u vlastního pokutového území dostalo pod menší tlak, nakonec to domácí hráči vyřešili na jedničku. Do kombinace byl zapojen také brankář Barkibas.
     
    24
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme celkem nudnou podívanou, Gençlerbirliği vyrovnalo hru.
     
    19
    Hodně prostoru měl na centr pravou nohou rychlonohý Paluli, který ovšem našel pouze rukavice brankáře. Özbir následně předvedl dalekonosný odkop.
     
    18
    Ani tentokráte se hostující celek nedostal daleko, obrannou povinnost si totiž dokázal splnit pozorný Özturk. Naopak se do rychlého protiútoku vydal křídelník Kayan.
     
    17
    Domácí hráči se dožadovalo odpískání hraní malou domů, avšak sudí byl opačného názoru. Může se tedy pokračovat ve hře, u balónu se nachází Aydogdu.
     
    16
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Sefa Yilmaz, přichází Stéphane Sessègnon.
     
    15
    Už se opět pokračuje ve hře, Gençlerbirliği sportovním gestem odevzdalo míč svému soupeři. Ten nakonec našel brankáře Bakirbase, jenž roztáhl hru křížem.
     
    14
    Hra byla na malý moment přerušena, jeden z hráčů měl totiž zdravotní problémy. Hráči se okamžitě seběhli k postranní lajně, kde trenéři dávají další pokyny.
     
    13
    Hra se hodně rychle přemístila k opačnému pokutovému území, kde pro změnu nedosáhl na padající míč Stancu. Bakirbas si tak dává na rozehrávce záležet.
     
    12
    Emir se opět vydal na útočnou polovinu, kde nahrával podél autové lajny. Nahrávka měla směřovat na Tripiće, avšak druhý jmenovaný si pomohl útočným faulem.
     
    11
    Středem hrací plochy si to namířil Aydogdu, kterému se povedlo roztáhnout hru na levou stranu. Tam si centr přichystal Emir, avšak řešení nebylo povedené.
     
    10
    Uvnitř pokutového území to příliš nevyšlo Stancovi, kterému uskočil míč daleko od kopačky. Jako první se k němu dostal Özturk, který ho odehrál do bezpečí.
     
    9
    Özbir se v krátkém časovém sledu opět dostal k míči, který tentokráte na jistotu rozehrál po zemi na vedle stojícího Flavia, jenž se v poklidu dostal na druhou stranu.
     
    8
    Ani další vzdušná nabídka do pokutového území Gençlerbirliği se neujala, míč totiž směřoval daleko mimo dosah Wilczeka. Özbir tak bude moci opět vykopávat.
     
    7
    Hrací předmět se od jednoho z hostujících hráčů odrazil za postranní lajnu, což přineslo aut pro Göztepe. Toho se ujal obránce Paluli, který si vybral kolegu Poka.
     
    6
    Poté si první zákrok připsal brankář Özbir, kterému se povedlo zneškodnit zakončení hlavou doprostřed branky. Hostující strážce tyčí ihned rozehrál výhozem.
     
    5
    Hodně prostoru měl na centr levou nohou obránce Emir, kterému se ovšem povedlo najít pouze připraveného protihráče. Gençlerbirliği se tak opět ubránilo.
     
    4
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který si na svůj účet připsali domácí hráči. Samotný centr nic nebezpečného nepřinesl, poté se balón snesl do zámezí.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se na levém křídle prodral k centru Tripić, který se pokoušel najít Wilczeka, před kterým se povedlo zakročit Fláviovi.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Göztepe SK: Bakırbaş – Paluli, Öztürk, Nukan, Emir – Biyogo Poko, Aydogdu – Kayan, A. Castro, Tripić – Wilczek.
    Náhradníci: Bilen – Özkayımoğlu, C. Borges, Mossoró, Napoleoni, Yildirim, Kesgin, Wallace, Titi, Gassama.

    Gençlerbirliği S.K.: Özbir – Özgenç, Flávio, Z. Touré, Polomat – Özdemir, Dikmen – Candeias, S. Yilmaz, Sio – Stancu.
    Náhradníci: Capkinoglu – Kizildag, M. Seuntjens, Y. Pehlivan, Altiparmak, Karakaş, Sessègnon, Şahindere, Berişbek, Oğuz.

    Rozhodčí: Kalkavan – Sesigüzel, Ersoy.
     
    Gençlerbirliği S.K.
    Gençlerbirliği čeká v posledních třech kolech tvrdý boj o udržení. Od sestupového pásma ho sice dělí čtyři místa, ale má pouhý dvoubodový náskok, který může mrknutím oka ihned ztratit. Dnešní hosté tak potřebují sbírat body kde se dá, což se jim v posledních dvou utkáních relativně podařilo, protože si proti týmům z podobné části tabulky připsali jeden cenný bod. Gençlerbirliği tak tedy potřebuje dnešní vítězství jako sůl, i když určitě by se spokojilo s třetí plichtou po sobě.

    Poslední tři utkání
    Gençlerbirliği vs. Fenerbahce – 1:1
    Malatyaspor vs. Gençlerbirliği – 0:0
    Gençlerbirliği vs. Kasimpasa – 0:2
     
    Göztepe SK
    Fotbalisté Göztepe se po jednatřiceti odehraných zápasech nacházejí na průběžné deváté pozici tabulky, což znamená přesnou polovinu. Domácí celek tohoto zápasu však v posledních duelech neoplývá zrovna dobrou formou, z posledních pěti zápasů totiž nedokázal ani jednou zvítězit. Göztepe v posledním kole remizovalo na domácím stadionu s Ankaragucu, což byla celkem zbytečná ztráta bodů. Göztepe se v tabulce domácích celků řadí na průběžnou jedenáctou pozici, dohromady zde odehrálo patnáct duelů, ve kterých se mu hned pětkrát povedlo naplno bodovat.

    Poslední tři utkání
    Göztepe vs. Ankaragücü – 2:2
    Fenerbahce vs. Göztepe – 2:1
    Göztepe vs. Alanyaspor – 3:3
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Göztepe SK a Gençlerbirliği S.K..
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Góly: 90. Öztürk – 33. Sio (Stancu), 45+3. Stancu (Candeias), 75. Sessègnon (pen.)

    Karty:   37. Aydogdu (GZT), 75. Öztürk (GZT) – 77. M. Seuntjens (GEN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:13.
    Göztepe SK: Bakırbaş – Paluli (69. Gassama), Öztürk, Nukan, Emir – Biyogo Poko (83. C. Borges), Aydogdu – Kayan (46. Napoleoni), A. Castro (58. Mossoró), Tripić (83. Kesgin) – Wilczek.
    Náhradníci: Bilen – Özkayımoğlu, C. Borges, Mossoró, Napoleoni, Yildirim, Kesgin, Wallace, Titi, Gassama.

    Gençlerbirliği S.K.: Özbir – Özgenç, Flávio, Z. Touré, Polomat – Özdemir, Dikmen – Candeias (88. Berişbek), S. Yilmaz (16. Sessègnon), Sio (64. M. Seuntjens) – Stancu (88. Karakaş).
    Náhradníci: Capkinoglu – Kizildag, M. Seuntjens, Y. Pehlivan, Altiparmak, Karakaş, Sessègnon, Şahindere, Berişbek, Oğuz.

    Rozhodca: Kalkavan – Sesigüzel, Ersoy