Stuttgart – Darmstadt 1:3 (kon.) | Hannover – Bochum 2:0 (kon.) | Hamburger – Sandhausen 1:5 (kon.)
Kiel – Norimberk 1:1 (kon.) | Bielefeld – Heidenheim 3:0 (kon.) | Regensburg – Aue 1:2 (kon.)
Dynamo Drážďany – Osnabrück 2:2 (kon.) | Fürth – Karlsruher SC 1:2 (kon.) | Wiesbaden – St. Pauli 5:3 (kon.)
koniec
Greuther Fürth
1:2 (1:1)
Karlsruher SC
cz Nedeľa 28.06.2020, 15:30 • Trolli Arena, Fürth • 2. nemecká Bundesliga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání 2. Bundesligy mezi SpVgg Greuther Furth a Karlsruher SC. Výkop je stanoven na 15:30.
     
    Karlsruher SC

    Hostující celek dnes bude doslova bojovat o přežití. Karlsruhe totiž ve třiatřiceti zápasech vybojovalo třicet čtyři bodů a patří mu šestnáctá pozice ligové tabulky, která znamená baráž o setrvání v soutěži. Na patnáctý Norimberk ale ztrácí jen dva body a stále jej může přeskočit. Norimberk se v posledním kole představí na hřišti Kielu. V minulém kole remizovalo Karlsruhe 3:3 s Bielefeldem.
     
    SpVgg Greuther Furth

    Domácí celek je na tom v závěru sezóny mnohem lépe. Kolo před koncem ročníku má na svém kontě čtyřicet čtyři bodů a zatím mu patří osmá příčka. Domácí Greuther tak může skončit nejhůře jedenáctý. Dnes může hrát proti soupeři, kterému jde o všechno, s naprostým klidem. Naposledy remizoval 2:2 na půdě Bochumi.
     
    Vzájemný zápas

    V posledním vzájemném souboji zvítězil Greuther na půdě soupeře vysoko 5:1.
     
    Úvodní sestavy:

    SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Sauer, Mavraj, M. Caligiuri, Wittek – Green, Seguin, Nielsen, Ernst – Hrgota, Keita-Ruel.
    Náhradníci: Funk – Jaeckel, Leweling, Lungwitz, Meyerhöfer, Raum, Redondo, Tillman.

    Karlsruher SC: Uphoff – Thiede, Kobald, Gordon, Rossbach – Kother, Gondorf, Fröde, Wanitzek, Djuricin – P. Hofmann.
    Náhradníci: Gersbeck – Ben-Hatira, Camoglu, Carlson, Fink, Groiss, Gueye, Pisot, Stiefler..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje a okamžitě se vydal do útoku. Nákop za obranu si však zadáci Karlsruhe pohlídali.
     
    2
    Fürth právě vstřelil branku!
    Fantastický vstup domácího celku do dnešního střetnutí! Na parádní centr z pravé strany hrací plochy si v pokutovém území naskočil DANIEL KEITA-RUEL a hlavičkou o břevno poslal míč do sítě!
    2. Daniel KEITA-RUEL - 1:0
     
    4
    Hostující celek se ihned po obdržení úvodní branky vydal do útoku, jenže akce skončila nepřesnou přihrávkou na levou stranu. Rozehrávat budou domácí.
     
    5
    Maximilian Wittek byl pozdě v souboji na polovině hrací plochy a šlapákem trefil statického soupeře. Domácí rád může být rád, že nedostal kartu.
     
    6
    Karlsruhe se až nyní po dlouhé době vydalo do útoku, nicméně nákop na levé křídlo přiletěl jen k dobře postaveným obráncům domácího Greutheru.
     
    7
    Maximilian Wittek znovu diriguje rozehrávku domácího celku na polovině soupeře. Kalrsruhe se od úvodního hvizdu prakticky pouze brání.
     
    8
    Marco Djuricin dostal moře prostoru na pravé straně, odkud odcentroval do pokutového území, jenže Lukas Fröde svou hlavičku neumístil mezi tři tyče.
     
    9
    Damian Rossbach si navedl míč na hranici pokutového území, odkud zakončil levou nohou, ale jeho rána proskákala kolem vzdálenější tyčky.
     
    10
    Christoph Kobald se skvěle vrátil do pokutového území a včasným skluzem odehrál míč do bezpečí. Daniel Keita-Ruel by v opačném případě útočil na druhou branku.
     
    11
    Lukas Fröde si dal pozor na kolmici do pokutového území a bez problémů přihrávku zastavil. Hostující fotbalista následně rozehrál na levou stranu.
     
    12
    Sebastian Ernst se krásným slalomem dostal na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na levačku, ale jeho dloubáček skončil nad břevnem.
     
    13
    Karlsruhe se usadilo na polovině soupeře, jenže domácí hráči skvěle napadají rozehrávku soupeře a nedávají hráčům v černém prostor pro kombinaci.
     
    14
    Daniel Gordon si dal pozor na vysoký centr z levé strany a nechal míč prosvištět mimo pokutové území. Hostující Karlsruhe bude navíc vhazovat.
     
    15
    Karlsruhe mělo k dispozici rozehrávku přímého kopu v blízkosti pokutového území. Pěkný centr přiletěl na přední tyč, ale vzdušnému prostoru kralovala domácí obrana.
     
    16
    Christoph Kobald si dal pozor na další vysoký nákop na Mavraje a bez problémů odehrál míč do zámezí. Karlsruhe potřebuje hrát s míčem na kopačkách.
     
    17
    Daniel Keita-Ruel si znovu řekl pohybem o přihrávku mezi obránce, jenže přihrávka byla moc prudká a dobře postavení zadáci jej nepustili do úniku.
     
    18
    Domácí Greuther už se znovu usadil na polovině soupeře a postupnou kombinací si hledá cestičku do pokutového území. Karlsruhe se musí bránit.
     
    19
    Maximilian Sauer si v hlavičkovém souboji na polovině hřiště pomohl nedovoleným zákrokem a daroval hostujícímu celku rozehrávku přímého kopu.
     
    20
    Daniel Gordon odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže nákop si obrana domácího celku pohlídala a Mërgim Mavraj odehrál míč do autu.
     
    21
    Karlsruhe právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! Hostující celek se prosadil po rohovém kopu! Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud jej jeden z hráčů prodloužil na zadní tyč a DOMINIK KOTHER doklepl míč pod břevno!
    21. Dominik KOTHER - 1:1
     
    23
    Hra je přerušena! Marco Djuricin zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za záda. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    25
    Domácí celek se po delší době vydal do útoku s rychlým brejkem, jenže akci domácího Greutheru zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd.
     
    26
    Také domácí celek si nyní vyzkoušel rozehrávku přímého kopu. Centrovaný míč z pravé strany hrací plochy přiletěl na značku pokutového kopu, kde kralovala obrana.
     
    27
    Na stadionu začalo hodně silně pršet. Hráče teď doslova bičují provazy deště. Tohle bude pro obě mužstva nesmírně náročné.
     
    28
    Stopeři domácího celku uklidňují hru postupnou rozehrávkou na vlastní polovině. Nikdo z hráčů Karlsruhe zatím kombinaci domácího celku neatakuje.
     
    29
    Mërgim Mavraj vyvezl míč na polovinu soupeře, jenže hráčům domácího celku nyní schází lepší pohyb a větší aktivita. Karlsruhe skvěle vykrývá prostory.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme nesmírně zajímavé utkání. V posledních minutách se bojuje hlavně ve středu pole.
     
    31
    Marvin Wanitzek prošel s míčem u nohy na polovinu soupeře, kde se otočil kolem obránce, jenže jeho pobídka byla nepřesná. Greuther bude vhazovat.
     
    33
    Daniel Keita-Ruel napadal kombinaci hostujících stoperů na vlastní polovině. Hráči Karlsruhe si však dali pozor a odehráli míč mimo nebezpečí.
     
    34
    Daniel Keita-Ruel dostal přihrávku na levou stranu, odkud odcentroval do pokutového území, jenže jeho centr srazil do bezpečí hned první obránce v černém.
     
    35
    Jerôme Gondorf prošel po pravém křídle do blízkosti pokutového území, jenže místo centru zvolil přihrávku na Gordona, který byl o míč připraven.
     
    36
    Právě Daniel Gordon dokázal svou předchozí chybu bleskově napravit. Hostující fotbalista se skvěle stáhl na vlastní polovinu a skluzem odehrál do bezpečí prudký centr.
     
    37
    Mërgim Mavraj diriguje rozehrávku domácího celku na polovině soupeře. Hráči v bílých dresech se výborně pohybují, jenže obrana Karlsruhe je pevná.
     
    38
    Lukas Fröde si dal pozor na další vysoký centr z levé strany a hlavou odehrál míč mimo nebezpečný prostor. Greuther se nadále musí bránit.
     
    39
    Philipp Hofmann nedovoleným zákrokem na levé straně hřiště poslal k zemi rozběhnutého soupeře a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    40
    Daniel Gordon dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže jeho průnik zastavil vynikajícím obranným zákrokem Maximilian Wittek.
     
    41
    Daniel Keita-Ruel si naběhl na vysokou přihrávku na polovinu soupeře, jenže si neporadil se zpracováním a následnou přihrávkou do středu odevzdal míč obráncům.
     
    42
    Daniel Keita-Ruel se pustil do souboje na levé straně, jenže si nepohlídal své postavení a už několikrát se v prvním poločase nechal lapit v ofsajdu.
     
    43
    Marco Caligiuri sprintoval za nákopem za obranu soupeře, jenže obránci v černých dresech měli k míči o pořádný kus blíže a odehráli jej do bezpečí.
     
    44
    Damian Rossbach dostal přihrávku na levou stranu, odkud odcentroval do pokutového území, jenže Sebastian Ernst odvrátil míč před dobíhajícím soupeřem.
     
    45
    Norimberk vede krátce před přestávkou na hřišti Kielu. To by pro Karlsruhe znamenalo účast v baráži!
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    V nastavení se hosté ještě vydali do útoku, jenže akce vedená po levém křídle skončila centrem do prostoru, kde kralovali obránci v bílých dresech.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavý souboj. Domácí Greuther vlétl do utkání jako velká voda a už ve 2. minutě otevřel skóre Daniel Keita-Ruel! Karlsruhe poté přestálo několik nebezpečných závarů a dočkalo se vyrovnání! Po rohovém kopu vyrovnal Dominik Kother. Do kabin se odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje a ihned se vydal do útoku. Nákop na levou stranu si obrana Karlsruhe pohlídala.
     
    47
    Zadáci domácího celku uklidňují rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Domácí Greuther už v posledním kole nikam spěchat nemusí, naopak hosté potřebují zvítězit.
     
    48
    Damian Rossbach dostal přihrávku na levou stranu, ale bleskově k němu přistoupil Branimir Hrgota, který jej skvělou hrou tělem odstavil od míče.
     
    49
    Damian Rossbach se skvěle vrátil do pokutového území, kde se krásným zákrokem dokázal zbavit rozběhnutého útočníka. Karlsruhe brání pozorně.
     
    50
    Damian Rossbach to při napadání rozehrávky domácího celku přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Greuther bude rozehrávat.
     
    51
    Daniel Keita-Ruel mohl přidat svou druhou branku v utkání! Po chybě hostujících zadních řad byl sám na hranici velkého vápna, ale Uphoff vytáhl skvělý zákrok!
    51. Keita-Ruel v obrovské šanci
     
    52
    Na opačné straně si domácí brankář musel dát pozor na centr z pravé strany. Gólman Greutheru míč skvěle přizvedl na rohový kop.
     
    53
    Domácí celek zahrával rohový kop, jenže Mërgim Mavraj si loktem pomohl proti pravidlům. Sudí měl souboj přímo před očima a přerušil hru.
     
    54
    Christoph Kobald si došel k brance pro přihrávku. Hostující stoper následně nákopem hledal Hofmanna, který si ve velké rychlosti neporadil se zpracováním.
     
    55
    Damian Rossbach si naskočil na přihrávku na levou stranu, jenže bylo vidět, že je značně dezorientovaný a hlavou prodloužil míč jen do zámezí.
     
    56
    Maximilian Wittek vymyslel krásný oblouček na malé vápno, kam sprintoval Daniel Keita-Ruel, jenže hostující brankář vyrazil na malé vápno a ukryl míč do rukavic.
     
    57
    Další útočnou akci domácího Greutheru zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal útočník Daniel Keita-Ruel.
     
    58
    Karlsruhe opět zahrozilo po rohovém kopu. Prudký centr našel hlavu Daniela Gordona, který mířil do dolního rohu branky, ale trefil prvního obránce.
     
    59
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Julian Green, přichází Jamie Leweling.
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Maximilian Sauer, přichází Marco Meyerhöfer.
     
    60
    Je za námi hodina hry a nadále platí nerozhodný stav. Domácí Greuther sice po změně stran hraje velmi aktivně, ale zadáci Karlsruhe pokračují v koncentrovaném výkonu.
     
    61
    Tak pozor! Rozhodčí po sporném souboji v pokutovém území nařídil pokutový kop pro hosty!
     
    62
    Karlsruhe právě vstřelilo branku! Karlsruhe otáčí vývoj dnešního souboje a dostává se do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil PHILIPP HOFMANN a s přehledem rozvlnil síť!
    62. Philipp HOFMANN - 1:2
     
    64
    Karlsruhe nadále pokračuje ve vysokém tempu. Hostující celek se dostal až na hranici pokutového území, ale průnikovou přihrávku ukryl do rukavic brankář.
     
    65
    Také domácí celek nyní zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho exekuce se ujal Maximilian Wittek, jehož technická rána skončila v rukavicích brankáře.
     
    66
    Damian Rossbach prošel s míčem u nohy na polovinu soupeře, kde si skvěle pokryl míč tělem a stal se obětí nedovoleného zákroku.
     
    67
    Hosté chtěli překvapit domácí obranu bleskovou rozehrávkou, jenže přihrávka za obranu byla moc prudká a gólman ukryl míč do rukavic.
     
    68
    Benjamin Uphoff poslal přihrávku na levou stranu, kde byl osamocený Damian Rossbach, který okamžitě potáhl míč na polovinu soupeře. Karlsruhe si hlídá své vedení.
     
    69
    Maximilian Wittek se skvěle stáhl na hranici pokutového území a bez problémů odkopl prudký centr z pravé strany hrací plochy. Domácí si musí dávat pozor na zadní vrátka.
     
    70
    Domácí mužstvo už kombinuje na polovině svého soupeře a postupnou kombinací se snaží otevřít nějakou skulinku. Hráči v bílém jsou hodně aktivní.
     
    71
    Marco Caligiuri dostal přihrávku do blízkosti pokutového území, odkud zakončil zakončil pravačkou, ale jeho dělovku obětavým pádem zastavil obránce.
     
    72
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Marco Djuricin, přichází Änis Ben-Hatira.
     
    73
    Střídající Ben-Hatira se ihned po svém nástupu na hřiště zapojil do akce Karlsruhe, jenže jeho průnik po levém křídle skončil nepřesným centrem.
     
    74
    Stopeři Greutheru už znovu vytáhli hru na polovinu Kalrsruhe, jenže kombinace je zatím velmi pomalá. Defenzivní val hostujícího celku se zvládá přesouvat.
     
    75
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Sebastian Ernst, přichází Timothy Tillman.
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Maximilian Wittek, přichází David Raum.
     
    76
    Branimir Hrgota se pustil do hlavičkového souboje na hranici pokutového území, jenže obránce mu nedal dostatek prostoru a Hrgota o míč rychle přišel.
     
    77
    Benjamin Uphoff si dal pozor na další vysoký nákop z levé strany, neohroženě vyrazil mezi hlavičkáře do pokutového území a schoval míč do rukavic.
     
    78
    Střídající Raum se krátce po svém nástupu na trávník prodral do střelecké pozice, přehodil si míč na pravačku a technickým obstřelem jen těsně minul branku.
     
    79
    Kiel před malou chvílí srovnal stav duelu s Norimberkem na 1:1, což znamená, že ve virtuální tabulce se Karlsruhe dostává mimo sestupové vody!
     
    80
    Karlsruhe mohlo potvrdit svůj triumf! Na krásný centr z levé strany si naběhl Ben-Hatira, který musel pálit v krkolomné pozici a nechal vyniknout brankáře!
     
    81
    Paul Seguin zastavil rodící se protiútok soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    82
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Dominik Kother, přichází Burak Camoglu.
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Philipp Hofmann, přichází Babacar Gueye.
     
    83
    Branimir Hrgota dostal přihrávku na hranici pokutového území, efektně se otočil kolem obránce, ale jeho ránu levačkou zablokoval další zadák v černém.
     
    84
    Hävard Nielsen napadal rozehrávku hostujícího celku, jenže si pomohl nedovoleným zákrokem a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    85
    Mërgim Mavraj diriguje rozehrávku domácího celku na polovině hřiště, nicméně nikdo v bílém zrovna nehýří pohybem. Obrana Karlsruhe zatím odolává.
     
    86
    Daniel Keita-Ruel se dral za dalším prudkým centrem z levé strany hrací plochy, jenže na pobídku nedosáhl. Skákavý míč následně propadl až do autu.
     
    87
    Benjamin Uphoff zatím drží šance Karlsruhe na záchranu nad vodou. Gólman hostujícího celku si dal pozor na centr z pravé strany a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    88
    Daniel Gordon skvěle napadal rozehrávku domácího celku na jeho polovině a vybojoval pro Karlsruhe cenné vteřinky k dobru. Hosté hrají opravdu na hraně sebeobětování.
     
    89
    Ještě jedna žlutá karta na straně Karlsruhe. Za svůj zákrok ji dostává Thiede.
     
    90
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Marvin Wanitzek, přichází Alexander Groiss.
     
    90+1
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Marco Caligiuri, přichází Paul Jaeckel.
     
    90+2
    Mërgim Mavraj zastavil protiútok hostujícího mužstva a dostává žlutou kartu.
     
    90+3
    Babacar Gueye při návratu sestřelil rozběhnutého soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Karlsruhe nakonec otočilo dnešní duel a vítězí 2:1. Domácí Greuther vlétl do utkání jako velká voda a už ve 2. minutě otevřel skóre Daniel Keita-Ruel! Karlsruhe poté přestálo několik nebezpečných závarů a dočkalo se vyrovnání! Po rohovém kopu vyrovnal Dominik Kother. Po změně stran byl sice domácí celek aktivnější, ale hosté dokázali udeřit z ojedinělé možnosti. Záchranu v druhé lize vystřelil Karlsruhe z penalty Hofmann!
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:13.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:24:04)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 2. Keita-Ruel – 21. Kother, 62. P. Hofmann (pen.)

    Karty:   81. Seguin (FRT), 90+2. Mavraj (FRT) – 89. Thiede (KSC), 90+3. Gueye (KSC)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:13.
    Greuther Fürth: Burchert – Sauer (59. Meyerhöfer), Mavraj, M. Caligiuri (90+1. Jaeckel), Wittek (75. Raum) – Green (59. Leweling), Seguin, Nielsen, Ernst (75. Tillman) – Hrgota, Keita-Ruel.
    Náhradníci: Funk – Jaeckel, Leweling, Lungwitz, Meyerhöfer, Raum, Redondo, Tillman.

    Karlsruher SC: Uphoff – Thiede, Kobald, Gordon, Rossbach – Kother (82. Camoglu), Gondorf, Fröde, Wanitzek (90. Groiss), Djuricin (72. Ben-Hatira) – P. Hofmann (82. Gueye).
    Náhradníci: Gersbeck – Ben-Hatira, Camoglu, Carlson, Fink, Groiss, Gueye, Pisot, Stiefler.