Sheffield Utd. – Arsenal 1:2 (kon.) | Leicester – Chelsea 0:1 (kon.) | Newcastle – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Leicester City
0:1 (0:0)
Chelsea FC
cz Nedeľa 28.06.2020, 17:00 • King Power Stadium, Leicester • FA Cup • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (19:03:26)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:7.
     
    Je dobojováno, Chelsea se po Manchesteru United a Arsenalu stává třetím semifinalistou letošního ročníku FA Cupu. Blues v dnešním utkání porazili Leicester 1:0. Do vedení se mohli dostat už v prvním poločase, jenže Pulisice skvěle vychytal Schmeichel. Pokud se první půle dala považovat za vyrovnanou, po přestávce určovali tempo hlavně svěřenci Franka Lamparda. Zaslouženého gólu se dočkali ve třiašedesáté minutě, když přesně zamířil Ross Barkley. Foxes si v závěru vypracovali urputný tlak, ale na vyrovnání už nedosáhli.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Chvíli po Caballerově výkopu byli domácí zpět v útoku. Zmohli se ale jen na nepovedený centr Jamese Justina, se kterým si argentinský gólman snadno poradil.
     
    90+2
    Foxes hrají vabank, veškeré zbylé síly vrhají do ofenzivy. Albrightonův pas dolétl až ke Grayovi, po jehož sklepnutí zakončil vedle branky Wilfred Ndidi.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují čtyři minuty.
     
    90
    Hosté se nakonec nedostali jen k jednomu rohu, ale hned ke dvěma. Kanté s Kovačićem u praporku získali pro své spoluhráče několik cenných vteřinek.
    89. Barkley mohl rozhodnout, ale Lišky udržel ve hře Schmeichel.
     
    89
    Mohlo být rozhodnuto! Po Ndidiho chybě ve středu hřiště se hosté vydali do protiakce. Barkley si narazil s Loftusem-Cheekem a poté vyslal tvrdou pumelici, kterou parádně zneškodnil Schmeichel.
     
    88
    Hosté čelí velkému tlaku ze strany Leicesteru. Do šestnáctky Blues přilétlo během posledních okamžiků několik nebezpečný centrů, ale Chelsea odolává.
     
    86
    O chvíli později prolétl do vápna Blues další balon. Caballero jej promáchl a na zadní tyči hlavičkoval Söyüncü, který trefil pouze bránícího Azpilicuetu.
     
    85
    Foxes zahrávali standardní situaci z pravé strany. Tielemansův centr si v pokutovém území našel Rüdiger a s klidem odhlavičkoval balon do bezpečí.
     
    84
    Albrighton pod tlakem sáhl pouze k odkopu. Za míčem se rozhodl vydat Jamie Vardy, který alespoň donutil Caballera k rychlému startu na kraj pokutového území.
     
    83
    Kanté zvedl hlavu a zkusil přenést hru na pravou stranu, kde si nabíhal Azpilicueta. Španělský obránce dělal vše, co bylo v jeho silách, ale na balon už nedosáhl.
     
    82
    Střelec zatím jediné branky tohoto utkání Barkley se odhodlal k dalšímu pokusu. Tentokráte napřáhl zpoza vápna a balon se zastavil až na tribuně za brankou.
     
    80
    Ben Chilwell si to namířil středem pole až k zakončení. Jeho přízemní rána doprostřed branky ale Caballera neprověřila, argentinský veterán si připsal jednoduchý zákrok.
     
    79
    Lišky v posledních minutách přeci jen utahují smyčku a snaží se o vyrovnání nepříznivě se vyvíjejícího skóre. Naopak Chelsea se hodně zatáhla a ve zbytku utkání bude spoléhat především na brejky.
     
    78
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Willian, přichází Pedro.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 63. Barkley

    Karty:   23. Söyüncü (LEC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:7.
    Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, Evans, Söyüncü, Chilwell – Praet (57. Choudhury), Ndidi, Tielemans – Pérez (57. Albrighton), Vardy, Barnes (76. Gray)
    Náhradníci: Ward – Morgan, Bennett, Fuchs, Choudhury, Mendy, Gray, Albrighton, Iheanacho

    Chelsea FC: Caballero – James (46. Azpilicueta), Zouma, Rüdiger, Emerson – Kanté, Gilmour (46. Barkley) – Willian (C) (78. Pedro), Mount (46. Kovačić), Pulisic (72. Loftus-Cheek) – Abraham
    Náhradníci: Arrizabalaga – Alonso, Azpilicueta, Jorginho, Barkley, Loftus-Cheek, Kovačić, Pedro, Giroud

    Rozhodca: Mike Dean – Richard West, Harry Lennard