Levante – Real Betis 4:2 (kon.) | Villarreal – Valencia 2:0 (kon.) | Granada – Eibar 1:2 (kon.)
Espanyol – Real Madrid 0:1 (kon.)
koniec
Granada CF
1:2 (0:1)
SD Eibar
Nedeľa 28.06.2020, 19:30 • Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:45:56)
     
    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 5:6.
    Strely mimo: 6:5.
    Rohy: 8:5.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 8:13.
     
    Domáci vstúpili do druhého polčasu skvele, keď už po troch minútach na hracej ploche vyrovnal striedajúci Soldado. Po tomto nápore Granady sa ale hra postupne vyrovnala a napokon víťazný gól strelil na opačnej strane Kike García. Hostia predviedli následne v obrane výborný výkon a až na úplný záver zápasu nepustili domácich absolútne k ničomu. Naopak sami neustále hrozili Granade svojimi rýchlymi protiútokmi a neustále držali v pohotovosti domácu obranu. Vďaka tejto výhre sa Eibar teda výrazne priblížil k záchrane, šesť kôl pred koncom sezóny má totiž na 15. mieste tabuľky pred 18. Mallorcou už deväťbodový náskok. Granada je na 10. mieste.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Hlavný rozhodca konzultoval s videoasistentom situáciu po centri z pravej strany, keď sa zdalo, že jeden z obrancov Eibaru zasiahol loptu rukou. Nakoniec sa to ale podľa žiadneho zo záberov nepotvrdilo a hra bude pokračovať odkopom brankára Dmitrovića.
     
    90+6
    Fernández vystrelil z hranice šestnástky Eibaru, znovu ale len do rúk brankára Escandella. Po výkope brankára Dmitrovića sa lopta dostala k hráčom Granady, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia Eibaru.
     
    90+4
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Germán Sánchez (Granada CF). Sánchez nebude hrať v ďalšom zápase.
     
    90+4
    Soldado si nabehol za nákopom za obranu Eibaru, proti nemu ale dobre vybehol brankár Dmitrović, ktorý jeho úmysel vystihol a loptu zastavil.
     
    90+3
    Center z rohu obrana Granady odhlavičkovala k Expósitovi, ktorý strelou po zemi zo zhruba 25 metrov tesne minul ľavú tyč Escandellovej brány.
     
    90+2
    Eibar odpovedal svojim útokom a navyše získal zo svojej útočnej akcie rohový kop. Hostia sa napriek protestom domácich hráčov s rozohrávkou vôbec neponáhľajú.
     
    90+1
    Fernández si nabehol na Vallejovo hlavičkové predĺženie na ľavú stranu šestnástky a zblízka strieľal k bližšej tyči, brankár Dmitrović ale výborným zákrokom jeho strelu vyrazil na rohový kop.
     
    90
    Nadstavený čas je sedem minút.
     
    89
    Domáci sa stále nie a nie dostať do súvislejšieho tlaku a čas sa im rýchlo kráti. Charles teraz výborným napádaním dokonca vytlačil obrancov Granady až k ich vlastnému pokutovému územiu.
     
    88
    Hostia po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku, na ktorého konci sa k hraciemu predmetu dostal Charles. Pred šestnástkou Granady posunul loptu do pravej strany voľnému De Blasisovi, ktorý ale namieril priamo do vybiehajúceho brankára Escandella.
     
    87
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Kike García, prichádza Eduardo Expósito.
     
    85
    Domáci si loptu prihrávajú na vlastnej polovici, kde ich napádajú hráči Eibaru. Hostia bránia stred poľa a snažia sa hlavne nepustiť domácich na svoju polovicu.
     
    84
    De Blasisov center z rohu sa odrazil od hráčov na prednej tyči na zadnú tyč k striedajúcemu Charlesovi, ktorý však z voleja v ťažkej pozícii zdvihol loptu vysoko nad Escandellovu bránu.
     
    83
    Eibar má záver zápasu zatiaľ pod kontrolou. Hostia navyše držia loptu na svojich kopačkách a dokonca sú to teraz oni, kto tlačí svojho súpera do obrany.

    Michal Sadlek

    Góly: 48. Soldado – 16. De Blasis, 69. Kike García

    Karty:   90+4. Sánchez (GRN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:13.
    Granada CF: A. Escandell – Díaz (C), G. Sánchez, J. Vallejo, Neva (73. Bastiao Dias) – Eteki (46. Soldado), Y. Herrera – Puertas (82. Antoñín), Vico, Machís – C. Fernández.
    Náhradníci: Andorinha, Etxebarría – Foulquier, Azeez, Köybaşı, Soldado, Antoñín, Bastiao Dias, D. Duarte, Rodríguez Ruiz, J. A. Martínez, P. Sánchez.

    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa, Burgos, Bigas, Rafa (65. Cote) – Papakouli Diop, S. Álvarez – De Blasis, Orellana (75. Charles), Inuj (66. Cristóforo) – Kike García (C) (87. Expósito).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – P. Oliveira, Marí, Cristóforo, Cote, Cubero, Expósito, Atienza, Tejero, P. León, Charles, Quique.

    Rozhodca: Grande – Villanueva, Munuera