Watford – Southampton 1:3 (kon.)
koniec
Watford FC
1:3 (0:1)
Southampton FC
Nedeľa 28.06.2020, 17:30 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (19:39:00)
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 0:7.
    Strely mimo: 2:3.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 18:9.
     
    Watford vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne, i tak sa ale cez dobre organizovanú obranu hostí nedostal takmer k ničomu. Zlomovým momentom sa stal druhý gól Ingsa, po ktorom už získali hostia výraznú prevahu a aj keď si Bednarek strelil nešťastný vlastný gól, tak víťazstvo Southamptonu potvrdil prakticky okamžite po inkasovanom góle krásnou strelou z priameho kopu Ward-Prowse. Domáci predviedli smerom dopredu slabý výkon, za celý zápas nevystrelili na McCarthyho bránu a ich prehra sa tak dá považovať za zaslúženú. Nateraz zostávajú v tabuľke na 16. mieste, všetci konkurenti v boji o záchranu ale budú svoje zápasy v tomto kole ešte len hrať. Southampton už má 40 bodov a prakticky by tak mal byť zachránený.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Žltú kartu za podrazenie Armstronga pred vlastnou šestnástkou dostáva Craig Cathcart (Watford FC). Ward-Prowse vystrelil z priameho kopu na bránu, avšak lopta letela priamo na pripraveného brankára Fostera.
     
    90+5
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Adamsa dostáva Abdoulaye Doucouré (Watford FC).
     
    90+3
    Welbeck si chcel obhodiť Bednareka, ten mu ale loptu sklzom vypichol do autu. Domáci sú usadení pred šestnástkou Southamptonu, do nebezpečnej streleckej pozície sa ale nie a nie dostať.
     
    90+2
    Po nepresnej prihrávke v strede poľa sa zmocnili lopty domáci. Holebasov center dokázala obrana Southamptonu odhlavičkovať zo svojej šestnástky a vo vzdušnom súboji sa potom zrazili Ings a Deeney.
     
    90+1
    Záver zápasu sa zatiaľ plne odohráva na polovici Watfordu. Bertrandov center odkopol na prednej tyči Dawson, odrazenú loptu ale znovu získali hostia.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
    89. Nathan Redmond (SOT)
     
    89
    Redmond si naviedol pred pokutovým územím Watfordu loptu na pravačku a krásnou prízemnou technickou strelou trafil ľavú tyč Fosterovej brány.
    88. Che Adams (SOT)
     
    88
    Adams sa dostal cez Dawsona a bežal sám na brankára Fostera. Ten proti nemu včas vybehol a jeho zakončenie vyrazil mimo svojej brány.
     
    87
    Center Ward-Prowsea z rohového kopu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Watfordu na prednej tyči, lopta sa ale po jeho odkope i tak dostala znovu na kopačky hostí. Tí pokračujú vo svojom útoku.
     
    86
    Southampton sa už nikam neponáhľal a Ward-Prowse posunul loptu dozadu. Hostia pokračujú v postupnej kombinácii na útočnej polovici.
     
    85
    Adams dostal dobrú prihrávku na pravú stranu šestnástky Watfordu, svojou tvrdou strelou ale trafil len obrancu Cathcarta. Od neho sa lopta odrazila na pravé krídlo k Ingsovi, ktorého fauloval Deeney.
     
    84
    Domáci už začínajú vypadať trochu rezignovane a v silnom daždi, ktorý sa v posledných minútach spustil, sa im vôbec nedarí rozohrávka svojho útoku. Hostia dvakrát za sebou získali loptu v strede poľa.
    82. James Ward-Prowse (SOT) - 1:3

    Michal Sadlek

    Góly: 79. Bednarek (vla.) – 16. Ings, 70. Ings, 82. Ward-Prowse

    Karty:   32. C. Dawson (WAT), 90+5. Doucouré (WAT), 90+6. Cathcart (WAT)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:9.
    Watford FC: Foster – Femenía (79. Pussetto), C. Dawson, Cathcart, Masina (74. Holebas) – Hughes (73. Welbeck), Capoue – Sarr, Doucouré, Pereyra (74. Pedro) – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – Kabasele, Holebas, Mariappa, Cleverley, Welbeck, Pussetto, Peñaranda, Pedro.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Smallbone (65. Armstrong), Ward-Prowse (C), Romeu, Redmond – S. Long (75. Adams), Ings.
    Náhradníci: Gunn – Valery, Vokins, Danso, Armstrong, Tella, Adams, Obafemi, Jankewitz.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Cook