Watford – Southampton 1:3 (kon.)
koniec
Watford FC
1:3 (0:1)
Southampton FC
Nedeľa 28.06.2020, 17:30 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Watford FC – Southampton FC. Stretnutie 32. kola anglickej Premier League sa začne o 17:30.
     


    Watford FC

    Watford je naďalej až po uši namočený v boji o záchranu a pred týmto kolom bol na 16. mieste tabuľky s jednobodovým náskokom pred trojicou West Ham – Bournemouth – Aston Villa. Po reštarte Premier League ešte nedokázal vyhrať a ani po započítaní zápasov pred prerušením súťaže jeho forma nevypadá lepšie. Prekvapivá výhra 3:0 nad Liverpoolom bola jedinou výhrou Watfordu z posledných deviatich zápasov. Hlavnou slabinou Watfordu je neproduktívny útok, ktorý strelil druhý najmenší počet gólov zo všetkých tímov (28). V tabuľke zápasov na domácom trávniku je Watford šiestym najhorším tímom súťaže.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester United – Watford 3:0
    Watford – Liverpool 3:0
    Crystal Palace – Watford 1:0
    Watford – Leicester 1:1
    Burnley – Watford 1:0
     


    Southampton FC

    Ani Southampton nie je v ideálnom rozpoložení, v tabuľke sa ale pred týmto kolom nachádzal na 14. mieste a hlavne mal pred zostupovými pozíciami už desaťbodový náskok. Spolu so zápasmi pred prerušením súťaže prehral Southampton až päť zo siedmich zápasov a zdolať dokázal len posledné dva tímy súťaže (Norwich, Aston Villa). Southampton má tretiu najhoršiu obranu Premier League (54 inkasovaných gólov), veľký podiel však má na tom domáca prehra 0:9 s Leicesterom z prvej polovice sezóny. Southampton je v zápasoch vonku v tejto sezóne výrazne lepší ako doma a v tabuľke zápasov vonku je na šiestom mieste.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Southampton – Aston Villa 2:0
    West Ham – Southampton 3:1
    Southampton – Newcastle 0:1
    Norwich – Southampton 0:3
    Southampton – Arsenal 0:2
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v Premier League doteraz stretli v 11 zápasoch a vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Southamptonu, ktorý vyhral štyrikrát, prehral dvakrát a päť zápasov sa skončilo remízami. Southampton neprehral s Watfordom v posledných štyroch vzájomných ligových zápasoch a vyhral doma i prvý vzájomný zápas v tejto sezóne (2:1).

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    9.9.2017: Southampton – Watford 0:2
    13.1.2018: Watford – Southampton 2:2
    10.11.2018: Southampton – Watford 1:1
    23.4.2019: Watford – Southampton 1:1
    30.11.2019: Southampton – Watford 2:1
     
    Dnešný zápas sa, rovnako ako všetky zápasy anglickej Premier League po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Watford FC: Foster – Femenía, C. Dawson, Cathcart, Masina – Hughes, Capoue – Sarr, Doucouré, Pereyra – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – Kabasele, Holebas, Mariappa, Cleverley, Welbeck, Pussetto, Peñaranda, Pedro.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Smallbone, Ward-Prowse (C), Romeu, Redmond – S. Long, Ings.
    Náhradníci: Gunn – Valery, Vokins, Danso, Armstrong, Tella, Adams, Obafemi, Jankewitz.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Cook.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Watford bude hrať v žltočiernych dresoch, Southampton v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Cathcart hneď nakopol loptu na útočnú polovicu, kde sa jej ale zmocnili hostia a tí rýchlo otočili hru na opačnú stranu.
     
    2
    Úvod zápasu je zatiaľ plný nepresností z oboch strán a ani jednému z tímov sa nedarí loptu podržať na svojich kopačkách na dlhšiu dobu.
     
    3
    Obrancovia Southamptonu po nepresnom nákope na Deeneyho získali hrací predmet a prvýkrát sa snažia o rozohrávku svojho postupného útoku. Zatiaľ si loptu prihrávajú na vlastnej polovici.
     
    4
    Za nákopom na pravé krídlo si nabiehal Smallbone, ktorému ale pri spracovaní lopta odskočila. V súboji o ňu potom fauloval obrancu Watfordu Femeníu.
     
    5
    Romeu výborným pasom za obranu domácich hľadal Ingsa, ktorý sa ale k lopte dostal až v príliš ostrom uhle. Odtiaľ loptu už len prihral slabým centrom domácim obrancom.
     
    6
    Southampton postupne začína preberať iniciatívu. Hostia držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa o ďalší postupný útok.
     
    7
    Domáci odhlavičkovali spred vlastnej šestnástky nákop brankára Southamptonu McCarthyho, k lopte sa ale nedostali. Tú im hostia dali až nepresnou prihrávkou Redmonda na ľavej strane útočnej polovice.
     
    8
    Romeu hneď po zisku lopty nakopol hrací predmet na Longa, ktorý sa ale dostal do ostrého uhla a v súboji s Cathcartom o loptu prišiel. Domáci obranca hneď nakopol guľatý nezmysel na opačnú stranu.
     
    9
    Watford sa na chvíľu dostal k šestnástke Southamptonu, jeho krátka kombinácia na pravej strane ale skončila neúspechom. Hostia loptu odkopli na polovicu domácich.
     
    10
    Masina nakopol loptu na ľavé krídlo na Pereyru, ten ale túto prudkú prihrávku nedokázal spracovať. Loptu vráti do hry gólman Southamptonu McCarthy.
     
    11
    Walker-Peters odkopol nákop domáceho brankára Fostera, v strede poľa sa ale lopty zmocnili hráči Watfordu, ktorí prechádzajú na útočnú polovicu.
     
    12
    Pereyra pekne vysunul z pravej strany do šestnástky Sarra, ktorý prihrával takmer z bránkovej čiary do druhej vlny. Jeho prihrávka ale nebola presná a šla do priestoru, kde nebol nikto v žltočiernom.
     
    13
    Long na opačnej strane skúšal vysunúť za obranu Ingsa, na poslednú chvíľu ale dobre zasiahol Dawson. Hra sa teraz zrýchlila a domáci hneď nakopávajú loptu na opačnú stranu.
     
    14
    Watfordu sa podarilo usadiť sa na útočnej polovici, do bezprostrednej blízkosti pokutového územia Southamptonu sa mu ale zatiaľ nepodarilo dostať.
     
    15
    A teraz sa mu to ani nepodarí, pretože Dawson nepresnou prihrávkou doslova daroval loptu hosťom. Tí prechádzajú k svojej postupnej kombinácii.
     
    16
    Southampton dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! DANNY INGS si prevzal loptu v strede útočnej polovice, potiahol si loptu okolo Hughesa smerom k šestnástke a cez Cathcarta vystrelil zo zhruba 25 metrov po zemi k ľavej tyči. Strela bola presná, avšak nie veľmi prudká a domáci brankár Foster ju bohužiaľ pre Watford zrejme trochu podcenil.
    16. Danny Ings (SOT) - 0:1
     
    18
    Domáci sú gólom zjavne trochu zaskočení a nedarí sa im dostať sa k lopte. Hostia majú teraz výraznú územnú prevahu.
     
    19
    Až teraz, po takmer troch minútach sa domáci konečne dostali znovu k lopte. Prihráva si ju však len obranná štvorica Watfordu na vlastnej polovici a prechod na útočnú polovicu ihriska sa domácim zatiaľ nedarí.
     
    20
    Dawson sklepol hlavou na malú domov k svojmu brankárovi nákop obrancu Southamptonu Vestergaarda. Domáci gólman sa s rozohrávkou príliš neponáhľa.
     
    21
    Domáci sa po dlhšej dobe dokázali usadiť na útočnej polovici. Pereyrov center z pravej strany bol zablokovaný do autu a druhý Pereyrov nákop odkopol do bezpečia z vlastnej šestnástky Bednarek.
     
    22
    Držanie lopty: 41 % : 59 %
     
    23
    Romeu oblúčikom do šestnástky Watfordu našiel medzi stopérmi voľného Ward-Prowsea. Ten si loptu spracoval a zblízka potom preloboval nielen vybiehajúceho brankára Fostera, ale i domácu bránu.
    23. James Ward-Prowse (SOT)
     
    24
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    27
    Hra pokračuje rozohrávkou domácich. Proti nej okamžite vybehli hráči Southamptonu, ktorí svojim aktívnym pohybom robia Watfordu veľké problémy.
     
    28
    Deeney sklepol hlavou odkop brankára Fostera do ľavého krídla, tam ale nebol žiadny z jeho spoluhráčov. Domáci tak museli vystúpiť proti hosťom, aby ich napádaním pripravili o loptu.
     
    29
    Strely: 0:3
    Strely na bránu: 0:2
     
    30
    Long veľmi nepríjemne spadol po hlavičkovom súboji a zostáva ležať na trávnik. Okamžite sa ocitá v opatere lekárov. Podľa opakovaných záberov zle došliapol.
     
    31
    Lekári ošetrujú Longovo pravé koleno, zdá sa ale, že útočník Southamptonu by mohol pokračovať v zápase.
     
    32
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Longa po strate lopty Craig Dawson (Watford FC). Southampton bude mať priamy kop zo zhruba 40 metrov od Fosterovej brány.
     
    33
    Redmond chcel zaskočiť domáceho brankára priamou strelou, gólman Foster si ale dal pozor a Redmondovu strelu bez väčších problémov chytil.
     
    34
    Sarr zasiahol Romeuho lakťom v hlavičkovom súboji do tváre. I Romeu tak musí byť ošetrený a na jeho tvári je vidieť i krv.
     
    35
    Romeu odišiel za autovú čiaru a hra pokračuje. Loptu majú na kopačkách obrancovia Watfordu, ktorým ale v postupnej rozohrávke znovu bránia vysoko napádajúci hostia.
     
    36
    Masinov center odvrátila obrana Southamptonu za šestnástku k voľného Dawsonovi, ktorý z voleja trafil tvrdou strelou Ward-Prowsea priamo do hlavy. Knokautovaný kapitán hostí sa len ťažko dvíha z trávnika.
     
    37
    Nakoniec je však i Ward-Prowse v poriadku a pokračuje v hre. Watford postupne preberá iniciatívu a teraz znovu kombinuje na útočnej polovici.
     
    38
    Domáci však o loptu prišli a okamžite letel nákop na ľavé krídlo na Ingsa. Ten sa pokúsil prejsť cez Femeníu, pravý obranca Watfordu ho ale podrazil a dal tak hosťom priamy kop.
     
    39
    Ward-Prowse poslal na prednú tyč niečo medzi centrom a strelou, loptu ale napokon bez problémov chytil domáci brankár Foster. Hostia sa rýchlo zoradili na vlastnej polovici a domáci musia útočiť „do plných“.
     
    40
    Hostia úspešným presingom loptu získali, Masina ale dokázal pred Ingsom zastaviť nákop zo stredu poľa. Ľavý obranca Watfordu hneď nakopol loptu na opačnú stranu, svojim pasom ale našiel len obrancov Southamptonu.
     
    41
    Sarr dostal prihrávku na pravé krídlo za Redmonda. Okolo neho sa rozbehol do šestnástky, keď ho však Redmond trochu pridržal, tak sa začal dožadovať penalty a loptu v nádejnej pozícii nechať prejsť za bránkovú čiaru. Hlavný rozhodca tento Redmondov zákrok ale vyhodnotil ako čistý a hra bude pokračovať odkopom brankára McCarthyho od vlastnej brány.
     
    42
    Cathcart odkopol Longovi loptu pri pokuse o sólový prienik. Hostia sa nasťahovali k šestnástke Watfordu.
     
    43
    Southampton stále drží hrací predmet na útočnej polovici, stále sa ale do nebezpečnej streleckej pozície nedostal. Hostia sa však vzhľadom k svojmu náskoku nemusia nikam hnať.
     
    45
    Hrať sa bude ešte štyri minúty.
     
    45+1
    Southampton pokračuje vo svojej útočnej aktivite a po Redmondovom zablokovanom centri získal vôbec prvý rohový kop zápasu.
     
    45+2
    Ward-Prowse nacentroval zhruba do stredu šestnástky Watfordu, jeho nákop ale dokázala domáca obrana vyriešiť. Domáci otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    45+3
    Bertrand podrazil pri pokuse o prienik protihráča. Hughes rozohral štandardku z ľavej strany útočnej polovice centrom do šestnástky Southamptonu, odkiaľ však dokázal Bednarek loptu odhlavičkovať do bezpečia.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase idú do šatne spokojnejší hráči Southamptonu, ktorí zaslúžene vedú najtesnejším rozdielom. Doňho dostal hostí svojim 17. gólom v sezóne Danny Ings, ktorý svojou strelou zo strednej vzdialenosti asi trochu zaskočil domáceho brankára Fostera. Watford nepredviedol v prvom polčase smerom dopredu vlastne nič a hosťujúceho brankára vôbec neohrozil. Domáci tak budú musieť svoju hru v druhom polčase výrazne zmeniť, ak chcú mať dnes šancu na body.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 46 % : 54 %
    Strely na bránu: 0:3
    Strely mimo: 0:1
    Rohy: 0:1
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 8:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Domáci získali priamy kop z pravej strany. Center Pereyru na zadnú tyč vrátil pred bránu Sarr, ktorý však zblízka trafil len obrancu Southamptonu Bertranda. Hostia potom loptu odkopli do bezpečia.
     
    48
    Watford vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne a znovu obral hostí vysokým presingom o loptu. Hostia sa museli zatiahnuť do obrany.
     
    49
    Po zisku lopty však Bertrand nakopol loptu dopredu. Na center Ward-Prowsea z pravej strany si nabiehal na zadnej tyči Long, ktorý však na loptu nedosiahol.
     
    50
    Po predošlom súboji s Bertrandom zostal na trávniku ležať Sarr, ktorému musia lekári ošetriť ľavý členok. Uvidíme, či bude pokračovať v hre.
     
    52
    Domáci sa znovu nasťahovali na útočnú polovicu. Sarr, ktorý sa vrátil do hry, centroval z pravého krídla, Vestergaard však jeho nákop odhlavičkoval do autu.
     
    53
    Hosťom sa teraz nedarí podržať loptu na svojich kopačkách, a hneď po jej zisku ju pod tlakom odkopávajú na útočnú polovicu. Po poslednom takomto odkope skončila lopta u domáceho brankára Fostera.
     
    54
    A rovnaká situácia sa znovu zopakovala. Romeu získal loptu, hneď ale bola pri ňom dvojica domácich hráčov a pod ich tlakom odkopol guľatý nezmysel k brankárovi Watfordu Fosterovi.
     
    55
    Masina krížnym pasom našiel na pravej strane Femeníu, ktorého center odhlavičkoval Bednarek. Odrazenú loptu znovu získali domáci, ktorí pokračujú v obliehaní šestnástky Southamptonu.
     
    56
    Deeney sklepol hlavou nákop do pokutového územia hostí na Sarra, pred ktorým odkopol obranca Southamptonu loptu na poslednú chvíľu na rohový kop.
     
    57
    Držanie lopty v 2. polčase: 64 % : 36 %
     
    58
    S rohom domácich si obrana hostí bez problémov poradila a následný pokus o nákop „do ohňa“ skončil až za McCarthyho bránou.
     
    59
    Hughes sa rozbehol cez obrancov Southamptonu po pravej strane útočnej polovice, sám sa ale svojimi kľučkami vytlačili mimo streleckej pozície. Následný center Pereyru obrana hostí zablokovala do autu.
     
    60
    Ani Pereyrov pokus o sólový prienik nevyšiel, domáci krídelník ale získal aspoň rohový kop.
     
    61
    Center do bránkoviska obranca Southamptonu odhlavičkoval za šestnástku, odkiaľ pálil z voleja Hughes. Ten svojou tvrdou strelou trafil len skrumáž hráčov v šestnástke.
     
    62
    Domáci rozohrali ďalší rohový kop na krátko a na hranici pokutového územia sa dostal k lopte Doucouré. Jeho technická strela skončila tesne mimo ľavej tyče McCarthyho brány.
     
    63
    Séria domácich rohových kopov pokračuje. Center do bránkoviska tentokrát vyboxoval brankár McCarthy, lopta sa ale znovu dostala k Hughesovi a ten z voleja znovu trafil len hráča pred sebou.
     
    65
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza William Smallbone, prichádza Stuart Armstrong.
     
    65
    Zrejme vôbec prvýkrát v druhom polčase sa hostia dokázali usadiť na polovici domáceho celku. Ich postupný útok však zatiaľ prebieha len v úctivej vzdialenosti od Fosterovej brány.
     
    66
    Útok Southamptonu napokon ukončil nepresným centrom Ward-Prowse. Našťastie pre hostí však gólman Watfordu Foster pokazil rozohrávku a lopta skončila znovu na kopačkách hráčov v bielom.
     
    67
    Ingsovi sa nepodarilo obhodiť si obrancu a domáci loptu hneď otočili na opačnú stranu. Tam sa snažil prejsť do šestnástky individuálne Sarr, lopta mu ale pri kľučke proti Bertrandovi odskočila.
     
    68
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    70
    Southampton dal gól!
    Hneď po obnovení hry navyšujú hostia svoj náskok! Brankár Foster vyhodil loptu priamo na DANNYHO INGSA, ktorý si ju potiahol na pravú stranu šestnástky a strelou cez obrancu nekompromisne poslal k vzdialenejšej tyči. Domáci brankár tak dnes neprežíva dobrý zápas...
    70. Danny Ings (SOT) - 0:2
     
    72
    Ings sa teraz predviedol aj v negatívnom svetle, keď pri napádaní rozohrávky domácich skočil na nohu Masinovi.
     
    73
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Will Hughes, prichádza Danny Welbeck.
     
    74
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Adam Masina, prichádza José Holebas.
     
    74
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Roberto Pereyra, prichádza Joao Pedro.
     
    75
    Už to mohlo byť 0:3! Hostia sa dostali na pravom krídle k lopte a Ings ju posunul zhruba na penaltový bod k Redmondovi. Ten z prvej vypálil po zemi tesne mimo ľavej tyče Fosterovej brány.
     
    75
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Shane Long, prichádza Che Adams.
     
    76
    Domácim sa podarilo hostí zatlačiť do ich šestnástky. Sarrov center na prednú tyč odhlavičkoval Bednarek a obrana Southamptonu si poradila i s následným nákopom naspäť do bránkoviska.
     
    77
    Dawson spadol v súboji v pokutovom území Southamptonu, keď ho za ruku potiahol Walker-Peters. Hlavný rozhodca nechal hru pokračovať ďalej a situáciu ani len nekonzultoval s videoasistentom.
     
    78
    Armstrong sa pri nábehu na center zľava nepríjemne zrazil s Welbeckom a musí byť v šestnástke Watfordu ošetrený.
     
    79
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Kiko Femenía, prichádza Ignacio Pussetto.
     
    79
    Tím Watford práve strelil gól!
    Domáci znižujú a vracajú sa do hry! Holebas dostal dobrú prihrávku na ľavé krídlo, odkiaľ hneď centroval do bránkoviska na nabiehajúceho si Welbecka. Pred ním loptu pri snahe o odkop tečoval JAN BEDNAREK, ktorý ju však usmernil do protipohybu vlastného brankára McCarthyho.
    79. Jan Bednarek (vla.) (WAT) - 1:2
     
    80
    Dawson podrazil tesne pred vlastnou šestnástkou zozadu striedajúceho Adamsa. Priamy kop pre Southampton z výbornej streleckej pozície.
     
    82
    Southampton dal gól!
    Hostia okamžite odpovedajú na inkasovaný gól! K rozohrávke priameho kopu sa postavil JAMES WARD-PROWSE, ktorý loptu pravačkou zakrútil nechytateľne do pravého horného rohu Fosterovej brány. Krásny gól!
    82. James Ward-Prowse (SOT) - 1:3
     
    84
    Domáci už začínajú vypadať trochu rezignovane a v silnom daždi, ktorý sa v posledných minútach spustil, sa im vôbec nedarí rozohrávka svojho útoku. Hostia dvakrát za sebou získali loptu v strede poľa.
     
    85
    Adams dostal dobrú prihrávku na pravú stranu šestnástky Watfordu, svojou tvrdou strelou ale trafil len obrancu Cathcarta. Od neho sa lopta odrazila na pravé krídlo k Ingsovi, ktorého fauloval Deeney.
     
    86
    Southampton sa už nikam neponáhľal a Ward-Prowse posunul loptu dozadu. Hostia pokračujú v postupnej kombinácii na útočnej polovici.
     
    87
    Center Ward-Prowsea z rohového kopu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Watfordu na prednej tyči, lopta sa ale po jeho odkope i tak dostala znovu na kopačky hostí. Tí pokračujú vo svojom útoku.
     
    88
    Adams sa dostal cez Dawsona a bežal sám na brankára Fostera. Ten proti nemu včas vybehol a jeho zakončenie vyrazil mimo svojej brány.
    88. Che Adams (SOT)
     
    89
    Redmond si naviedol pred pokutovým územím Watfordu loptu na pravačku a krásnou prízemnou technickou strelou trafil ľavú tyč Fosterovej brány.
    89. Nathan Redmond (SOT)
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    90+1
    Záver zápasu sa zatiaľ plne odohráva na polovici Watfordu. Bertrandov center odkopol na prednej tyči Dawson, odrazenú loptu ale znovu získali hostia.
     
    90+2
    Po nepresnej prihrávke v strede poľa sa zmocnili lopty domáci. Holebasov center dokázala obrana Southamptonu odhlavičkovať zo svojej šestnástky a vo vzdušnom súboji sa potom zrazili Ings a Deeney.
     
    90+3
    Welbeck si chcel obhodiť Bednareka, ten mu ale loptu sklzom vypichol do autu. Domáci sú usadení pred šestnástkou Southamptonu, do nebezpečnej streleckej pozície sa ale nie a nie dostať.
     
    90+5
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Adamsa dostáva Abdoulaye Doucouré (Watford FC).
     
    90+6
    Žltú kartu za podrazenie Armstronga pred vlastnou šestnástkou dostáva Craig Cathcart (Watford FC). Ward-Prowse vystrelil z priameho kopu na bránu, avšak lopta letela priamo na pripraveného brankára Fostera.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Watford vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne, i tak sa ale cez dobre organizovanú obranu hostí nedostal takmer k ničomu. Zlomovým momentom sa stal druhý gól Ingsa, po ktorom už získali hostia výraznú prevahu a aj keď si Bednarek strelil nešťastný vlastný gól, tak víťazstvo Southamptonu potvrdil prakticky okamžite po inkasovanom góle krásnou strelou z priameho kopu Ward-Prowse. Domáci predviedli smerom dopredu slabý výkon, za celý zápas nevystrelili na McCarthyho bránu a ich prehra sa tak dá považovať za zaslúženú. Nateraz zostávajú v tabuľke na 16. mieste, všetci konkurenti v boji o záchranu ale budú svoje zápasy v tomto kole ešte len hrať. Southampton už má 40 bodov a prakticky by tak mal byť zachránený.
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 0:7.
    Strely mimo: 2:3.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 18:9.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (19:39:00)

    Michal Sadlek

    Góly: 79. Bednarek (vla.) – 16. Ings, 70. Ings, 82. Ward-Prowse

    Karty:   32. C. Dawson (WAT), 90+5. Doucouré (WAT), 90+6. Cathcart (WAT)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:9.
    Watford FC: Foster – Femenía (79. Pussetto), C. Dawson, Cathcart, Masina (74. Holebas) – Hughes (73. Welbeck), Capoue – Sarr, Doucouré, Pereyra (74. Pedro) – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – Kabasele, Holebas, Mariappa, Cleverley, Welbeck, Pussetto, Peñaranda, Pedro.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Smallbone (65. Armstrong), Ward-Prowse (C), Romeu, Redmond – S. Long (75. Adams), Ings.
    Náhradníci: Gunn – Valery, Vokins, Danso, Armstrong, Tella, Adams, Obafemi, Jankewitz.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Cook