Isloch Minsk – Belshina 2:1 (kon.) | Vitebsk – Soligorsk 0:0 (kon.) | Smoleviči – Borisov 3:5 (kon.)
Dinamo Brest – Minsk 2:1 (kon.)
koniec
Dinamo Brest
2:1 (1:1)
Dinamo Minsk
cz Nedeľa 10.05.2020, 19:00 • Brest • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu osmého kola nejvyšší běloruské soutěže. Od devatenácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Dinamem Brest a Dinamem Minsk!
     
    Dinamo Brest

    Domácí v minulé sezóně ukončili dlouhodobou nadvládu BATE a získali svůj první běloruský titul. Po zimním odchodu českého kouče Marcela Ličky se Dinamo prezentuje dosti nevyrovnanými výsledky. Po sedmi kolech má bilanci tří výher, jedné remízy a tří porážek, což znamená deset bodů a až dvanácté místo s hratelnou ztrátou šesti bodů na vedoucí Sluck. Před týdnem se Brest představil na hřišti poslední Belšiny a po dvou porážkách s Vitebskem a Soligorskem oslavil vysoké vítězství 3:0. O pozici nejlepšího střelce se s dvěma zásahy dělí Ukrajinec Milevskij a Kamerunec Gabi.
     
    FC Dinamo Minsk

    Také mužstvo z hlavního běloruského města nalezneme v rozehraném osmém kole ve spodní třetině prvoligové tabulky. Dinamo prohrálo všechny čtyři první soutěžní zápasy stávajícího ročníku, včetně dvou pohárových duelů s Borisovem. V lize si fotbalisté Minsku museli počkat na první body do třetího kola. V druhý květnový den už útočili na třetí vítězství za sebou, avšak kvůli porážce 1:2 se Sluckem klesli na třinácté místo se ztrátou tří bodů na nejlepší pětku. Jako klíčový hráč se zatím ukazuje Jevgenij Šikavjka, jenž nasázel už čtyři ligové góly.
     
    Vzájemné zápasy

    01.12.2019 Minsk – Brest 1:3
    14.07.2019 Brest – Minsk 1:2
    28.10.2018 Minsk – Brest 1:1
    13.06.2018 Brest – Minsk 1:1
    22.09.2017 Brest – Minsk 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Brest: Ignatovič – Juzepčuk, Gabi, Pavlovec, Veretilo (C) – Gordějčuk, Nojok, Bykov, Savickij – Milevskij, Laptev.
    Náhradníci: Pavljučenko – Duarte, Vitus, Pečenin, Lotyš, Šesťjuk, Sadovskij.

    FC Dinamo Minsk: Ruděnok – Šitov, Goropevšek, Dinga, Bručić – Danilo, Klimovič Kozlov, Rios, Olechnovič (C) – Šikavka.
    Náhradníci: Špakovski – Bachar, Borodin, Čiž, CHalimončik, Ložkin, Pavlovski, Švecov, Vergejčik.

    Rozhodčí: Kurgcheli – A. Getikov, V. Getikov.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní výkop zápasu se postarali hosté, kteří nastupují v modrých, zatímco domácí v bílých dresech.
     
    3
    Pavlovec se dopustil prvního faulu, kterým Minsku nabídl standardní situaci. Tu zprava rozehrál Olechnovič, nicméně během letu jeho centru byl pískán útočný faul.
     
    4
    Slušně zaplněné ochozy se dočkaly i útoku Brestu, z něhož vyplynul rohový kop.
     
    5
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Domácí se již v páté minutě dostávají do vedení! Opakovaný centr z pravého křídla šťastně propadl přes Goropevšeka do míst, kde probíhal souboj mezi Milevským a KARLEM BRUČIĆEM. Chorvatský fotbalista svého soka k balónu nepustil, jenomže si ho sám nešikovně s razil do vlastní brány.
    5. Karlo Bručić vl. - 1:0
     
    7
    Hráči Brestu se krátce po rozehrávce opětovně usadili na útočné polovině. Tentokrát se však jednalo jen o nepřesnou finální přihrávku končící v zámezí.
     
    8
    Ignatović včas vystartoval proti pasu za domácí obranu a bezpečně lapil balón před startujícím útočníkem Minsku.
     
    10
    Několik nepřesností na straně Minsku umožnilo domácí jedenáctce poklidnou kombinaci v prostorech poblíž středového kruhu.
     
    11
    Veretilo hezky vysunul Gordějčuka, jenž to na levé straně přehnal se zasekávačkami a proti dvěma bekům vybojoval alespoň roh.
     
    12
    Gólová situace z páté minuty se tentokrát neopakovala. Centrovaný balón totiž doletěl do rukavic brankáře Konstantina Ruděnoka.
     
    13
    Hosté komplikovaně zakládali útok tak dlouho, až špatným přenesením hry k pravé postranní čáře odevzdali balón vhazujícímu Juzepčukovi.
     
    14
    Laptev u hostující branky marně čekal na centr z pravého křídla. Ten se sice zrodil, ale byla to jen snadná práce pro Ruděnoka.
     
    16
    Po standardní situace se už Minsk do vápna dostal. Z rohového kopu však nevytěžil nic, co by Ignatoviče nějak ohrozilo.
     
    17
    Z domácího výpadu po levém kraji zase vzešel jen odkop od branky Ruděnoka.
     
    18
    Veretilo v souboji máchl rukou a zasáhl jednoho z protihráčů do obličeje. O faul se ale nejednalo a hrát bude Brest.
     
    19
    Gabi zvládl rozehrávku pod tlakem přihrávkou na Juzepčuka. Ten dlouhým pasem přenesl hru do prostoru vedle hostujícího vápna a tam Brest vybojoval rohový kop.
     
    20
    Goropevšek odvrátil centr od rohového praporku jen do částečného bezpečí. Minsk se vzápětí zmohl jen na odkop do prostoru nikoho.
     
    21
    Bránící Bručić nezabránil centru z pravé strany. Minsk ho však přečkal bez úhony, jeden z domácích ve složité pozici přesměroval míč do autu.
     
    22
    Milevskij byl faulován ve středu pole a Brest bude moci odstartovat postupný útok od kamerunského obránce Gabiho.
     
    23
    Velká šance Brestu! Jeden z domácích skvěle zalepil míč po nákopu z hloubi pole a ve finále jej přenechal Laptevovi, jenž zleva těsně minul vzdálenější tyč.
     
    24
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Pár vteřin po neproměněné gólovce Brestu přichází gólový trest na druhém konci hřiště! Kiki Gabi nezvládl bránění DANILA, který si díky jeho nepozornosti zaběhl pro průnikový pas od Šitova a zcela sám před marně vybíhajícím Ignatovičem chladnokrevně zakončil.
    24. DANILO - 1:1
     
    26
    Šikavka se stal adresátem jedovatého centru z levé strany. Při hlavičce ale nebyl v ideálním postavení a míč jen lehce posunul k Ignatovičovi.
     
    27
    Další zajímavá situace! Ruděnok skokem k pravé tyči vyrazil nepříjemnou střelu Gordějčuka směrem na malé vápno a měl velké štěstí, že se balón zjevil u jeho spoluhráče, který jej odkopl do bezpečí.
     
    29
    Šikavka se odpoutal od sedícího Gabiho, jenže hned vzápětí byl při průniku faulován Veretilem. Domácí kapitán za toto zastavení vyfasoval i žlutou kartu.
     
    30
    Ignatović si dobře postavil tříčlennou zeď, která se postarala o to, že rána z dobrých pětatřiceti metrů vůbec nepřekročila hranici pokutového území.
     
    31
    Olechnovič kroutil rohový kop k bližšímu rohu malého vápna. Obrana Brestu si však poradila a nyní stojí na prahu vlastní útočné akce.
     
    32
    Domácí nic nevytěžili z faulu Olechnoviče na Nojoka. Pokus o rychlou rozehrávku způsobil výlet balónu mimo hrací plochu.
     
    33
    Poprvé se žlutí i na straně Minsku. Za nepříjemný šlapák na soupeřovo koleno je napomenut Vladislav Klimovič.
     
    35
    Nedovolených zákroků začíná rychle přibývat. Ten poslední odnesl Danilo, avšak z rozehrávky Olechnoviče žádné vzrušení nevzniklo.
     
    36
    Domácí to zkusili po pravé straně. Před Ruděnokem vznikly menší zmatky, které ale neskončily žádným střeleckým pokusem na jeho bránu.
     
    37
    Igor Šitov na útočném výletě neodcentroval přes clonícího Veretila. Míč se odrazil do autu a dokonce z toho nebude ani aut pro Minsk.
     
    38
    A znovu je hra na malou chvíli zastavena. Může za to další faul na Nojoka, který inkasoval bolestivou ránu na kostrč.
     
    39
    Ruděnok se odvážně vrhl po přízemní přihrávce Gordějčuka a nepustil tak míč na Lapteva, který by v opačném případě jednoduše skóroval z bezprostřední blízkosti.
     
    40
    Milevskij se po dalším z faulů nepohodl s Dingou. Oba tito fotbalisté při slovní výměně spojili svá čela a uklidnit je musel až hlavní rozhodčí.
     
    41
    Gordějčuk propadl při zasekávačce, čehož se v protiútoku snažil využít Kozlov. Snaha o průnikový pas mezi stopery se ale neujala a Ignatovič zasahovat nemusel.
     
    43
    Arťom Bykov absolutně nezvládl přihrávku z prvního doteku. Soupeřům nabídl další brejk a ten sám ukončil žlutým faulem na Kozlova.
     
    44
    Denis Laptev si netroufl na individuální výpad proti početní převaze a celý náznak přímočaré akce zastavil přihrávkou k dobíhajícím spoluhráčům v další vlně.
     
    45
    Brestu se ani jednou nepovedlo odcentrovat. Oba pokusy o přihrávky z kraje hřiště skončily na tělech nejblíže stojících soupeřů v modrém.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hned po zablokované střele z dálky od Nojoka se sudí rozhodli první poločas ukončit. Diváci mohli vidět velmi kvalitní fotbalovou podívanou okořeněnou o dva góly a několik dalších šancí. Brest se díky vlastní trefě Bručiće už v páté minutě dostal do vedení, které mohl na 2:0 zvýšit Laptev. Útočník domácího týmu svou velkou možnost ale neproměnil a doslova za pár vteřin naopak sledoval vyrovnávající zásah uniklého Danila. Od té chvíle se začalo hodně faulovat a na třetí gólový zásah už nedošlo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Start druhé půle příliš nevyšel hostujícímu obránci Goropevšekovi, který v bolestech odkulhal do zámezí. Uvidíme, zda chorvatský legionář nebude muset střídat.
     
    48
    Ještě předtím se Brest prezentoval útokem se zakončením z dálky. Balón však prosvištěl hodně vedle a Ruděnok tak letěl vzduchem zbytečně.
     
    49
    Veretilo rychle vhodil aut, kterým nastartoval Gordějčuka. Defenziva Minsku se však stihla vrátit a nepustila míč do šestnáctky.
     
    50
    Diváci ženou Brest kupředu a vytváří na stadionu asi nejlepší atmosféru, která v současné době na této planetě panuje.
     
    51
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Také v úvodu druhé půle se Brest dočkal gólové radosti! Vybíhající gólman Ruděnok nedosáhl na kvalitní centr z nohy Romana Juzepčuka. Balón spadl k DENISI LAPTEVOVI a ten ho neměl problém poslat do nikým nehlídané brány.
    51. Denis LAPTEV - 2:1
     
    53
    Na trávník se musel vydat realizační tým Brestu, který se stará o ošetření jednoho z domácích fotbalistů. Na první pohled to vypadá na nějaký vážnější trable.
     
    54
    Řeč je o střelci druhého gólu Laptevovi, který se nadále drží za stehenní sval. Přesto se zdá, že se na plac velmi brzy vrátí.
     
    55
    Šikavka podnikl výpad po levém křídle, avšak ještě před pokutovým územím byl zastaven Pavlovecem. Následovat bude rohový kop.
     
    56
    Olechnovičův dlouhý centr proletěl na Danila, jenž si pomohl rukou. Před rozehrávkou Brestu se bude vynuceně střídat.
     
    57
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Denis Laptev, přichází Vsevolod Sadovskij.
     
    58
    Goropevšek zezadu postrčil hráče v procesu zpracování. Hvizd na sebe nenechal dlouho čekat a na programu tedy bude domácí standardka.
     
    59
    Milevskij sebral propadlý míč a okamžitě ho patičkou posouval do zahuštěného prostoru, kde si Minsk poradil za cenu rohového kopu.
     
    60
    Hosté se bez větších problémů ubránili. Ruděnok zůstal bez práce a nyní sleduje snahu svých kolegů v poli.
     
    61
    Jasný faul Dingy ukončil útok Minsku, během kterého došlo nanejvýš na odvrácený centr z pravého křídla.
     
    62
    Hodně ambiciózní rána z dálky od Nojoka byla hlavou Goropevšeka ztečovaná na další rohový kop ve prospěch Brestu.
     
    63
    Menší chaos kolem penaltového bodu ukončila střela Savického, která se každopádně nedostala až k brance Konstantina Ruděnoka.
     
    65
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Danilo, přichází Ivan Bachar.
     
    67
    Kiki Gabi se pokusil vyvézt balón do středu hřiště. Přitom ho podrazil Kozlov a řekl si tím o žlutou kartu.
     
    68
    Šikavka si počkal na podporu od spoluhráče, kterého však krátkou přihrávkou zahnal do těžké pozice na centr. Ten ve finále nepatřil mezi ty kvalitní a to samé platilo i o pár vteřin později.
     
    69
    V probíhající devětašedesáté minutě už Ignatovič zasahovat musel. Dalekonosný pokus střídajícího Bachara mu však příliš vrásek na čele nepřidělal.
     
    70
    Jednoduchý zákrok si na druhém konci hřiště připsal i Ruděnok, který si metr před brankovou čarou stáhl centr z pravého křídla.
     
    71
    Dominik Dinga poslal na zem Savického a kromě toho, že nevyvázl bez žluté karty, zavinil nebezpečný přímák pro Brest.
     
    72
    Do balónu ležícího nějakých jednadvacet metrů od branky se opřel Nojok, jenže trefil jenom předním stojící zeď.
     
    73
    Oleg Veretilo k tomu všemu fauloval Šikavku a domácí tak přišli i o možnost postupného útoku.
     
    73
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Michail Kozlov, přichází Marko Pavlovski.
     
    74
    Olechnovič se zachoval jako správný kapitán, když na sebe vzal zodpovědnost při střele z dálky. Balón ale neměl dostatek razance a Ignatović si připsal jen rutinní zákrok.
     
    75
    Šikavka aktivně napadal Pavlovece, kterému špatnou rozehrávkou přidělal starosti Ignatovič. Podle rozhodčích to ale bylo s faulem a Minsk si na nějakou tu šanci bude muset počkat.
     
    76
    Dnešní utkání sleduje 2 334 diváků.
     
    77
    Domácí hráče hned v zárodku útočné akce zastavil ofsajd, který byl v rámci tohoto duelu teprve druhý.
     
    79
    Minsk se v hojném počtu natlačil před Ignatoviće. Zakončení po prudkém centru z pravé strany však tohoto muže neohrozilo.
     
    80
    Edgar Olechnovič přidal dva centry od rohového praporku, nicméně ani jedním z nich šanci svého týmu nevytvořil.
     
    81
    Utkání vstupuje do závěrečné desetiminutovky, ve které se dá čekat stoupající nervozita na obou stranách. Oba týmy potřebují po horším zahájení sezóny body jako sůl.
     
    82
    Hodně aktivní Olechnovič svou hlavou prodloužil míč na Dingu, jenž se na malém prostoru dobře zorientoval, ovšem velmi slabou střelu poslal jen do náruče Ignatoviče.
    82. Dominik Dinga (MNK)
     
    83
    Nojokovi neprošel ostrý zákrok ve středu hřiště na Klimoviće. Byl za něj odměněn další žlutou kartou.
     
    84
    Savickij předvedl povedenou průnikovou akci, které chyběla k dokonalosti jen nebezpečnější střela. Obránci Minsku ji včas zablokovali.
     
    85
    Milevskij se zničehonic ocitl v situaci jeden proti dvěma. Vestoje si počkal na Sadovského, jenž přiběhl z druhé vlny, ale ve finále z levé strany netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    87
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Arťom Milevskij, přichází Maxim Vitus.
     
    88
    Bručić se postavil do cesty Sadovskému, jenž se po kontaktu ochotně skácel k zemi. Je z toho standardní situace pro domácí mužstvo.
     
    89
    Minsk se snadno ubránil a rychle vyrazil do protiakce, na jejímž konci byl včasný zásah Gabiho. Před autem se domácí mohou vrátit.
     
    90
    Po desátém faulu Brestu se konala standardka z pravého kraje hřiště. Míč se posléze do ohně ještě jednou vrátil, ale na zakončení nikdo prostor nedostal.
     
    90+1
    Hosté stále mají naději. K nelibosti fanoušků se nastavuje dalších pět minut.
     
    90+2
    Karlo Bručić si podle sudích pomohl faulem, takže Ignatovič bude v poklidu kopat z okraje vlastního pokutového území.
     
    90+3
    Pavlovec natáhl nohu před Bachara a poslal míč na roh. Hlavičkáři Minsku se ale neprosadili a následoval rychlý brejk čtyř domácích hráčů, při kterém Juzepčuk minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    90+4
    Hráči obou týmů už jsou na pokraji svých sil. Olechnovič se postaral o další standardní situaci, po které se však balón odrazil do rukavic Sergeje Ignatoviče.
     
    90+5
    Teď už to vypadá s domácím týmem více než nadějně. Po těsném ofsajdu nebude Ignatović vůbec spěchat s uvedením míče do hry.
     
    90+6
    Nepřipravený nákop z velké vzdálenosti neprošel přes Vituse. Další šanci si už Dinamo Minsk vypracovat nestihne!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Souboj Brestu s Minskem nabídl velmi zajímavou podívanou, se kterou jsou ve finále spokojenější fanoušci domácího celku. Ten se díky vlastenci Bručiće dostal rychle do vedení, o které ve čtyřiadvacáté minutě přišel gólem Danila. V šesté minutě druhé půle potrestal chybu brankáře Ruděnoka Laptev a rozhodl o výhře Brestu, jenž se v našlapané tabulce vyšvihl na šesté místo. Minsk se za nepříznivého stavu zmohl jen na pár závarů a po osmi kolech bude až třináctý.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:0. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:12:15)

    Michal Břuchanský

    Góly: 5. Bručić (vla.), 51. Laptev (Juzepčuk) – 24. Danilo (Šitov)

    Karty:   29. Veretilo (DMB), 43. Bykov (DMB), 83. Nojok (DMB) – 33. Klimovič (MNK), 67. Kozlov (MNK), 71. Dinka (MNK)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:0. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2.
    Dinamo Brest: Ignatovič – Juzepčuk, Pavlovec, Gabi, Veretilo (C) – Bykov, Nojok – Savickij, Milevskij (87. Vitus), Gordějčuk – Laptev (57. Sadovskij).
    Náhradníci: Pavljučenko – Duarte, Vitus, Pečenin, Lotyš, Šesťjuk, Sadovskij.

    Dinamo Minsk: Ruděnok – Šitov, Goropevšek, Dinga – Rios, Kozlov (73. Pavlovski), Olechnovič (C), Bručić – Klimovič, Šikavka, Danilo (65. Bachar).
    Náhradníci: Špakovski – Bachar, Borodin, Čiž, Chalimončik, Ložkin, Pavlovski, Švecov, Vergejčik.

    Rozhodca: Kurgheli – A. Getikov, V. Getikov

    Diváci: 2 334