Isloch Minsk – Belshina 2:1 (kon.) | Vitebsk – Soligorsk 0:0 (kon.) | Smoleviči – Borisov 3:5 (kon.)
Dinamo Brest – Minsk 2:1 (kon.)
koniec
FC Isloch Minsk
2:1 (1:0)
Belshina Bobruisk
cz Nedeľa 10.05.2020, 13:00Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání běloruské ligy mezi FC Isloč Minsk a FK Belšina Babrujsk. Výkop je stanoven na 13 hodin.
     
    FK Belšina Babrujsk

    Hostující celek zatím prožívá opravdu bídný úvod nového ligového ročníku. Belšina zatím odehrála sedm zápasů, ve kterých vybojovala jen dva body a zatím jí patří až poslední šestnáctá pozice ligové tabulky. Na záchranu aktuálně ztrácí hostující celek šest bodů a zbytek ligového pole mu pomaličku začíná unikat. V posledním kole navíc Belšina prohrála na svém hřišti 0:3 s Dynamem Brest.
     
    FC Isloč Minsk

    Domácí Isloč Minsk je na tom mnohem lépe. Celek z hlavního města Běloruska vlétl do soutěže ve velkém stylu a okamžitě se zařadil mezi špičku ligového pole. Na svém hřišti je navíc nejlepším týmem v celé soutěži. V posledním kole ale zajížděl na půdu Soligorsku, kde prohrál výsledkem 0:4.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Isloč Minsk: Chatkevič – Rybak, Koncevoj, Januščevič, Karpovič, Stephen, Patockij, Cvejba, Januš, Komarovskij, Yansane
    Náhradníci: Papuš, Byčenok, Cholodinskij, Vasiljuček, Krasnov, Lisovskij, Lazarčik, Adegbola

    FK Belšina Babrujsk: Turanok – Jasukevič, Kučinskij, Odeyobo, Solanovič, Glebko, Bašilov, Bordukov, Salimov, Kovel, Nivaldo
    Náhradníci: Barkovskij, Bežonov, Kirisov, Charitonovič, Nečajev, Pysko, Boltruševič, Rekiš, Ročev, Maljarov

    Rozhodčí: Dolja – Pranovič, Jackevič.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Domácí Isloč bude hrát v červeném, zatímco hosté obléknou bílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali dopředu, ale nákop skončil na hlavě domácího obránce.
     
    2
    Yansane potáhl míč po levém křídle na hranici velkého vápna, kde si vyměnil rychlou přihrávku se spoluhráčem, ale k zakončení už se nedostal.
     
    3
    Rybak se stáhl na hranici velkého vápna, kde si pohlídal vysoký centr z levé strany a z otočky dokázal odkopnout míč daleko mimo nebezpečný prostor.
     
    4
    Domácí brankář Karpovič se musel zapojit do rozehrávky. Gólman Minsku vyrazil ven z pokutového území a zapojil se do kombinace s obránci.
     
    5
    Januš dostal krásnou přihrávku do blízkosti pokutového území, kde se krásně otočil kolem obránce, jenže jeho technické zakončení prolétlo kolem branky.
     
    6
    Karpovič se znovu musel zapojit do rozehrávky domácího celku. Gólman Isloče nakopl míč na levou stranu hrací plochy, kde ale nenašel nikoho v bílém.
     
    7
    Domácí celek se zatím snaží hrát ofenzivně a hlavně středem hrací plochy. Stopeři Belšiny si v úvodních minutách souboje nemohou stěžovat na nedostatek práce.
     
    8
    Kovel se snažil rozjet rychlý protiútok středem hrací plochy, jenže nikdo v bílém dresu mu nepřišel pomoci a fotbalisté v červeném rychle přišli o míč.
     
    9
    Na opačné straně se do pokutového území řítil z levé strany Januš, jenže v souboji s obráncem Bordukovem neudržel balanc a poroučel se k zemi.
     
    10
    Belšina se po delší době usadila na polovině soupeře. Fotbalisté v červených dresech si vyměňují krátké přihrávky a drží míč na svých kopačkách.
     
    11
    Domácí brankář Karpovič se musel znovu zapojit do rozehrávky svého mužstva. Domácí gólman poslal přihrávku na pravou stranu a Isloč může znovu zaútočit.
     
    12
    Nivaldo se krásnou kličkou na pravém křídle zbavil svého strážce, prodral se do pokutového území, jenže jeho následný centr skončil na noze obránce.
     
    13
    Právě Nivaldo se nyní skvěle vrátil na svou polovinu a skvěle načasovaným skluzem zbavil rozběhnutého soupeře o míč. Úvodní minuty jsou hodně bojovné.
     
    14
    Belšina se vydala dopředu průnikem po pravém křídle hrací plochy. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, odkud jej Komarovskij odhlavičkoval na roh.
     
    15
    Po rohovém kopu se brankář domácího celku Karpovič musel předvést. Gólman Minsku se ale stačil přemístit k přední tyči a vyrazil hlavičku z ostrého úhlu.
     
    16
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů si v souboji na pravé straně hrací plochy přivodil menší zranění a zůstává ležet na trávníku.
     
    17
    Domácí hvězda Yansane sice dokázala poslat míč do sítě, jenže asistent rozhodčího přerušil akci zdviženým praporkem. Ofsajd!
     
    18
    Glebko táhl akci hostujícího celku středem hrací plochy, nicméně průniková přihrávka skončila na noze domácího stopera. Isloč může zaútočit.
     
    19
    Rybak se po pravém křídle dostal do blízkosti pokutového území, odkud poslal přízemní centr do pokutového území, jenže nikdo v bílém se do zakončení nedostal.
     
    20
    Střídání v týmu FC Isloč Minsk: ze hřiště odchází Rybak, přichází Papuš.
     
    21
    Domácí Isloč zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, kde kralovala obrana Belšiny, která míč odehrála.
     
    22
    Domácí celek hraje opravdu hodně aktivně a snaží se využívat křídelní prostory. Na pravém křídle kouzlil Solanovič, ale jeho centr byl nepřesný.
     
    23
    Stephen se po levé straně prosmýkl na hranici velkého vápna, odkud následně odcentroval do pokutového území, jenže nenašel nikoho v bílém dresu.
     
    24
    Do rozehrávky domácího celku se opět zapojil brankář Karpovič. Gólman domácího mužstva nakopl míč na levé křídlo, kde nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    25
    Skvělou přihrávku do pokutového území poslal Yansane, který hledal Januše, jenže druhý jmenovaný se s míčem otáčel příliš dlouho a už nedokázal zakončit.
     
    26
    Domácí Isloč dopravil míč podruhé v utkání až do sítě, ale ani v tomto případě nemůže branka platit, jelikož právě Januš si nepohlídal své postavení a nechal se lapit v ofsajdu.
     
    27
    Glebko prošel po pravém křídle do blízkosti pokutového území, odkud následně odcentroval na malé vápno, jenže nikdo v červeném se nedostal do zakončení.
     
    28
    Belšina následně zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl k přední tyči, kde byli hned tři fotbalisté v červeném, ale obránce Koncevoj balón odehrál mimo šestnáctku.
     
    29
    Patockij si z levého křídla navedl míč do blízkosti pokutového území, rychlou kličkou si míč připravil ke střele, ale vůbec netrefil svatyni hostujícího celku.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme dramatickou podívanou. Domácí Isloč Minsk je sice aktivnější, ale Belšina dokáže hrodit ze standardních situací.
     
    32
    Karpovič vyrazil z branky až za hranici velkého vápna, odkud míč před napadajícím soupeřem odkopl do autu. Dobíhající Salimov se následně dopustil faulu.
     
    33
    Domácí fotbalisté nyní hodně vysunuli presink a dostali soupeře pod tlak. Hráči Belšiny se však z těžké pozice dokázali vymanit a hrají s míčem na kopačkách.
     
    34
    Stopeři Isloče Minsk si opět vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu domácího celku však zrovna nehýří pohybem.
     
    35
    Isloč Minsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Mužstvo z běloruské metropole přetavilo svou převahu v úvodní branku souboje. Alexej Januščevič si naskočil na centr z levé strany a SERGEJ TURANOK si jeho hlavičku srazil do vlastní branky.
    35. Sergej TURANOK - 1:0
     
    37
    Isloč se po vstřelení úvodní branky znovu usadil na polovině soupeře a snaží se dostat do střelecké pozice. Fotbalisté v bílých dresech diktují tempo hry.
     
    38
    Belšina se po rychlém přechodu do útoku dostala do útoku, jenže Odeoibo se při souboji s brankářem dopustil nedovoleného zákroku, což neuniklo zraku rozhodčího.
     
    39
    Nivaldo trefil soupeře ostrým skluzem a za odměnu dostává žlutou kartu.
     
    40
    Belšina zahrávala pět minut před koncem prvního poločasu rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, odkud jej obrana odvrátila na další roh.
     
    41
    Salimov se na levé straně dostal k odraženému míči, rychle si jej posunul kolem obránce, nicméně přízemním centrem na malé vápno nenašel nikoho v červeném.
     
    42
    Nivaldo se po pravém křídle prosmýkl do pokutového území a parádním obloučkem chtěl vyšperkovat pozici pro spoluhráče na malém vápně. Odeoibo na míč ale nedosáhl.
     
    43
    Solanovič si naběhl na vysokou přihrávku na polovinu soupeře, hrudí si míč zpracoval do střelecké pozice, ale jeho dělovka pravačkou skončila nad břevnem!
     
    44
    Belšina je v závěru prvního poločasu aktivnějším týmem a snaží se něco udělat s nepříznivým stavem. Domácí fotbalisté ale skvěle napadají hlavně středopolaře.
     
    45
    Glebko si v pokutovém území naběhl na centr z levé strany a pohotově vracel míč na malé vápno. Jeho pobídku ještě tečoval Salimov, od nějž se míč odrazil mimo tři tyče.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavý fotbal. Domácí Isloč vlétl do zápasu hodně aktivně a vypracoval si optickou převahu. Belšina však hrozila po rohových kopech. Nakonec se do vedení dostal domácí Isloč Minsk, když si vlastní branku vstřelil Turanok! Hosté ale mohli vyrovnat, jenže Solanovič z dobré pozice minul branku. Do kabin se proto jde za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Nivaldo, přichází Rekiš.
     
    47
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Salimov, přichází Nečajev.
     
    48
    Belšina vstoupila do druhého poločasu hodně aktivně a ihned se dostala do zakončení. Střelu zpoza hranice pokutového území ale zablokoval skvěle postavený Patockij.
     
    49
    Hostující celek si vybojoval rozehrávku rohového kopu. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, odkud jej bez problémů odhlavičkoval domácí obránce.
     
    50
    Kovel odcentroval z levé strany do pokutového území, kam sprintoval Solanovič, jenže tomu scházel k zakončení snad jeden jediný krok.
     
    51
    Hostující brankář Bašilov dostal přihrávku do hodně těžké pozice na malém vápně. Brankář hostujícího celku před dotírajícím soupeřem zakopl míč do autu.
     
    52
    Domácí Isloč se až nyní usadil s míčem na kopačkách na polovině soupeře a snaží se získat cenné sekundy k dobru a otupit tím tlak Belšiny.
     
    53
    Isloč Minsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek našel na tlak soupeře z úvodu druhého poločasu nejlepší odpověď! Přihrávku do brejku dostal rychlonohý MOMO YANSANE a chytře přehodil vyběhnutého brankáře!
    53. Momo YANSANE - 2:0
     
    55
    Hosté mohli pohotově snížit! Rychlostně skvěle vybavený Solanovič si obhodil vyběhnutého brankáře, ale vracející se obránce ve skluzu vykopl míč z branky!
     
    56
    Isloč už se znovu usadil na polovině svého soupeře a postupnou kombinací hledá cestičku do pokutového území. Nikdo v bílém dresu se ale tentokrát nedostal ke střele.
     
    57
    Momo Yansane si na hranici pokutového území skvěle zpracoval přihrávku z pravé strany, otočil se kolem obránce, ale jeho skákavou ránu ukryl brankář do rukavic.
     
    58
    Střídající Nečajev dostal přihrávku na hranici pokutového území, rychlou stahovačkou si přehodil míč na levačku, ale jeho následnou ránu zablokoval další zadák Isloče.
     
    59
    Kovel prošel s míčem u nohy až na hranici velkého vápna, kde si míč přehodil na levačku, ale jeho technický pokus srazil další obránce na rohový kop.
     
    60
    Domácí Isloč Minsk si i po hodině hry drží své vedení 2:0 a koncentruje se hlavně na defenzivu. Nikdo v bílém dresu už se příliš aktivně nežene do útoku.
     
    61
    Momo Yansane vystihl rozehrávku soupeře, nicméně míč si předkopl daleko před sebe a hostující brankář Bašilov schoval míč do svých rukavic.
     
    62
    Domácí fotbalista Koncevoj vystihl rozehrávku soupeře a nekompromisně zakopl míč vysoko na tribunu mezi diváky. Vhazovat tak bude hostující Belšina.
     
    63
    Kučinskij si v pokutovém území naskočil na centr z pravé strany hrací plochy, jenže z ostrého úhlu nedokázal míč umístit míč mezi tři tyče.
     
    64
    Patockij se dostal na polovinu soupeře, kde si skvěle pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Domácí Isloč Minsk tak může pokračovat v kombinaci na polovině soupeře.
     
    65
    Bordukov podpořil ofenzivu hostujícího celku náběhem po levém křídle a dostal se k odcentrování do velkého vápna. S jeho pobídkou si domácí obrana poradila.
     
    66
    S dalším centrem před branku domácího Minsku si bez problémů poradil Stephen, který se stáhl na malé vápno a rybičkou odehrál míč do zámezí.
     
    67
    Kovel dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, odkud chtěl odcentrovat do velkého vápna, ale jeden z domácích hráčů jej faulem poslal k zemi.
     
    68
    Hra je přerušena! Po jednom ze soubojů zůstává na trávníku ležet Patockij, který se drží za levý kotník a bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    69
    Kučinskij si řekl o přihrávku na pravou stranu hrací plochy, odkud se dostal na hranici velkého vápna, jenže už nedokázal přesně odcentrovat.
     
    70
    Stephen se znovu stáhl do vlastní šestnáctky a hrudí zahrál míč do rukavic domácího brankáře. Isloč zvládá dnešní souboj naprosto s přehledem.
     
    71
    Kovel dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, krásně si míč zasekl a odcentroval do velkého vápna. Ani na jeho pobídku ale nikdo v červeném nedosáhl.
     
    72
    Kučinskij si naběhl do mezery mezi fotbalisty domácího celku, potykal si se zpracováním a vlétl do velkého vápna. Také ze svého centru ale vytěžil jen roh.
     
    73
    Po rohovém kopu už se na zakončení připravoval Solanovič, který už měl dokonce napřáhnuto, ale Patockij před ním na poslední chvíli odehrál míč špičkou kopačky.
     
    74
    Autor druhé branky Momo Yansane rozkmital své rychlé nohy po pravém křídle. Domácí fotbalista se hnal do šestnáctky, ale k zakončení už neměl dostatek sil.
     
    75
    Hostující brankář Bašilov si dal pozor na centr z pravé strany, vyrazil mezi hlavičkáře a schoval míč do svých rukavic. Belšina okamžitě rozjela novou akci.
     
    76
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Kovel, přichází Barkovskij.
     
    77
    Momo Yansane se znovu dostal do zakončení z hranice velkého vápna, nicméně jeho dělovka pravačkou skončila na vnější síti branky.
     
    78
    Stephen podpořil ofenzivu domácího celku dlouhým sprintem do pokutového území, kam dostal přihrávku na levačku, ale přízemní střelou minul branku.
     
    79
    Střídání v týmu FC Isloč Minsk: ze hřiště odchází Januš, přichází Cholodinskij.
     
    80
    Do konce utkání zbývá posledních deset minut. Domácí fotbalisté hrají s míčem na kopačkách a nedávají fotbalistům Belšiny moc prostoru k útočení.
     
    81
    Glebko nakopl míč z poloviny hrací plochy až na hranici velkého vápna, nicméně urostlí stopeři domácího mužstva bez problémů odhlavičkovali míč do bezpečí.
     
    82
    Glebko zastavil rodící se akci domácího celku ostrým skluzem a dostává žlutou kartu.
     
    83
    Isloč Minsk zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, ale rozhodčí viděl v pokutovém území útočný faul domácího hráče.
     
    84
    Střídání v týmu FC Isloč Minsk: ze hřiště odchází Cvejba, přichází Byčenok.
     
    85
    Koncevoj si dal pozor na zpracování, skvěle si pokryl míč tělem a dočkal se hvizdu rozhodčího. Domácí celek bude rozehrávat a může pokračovat v kombinaci.
     
    86
    Belšina Babrujsk právě vstřelila branku!
    Belšina nakonec dokázala zdramatizovat závěr dnešního souboje! Centrovaný míč z pravé strany se snesl na malé vápno a domácí OLEKSANDR PAPUŠ si míč nešťastně srazil do sítě!
    86. Oleksandr PAPUŠ - 2:1
     
    88
    Hostující Belšina už vrhá všechny síly do útoku a v závěru se snaží vyrovnat proti velice silnému soupeři. Domácí celek brání v devíti lidech.
     
    89
    Domácí brankář Karpovič si dal pozor na centr z pravé strany hrací plochy a ukryl míč do svých rukavic. S rozehrávkou ale rozhodně spěchat nebude.
     
    90
    Yansane se vrátil na vlastní polovinu, kde uspěl v hlavičkovém souboji se soupeřem a pomohl vybojovat míč pro domácí celek. Uvidíme, kolik hlavní rozhodčí nastaví.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Domácí Isloč se drží na polovině svého soupeře a snaží se dohrát závěrečné minuty s míčem na kopačkách.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Isloč Minsk potvrdil roli favorita a poráží Belšinu Babrujsk 2:1. Domácí celek se do vedení dostal deset minut před přestávkou, kdy si vlastní branku vsítil Turanok! Belšina poté vstoupila aktivněji do druhého poločasu, ale udeřil naopak domácí celek. Po rychlém protiútoku dostal míč do sítě Yansane! V závěru utkání se hosté sice dočkali snížení, když si vlastní branku vsítil Papuš, ale závěrečné minuty už si Isloč pohlídal.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:12.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (14:53:54)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 35. Turanok (vla.), 53. Yansane (Komarovskij) – 86. Papuš (vla.)

    Karty:   39. Nivaldo (BBO), 82. Glebko (BBO)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:12.
    FC Isloch Minsk: Chatkevič – Rybak (20. Papuš), Koncevoj, Januščevič, Karpovič, Stephen, Patockij, Cvejba (84. Byčenok), Januš (79. Cholodinskij), Komarovskij, Yansane
    Náhradníci: Papuš, Byčenok, Cholodinskij, Vasiljuček, Krasnov, Lisovskij, Lazarčik, Adegbola

    Belshina Bobruisk: Turanok – Jasukevič, Kučinskij, Odeyobo, Solanovič, Glebko, Bašilov, Bordukov, Salimov (47. Nečajev), Kovel (76. Barkovskij), Nivaldo (46. Rekiš)
    Náhradníci: Barkovskij, Bežonov, Kirisov, Charitonovič, Nečajev, Pysko, Boltruševič, Rekiš, Ročev, Maljarov

    Rozhodca: Dolja – Pranovič, Jackevič