Rusko – Česko 1:2 (kon.)
koniec
Rusko
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Česko
cz Sobota 21.03.2020, 10:00 • Lanxess Arena (Kolín nad Rýnem) • Mistrovství světa 2010 • Finále
Partner:
     
    59:57
    Jakub Klepiš zvládl buly v obranném pásmu, Ondřej Němec vyhazuje přes všechny čáry. Je to jasné, Češi jsou mistři světa!
    59:25 Pavel DACJUK - 1:2
     
    59:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ještě nás čeká obrovské drama! Po buly Gončar nahrál Kovalčukovi, který skvělým pasem oslovil na pravé straně najetého PAVLA DACJUKA. Forvard sborné propálil marně se přesunujícího brankáře. Asistence: Ilja Kovalčuk a Sergej Gončar.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:49 Ovečkin ani natřikrát nedostal puk do sítě
     
    58:49
    Velmi blízko kontaktnímu gólu byl Alexander Ovečkin, avšak ani on neprolomil kouzlo Tomáše Vokouna! První ránu srazil Čáslava, druhou gólman zvládl pokrýt, třetí střelu útočník namířil do pravé tyče!
     
    58:27
    To je vítaná pomoc! Jevgenij Malkin po odpískání neustál situaci a krosčekem poslal k zemi Tomáše Mojžíše. Hlavní rozhodčí si zákroku všimli, ruského forvarda vykazují na trestnou lavici. Pokračuje přesilovka Rusů 4 na 3.
     
    58:27
    Pavel Dacjuk vypálil, trefil Mojžíše. Kotouč se odrazil k Malkinovi, který se z velkého úhlu snažil procpat puk za záda Tomáše Vokouna, ten však dnes chytá fantastický zápas, touš udržel před čárou!
     
    58:00
    Další komplikace pro český celek! Tomáš Rolinek postavil strom do cesty Dacjukovi, což rozhodčí ocenili po právu dvěma minutami. Rusové budou hrát v šesti proti třem!
     
    57:25
    Semjon Varlamov je na střídačce, Rusko hraje v šesti!
     
    57:24
    Nepříjemnost je na světě. Michal Rozsíval usedá za katr, když vysekl hokejku Alexanderu Sjominovi. Ruský trenér Bykov si bere oddechový čas.
     
    54:46
    Další faul Ruska! Tentokráte o něm nebylo pochyb, Vjačeslav Kozlov hákováním zabránil v jízdě vpřed Klepišovi. Ten po ataku navíc přišel i o levou rukavici.
     
    49:50
    Teď už se ovšem vylučovat bude! Ale zaslouženě? Alexej Jemelin čistým bodyčkem trefil Jaromíra Jágra, avšak rozhodčí ruského beka vyloučili na 5 minut a do konce utkání! Nyní rozhodčí českým hokejistům hodně pomohli.
    48:01 Ovečkin nenašel mezeru mezi Vokounovými betony
     
    48:01
    Na druhé straně výborný Tomáš Vokoun! Po pravém mantinelu se do šance hnal Alexander Ovečkin, strážce svatyně na poslední chvíli srazil betony k sobě!
    47:40 Marek Kvapil se krásně zbavil obránce, avšak na gólmana nevyzrál
     
    47:40
    Marek Kvapil mohl rozhodnout o vítězství České republiky! Krásnou stahovačkou se zbavil obránce, následně ale nevyzrál na Varlamova, který zasáhl vyrážečkou!
    38:13 Tomáš ROLINEK - 0:2
     
    38:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, Česko odskakuje do dvoubrankového vedení! Dva ruští hokejisté se v útočném pásmu srazili, načež se puku chopil Karel Rachůnek. Po pravé straně se dostal do pásma, odkud nahodil a puk uklidil bruslí do sítě kapitán TOMÁŠ ROLINEK! Hlavní rozhodčí ještě zkoumal, zda nešlo o úmyslné kopnutí, avšak po krátké konzultaci musel branku uznat jako regulérní! Asistence: Karel Rachůnek.
     
    30:05
    Češi si poprvé zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici putuje Alexej Těreščenko, jenž vysokou holí zasáhl do obličeje Jakuba Klepiše.
    20:30 Koukal samostatný únik v oslabení nepřetavil v gól
     
    20:30
    Petr Koukal při vlastním oslabení ujel všem obráncům. Ve finále samostatného úniku zvolil bekhendovou kličku, avšak Varlamov soka dobře vystál a levým betonem zabránil kotouči v cestě do branky!
    19:59 Dacjuk skóroval až po rozsvícení zeleného světla oznamující konec první třetiny
     
    19:59
    Nestihl! Hlavní rozhodčí po konzultaci s videem rozpažuje, Češi stále vedou! Kapitán se hodně zlobí, avšak nemá proč, skutečně skóroval až po uplynutí vymezeného času.
     
    19:59
    Rusové se radují, Pavel Dacjuk si našel odražený puk, zamířil a ležícímu Vokounovi poslal puk pod horní tyčku! Otázkou ale zůstává, zda forvard stihl skórovat před rozsvícením zeleného světla!
     
    19:13
    V závěru úvodní dvacetiminutovky přichází třetí přestupek českého národního týmu. Miroslav Blaťák měl v obranném pásmu dost času na rozehrávku, jenže kotouč se mu svezl po čepeli hole a skončil až v ochranné síti.
     
    16:01
    Zbytečný faul posílá Růžičkovu družinu znovu do čtyř! Jiří Novotný zůstal v útočném pásmu zaklesnutý do jednoho z protihráčů, který pak upadl. Jasné dvě minuty.
     
    13:23
    Miroslav Blaťák se dostal k puku a pokračoval do přečíslení dvou proti jednomu. Snažil se nahrát Červenkovi, jenže padající obránce pas srazil. Touš se opět odrazil k českému obránce, který namířil střelu těsně nad břevno!
     
    11:57
    Nepříjemnost pro české mužstvo. Afinogenov nabral rychlost a při snaze o vniknutí mezi obránce byl podražen Petrem Čáslavou. Rusko si zahraje první přesilovou hru!
    03:37 Fjodorov trefil tyčku
     
    03:37
    Další obrovská šance Ruska! Obránce Kornějev stříleným pasem našel hůl Fjodorova. Gólman už byl překonaný, zachránila ho jeho pravá tyč!
    03:09 Afinogenov si na Vokouna nepřišel
     
    03:09
    Česká obrana propadla a sborná se rázem ocitla v přečíslení dvou na jednoho! Kuljomin prostrčil puk k Afinogenovovi, který šel do bekhendu, avšak Vokoun se položil a skvěle zasáhl!
    00:20 Jakub KLEPIŠ - 0:1
     
    00:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je start z říše snů! Vampola za brankou vybojoval kotouč na Jágra, jehož jako by se Rusové báli, sjeli se k němu totiž ve třech. Český forvard nezazmatkoval, přihrál volnému JAKUBOVI KLEPIŠOVI a ten bez problémů trefil odkrytou bránu! Asistence: Jaromír Jágr.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 60. Dacjuk (Kovalčuk, Gončar) – 1. Klepiš (Jágr), 39. Rolinek (Rachůnek)


    Rusko: Varlamov – Kornějev, Grebeškov, Gončar, Kalinin, I. Nikulin, Jemelin, Aťjušov, Kulikov – Sjomin, S. Fjodorov (A), Ovečkin (A) – Kovalčuk (C), Malkin, Dacjuk – Kozlov, Těreščenko, Frolov – Afinogenov, Anisimov, Kuljomin.
    Česko: Vokoun – Rozsíval, Mojžíš, Němec, Čáslava (A), Blaťák, K. Rachůnek, Gřegořek – Jágr (A), Vampola, Klepiš – Voráček, Marek, Rolinek (C) – Kašpar, Červenka, Novotný – Kvapil, Koukal, Hubáček – M. Růžička.

    Rozhodca: Baluška (SVK), Levonen (FIN) – Brown (USA), Wehrli (SUI)

    Diváci: 19 132