Rusko – Česko 1:2 (kon.)
koniec
Rusko
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Česko
cz Sobota 21.03.2020, 10:00 • Lanxess Arena (Kolín nad Rýnem) • Mistrovství světa 2010 • Finále
Partner:
     
    58:27
    To je vítaná pomoc! Jevgenij Malkin po odpískání neustál situaci a krosčekem poslal k zemi Tomáše Mojžíše. Hlavní rozhodčí si zákroku všimli, ruského forvarda vykazují na trestnou lavici. Pokračuje přesilovka Rusů 4 na 3.
     
    58:00
    Další komplikace pro český celek! Tomáš Rolinek postavil strom do cesty Dacjukovi, což rozhodčí ocenili po právu dvěma minutami. Rusové budou hrát v šesti proti třem!
     
    57:24
    Nepříjemnost je na světě. Michal Rozsíval usedá za katr, když vysekl hokejku Alexanderu Sjominovi. Ruský trenér Bykov si bere oddechový čas.
     
    54:46
    Další faul Ruska! Tentokráte o něm nebylo pochyb, Vjačeslav Kozlov hákováním zabránil v jízdě vpřed Klepišovi. Ten po ataku navíc přišel i o levou rukavici.
     
    49:50
    Teď už se ovšem vylučovat bude! Ale zaslouženě? Alexej Jemelin čistým bodyčkem trefil Jaromíra Jágra, avšak rozhodčí ruského beka vyloučili na 5 minut a do konce utkání! Nyní rozhodčí českým hokejistům hodně pomohli.
     
    30:05
    Češi si poprvé zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici putuje Alexej Těreščenko, jenž vysokou holí zasáhl do obličeje Jakuba Klepiše.
     
    19:13
    V závěru úvodní dvacetiminutovky přichází třetí přestupek českého národního týmu. Miroslav Blaťák měl v obranném pásmu dost času na rozehrávku, jenže kotouč se mu svezl po čepeli hole a skončil až v ochranné síti.
     
    16:01
    Zbytečný faul posílá Růžičkovu družinu znovu do čtyř! Jiří Novotný zůstal v útočném pásmu zaklesnutý do jednoho z protihráčů, který pak upadl. Jasné dvě minuty.
     
    11:57
    Nepříjemnost pro české mužstvo. Afinogenov nabral rychlost a při snaze o vniknutí mezi obránce byl podražen Petrem Čáslavou. Rusko si zahraje první přesilovou hru!

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 60. Dacjuk (Kovalčuk, Gončar) – 1. Klepiš (Jágr), 39. Rolinek (Rachůnek)


    Rusko: Varlamov – Kornějev, Grebeškov, Gončar, Kalinin, I. Nikulin, Jemelin, Aťjušov, Kulikov – Sjomin, S. Fjodorov (A), Ovečkin (A) – Kovalčuk (C), Malkin, Dacjuk – Kozlov, Těreščenko, Frolov – Afinogenov, Anisimov, Kuljomin.
    Česko: Vokoun – Rozsíval, Mojžíš, Němec, Čáslava (A), Blaťák, K. Rachůnek, Gřegořek – Jágr (A), Vampola, Klepiš – Voráček, Marek, Rolinek (C) – Kašpar, Červenka, Novotný – Kvapil, Koukal, Hubáček – M. Růžička.

    Rozhodca: Baluška (SVK), Levonen (FIN) – Brown (USA), Wehrli (SUI)

    Diváci: 19 132