Rusko – Česko 1:2 (kon.)
koniec
Rusko
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Česko
cz Sobota 21.03.2020, 10:00 • Lanxess Arena (Kolín nad Rýnem) • Mistrovství světa 2010 • Finále
Partner:
    59:25 Pavel DACJUK - 1:2
     
    59:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ještě nás čeká obrovské drama! Po buly Gončar nahrál Kovalčukovi, který skvělým pasem oslovil na pravé straně najetého PAVLA DACJUKA. Forvard sborné propálil marně se přesunujícího brankáře. Asistence: Ilja Kovalčuk a Sergej Gončar.
    38:13 Tomáš ROLINEK - 0:2
     
    38:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, Česko odskakuje do dvoubrankového vedení! Dva ruští hokejisté se v útočném pásmu srazili, načež se puku chopil Karel Rachůnek. Po pravé straně se dostal do pásma, odkud nahodil a puk uklidil bruslí do sítě kapitán TOMÁŠ ROLINEK! Hlavní rozhodčí ještě zkoumal, zda nešlo o úmyslné kopnutí, avšak po krátké konzultaci musel branku uznat jako regulérní! Asistence: Karel Rachůnek.
    00:20 Jakub KLEPIŠ - 0:1
     
    00:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je start z říše snů! Vampola za brankou vybojoval kotouč na Jágra, jehož jako by se Rusové báli, sjeli se k němu totiž ve třech. Český forvard nezazmatkoval, přihrál volnému JAKUBOVI KLEPIŠOVI a ten bez problémů trefil odkrytou bránu! Asistence: Jaromír Jágr.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 60. Dacjuk (Kovalčuk, Gončar) – 1. Klepiš (Jágr), 39. Rolinek (Rachůnek)


    Rusko: Varlamov – Kornějev, Grebeškov, Gončar, Kalinin, I. Nikulin, Jemelin, Aťjušov, Kulikov – Sjomin, S. Fjodorov (A), Ovečkin (A) – Kovalčuk (C), Malkin, Dacjuk – Kozlov, Těreščenko, Frolov – Afinogenov, Anisimov, Kuljomin.
    Česko: Vokoun – Rozsíval, Mojžíš, Němec, Čáslava (A), Blaťák, K. Rachůnek, Gřegořek – Jágr (A), Vampola, Klepiš – Voráček, Marek, Rolinek (C) – Kašpar, Červenka, Novotný – Kvapil, Koukal, Hubáček – M. Růžička.

    Rozhodca: Baluška (SVK), Levonen (FIN) – Brown (USA), Wehrli (SUI)

    Diváci: 19 132