Saint-Étienne – Rennes 2:1 (kon.)
koniec
AS Saint-Étienne
2:1 (1:1)
Stade Rennes
cz Štvrtok 05.03.2020, 20:55 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francúzsky pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:55.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzský pohár má před sebou semifinálové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi AS Saint-Étienne a Stade Rennes FC.
     
    AS Saint-Étienne

    Fotbalisté Saint-Étienne v domácí soutěži nepředvádějí zrovna povedené výkony, ty totiž momentálně stačí na šestnáctou pozici tabulky. Saint-Étienne má na svém kontě devětadvacet bodů, přičemž na barážovou pozici má náskok pouhých dvou bodů. Domácí celek tohoto zápasu navíc na devátou ligovou výhru čeká dlouhou dobu, z posledních pěti duelů navíc vybojoval jediný bod, a sice za nerozhodný výsledek 1:1 proti Reims. Saint-Étienne se na domácí půdě nedaří, v rámci ligové fáze zde odehrálo třináct zápasů, během kterých vyhrálo pouze čtyřikrát.
     
    Saint-Étienne

    Na opačné straně stojí o poznání lépe hrající Rennes, kterému pro změnu patří třetí pozice tabulky, nicméně na vedoucí PSG ztrácí propastných jednadvacet bodů. Rennes se tak nachází na místě, které by mu v konečném důsledku přineslo kvalifikaci o Ligu mistrů. Hostující tým tohoto zápasu se navíc dostal ze špatné formy, v posledních dvou duelů se však vrátil na vítěznou vlnu, neboť se mu nejprve povedlo porazit Nimes, v minulém kole také poslední Toulouse. Rennes tak bude favoritem tohoto zápasu, nicméně na půdě Saint-Étienne to bude nesmírně složité.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Moulin – Debuchy (C), Saliba, Fofana, Kolodziejczak – Camara, M'Vila, Cabaye – Honorat, Diony, Bouanga
    Náhradníci: Bajic – Abi, Boudebouz, Diousse, Macon, Rivera, Trauco

    Stade Rennes FC: Mendy – Traoré, Da Silva (C), Gnagnon, Maouassa – Raphinha, N'Zonzi, Camavinga, Bourigeaud – del Castillo, Niang
    Náhradníci: Salin – Boey, Gboho, Gelin, Hunou, Lea, Tait

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Saint-Étienne se s míčem dostalo ke svému pokutovému území, kde se do kombinace svého celku zapojil brankář Moulin, který roztáhl hru směrem na Salibu.
     
    4
    Uvnitř pokutového území si Bouanga přichystal míč na pravou nohu, načež se pokoušel vypálit na brankáře Mendyho, jenomže do dráhy letu se připletl Da Silva.
     
    5
    Rennes se rovněž poprvé v tomto duelu dostalo k souvislejšímu držení hracího předmětu, k míči se dostal také Mendy, který nahrával na kopačku Bourigeauda.
     
    6
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval hostující Traoré, který nasadil stoličku jednomu z protihráčů. Saint-Étienne bude zahrávat úvodní standardní situaci.
     
    7
    Rozehrávky se nakonec ujal Cabaye, který poslal do pokutového území nadýchanou nabídku. Na tu si nejvýše naskočil hostující Gnagnon, jenž prodloužil za sebe.
     
    8
    U středového kruhu si dobře počínal hostující Camavinga, kterému se povedlo vrátit míč na kopačku brankáři Mendymu, jenž odkopával na pravou stranu.
     
    9
    Mendy v tomto případě poslal míč velice přesně na del Castilla, který ještě v tandemu hledal kolegu Traorého, jehož centrovanou nabídku zablokoval Fofana.
     
    10
    V krátkém časovém sledu si sudí všiml dalšího nedovoleného zákroku, tentokráte se na zemi ocitl domácí hráč, který inkasoval loktem přímo do obličeje.
     
    11
    I tentokráte si vzal rozehrávku na starost zkušený Cabaye, který centrem hledal své spoluhráče. Po jednom ze zákroků si Saint-Étienne vyzkouší další volný kop.
     
    12
    Zhruba ze vzdálenosti čtyřiadvaceti metrů od branky rozehrával standardní situaci Cabaye, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho pokus nakonec směřoval nad.
     
    13
    Hostující brankář Mendy si na míč nakonec vůbec nesáhl, následně sám mohl odkopávat od své branky. Jeho dalekonosný pas směřoval na del Castilla.
     
    14
    Raphinha chytrým manévrem vysunul do lepší pozice pro centr Traorého, který se pokoušel z otočky najít své spoluhráče, jenomže našel pouze hlavu Saliby.
     
    15
    Hosté se po chvíli dostali zpět na útočnou polovinu, kde se Camavingovi povedlo ukázkovým způsobem přenést hru na levou stranu, kde číhal Bourigeaud.
     
    16
    Rennes se nakonec rozhodlo roztáhnout hru k levé autové lajně, kde si Bourigeaud neporadil s těžkou nahrávkou, málem ho navíc obral napadající soupeř.
     
    17
    Saint-Étienne se před malým momentem dostalo do vyložené šance, Cabaye dokonce překonal brankáře Mendyho, avšak toho před čárou zastoupil spoluhráč.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Eduardo Camavinga (Stade Rennes FC).
     
    23
    Saint-Étienne je nyní výrazně aktivnější. Další střelecký pokus pro změnu vyprodukoval útočník Diony, který se do míče opřel pravou nohou, jenomže mířil doprostřed.
     
    24
    Hlavní sudí musel přerušit hru, na zemi totiž skončil jeden z hostujících hráčů. O nedovolený zákrok se nakonec nejednalo, u míče tak je Saint-Étienne.
     
    25
    Debuchy mohl vhazovat z pravé strany hrací plochy, jeho celek se tentokráte nedostal k ničemu nebezpečnému. Domácí budou moci přesto vhazovat.
     
    26
    Směrem na druhou stranu hrací plochy se vydal Traoré, který se dožadoval zisku rohového kopu. Hlavní sudí nakonec nařídil pouze další odkop od branky.
     
    27
    Moulin si dával celkem načas, nakonec se mu na druhé polovině povedlo najít naskakujícího Camaru, kterému se povedlo prodlouží míč pouze na nohu soupeře.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Hamari Traoré (Stade Rennes FC).
     
    29
    V posledních minutách se nám celkem dost přiostřilo, hlavní sudí musel vytáhnout další žlutý kartónek. Saint-Étienne bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    30
    U postranní lajny předvedl ukázkové zpracování míče hostující Traoré, který se ho posléze snažil přeposlat směrem na Nianga, jenž se k míči nedostal.
     
    31
    Na druhé straně se do akrobatického zakončení dostal Honorat, kterému se nepovedlo ohrozit hostující branku. Mendy tak bude odkopávat od své svatyně.
     
    32
    Je tu pokutový kop pro Rennes!
    32. Penaltový zákrok.
     
    33
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali zhruba třicet minut! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil M'BAYE NIANG, který to udělal hodně zkušeně. Míč totiž prudce poslal přímo doprostřed branky, zatímco se Moulin vydal do strany.
    33. NIANG - 0:1
     
    34
    Saint-Étienne to bude mít v tuto chvíli hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Situace zatím není nikterak vážná, do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    39
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Yohan Cabaye, přichází Assane Dioussé.
     
    40
    Dnešní utkání bohužel skončilo pro nesmírně aktivně hrajícího Cabayeho, který musel kvůli zranění střídat. Jeho místo na hrací ploše tak převzal Dioussé.
     
    41
    Do rychlého protiútoku se hnal Niang, který se ovšem rozhodl počkat na své spoluhráče. Nakonec si faulem pomohl Fofana, který trefil pouze nohu soupeře.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    43
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku domácích! Diony totiž poslal směrem do pokutového území nadýchaný bochánek, který si dokázal najít TIMOTHÉE KOLODZIEJCZAK, jenž dokonalým prodloužením míče překonal brankáře Mendyho.
    43. KOLODZIEJCZAK - 1:1
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned dvě branky. Domácí byli v úvodu o něco aktivnější, jenomže do vedení se dostalo Rennes, které zužitkovalo pokutový kop. Domácí celek přeci jenom do konce poločasu dokázal srovnat krok, což se přenese až do druhého poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali centrovanou nabídku z kopačky hostujícího Maouassy, který si uvnitř pokutového území vybral Salibu.
     
    49
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, které si vzal na starost domácí Debuchy. Jeho vzdušná nabídka směřovala na Dionyho, který nevybojoval další aut.
     
    50
    Ve vzdušném souboji se povedlo uspět domácímu Camarovi, který prudkým odklizením poslal míč na druhou stranu, kde se k němu dostal volný Gnagnon.
     
    51
    K práci s míčem se dostal také hostující brankář Mendy, kterému se povedlo poslat balón do volného prostoru, kde měl hodně času na rozehrávku Traoré.
     
    52
    Málem se Rennes dostalo zpět do vedení! Prudká přízemní nabídka směřovala do malého vápna, kde Niangovi moc nechybělo.
     
    53
    Hosté si tak vybojovali rohový kop z levé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Bourigeaud se navíc pokusil o další centr, který byl rovněž neúspěšný.
     
    54
    Saint-Étienne mělo k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozice. Debuchy to pochopitelně zkoušel centrem, na který jeho kolega Fofana vůbec nedosáhl.
     
    55
    Útočným faulem se prezentoval hostující Niang, který šel do hlavičkového souboje příliš agresivním způsobenm. Saint-Étienne si míče moc dlouho neužilo.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Romain del Castillo (Stade Rennes FC).
     
    57
    Raphinha poděkoval svému spoluhráči za pas na pravou stranu, jenomže tato nabídka byla celkem dost nepřesná. Kolodziejczak tak bude moci vhazovat.
     
    58
    Obětavým způsobem to provedl hostující Maouassa, který ve skluzu zastavil míč před brankovou čárou. Navíc pro svůj celek vybojoval další rohový kop.
     
    59
    V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností, jedna z akcí Rennes navíc vedla do ofsajdové pasti. Pomezní sudí byl maximálně pozorný.
     
    60
    Po dalším nedovoleném zákroku se pro změnu na zemi ocitl domácí Diony, který byl zezadu přistrčen. Saint-Étienne zahrává standardku z velké vzdálenosti.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, ve druhém dějství zatím čekáme na přesný zásah. O něco aktivnější jsou domácí hráči, kteří jsou mnohem častěji u balónu.
     
    66
    Saint-Étienne si vybojovalo standardní situaci z velice dobré vzdálenosti od branky. Pochopitelně se bude jednat o přímý střelecký pokus, bude tedy úspěšný?
     
    67
    Cabaye už nehraje, proto se rozehrávky zhostil Bouanga, který to zkoušel pravačkou. Jeho obstřel nebyl vůbec špatný, avšak střela si našla pouze rukavice brankáře.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Mahdi Camara (AS Saint-Étienne).
     
    68
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Eduardo Camavinga, přichází James Lea Siliki.
     
    69
    Hostující Lea Siliki si poradil s těžkou nahrávkou, jenomže kolem sebe neměl potřebnou podporu spoluhráčů. Čistým způsobem ho navíc odzbrojil Camara.
     
    70
    Bouanga si navedl míč na pravou nohu, jenomže svým centrem našel pouze připraveného brankáře Mendyho, který ihned poté rozehrál výhozem do strany.
     
    71
    Po delší době se k míči dostal také brankář Moulin, který pro změnu rozehrál po zemi. Rennes se však dostalo ke střele, Niang ale mířil vysoko nad branku.
     
    72
    Hezký centr vyprodukoval Honorat, který si seběhl až do pokutového území, jenomže i tentokráte byl brankář Mendy připravený a míč schoval do svých rukavic.
     
    73
    Debuchy se snažil najít Bouangu, který byl skrytý za jedním z protihráčů. Nakonec se k padajícímu míči jako první dostal Da Silva, který odvracel na jistotu.
     
    74
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Lois Diony, přichází Charles Abi.
     
    75
    Del Castillo si přehodil míč na levou nohu, načež se pokoušel o obstřel ke vzdálenější konstrukci. Nakonec se jednalo o nepřesný pokus, Moulin nezasahoval.
     
    76
    Rennes v posledních minutách přidalo na aktivitě, tentokráte se za prudkou nabídkou pokoušel dostat Bourigeaud, který neudržel míč před brankovou čárou.
     
    77
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Romain del Castillo, přichází Yann Gboho.
     
    81
    Na pořadu dne byl rohový kop z levé strany, o který se postaral hostující Raphinha. Jeho centr se snášel směrem od branky, nakonec jsme hlavičku neviděli.
     
    82
    Už to vypadalo, že se Abi dokáže protáhnout přes hustý blok protihráčů, avšak se mu to nakonec nepovedlo. Vzápětí se povedlo včas zasáhnout Traorému.
     
    83
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Mbaye Niang, přichází Adrien Hunou.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Yann M'Vila, přichází Riyad Boudebouz.
     
    84
    Rennes si před malým momentem vybojovalo standardní situaci z velice zajímavé pozice. Dost možná se bude jednat o přímý střelecký pokus na branku.
     
    85
    Nakonec to na sebe vzal Gboho, který se snažil najít prostor pod břevnem, což se mu nakonec nepovedlo najít. Moulin si navíc na míč nemusel vůbec sáhnout.
     
    86
    Do rozehrávky domácích byl zapojen také brankář Moulin, který zbytečně nic nevymýšlel. Naopak se mu nabídl obranný kolega Saliba, jenž zrychlil akci.
     
    88
    Obrannou povinnost si ale dokázal splnit hostující Maouassa, který zákrokem na jistotu poslal míč ven z hrací plochy. Debuchy tak bude moci vhazovat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, tento duel nám spěje do prodloužení. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Domácí hráči si vybojovali ještě jeden rohový kop, avšak ten nic nebezpečného nakonec nepřinesl. Až poté zasahoval Mendy, který podržel svůj celek.
     
    90+3
    Saint-Étienne se v závěru druhého poločasu dostalo do sympatického náporu, avšak skutečně nám tento zápas spěje do prodloužení.
     
    90+4
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné, domácí se totiž dostávají do vedení ve čtvrté minutě nastaveného času! Finále již klepe na dveře! Hrdinou tohoto vypjatého duelu se stává RYAD BOUDEBOUZ, který na hranici pokutového území posadil protihráče na zem, načež fantastickou ránou levou nohou překonal brankáře.
    90+4. BOUDEBOUZ - 2:1
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:21.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Saint-Étienne, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:1. Druhý poločas nám nepřinesl atraktivní podívanou, naopak nám zápas pomalu a jistě spěl do prodloužení. Ve čtvrté minutě nastaveného času se ale dokázal prosadit domácí Boudebouz, který svému celku zajistil finálové utkání proti pařížskému PSG. (22:49:19)

    David Suchý

    Góly: 43. Kolodziejczak, 90+4. Boudebouz – 33. Niang (pen.)

    Karty:   68. Camara (SET) – 20. Camavinga (REN), 28. Traoré (REN), 56. Castillo (REN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:21.
    AS Saint-Étienne: Moulin – Debuchy (C), Saliba, Fofana, Kolodziejczak – Camara, M'Vila (83. Boudebouz), Cabaye (39. Dioussé) – Honorat, Diony (74. Abi), Bouanga
    Náhradníci: Bajic – Abi, Boudebouz, Diousse, Macon, Rivera, Trauco

    Stade Rennes: Mendy – Traoré, Da Silva (C), Gnagnon, Maouassa – Raphinha, N'Zonzi, Camavinga (68. Lea Siliki), Bourigeaud – del Castillo (77. Gboho), Niang (83. Hunou)
    Náhradníci: Salin – Boey, Gboho, Gelin, Hunou, Lea, Tait

    Rozhodca: Gautier – Annonier, Jeanne