Alanyaspor – Gençlerbirliği 0:1 (kon.) | Trabzonspor – Sivasspor 2:1 (kon.) | Galatasaray – Yeni Malatyaspor 1:0 (kon.)
koniec
Alanyaspor
0:1 (0:0)
Gençlerbirliği S.K.
cz Nedeľa 16.02.2020, 11:30 • Bahçeşehir Okulları Stadyum, Alanya • Turecká Superliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání turecké ligy mezi Alanyasporem a Genclerbirligi S.K. Duel začíná v 11:30.
     
    Dnes budeme sledovat souboj dvou týmů z opačných pólů tabulky. Domácí Alanyaspor má na svém kontě třicet devět bodů a drží čtvrtou pozici zaručující účast v pohárové Evropě. Na vedoucí Sivasspor navíc ztrácí jen tři body a bude chtít atakovat nejvyšší příčky. Naopak hostující Genclerbirligi vybojovala jen dvacet jedna bodů a zatím je třinácté. Na záchranu aktuálně disponuje náskokem pouhých čtyř bodů. Alanyaspor v posledním duelu remizoval 1:1 na hřišti silného Fenerbahce, zatímco hosté doma prohráli 0:2 s Trabzonsporem.
     
    Vzájemný souboj

    Dnešní soupeři se spolu utkali v září. Na půdě Genclerbirligi se urodila remíza 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Alanyaspor: Marafona – Kanak, Welinton, Caulker, Bulut – Karaca, Çağıran, Bakasetas, Gülselam, Fernándes – P. Cissé.
    Náhradníci: Birniçan – Tzavellas, Altıntaş, Djalma, Pektemek, Ünal, Ercelik, N´Sakala, Baiano.

    Gençlerbirliği S.K.: Nordfeldt – Özgenç, Z. Touré, Flávio, H. Pehlivan – Y. Pehlivan, F. Baiano – S. Yilmaz, Candeias, Sessègnon – Stancu.
    Náhradníci: Özbir – Oğuz, Özdemir, Berişbek, Bjärsmyr, Karakaş, Sio, M. Seuntjens, Çiftçi.

    Rozhodčí: Karaoglan – Elbil, Ozaral.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Domácí budou hrát v bílém, zatímco hosté obléknou červené dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Nákop na pravou stranu byl ale moc prudký a skončil u dobře postaveného obránce.
     
    2
    Halil Pehlivan se otočil na pravé straně hrací plochy a odcentroval do pokutového území. Domácí brankář vystartoval na malé vápno a míč vyboxoval.
     
    3
    Tasos Bakasetas se po pravém křídle prosmýkl před branku soupeře a vyslal prudký centr na malé vápno. Papiss Cissé ve skluzu trefil brankáře.
     
    4
    Daniel João Candeias se v pokutovém území rychlou kličkou zbavil obránce a zakončil levou nohou. Domácí brankář jeho technický pokus vyrazil na roh!
     
    5
    Hosté ještě pokračovali v kombinaci kolem pokutového území domácího mužstva, ale centrovaný míč z levé strany se snesl jen do rukavic brankáře.
     
    6
    Fabrício Baiano se dostal k centru z levé strany, jenže zakončoval z těžké pozice a levačkou napálil míč do své stojné pravé nohy. Hodně úsměvná situace.
     
    7
    Fabrício Baiano prošel po pravé straně na hranici velkého vápna, odkud pro změnu zakončil levou nohou, ale jeho projektil prolétl kolem levé tyčky.
     
    8
    Musa Çağıran dostal přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval do pokutového území, jenže Touré jeho centr dokázal srazit do zámezí.
     
    9
    Alanyaspor se v úvodních minutách dnešního souboje musí trošku překvapivě bránit. Hosté jsou od úvodní aktivní a dostávají se do zakončení.
     
    11
    Hostující celek zahrával přímý kop z pravé strany hrací plcohy. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde zasáhli pozorní obránci v bílém.
     
    12
    Fabrício Baiano dostal přihrávku do běhu na levou stranu, dostal se před svého strážce, jenže jeho centr skončil na hrudi prvního obránce.
     
    13
    Hostující brankář nakopl míč na polovinu Alanyasporu, jenže nikdo v červeném dresu se nedostal ke sraženému nákopu. Alanyaspor se ubránil.
     
    14
    Halil Pehlivan poslal přihrávku na levou stranu, odkud následně přiletěl centr na malé vápno, ale obrana Alanyasporu si znovu dokázala poradit.
     
    15
    Marafona se zapojil do rozehrávky na vlastní polovině. Domácí brankář nakopl míč na pravou stranu, ale tam se k němu nedostal nikdo v bílém dresu.
     
    16
    Efecan Karaca nakopl míč na pravou stranu, kam sprintoval Junior Fernándes, jenže druhý jmenovaný na prudkou pobídku nedosáhl a míč mu uskočil od kopačky.
     
    17
    Hostující brankář dlouho otálel s odkopem od branky. Jeho nákop nakonec přiletěl na levou stranu, jenže tam znovu nebyl nikdo v červeném. Zatím je to hodně opatrné.
     
    18
    Kristoffer Nordfeldt znovu otálel s odkopem od branky, což se vůbec nelíbilo fanouškům domácího Alanyasporu, kteří jej odměnili pískotem.
     
    19
    Papiss Cissé se dral do pokutového území za centrem z levé strany, jenže obránce v červeném před ním na poslední chvíli v krkolomné pozici zakopl míč do autu.
     
    20
    Domácí celek následně zahrával rohový kop. Na centrovaný míč si na malé vápně naskočil Ceyhun Gülselam, ale zády k brance hlavičkoval jen nad břevno.
     
    21
    Halil Pehlivan se individuálním způsobem prosmýkl na polovinu domácího celku, ale jeden z obránců v bílém jej nedovoleným způsobem poslal k zemi.
     
    22
    Tasos Bakasetas se v souboji na polovině soupeře dopustil nedovoleného zákroku a poslal jednoho ze soupeřů k zemi. Rozehrávat bude Genclerbirligi.
     
    23
    Papiss Cissé si naběhl na další povedený centr z pravé strany, jenže musel zakončovat kousek za tělem a v pádu poslal svou ránu vysoko nad břevno.
     
    24
    Efecan Karaca se na pravé straně zbavil obránce, dostal se do blízkosti pokutového území, jenže jeho centr skončil v rukavicích brankáře.
     
    25
    Domácí brankář Marafona se musel zapojit do rozehrávky svého celku. Gólman Alanyasporu nakopl míč na levou stranu, ale tam nebyl nikdo v bílém.
     
    26
    Papiss Cissé sprintoval za nákopem na polovinu soupeře, jenže nedokázal přetlačil jednoho z obránců v červeném a míč mu utekl až do zámezí.
     
    27
    Efecan Karaca prošel do blízkosti pokutového území, jenže dlouho váhal s odcentrováním a důrazný obránce jej dokázal obrat o míč.
     
    28
    Flávio dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, prošel s míčem na polovinu soupeře, ale skvěle napadající Kaan Kanak jej o míč připravil.
     
    29
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme spíše opatrné utkání, které se odehrává na polovině hrací plochy. Domácí marně hledají skulinku v obraně soupeře.
     
    31
    Papiss Cissé se v pokutovém území dostal k odraženému míči a snažil se pohotově zakončit. Jeho rána placírkou ale skončila na holeni prvního obránce.
     
    32
    Kristoffer Nordfeldt vytáhl vynikající zákrok! Hostující brankář si poradil s technickou střelou zpoza hranice pokutového území a vytěsnil míč mimo tři tyče!
     
    33
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Sefa Yilmaz, přichází Giovanni Sio.
     
    34
    Střídající Sio si v souboji na vlastní polovině pomohl nedovoleným zákrokem, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Faul se ale obešel bez karty.
     
    35
    Yasin Pehlivan si dal pozor na zpětnou přihrávku a před dotírajícím soupeřem si pomohl malou domů. Fotbalisté hostujícího celku stále uklidňují hru.
     
    36
    Yasin Pehlivan ustál souboj na levé straně a vymyslal krásnou přihrávku mezi obránce. Domácí zadáci si míč pohlídali a odehráli jej do autu.
     
    37
    Domácí fotbalisté rozehráli z vlastní poloviny. Hráči v bílých dresech zvolili rychlou kombinaci, po které se dostali až k šestnáctce, ale nikdo z nich nezakončil.
     
    38
    Yasin Pehlivan se na levé straně krásně zbavil obránce, prošel do blízkosti pokutového území, jenže jeho centr ze skluzu nedoletěl do šestnáctky.
     
    39
    Kaan Kanak dostal přihrávku na pravou stranu, odkud nacentroval před branku hostujícího celku, ale pozorný brankář vytáhl dobrý zákrok.
     
    40
    Giovanni Sio to přehnal s napadáním rozehrávky soupeře a dopustil se útočného faulu. Rozhodčí měl souboj přímo před očima a odpískal faul.
     
    41
    Na světě je první žlutá karta. Za ostrý šlapák ji dostává Daniel João Candeias.
     
    42
    Stéphane Sessègnon dostal prostor na levé straně, prošel do blízkosti pokutového území, jenže jeho centr levačkou skončil u prvního obránce.
     
    43
    Erdem Özgenç si v hlavičkovém souboji na levé straně pomohl nedovoleným zákrokem a poslal soupeře k zemi. Rozehrávat bude Alanyaspor.
     
    44
    Efecan Karaca dostal prostor na pravé straně pokutového území, jenže jeho centr skončil u prvního obránce v bílém dresu soupeře.
     
    45
    Zadáci domácího celku si s přehledem pohlídali další nepřesnou rozehrávku soupeře a odehráli míč do bezpečí. Vypadá to, že v první půli se branky nedočkáme.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Papiss Cissé se dostal k přihrávce za obranu soupeře, jenže ani jeho akce nemohla kvůli ofsajdu pokračovat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou. Hosté vlétli do zápasu o něco aktivněji a dostali se do zakončení. Domácí brankář Marafona ale předvedl několik jistých zákroků. Poté se do utkání dostali také domácí, jenže nikdo v bílém nepřekonal brankáře. Do kabin se proto jde bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Alanyaspor se ihned vydal do útoku, ale nikdo v bílém dresu se nedostal do zakončení.
     
    47
    Ceyhun Gülselam zastavil rodící se akci soupeře faulem a dostává žlutou kartu.
     
    48
    Halil Pehlivan prošel do pokutového území z pravé strany hrací plochy, jenže jeho centr prolétl pokutovým území, aniž by jej někdo dokázal tečovat.
     
    49
    Fabrício Baiano se dostal po pravé straně do blízkosti pokutového území, jenže jeho centr skončil na malém vápně, kam si došel domácí brankář Marafona.
     
    50
    Alanyaspor se snad poprvé po změně stran dostal do útoku. Efecan Karaca si na hranici velkého vápna přehodil míč na pravačku, ale technickou střelou netrefil branku.
     
    51
    Welinton odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže jeho pobídka skončila u dobře postaveného obránce v červeném. Stále kralují obě obrany.
     
    52
    Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu, ale hlavní rozhodčí nakonec viděl nedovolený zákrok Cissého a odpískal přímý kop pro Alanyaspor.
     
    53
    Alanyaspor zahodil další vyloženou šanci! Papiss Cissé si naběhl na přihrávku mezi obranu, jenže hostující brankář skvěle vyběhl a jeho pokus vyrazil!
    53. Cissého možnost
     
    54
    Cissé si tentokrát naskočil na centr z levé strany, jenže z těžké pozice nedokázal přesně hlavičkovat a poslal míč do rukavic brankáře.
     
    55
    Bogdan Stancu se v pokutovém území dostal ke krásné přihrávce z pravé strany, jenže svou technickou střelu napálil přímo do prostoru, kde stál brankář!
     
    56
    Žlutou kartu dostává Daniel João Candeias (Gençlerbirliği S.K.).
     
    57
    Hostující celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Daniel João Candeias odcentroval na malé vápno, ale tam kralovala obrana.
     
    58
    Hostující celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát odrazil na malé vápno, jenže nikdo v červeném dresu neprocedil míč do sítě.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme vyrovnaný souboj. Oba týmy se po změně stran sice dostávají do šancí, ale brankáři předvádějí skvělý výkon.
     
    61
    Hosté tentokrát vhazovali na pravé straně. Krátká kombinace hráčů v červeném skončila nepřesnou přihrávkou do pokutového území.
     
    62
    Fabrício Baiano dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, krásně se s míčem otočil, ale jeho následný pokus o přenesení těžiště hry byl nepřesný.
     
    63
    Papiss Cissé se dostal k dalšímu obloučku na hranici pokutového území, jenže tentokrát zakončoval v tísni a vůbec netrefil branku.
     
    64
    Aktivní Cissé se znovu dostal k odraženému míči, přehodil si jej na pravačku, ale jeho dělovku zablokoval hned první obránce v červeném.
     
    65
    Alanyaspor zahrával další rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kde znovu kralovala obrana hostujícího mužstva.
     
    66
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Yasin Pehlivan, přichází Berat Ayberk Özdemir.
     
    67
    Steven Caulker se dostal do blízkosti pokutového území, odkud natáhl ke střele nártem, jenže jeho pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    68
    Halil Pehlivan dostal přihrávku na levou stranu, jenže akce hostujícího mužstva neměla dlouhého trvání. Domácí obrana dnes hraje pozorně.
     
    69
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Junior Fernándes, přichází Djalma.
     
    70
    Berat Ayberk Özdemir chtěl odkopnout míč z hranice velkého vápna, jenže jeho nákop skončil u dobře postaveného obránce v bílém dresu.
     
    71
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Welinton odcentroval na přední tyč, jenže nikdo v bílém dresu se do zakončení nedostal.
     
    72
    Daniel João Candeias prošel po pravé straně do blízkosti pokutového území, odkud poslal zajímavý centr na malé vápno, ale tam stál Marafona.
     
    73
    Papiss Cissé dostal prostor na levé straně, odkud odcentroval na značku pokutového kopu, jenže nikdo ze soupeřů se nedostal do zakončení.
     
    74
    Cissé se chtěl probít vpřed po levém křídle, jenže si míč kopl jen k prvnímu obránci, který jej stačil odehrát do autu. Vhazovat bude domácí celek.
     
    75
    Giovanni Sio neustál souboj na levé straně a poroučel se k zemi. Hostující celek bude znovu zahrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    76
    Cissé se hnal za přihrávkou na malé vápno, jenže na nadýchaný centr z levé strany těsně nedosáhl. Brankář poté ukryl míč do svých rukavic.
     
    77
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Efecan Karaca, přichází Emircan Altıntaş.
     
    78
    Gençlerbirliği právě vstřelil branku!
    Hostující celek se v závěru dostává do vedení! Hosté předvedli skvělý přechod do útoku. Giovanni Sio prošel do velkého vápna, předložil pobídku před branku a BOGDAN STANCU napálil míč do sítě!
    78. Bogdan STANCU - 0:1
     
    80
    Žlutou kartu dostává Welinton (Alanyaspor).
     
    81
    Welinton nakopl míč na pravou stranu, jenže tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Domácím fotbalistům už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    82
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Musa Çağıran, přichází Mustafa Pektemek.
     
    83
    Domácí fotbalisté jsou nespokojení s verdiktem rozhodčího. Sudí zastavil další rodící se akci Alanyasporu kvůli nedovolenému zákroku.
     
    84
    Halil Pehlivan zahrával další rohový kop hostujícího celku. Jeho centr přiletěl na malé vápno, jenže tam nebyl nikdo z hráčů v červeném.
     
    85
    Berat Ayberk Özdemir odcentroval z pravé strany, ale Marafona vystartoval mezi hlavičkáře a schoval míč do rukavic.
     
    86
    Cissé se natahoval po centru z pravé strany hrací plochy, jenže musel zakončovat daleko za tělem a jeho pokus byl hodně nepřesný.
     
    87
    Bogdan Stancu svedl souboj s obráncem na polovině soupeře a dopustil se nedovoleného zákroku. Autor dosud jediné branky svému soupeři málem vyšplhal na záda.
     
    88
    Giovanni Sio se řítil sám na domácí branku, dostal se kousek před Marafonu, ale svůj dloubáček poslal těsně vedle levé tyčky!
     
    89
    Tasos Bakasetas se dostal k centru z pravé strany, jenže jeho hlavička byla slabá a skončila přímo v rukavicích připraveného brankáře.
     
    90
    Hostující celek pokračuje ve vynikajícím defenzivním výkonu. Domácí Alanyaspor se sice tlačí do útoku, jenže nikdo v bílém se nemůže dostat do zakončení.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Halil Pehlivan, přichází Ahmet Oğuz.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Hostující Genclerbirligi se postaralo o velké překvapení a vítězí na půdě Alanyasporu 1:0. Hosté vlétli do zápasu o něco aktivněji a dostali se do zakončení. Domácí brankář Marafona ale předvedl několik jistých zákroků. Poté se do utkání dostali také domácí, jenže nikdo v bílém nepřekonal brankáře. Po změně stran domácí Alanyaspor přidal na své aktivitě, ale Cissé v největší šanci nevyzrál na brankáře. Hostům se poté povedl bleskový přechod do útoku a Bogdan Stancu rozhodl o vítězství!
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (13:29:21)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 78. Stancu (Sio)

    Karty:   47. Gülselam (ALN), 80. Welinton (ALN) – 41. Candeias (GEN), 56. Candeias (GEN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:8.
    Alanyaspor: Marafona – Kanak, Welinton, Caulker, Bulut – Karaca (77. Altıntaş), Çağıran (82. Pektemek), Bakasetas, Gülselam, Fernándes (69. Djalma) – P. Cissé.
    Náhradníci: Birniçan – Tzavellas, Altıntaş, Djalma, Pektemek, Ünal, Ercelik, N´Sakala, Baiano.

    Gençlerbirliği S.K.: Nordfeldt – Özgenç, Z. Touré, Flávio, H. Pehlivan (90+2. Oğuz) – Y. Pehlivan (66. Özdemir), F. Baiano – S. Yilmaz (33. Sio), Candeias, Sessègnon – Stancu.
    Náhradníci: Özbir – Oğuz, Özdemir, Berişbek, Bjärsmyr, Karakaş, Sio, M. Seuntjens, Çiftçi.

    Rozhodca: Karaoglan – Elbil, Ozaral