Sheffield Utd. – Bournemouth 2:1 (kon.)
koniec
Sheffield United
2:1 (1:1)
AFC Bournemouth
Nedeľa 09.02.2020, 15:00 • Bramall Lane, Sheffield • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:01:57)
     
    Držanie lopty: 54 % : 46 %.
    Strely na bránu: 6:2.
    Strely mimo: 4:7.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 10:8.
     
    Druhý polčas bol o niečo vyrovnanejší ako prvý, gól sme však videli len jeden. Domáci dokázali v niektorých pasážach druhého dejstva dostať hostí pod obrovský tlak, ani hostia však nezaostávali a tiež si vypracovali niekoľko nádejných gólových príležitostí. V otvorenom zápase sa napokon šťastie usmialo na domácich, ktorým zabezpečil víťazstvo svojim gólom striedajúci Lundstram. Sheffield sa vďaka zisku ďalších troch bodov dostal na piate miesto a na štvrtú Chelsea, ktorá však má zápas k dobru, stráca dva body. Bournemouth je priebežne na 16. mieste s dvojbodovým náskokom pred 18. West Hamom.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu za podkopnutie prenikajúceho McBurnieho zozadu v strede poľa dostáva Simon Francis (AFC Bournemouth).
     
    90+3
    Aké chcel zakončovať po prihrávke Billinga z otočky, domáci mu ale loptu odkopli. Následne sa k nej pretlačil McBurnie, ktorý vyrazil smerom dopredu.
     
    90+2
    Domáci v tejto chvíli už len odkopávajú lopty z nebezpečných priestorov a snažia sa zablokovať všetky centre a strely hostí. Bournemouth sa ale vždy vráti pred pokutové územie Sheffieldu a skúša šťastie znovu.
     
    90+1
    K centru z rohového kopu sa pretlačil na hranici bránkoviska Aké, hlavičkou do zeme ale loptu nasmeroval tesne mimo pravej tyče Hendersonovej brány.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Nákop hostí do šestnástky vyboxoval brankár Sheffieldu Dean Henderson do autu. Dlhé autové vhadzovanie potom nevydareným odkopom zrazil na rohový kop Mousset.
     
    89
    Žltú kartu za úder do chrbta prenikajúceho Billinga dostáva Lys Mousset (Sheffield United FC). Priamy kop pre Bournemouth.
     
    88
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Andrew Surman, prichádza Dominic Solanke.
     
    87
    Rico vysunul do nábehu na ľavom krídle striedajúceho Stanislasa, toho ale stihol zastaviť Lundstram, ktorého Stanislas napokon stiahol za ruku na trávnik.
     
    86
    Domáci sa snažia zbrzdiť útok hostí vysokým napádaním a tento plán im zatiaľ vychádza. Hráči Bournemouthu sa nedokážu dostať na polovicu Sheffieldu a loptu si prihráva len obranná štvorica hostí.
    84. John Lundstram (SHU) - 2:1
     
    84
    Tím Sheffield Utd. práve strelil gól!
    Domáci sa v závere zápasu dostávajú do vedenia! Stevens výbornou prihrávkou na ľavú stranu šestnástky vysunul do nábehu Mousseta, ktorý loptu posunul cez dvojicu obrancov Bournemouthu k nabiehajúcemu JOHNOVI LUNDSTRAMOVI. Ten si loptu prvým dotykom spracoval a bleskovým druhým dotykom ju poslal po zemi za chrbát brankára Ramsdalea.
     
    84
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Ryan Fraser, prichádza Junior Stanislas.
     
    83
    Norwoodov center od rohovej zástavky odhlavičkoval Aké na prednej tyči, odrazenej lopty sa ale opäť zmocnili červenobieli. Tí si teraz loptu prihrávajú v strede poľa.
     
    82
    Norwoodov center zo štandardky však nebol vôbec vydarený a lopta doletela priamo do rúk gólmana Bournemouthu Ramsdalea. Následná rozohrávka sa ale hosťujúcemu brankárovi nevydarila a loptu vyhodil len k domácim obrancom.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+2. Sharp, 84. Lundstram – 13. C. Wilson

    Karty:   39. Stevens (SHU), 89. Mousset (SHU) – 53. Surman (BTH), 90+4. Francis (BTH)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:7. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:8.
    Sheffield United: D. Henderson – Basham, Egan, O'Connell – Baldock, S. Berge (61. Lundstram), Norwood, Fleck, Stevens – McBurnie, Sharp (C) (74. Mousset).
    Náhradníci: Verrips – P. Retsos, Jagielka, Lundstram, Osborn, McGoldrick, Mousset.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith, Francis (C), Aké, Rico – Gosling, Billing, Surman (88. Solanke) – H. Wilson (72. J. King), Fraser (84. Stanislas) – C. Wilson.
    Náhradníci: Boruc – S. Cook, Stacey, L. Cook, Stanislas, J. King, Solanke.

    Rozhodca: Moss – Perry, Smart

    Diváci: 30 361