Espanyol – Mallorca 1:0 (kon.) | Sociedad – Bilbao 2:1 (kon.) | Osasuna – Real Madrid 1:4 (kon.)
Vigo – Sevilla 2:1 (kon.) | Real Betis – Barcelona 2:3 (kon.)
koniec
Real Betis
2:3 (2:2)
FC Barcelona
Nedeľa 09.02.2020, 21:00 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:19:42)
     
    Držanie lopty: 30 % : 70 %.
    Strely na bránu: 3:6.
    Strely mimo: 1:2.
    Rohy: 0:8.
    Ofsajdy: 3:4.
    Fauly: 21:17.
     
    Barcelona predviedla v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene vybojovala v dnešnom zápase všetky tri body. Betis v druhom dejstve nepustila do ničoho, svoje gólové príležitosti ale dlho zahadzovala. Víťazným sa napokon stal gól Lengleta, ktorý využil pošmyknutie sa brankára Roblesa pri zákroku. Po barcelonskom treťom góle sme už videli len po jednej červenej karte na každej strane – pre Fékira za Betis a Lengleta za Barcelonu – a Barcelona zápas bez väčších problémov doviedla do víťazného konca. V tabuľke je naďalej druhá o tri body za prvým Realom Madrid, Betis je na 13. mieste tabuľky LaLigy.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci rýchlo nakopli loptu naspäť na polovicu Barcelony a potom i centrom sprava do šestnástky, Loren si ale loptu spracovával v ofsajdovom postavení.
     
    90+2
    To sa im ale nepodarilo, naopak do útoku vyrazili hostia. Arthur sa rozbehol s loptou do otvorenej obrany a prihrávkou do šestnástky vysunul Messiho, toho však od lopty čisto odtlačil Bartra.
     
    90+1
    Arthur odkopol loptu pred Aleñom k brankárovi Roblesovi. Ten ju hneď vrátil na polovicu Barcelonu, kde sa jeho spoluhráči snažia dostať sa k bráne súpera.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Robertovu kolmicu na Messiho zastavil Mándí, ktorý loptu pod tlakom odkopol len k brankárovi Barcelony ter Stegenovi. Ten sa opäť s rozohrávkou na útočnú polovicu príliš neponáhľa.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Ivan Rakitić.
     
    88
    Messi si narazil loptu s Robertom pred šestnástkou Betisu a ešte mu potom prihral do pokutového územia. Roberto však bol v momente prihrávky v ofsajdovom postavení a v útoku tak pokračovať nemohol.
     
    87
    Betisu sa nedarí dostať sa k lopte. Barcelona získava čas kombináciou v strede poľa a snaží sa psychicky unaviť napádajúcich domácich hráčov.
     
    86
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Guido Rodríguez, prichádza Cristian Tello.
     
    85
    Joaquín nakoniec loptu získal a hneď hľadal kolmou prihrávkou do pokutového územia Canalesa. Ten však hrací predmet zasiahnuť nedokázal a lopta skončila až u brankára Barcelony ter Stegena.
     
    83
    Hostia sa snažia oberať domácich o čas dlhou kombináciou na vlastnej polovici. Hráči Betisu sú nútení behať za domácimi zo strany na stranu bez výraznejšieho úspechu.
     
    82
    Počet prihrávok: 359:719
     
    81
    Loren sa chcel prekľučkovať cez obrancov Barcelony do šestnástky, neustál ale súboj s Busquetsom a spadol na trávnik. Domáci sa dožadujú penalty, o nedovolený zákrok sa ale rozhodne nejednalo.
     
    80
    Domáci rozohrali priamy kop len po zemi do strany a prešli k postupnému útoku. Svojou kombináciou zatláčajú hostí hlboko do obrany.
     
    79
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za podkopnutie Joaquína Clément Lenglet (FC Barcelona). I Barcelona tak bude dohrávať zápas s desiatimi hráčmi, Betis navyše získava priamy kop z pravej strany útočnej polovice.

    Michal Sadlek

    Góly: 6. Canales (pen.), 26. Fékir – 9. F. de Jong, 45+3. Busquets, 72. Lenglet

    Karty:   36. Emerson (RBE), 45+2. Mándí (RBE), 72. Joaquín (RBE), 76. Fékir (RBE) – 5. Lenglet (BAR), 29. Roberto (BAR), 32. Arturo Vidal (BAR), 57. Busquets (BAR)   76. Fékir (RBE) – 79. Lenglet (BAR)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:2. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 21:17.
    Real Betis: Robles – Emerson, Mándí (C), Bartra, Moreno – G. Rodríguez (86. Tello), W. Carvalho (70. Joaquín) – Fékir, Canales, Aleñá – Iglesias (62. Loren).
    Náhradníci: D. Martín – Joaquín, Sidnei, Tello, Loren, Barragán, González.

    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Umtiti, Lenglet, Firpo (57. Alba) – Arturo Vidal (57. Arthur), Busquets, Roberto, F. de Jong – Messi (C), Griezmann (89. Rakitić).
    Náhradníci: Peña – Fati, Puig, Alba, Arthur, R. Araújo, Rakitić.

    Rozhodca: Martínez – Grande, Jiménez

    Diváci: 54 526