Crystal Palace – Arsenal 1:1 (kon.) | Everton – Brighton 1:0 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.)
Leicester – Southampton 1:2 (kon.) | Manchester United – Norwich 4:0 (kon.) | Wolverhampton – Newcastle 1:1 (kon.)
Tottenham – Liverpool 0:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:1 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 11.01.2020, 18:30 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:33:57)
     
    Držanie lopty: 33 % : 67 %.
    Strely na bránu: 4:7.
    Strely mimo: 8:5.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 4:8.
     
    Tottenham predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon ako v prvom dejstve, ani on ale nedokázal zobrať body rozbehnutému Liverpoolu. Oba tímy mali niekoľko výborných príležitostí na to, aby pridali ďalšie góly, žiadne však už nepadli. O víťazstve Liverpoolu tak rozhodol jediným gólom zápasu ešte v prvom polčase Firmino. Liverpool po má po prehre Leicesteru so Southamptonom na čele už 16-bodový náskok, Tottenham je ôsmy a po treťom zápase bez výhry za sebou stráca na štvrtú Chelsea už deväť bodov.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Lallana obral domácich v zúfalej snahe o útok o loptu v strede poľa a potom ju potiahol na pravú stranu, kde ju drží pevne pod kontrolou. Zdá sa, že to je koniec nádejí domácich.
     
    90+3
    Son Hung-min si naviedol loptu na hranici šestnástky okolo Hendersona na ľavačku, potom ale znovu vystrelil len do rúk brankára Alissona.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Xherdan Shaqiri.
     
    90+1
    Lamela sa pokúšal na opačnej strane o niečo podobné, ako predviedol na druhej strane Origi, cez trojicu obrancov Liverpoolu sa ale k strele nedostal.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Origi si prevzal loptu pred šestnástkou Tottenhamu, obišiel dvoch protihráčov a nakoniec i vystrelil. Jeho strelu po zemi chytil brankár Gazzaniga.
     
    89
    Lamelovi sa otvoril priestor na strelu, zo zhruba 25 metrov ale vystrelil po zemi len priamo na pripraveného Alissona. Ten si tiež na chvíľu poležal za veľkého piskotu domácich tribún na trávniku, čím získal ďalšie cenné sekundy.
     
    88
    Alli potom udržal v stredovom kruhu loptu proti trojici Liverpoolčanov, zvyšok tímu v červenom sa ale stihol vrátiť dozadu a zoradiť sa pred vlastnou šestnástkou.
     
    87
    Domáci sa už ženú dopredu a nechávajú vzadu voľné priestory. Do jedného z takých okien si nabiehal na pravom krídle Henderson, ktorého center pred Origim odhlavičkoval Alderweireld.
     
    86
    Lallana si ešte trochu posedel na trávniku, čo sa vôbec nepáči domácim fanúšikom ani hráčom. Hra však bude pokračovať až po jeho ošetrení.
     
    85
    Postupným útokom sa domáci približovali k šestnástke Liverpoolu, nepresnou prihrávkou na Winksa ale loptu prihral Lamela Lallanovi. Ten potom Lallanovi v súboji o loptu navyše skočil na nohu.
     
    84
    Robertson centroval do šestnástky z priameho kopu na útočnej polovici, obrana Tottenhamu si ale s jeho pasom dokázala poradiť. Domáci sa potom pokúsili o rýchly protiútok, znovu sa ale zasekli v strede poľa.
    82. Giovani Lo Celso (TOT)
     
    82
    Neuveriteľné, čo zahodil Lo Celso! Aurier nádherným centrom z pravej strany našiel na zadnej tyči Lo Celsa, ktorý v páde z bezprostrednej blízkosti usmernil loptu mimo vzdialenejšej tyče Alissonovej brány.
     
    81
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Divock Origi.
     
    81
    Lo Celso sa uvoľnil na pravom krídle a prenikol do šestnástky Liverpoolu. Krížnou prihrávkou poslal loptu do bránkoviska hostí, tam ale nebol nikto v bielom, kto by loptu dorazil do odkrytej brány Alissona.
     
    80
    Zo svojej akcie ale nedokázali domáci vyťažiť nič, pretože ich útok zbrzdil Winks. Tottenham tak prechádza k postupnému útoku.
     
    79
    Wijnaldum si spracoval pred šestnástkou Tottenhamu Alissonov odkop, v súboji s protihráčom ale spadol. Domáci hru rýchlo otáčajú na opačnú stranu.
     
    77
    Alderweireld nakopol loptu zo stredu poľa na pravé krídlo na nabiehajúceho Auriera, ktorý však vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    76
    Alisson poriadne zariskoval pri rozohrávke a slabou prihrávkou pripravil ťažkú pozíciu Joeovi Gomezovi. Ten o loptu prišiel, našťastie sa jeho spoluhráči dokázali vrátiť a Tottenham tak musel prejsť k postupnému útoku.
     
    75
    Domáci znovu obrali Liverpoolčanov o loptu a znovu sa dostali do rýchleho protiútoku. Son Hung-min centroval do šestnástky z ľavej strany, jeho nákop bol ale príliš prudký a lopta skončila až v aute na opačnej strane.
    74. Son Hung-min (TOT)
     
    74
    Domáci obrali hostí o loptu a dostali sa do rýchleho protiútoku. Lucas Moura prihrávkou do šestnástky pripravil pozíciu Son Hung-minovi, ten však z prvej namieril nad Alissonovu bránu.
     
    73
    Na trávniku zostáva bez cudzieho zavinenia sedieť Tanganga. Zdá sa, že je to ešte následok jeho zrážky s Robertsonom spred niekoľkých minút.
     
    72
    Presing domácich vytlačil hostí na ich polovicu, ani tentokrát však domáci loptu nezískali. Hostia ju majú nepretržite pod svojou kontrolou už zhruba 4 minúty.
     
    70
    Obraz hry sa napriek príchodu dvoch Argentínčanov v drese Tottenhamu zatiaľ vôbec nezmenil. Liverpool kontroluje hru a loptu má pevne pod svojou kontrolou.
     
    69
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Christian Eriksen, prichádza Giovani Lo Celso.
     
    69
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Danny Rose, prichádza Érik Lamela.
     
    68
    Nakoniec sa Liverpoolčania sami vytlačili z polovice Tottenhamu, keď nepresnou prihrávkou na van Dijka prihral Lallana až brankárovi Alissonovi. Ten pred napádajúcim Allim odkopol loptu priamo do autu.
     
    67
    Liverpool po predošlej aktivite Tottenhamu v posledných minútach znovu pridal. Hostia držia loptu na polovici londýnskeho tímu a domácim ju vôbec nepožičiavajú.
     
    66
    Center Alexander-Arnolda z pravej strany doletel na hlavu Maného, ktorého hlavičku k zemi zastavil ďalším fantastickým zákrokom gólman Tottenhamu Gazzaniga.
     
    65
    Domáca obrana si s centrom z rohu poradila, v súboji o loptu sa ale zrazili na ľavej strane Robertson a Tanganga. Hra však pokračuje ďalej.
     
    64
    Mané vysunul peknou prihrávkou na ľavú stranu do nábehu Robertsona, ktorého center zrazil Alderweireld na rohový kop.
     
    63
    Držanie lopty v 1. polčase: 27 % : 73 %
    Držanie lopty v 2. polčase: 37 % : 63 %

    Strely: 10:10
    Strely na bránu: 2:4
     
    62
    Tottenham sa prvýkrát od úvodu druhého polčasu tlačí na polovicu Liverpoolu. Domáci držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa preniknúť po krídlach k pokutovému územiu Liverpoolu.
     
    61
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Adam Lallana.
     
    59
    Son Hung-min si spracoval pas na ľavú stranu pokutového územia, naviedol si loptu na ľavačku a vystrelil. Jeho pokus zrazil jeden z hráčov Liverpoolu na rohový kop.
     
    58
    Salah si nabehol medzi stopérov Tottenhamu na Firminovu prihrávku a práve Brazílčanovi ju potom prihral do streleckej pozície. Firmino loptu zakrútil priamo do rúk brankára Gazzanigu.
     
    57
    Alli využil pošmyknutie Gomeza a dostal sa k lopte. Tú potiahol k šestnástky, kde ho zastavil sklzom van Dijk. Odrazenú loptu potom okamžite poslal na bránu Aurier, Alisson si ale s jeho pokusom poradil.
     
    55
    Gazzanigov odkop od brány jeho spoluhráči znovu nedokázali podržať a loptu prakticky bez boja získali hostia. Gomezov nákop musel Aurier následne zraziť hlavou pred Firminom k svojmu brankárovi Gazzanigovi.
     
    54
    Van Dijk chcel zrýchliť hru Liverpool pasom na ľavé krídlo za obranu Tottenhamu na rozbehnutého Robertsona, loptu ale poslal až príliš ďaleko a tá tak skončila za bránkovou čiarou.
     
    53
    Rozohrávku hostí napáda len jediný vysunutý hráč – Lucas Moura – i tak ale urobil hosťom také problémy, že si museli pomôcť malou domov na brankára Alissona.
     
    52
    Liverpool po dobrom vstupe Tottenhamu do druhého polčasu postupne znovu dostáva hru pod svoju kontrolu a loptu si prihráva obranná štvorica hostí na vlastnej polovici.
     
    51
    Alexander-Arnold sa na pravej strane dostal cez Son Hung-mina a nacentroval do bránkoviska, kde však jeho center chytil pripravený brankár domácich Gazzaniga.
     
    50
    Rose prepustil loptu za seba na Salaha, ktorý ju potiahol do šestnástky. Tam sa lopta dostala k Manému na ľavú stranu, ktorý nacentroval cez celú šestnástku na Alexander-Arnold. Pravý obranca Liverpoolu však loptu dobre netrafil a tá skončila až takmer pri rohovej zástavke.
     
    49
    Center zo štandardky zablokovali hráči Liverpoolu, ktorí zakladajú od vlastných obrancov svoj postupný útok. Tottenham ich prakticky vôbec nenapáda.
     
    48
    Tottenham začína druhý polčas veľmi aktívne. Aurierov pas za obranu Liverpoolu odkopol Alisson a po ďalšej rozohrávke Auriera bol faulovaný na útočnej polovici Lucas Moura. Priamy kop pre Tottenham.
     
    47
    Lucas Moura sa hneď po výkope dostal k strele z hranice pokutového územia, Alissonovu bránu ale minul.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mal Tottenham. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:36.
     
    Po prvom polčase vedie Liverpool 1:0 a je nutné priznať, že zaslúžene. Domáci totiž smerom dopredu nepredviedli skoro nič, naopak ich musel niekoľkokrát podržať fantastickými zákrokmi brankár Gazzaniga. Liverpoolčania mali veľkú prevahu do zhruba 25. minúty a aj keď sa hra následne opticky trochu vyrovnala, tak sa hostia paradoxne v tejto časti zápasu dostali do vedenia zásluhou Firmina. José Mourinho a jeho tím tak majú cez prestávku nad čím rozmýšľať, predovšetkým však nad tým, ako vylepšiť svoju hru v útoku.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 27 % : 73 %
    Strely na bránu: 1:3
    Strely mimo: 4:4
    Rohy: 3:2
    Ofsajdy: 0:2
    Fauly: 1:5
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Liverpool sa snaží dohrať prvý polčas s loptou na svojich kopačkách. Hostia držia hrací predmet v strede poľa a bez väčších problémov si ho prihrávajú napriek presingu hostí.
     
    45+1
    Eriksenov center z rohu na prednú tyč zasiahol Lucas Moura, hlavou ale loptu usmernil len mimo Alissonovej brány.
     
    45
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    45
    Aurierov center z pravej strany odhlavičkoval pred Lucasom Mourom na rohový kop Alexander-Arnold.
     
    44
    Mané pred šestnástkou prihral z ľavej strany do stredu Salahovi, jeho oblúčik do pokutového územia naspäť na Maného ale domáca obrana zastavila. Loptu potom obrancovia Tottenhamu podržali a zakladajú svoj postupný útok.
     
    43
    Salah si spracoval pred šestnástkou prihrávku zo stredu poľa, zasekol si hneď dvojicu protihráčov a ľavačkou napokon vystrelil tesne mimo Gazzanigovej brány.
     
    Japhet Tanganga hrá dnes svoj prvý zápas za Tottenham v Premier League a práve tohto mladého obrancu obišiel pri svojom góle Roberto Firmino.
     
    41
    Oxlade-Chamberlain sa po pravej strane dostal k šestnástke Tottenhamu a nacentroval do nej, Mané sa ale k lopte cez Tangangu nepretlačil.
     
    40
    Liverpool budí dojem, že má hru pod kontrolou. Hostia majú loptu na svojich kopačkách a nútia domácich, aby za nimi behali zo strany na stranu.
     
    39
    Žltú kartu za podrazenie Lucasa Mouru dostáva Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool FC).
     
    38
    Gól ešte posudzoval VAR kvôli možnej hre Hendersona rukou. Porušenie pravidiel ale napokon nenašiel a Liverpool tak vedie 1:0.
    37. Roberto Firmino (LIV) - 0:1
     
    37
    Liverpool dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Autové vhadzovanie odhlavičkoval Alderweireld slabo len k Hendersonovi, ktorý loptu vrátil do šestnástky na Salaha a ten ju posunul na ROBERTA FIRMINA. Ten si loptu elegantne posunul okolo Tangangu a presnou strelou k vzdialenejšej tyči prekonal brankára Gazzanigu.
     
    35
    Salah vysunul prihrávkou na ľavé krídlo za obranu Tottenhamu Firmina, ktorého center do druhej vlny medzi obrancov Tottenhamu poslal z voleja nad domácu bránu Mané.
     
    34
    Sánchez však svoju chybu napravil, keď zastavil kolmicu na rozbehnutého Salaha. Loptu odkopol do autu a po autovom vhadzovaní pokračuje Liverpool v útoku.
     
    33
    Tanganga sa po krátkom ošetrení vrátil do hry. Tá medzitým pokračovala nevydarenou rozohrávkou Sáncheza, po ktorej sa hostia usadili na polovici domáceho tímu.
     
    32
    Mané stratil loptu na útočnej polovici a v súboji o ňu fauloval Tangangu. Ten ešte zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    32
    Strely: 4:4
    Strely na bránu: 1:2
     
    31
    Po úvodných cca 20 minútach, kedy mal Liverpool jasnú územnú prevahu, sa hra vyrovnala a Tottenham je čoraz častejšie schopný podržať loptu na svojich kopačkách.
     
    30
    Alisson vybehol až takmer k stredovému kruhu, aby odhlavičkoval loptu pred nabiehajúcim Lucasom Mourom. To sa mu podarilo, domáci ale ešte reklamujú van Dijkovi pridržanie rozbehnutého Mouru.
     
    29
    Liverpool sa po predošlej aktivite Tottenhamu snaží upokojiť hru a loptu si prihráva obranná štvorica „The Reds“ na svojej polovici.
     
    28
    Van Dijk okamžite po zisku lopty nakopol hrací predmet za obranu Tottenhamu, kam si nabiehal Salah. Ten ale vybiehal z ofsajdového postavenia a v útoku tak pokračovať nemôže.
     
    27
    Aurier vystihol prihrávku na Robertsona a Škótovi napokon i unikol, nepresnou prihrávkou na rozbehnutého Son Hung-mina ale loptu daroval obrancom Liverpoolu.
     
    26
    Son Hung-min sa snažil prejsť cez Alexander-Arnold, ten mu ale nedal žiadny prostor a nakoniec mu sklzom loptu odkopol do autu.
     
    25
    Liverpool napokon vytlačil domácich na ich polovicu, o loptu ich však tentokrát pripraviť nedokázal. Tottenham sa tak po chvíli vrátil na polovicu svojho súpera.
     
    24
    Tottenham sa po dlhej dobe usadil na polovici Liverpoolu a snaží sa prejsť do jeho pokutového územia. To sa mu zatiaľ nedarí ani postupnými útokmi, ani centrami z krídel.
     
    23
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Son Hung-mina v nádejne vypadajúcom rýchlom protiútoku domácich Joe Gomez (Liverpool FC).
    23. Virgil van Dijk (LIV)
     
    23
    Center z rohového kopu na zadnú tyč vrátil na prednú tyč Jordan Henderson a van Dijkovu prudkú hlavičku z niekoľkých metrov vyrazil ďalším skvelým zákrokom brankár Gazzaniga.
     
    22
    Alli vystihol rozohrávku Liverpoolu a posunul loptu k Eriksenovi, ktorý ju zaviezol k šestnástke hostí. Dán nakoniec vystrelil sám, slabou strelou po zemi ale namieril len na pripraveného brankára Alissona.
     
    21
    Gazzanigov odkop od brány znovu nedokázali domáci vybojovať a loptu majú znovu na svojich kopačkách hostia. Tí sa s rozohrávkou veľmi neponáhľajú a hrací predmet si prihráva obranná štvorica na vlastnej polovici.
     
    20
    Úmysel sa však hosťom veľmi nevydaril, preto sa znovu posunuli k šestnástke Tottenhamu. Center Oxlade-Chamberlaina odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Sánchez a Alli nepresnou rozohrávkou loptu prakticky vrátil hosťom.
     
    19
    Hostia si teraz prihrávajú loptu v strede poľa a snažia sa trochu roztiahnuť hlboko hrajúcu domácu obranu.
     
    18
    Mané sa po ľavej strane dostal až takmer k bránkovej čiare, odkiaľ prihral do stredu šestnástky voľnému Firminovi. Ten si ešte chcel vylepšiť streleckú pozíciu, vhodnú chvíľu ale preváhal a svojou strelou trafil obrancu Alderweirelda.
     
    17
    Center Oxlade-Chamberlaina z pravej strany odhlavičkoval Tanganga. Hostia sa dostali k odrazenej lopte a znovu obliehajú obranu londýnskeho klubu.
     
    16
    Alexander-Arnold si nabehol na pravé krídlo na Wijnaldovu kolmicu za domácu obranu, i jeho center, podobne ako pred malou chvíľou Robertsonov, však skončil výrazne mimo pokutového územia Tottenhamu.
     
    15
    Držanie lopty: 22 % : 78 %
     
    14
    Gomez s van Dijkom ešte reklamovali Alliho hru rukou, keďže však nedal gól, tak hlavný rozhodca asi nechcel zbytočne túto situáciu riešiť s videoasistentom.
     
    13
    Alderweireldov nákop si spracoval medzi obrancami Liverpoolu Alli a aj keď Gomez odkopol loptu doňho, tak tá sa Allimu odrazila priamo do behu. Zvnútra šestnástky nakoniec Alli vypálil vysoko nad bránu.
     
    12
    Robertson unikol na ľavej strane svojim strážcom a nacentroval do šestnástky. Jeho pas ale nebol vôbec presný a skončil až v aute na opačnej strane.
     
    11
    Spoluhráči argentínskeho brankára ale po jeho výkope loptu neudržali a znovu ju tak získali hostia. Tí majú v úvode zápasu pomerne výraznú územnú prevahu.
     
    10
    Salahov pas na Maného za obranu Tottenhamu nebol presný a dobrým čítaním hry nakoniec proti nemu včas vybehol brankár domácich Gazzaniga.
     
    9
    Center zo štandardky obrana domáceho tímu vyriešila, k odrazenej lopte sa ale dostali hostia, ktorí pokračujú v kombinácii na útočnej polovici.
     
    8
    Tanganga stiahol v strede vlastnej polovice na trávnik Maného. Priamy kop pre Liverpool zo zhruba 30 metrov od Gazzanigovej brány.
     
    7
    Son Hung-min zaviezol loptu zo stredu poľa k šestnástke Liverpoolu a nakoniec zobral zodpovednosť na seba a i vystrelil. Loptu svojou strelou zakrútil mimo ľavej tyče Alissonovej brány.
     
    6
    Winks sa dostal pri rozohrávke pod veľký tlak napádajúcich hostí a na poslednú chvíľu odkopol pred Firminom loptu aspoň k obrancom Liverpoolu. Domáci sa zatiahli rýchlo do obranného postavenia.
     
    5
    Lucas Moura si naviedol z ľavej strany loptu pred šestnástkou Liverpoolu na os ihriska a pravačkou po zemi vystrelil. Svojim pokusom minul Alissonovu bránu a gólman Liverpoolu jeho pokus len kontroloval.
     
    4
    Liverpool rýchlo obral domácich o loptu a kombinuje na polovici domácich. Tí sa snažia hostí vytlačiť na ich polovicu, veľmi sa im to ale zatiaľ nedarí.
    3. Alex Oxlade-Chamberlain (LIV)
     
    3
    Hostia sa po odvrátení rohového kopu dostali do rýchleho protiútoku. Firmino si zasekol Eriksena a jeho strelu zastavil na bránkovej čiare Sánchez. Odrazenú loptu potom ešte po prihrávke Firmina poslal do pravej tyče Oxlade-Chamberlain a až potom chytil loptu brankár domácich Gazzaniga. Domáci si udržali čisté konto len s obrovskou dávkou šťastia!
     
    2
    Brankár domácich Gazzaniga chytil center hostí a hneď loptu vykopol dopredu. Allimu loptu odkopol na rohový kop Joe Gomez.
     
    1
    Výkop zápasu mal Liverpool, ktorý loptu okamžite nakopol dopredu. Mané pri pokuse o prienik po pravej strane neuspel a loptu posunul dozadu na svojich spoluhráčov v strede poľa.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Tottenham bude hrať v bielych dresoch, Liverpool v červených.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – D. Sánchez, Alderweireld (C), Tanganga – Aurier, Winks, Eriksen, Rose – Lucas Moura, Alli – Son Hung-min.
    Náhradníci: Vorm – Dier, Lamela, Lo Celso, R. Sessegnon, Skipp, Vertonghen.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Oxlade-Chamberlain – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Lallana, Minamino, Origi, Phillips, Shaqiri, N. Williams.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Hatzidakis.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí v prospech Liverpoolu, ktorý z 55 zápasov proti Tottenhamu v Premier League vyhral 26. Tottenham sa z výhry radoval 14-krát a 15 duelov sa skončilo remízami. V poslednom období hovorí vzájomá bilancia v prospech Liverpoolu ešte výraznejšie – „The Reds“ prehrali s Tottenhamom z posledných 14 zápasov len raz. Okrem toho vyhral Liverpool proti Tottenhamu i posledné finále Ligy majstrov (2:0). Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne na Anfield Road vyhral Liverpool 2:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    22.10.2017: Tottenham – Liverpool 4:1
    4.2.2018: Liverpool – Tottenham 2:2
    15.9.2018: Tottenham – Liverpool 1:2
    31.3.2019: Liverpool – Tottenham 2:1
    27.10.2019: Liverpool – Tottenham 2:1
     


    Liverpool FC

    Liverpool sa míľovými krokmi približuje k titulu, na čele tabuľky má totiž po 21 odohraných kolách pred druhým Leicesterom trinásťbodový náskok a k tomu ešte odložený zápas s West Hamom k dobru. Jeho forma je priam úchvatná. Body v tejto sezóne stratil len za jednu remízu a aktuálne ťahá sériu 11 ligových výhier za sebou. V posledných piatich ligových zápasoch za sebou navyše Liverpool neinkasoval. Už tradične ťahá Liverpool útok, ktorý je po Manchesteri City druhým najproduktívnejším v lige (49 strelených gólov), súčasne ale má i najlepšiu obranu súťaže (14 inkasovaných gólov). Vonku je Liverpool tiež najlepším tímom ligy a v deviatich zápasoch na cudzích ihriskách inkasoval len 5 gólov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bournemouth – Liverpool 0:3
    Liverpool – Watford 2:0
    Leicester – Liverpool 0:4
    Liverpool – Wolverhampton 1:0
    Liverpool – Sheffield 2:0
     


    Tottenham Hotspur

    Aj keď pod Josém Mourinhom došlo k miernemu zlepšeniu formy Tottenhamu, stále to v podaní „kohútov“ nie je až taká sláva. Tottenham je na siedmom mieste tabuľky so šesťbodovou stratou na štvrtú Chelsea a v posledných štyroch zápasoch získal len štyri body. Londýnsky tím tak síce má spolu s Chelsea štvrtý najproduktívnejší útok ligy (36 strelených gólov), súčasne má ale spolu s hlavným rivalom Arsenalom najhoršiu obranu v prvej polovici tabuľky (30 inkasovaných gólov). Problémom pre Tottenham je i veľká maródka, na ktorej sa ocitol i najlepší strelec tímu Harry Kane (11 strelených gólov). Doma je Tottenham štvrtým najlepším tímom ligy.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Wolverhampton – Tottenham 1:2
    Tottenham – Chelsea 0:2
    Tottenham – Brighton 2:1
    Norwich – Tottenham 2:2
    Southampton – Tottenham 1:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Tottenham Hotspur – Liverpool FC. Stretnutie 22. kola anglickej Premier League sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 37. Firmino

    Karty:   23. Joe Gomez (LIV), 39. Oxlade-Chamberlain (LIV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:8.
    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – D. Sánchez, Alderweireld (C), Tanganga – Aurier, Winks, Eriksen (69. Lo Celso), Rose (69. Lamela) – Lucas Moura, Alli – Son Hung-min.
    Náhradníci: Vorm – Dier, Lamela, Lo Celso, R. Sessegnon, Skipp, Vertonghen.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Oxlade-Chamberlain (61. Lallana) – M. Salah (90+1. Shaqiri), Firmino, Mané (81. Origi).
    Náhradníci: Adrián – Lallana, Minamino, Origi, Phillips, Shaqiri, N. Williams.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Hatzidakis

    Diváci: 61 023