Crystal Palace – Arsenal 1:1 (kon.) | Everton – Brighton 1:0 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.)
Leicester – Southampton 1:2 (kon.) | Manchester United – Norwich 4:0 (kon.) | Wolverhampton – Newcastle 1:1 (kon.)
Tottenham – Liverpool 0:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:1 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 11.01.2020, 18:30 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:33:57)
     
    Držanie lopty: 33 % : 67 %.
    Strely na bránu: 4:7.
    Strely mimo: 8:5.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 4:8.
     
    Tottenham predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon ako v prvom dejstve, ani on ale nedokázal zobrať body rozbehnutému Liverpoolu. Oba tímy mali niekoľko výborných príležitostí na to, aby pridali ďalšie góly, žiadne však už nepadli. O víťazstve Liverpoolu tak rozhodol jediným gólom zápasu ešte v prvom polčase Firmino. Liverpool po má po prehre Leicesteru so Southamptonom na čele už 16-bodový náskok, Tottenham je ôsmy a po treťom zápase bez výhry za sebou stráca na štvrtú Chelsea už deväť bodov.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Lallana obral domácich v zúfalej snahe o útok o loptu v strede poľa a potom ju potiahol na pravú stranu, kde ju drží pevne pod kontrolou. Zdá sa, že to je koniec nádejí domácich.
     
    90+3
    Son Hung-min si naviedol loptu na hranici šestnástky okolo Hendersona na ľavačku, potom ale znovu vystrelil len do rúk brankára Alissona.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Xherdan Shaqiri.
     
    90+1
    Lamela sa pokúšal na opačnej strane o niečo podobné, ako predviedol na druhej strane Origi, cez trojicu obrancov Liverpoolu sa ale k strele nedostal.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Origi si prevzal loptu pred šestnástkou Tottenhamu, obišiel dvoch protihráčov a nakoniec i vystrelil. Jeho strelu po zemi chytil brankár Gazzaniga.
     
    89
    Lamelovi sa otvoril priestor na strelu, zo zhruba 25 metrov ale vystrelil po zemi len priamo na pripraveného Alissona. Ten si tiež na chvíľu poležal za veľkého piskotu domácich tribún na trávniku, čím získal ďalšie cenné sekundy.
     
    88
    Alli potom udržal v stredovom kruhu loptu proti trojici Liverpoolčanov, zvyšok tímu v červenom sa ale stihol vrátiť dozadu a zoradiť sa pred vlastnou šestnástkou.
     
    87
    Domáci sa už ženú dopredu a nechávajú vzadu voľné priestory. Do jedného z takých okien si nabiehal na pravom krídle Henderson, ktorého center pred Origim odhlavičkoval Alderweireld.
     
    86
    Lallana si ešte trochu posedel na trávniku, čo sa vôbec nepáči domácim fanúšikom ani hráčom. Hra však bude pokračovať až po jeho ošetrení.
     
    85
    Postupným útokom sa domáci približovali k šestnástke Liverpoolu, nepresnou prihrávkou na Winksa ale loptu prihral Lamela Lallanovi. Ten potom Lallanovi v súboji o loptu navyše skočil na nohu.
     
    84
    Robertson centroval do šestnástky z priameho kopu na útočnej polovici, obrana Tottenhamu si ale s jeho pasom dokázala poradiť. Domáci sa potom pokúsili o rýchly protiútok, znovu sa ale zasekli v strede poľa.
    82. Giovani Lo Celso (TOT)
     
    82
    Neuveriteľné, čo zahodil Lo Celso! Aurier nádherným centrom z pravej strany našiel na zadnej tyči Lo Celsa, ktorý v páde z bezprostrednej blízkosti usmernil loptu mimo vzdialenejšej tyče Alissonovej brány.
     
    81
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Divock Origi.

    Michal Sadlek

    Góly: 37. Firmino

    Karty:   23. Joe Gomez (LIV), 39. Oxlade-Chamberlain (LIV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:8.
    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – D. Sánchez, Alderweireld (C), Tanganga – Aurier, Winks, Eriksen (69. Lo Celso), Rose (69. Lamela) – Lucas Moura, Alli – Son Hung-min.
    Náhradníci: Vorm – Dier, Lamela, Lo Celso, R. Sessegnon, Skipp, Vertonghen.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Oxlade-Chamberlain (61. Lallana) – M. Salah (90+1. Shaqiri), Firmino, Mané (81. Origi).
    Náhradníci: Adrián – Lallana, Minamino, Origi, Phillips, Shaqiri, N. Williams.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Hatzidakis

    Diváci: 61 023