Crystal Palace – Arsenal 1:1 (kon.) | Everton – Brighton 1:0 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.)
Leicester – Southampton 1:2 (kon.) | Manchester United – Norwich 4:0 (kon.) | Wolverhampton – Newcastle 1:1 (kon.)
Tottenham – Liverpool 0:1 (kon.)
koniec
Manchester United
4:0 (1:0)
Norwich City
Sobota 11.01.2020, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:56:59)
     
    Držanie lopty: 60 % : 40 %.
    Strely na bránu: 6:3.
    Strely mimo: 4:2.
    Rohy: 4:2.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 18:7.
     
    Manchester United ovládol dnešný zápas s nováčikom a bez väčších problémov dokráčal k jasnému víťazstvu. V druhom polčase potvrdil svoje víťazstvo ďalšími tromi gólmi, ktoré strelili postupne Rashford z penalty, Martial a Greenwood a množstvo ďalších vyložených gólových príležitostí, predovšetkým tá, ktorú mal Williams pred prázdnou bránou Norwicha, ešte domáci navyše zahodili. Hostia nevymysleli za celý zápas v útoku prakticky nič a okrem jednej príležitosti Cantwella z konca prvého polčasu nedonútili brankára United de Geu ani k jednému ťažšiemu zákroku. Norwich bude i po tomto kole na poslednom mieste a v tejto chvíli stráca na 17. Aston Villu sedem bodov. Manchester United je piaty so stratou 5 bodov na štvrtú Chelsea.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Mata si nabehol na ľavú stranu pokutového územia na skvelú kolmicu za obranu Norwicha, z ostrého uhla cez obrancu hostí ale vystrelil len do bočnej siete.
     
    90+1
    Domáci sa postupne dostali k šestnástke Norwicha, tam však o loptu prišiel Williams. Ľavý obranca Manchesteru United potom taktickým faulom stiahol na trávnik rozbehnutého Buendíu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Henández si z pravého krídla naviedol loptu na os ihriska, ľavačkou ale namieril len do blokujúceho obrancu Lindelöfa. Domáci sa po zisku odrazenej lopty s rozohrávkou neponáhľajú a loptu si prihrávajú na vlastnej polovici.
     
    88
    Wan-Bissakov center z pravej strany odhlavičkoval Amadou. V súboji o odrazenú loptu potom fauloval McLeana Fred.
     
    87
    Fred takmer stratil pred napádajúcim Hernándezom loptu, na poslednú chvíľu ju ale dokázal prihrať dozadu na Maguirea. Od neho začína United svoj ďalší postupný útok.
     
    86
    Center hostí z rohu odhlavičkoval Maguire a následný center Buendíu z pravej strany skončil až na opačnej strane. Hostia potom pokračovali v postupnom útoku, ktorý zakončil strelou po zemi k pravej tyči Zimmermann, gólman United de Gea ale istým zákrokom jeho strelu zlikvidoval.
     
    85
    Aarons sa prekľučkoval po pravej strane k šestnástke United, tam ale jeho cestu preťal sklzom Williams. Nasleduje rohový kop Norwicha.
     
    84
    Cantwell sa v šestnástke United snažil obtočiť okolo Maguirea, po súboji s ním ale spadol na trávnik. Penalta v prospech Norwicha sa kopať nebude a brankár de Gea loptu môže rozohrať.
     
    83
    Buendía nakoniec z priameho kopu i vystrelil, loptu ale zakrútil vysoko nad de Geovu bránu.
     
    82
    Matić tesne pred vlastnou šestnástkou potiahol jedného z protihráčov za dres na trávnik. Priamy kop pre Norwich zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    80
    Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Grant Hanley, prichádza Jamal Lewis.
     
    80
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Angel Gomes.
     
    78
    Manchester United kontroluje v tento chvíli zápas a hostí vôbec nepúšťa k lopte. Domáci si loptu prihrávajú na útočnej polovici a nútia hostí, aby za nimi behali zo strany na stranu.

    Michal Sadlek

    Góly: 27. Rashford, 52. Rashford (pen.), 54. Martial, 76. Greenwood


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:7.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Williams – Fred, N. Matić – Pereira (71. Greenwood), Mata, Rashford (59. James) – Martial (80. Gomes).
    Náhradníci: Grant – Shaw, Dalot, P. Jones, Gomes, Greenwood, James.

    Norwich City: Krul – Aarons, Zimmermann, G. Hanley (C) (80. Lewis), Byram – Tettey, M. Vrančić (65. Amadou) – Buendía, McLean, Cantwell – Idah (65. O. Hernández).
    Náhradníci: Fährmann – Lewis, Stiepermann, Trybull, Leitner, Amadou, O. Hernández.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 73 271