Crystal Palace – Arsenal 1:1 (kon.) | Everton – Brighton 1:0 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.)
Leicester – Southampton 1:2 (kon.) | Manchester United – Norwich 4:0 (kon.) | Wolverhampton – Newcastle 1:1 (kon.)
Tottenham – Liverpool 0:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:1 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 11.01.2020, 13:30 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:32:45)
     
    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 3:4.
    Strely mimo: 2:2.
    Rohy: 1:4.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 14:21.
     
    Crystal Palace predviedlo v druhom polčase výrazne lepší výkon ako v prvom dejstve a vybojovalo v dnešnom zápase bod. Domáci vyrovnali tečovanou strelou Ayewa a neskôr dostali i výhodu presilovej hry po červenej karte Aubameyanga, ďalší gól už ale nestrelili. Najbližšie k nemu mal Tomkins, ktorého hlavičku musel vykopnúť na bránkovej čiare Papastathopoulos, na druhej strane však mohol rozhodnúť i Pépé. Strelu krídelníka Arsenalu ale vyrazil brankár Guaita zákrokom zápasu do tyče svojej brány. Arsenal dnes nenadviazal na herný progres z predošlých zápasov a v tabuľke po nie príliš vydarenom výkone v druhom polčase zostáva na desiatom mieste. Crystal Palace je po tretej remíze za sebou stále o bod pred Arsenalom na deviatom mieste.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    David Luiz napriek protestom domácich nedostal ani len žltú kartu. Priamy kop rozohrali domáci centrom do šestnástky, ktorý odvrátil Papastathopoulos k Tomkinsovi. Strela domáceho kapitána z prvej potom skončila vysoko nad Lenovou bránou.
     
    90+5
    Domáci získali ešte jeden priamy kop po faule Kolašinaca na Ayewa. Jeho rozohrávku ale zdržal David Luiz, ktorý zobral loptu z miesta rozohrávky a odniesol ju preč. Okamžite vznikla veľká skrumáž, ktorú musí riešiť hlavný rozhodca.
     
    90+4
    Nelson telom odtlačil Ayewa do svojho spoluhráča. Útočník Crystal Palace zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    90+3
    Svieži Nelson sa dostal k lopte v strede poľa a hneď ju nakopol na rozbehnutého Pépému. Ten loptu podržal a ešte chcel vysunúť za obrancov Crystal Palace Xhaku, jeho prihrávku však zastavil Kelly.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Reiss Nelson.
     
    90+1
    Crystal Palace drží loptu na polovici Arsenalu a tlačí hostí hlboko do obrany. Obrana Arsenalu si zatiaľ poradila so všetkými centrami z oboch krídiel.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Zaha spadol po kontakte s Martinellim pri nábehu na nákop zo stredu poľa. Hlavný rozhodca hneď ukazuje, že penalta sa kopať nebude.
     
    90
    Žltú kartu za faul pri napádaní rozohrávky Crystal Palace dostáva Alexandre Lacazette (Arsenal FC).
     
    88
    Útok Arsenalu skončil nepresnou prihrávkou Xhaku. Lacazette potom taktickým faulom zastavil rozbiehajúceho sa Ayewa, ktorý sa už dral do útoku.
     
    87
    Martinelli si na ľavom krídle vymenil loptu s Pépém, ich kombináciu ale prerušil zrazením lopty do autu Kelly. Hostia sa po autovom vhadzovaní posunuli so svojou kombináciou do stredu poľa.
     
    86
    David Luiz chcel z priameho kopu zo stredu poľa zaskočiť domáceho brankára, zostalo ale len pri úmysle. Jeho tvrdá strela skončila vysoko nad Guaitovou bránou.
     
    85
    Žltú kartu za podrazenie Martinelliho ostrým sklzom dostáva James Tomkins (Crystal Palace FC). Kapitánovi Crystal Palace pomohlo, že nohy pred kontaktom s hráčom Arsenalu skrčil.
     
    84
    Tomkins podrazil ostrým sklzom Martinelliho v strede poľa. Hostia požadujú červenú kartu a hlavný rozhodca ich musí upokojovať.
     
    83
    Zahov center z ľavej strany na nabiehajúceho Tosuna odhlavičkoval obranca Arsenalu. Hostia rýchlo otáčajú hru na opačnú stranu a napriek oslabeniu hrajú dopredu veľmi aktívne.

    Michal Sadlek

    Góly: 54. J. Ayew – 12. Aubameyang

    Karty:   71. James McCarthy (CRP), 85. Tomkins (CRP) – 44. Pépé (ARS), 51. Maitland-Niles (ARS), 90. A. Lacazette (ARS)   67. Aubameyang (ARS)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:21.
    Crystal Palace FC: Guaita – Kelly, Tomkins (C), Cahill, Riedewald – James McCarthy, Kouyaté, McArthur – Meyer (68. Tosun), Zaha – J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – Dann, Kirby, Pierrick, Woods, Tosun, Wickham.

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Papastathopoulos, David Luiz, Kolašinac – Torreira (46. Guendouzi), Xhaka – Pépé, Özil (70. Martinelli), Aubameyang (C) – A. Lacazette (90+2. Nelson).
    Náhradníci: E. Martínez – Holding, Guendouzi, Martinelli, Nelson, Saka, Willock.

    Rozhodca: Tierney – Hussin, Perry

    Diváci: 25 468