Crystal Palace – Arsenal 1:1 (kon.) | Everton – Brighton 1:0 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.)
Leicester – Southampton 1:2 (kon.) | Manchester United – Norwich 4:0 (kon.) | Wolverhampton – Newcastle 1:1 (kon.)
Tottenham – Liverpool 0:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:1 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 11.01.2020, 13:30 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Crystal Palace FC – Arsenal FC. Stretnutie 22. kola anglickej Premier League sa začne o 13:30.
     


    Crystal Palace FC

    Crystal Palace sa zatiaľ pohybuje v pokojnom strede tabuľky a na deviatom mieste má pred svojim dnešným súperom dokonca jednobodový náskok. Ani európske poháre navyše stále nie sú ďaleko, pretože na piaty Manchester United stráca len tri body. Crystal Palace v posledných týždňoch zbiera hlavne remízy a v jeho zápasoch padá minimum gólov. Až štyri z posledných šiestich zápasov sa skončili remízami a Crystal Palace v nich strelilo len 5 gólov. Celkovo je tento tím s 19 strelenými gólmi za 21 odohraných zápasov druhým najhorším po predposlednom Watforde. Obrana Crystal Palace je však naopak štvrtá najlepšia v lige (23 inkasovaných gólov).

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Crystal Palace – Brighton 1:1
    Newcastle – Crystal Palace 1:0
    Crystal Palace – West Ham 2:1
    Southampton – Crystal Palace 1:1
    Norwich – Crystal Palace 1:1
     


    Arsenal FC

    Posledné tri zápasy viedol „kanonierov“ nový tréner Mikel Arteta a Arsenal pod jeho taktovkou vykázal herné zlepšenie. Za tieto tri duely získal štyri body, v tabuľke sa ale zatiaľ vyššie za tak krátku dobu posunúť nedokázal. Arsenal je tak na desiatom mieste tabuľky s jednobodovou stratou na Crystal Palace a štvorbodovou na piaty Manchester United. Práve výhra na Nový rok nad Manchesterom United bola len druhým ligovým víťazstvom Arsenalu od začiatku októbra 2019. Dnes bude mať Arsenal možnosť vylepšiť inú nepriaznivú sériu, vonku totiž v tomto ročníku vyhral z desiatich zápasov len dvakrát. Posledné štyri zápasy za sebou na cudzích ihriskách však neprehral (1 výhra – 3 remízy).

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Arsenal – Manchester City 0:3
    Everton – Arsenal 0:0
    Bournemouth – Arsenal 1:1
    Arsenal – Chelsea 1:2
    Arsenal – Manchester United 2:0
     


    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa v Premier League stretli doteraz 21-krát a výrazne úspešnejším tímom je Arsenal, ktorý vyhral proti Crystal Palace 13 zápasov. Crystal Palace vyhralo len trikrát a päť zápasov sa skončilo remízami. Napriek skvelej bilancie s Crystal Palace však „kanonieri“ už trikrát za sebou nedokázali londýnskeho rivala poraziť a to dokonca napriek tomu, že mu v týchto zápasoch vždy dali po dva góly. V zápasoch týchto dvoch klubov padá v posledných sezónach veľa gólov, od decembra 2017 totiž diváci vždy v súboji Crystal Palace a Arsenalu videli aspoň štyri góly. Prvý vzájomný duel v tejto sezóne na pôde Arsenalu sa skončil remízou 2:2.

    Posledných 5 vzájomných zápasov Crystal Palace a Arsenalu v Premier League:
    28.12.2017: Crystal Palace – Arsenal 2:3
    20.1.2018: Arsenal – Crystal Palace 4:1
    28.10.2018: Crystal Palace – Arsenal 2:2
    21.4.2019: Arsenal – Crystal Palace 2:3
    27.10.2019: Arsenal – Crystal Palace 2:2
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Guaita – Kelly, Tomkins (C), Cahill, Riedewald – James McCarthy, Kouyaté, McArthur – Meyer, Zaha – J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – Dann, Kirby, Pierrick, Woods, Tosun, Wickham.

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Papastathopoulos, David Luiz, Kolašinac – Torreira, Xhaka – Pépé, Özil, Aubameyang (C) – A. Lacazette.
    Náhradníci: E. Martínez – Holding, Guendouzi, Martinelli, Nelson, Saka, Willock.

    Rozhodca: Tierney – Hussin, Perry.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Crystal Palace bude hrať v červenomodrých dresoch, Arsenal v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. David Luiz okamžite nakopol loptu na ľavé krídlo, kde zablokovaným centrom získal už po niekoľkých sekundách Aubameyang rohový kop.
     
    2
    Roh ale nepriniesol nič, pretože jeden z hráčov Arsenalu sa pri nábehu na center previnil útočným faulom. Loptu vráti do hry zo svojho pokutového územia brankár Crystal Palace Guaita.
     
    3
    Arsenal vstúpil do zápasu veľmi aktívne a postupnou kombináciou sa usadil na polovici súpera. Kolašinacov center z ľavej strany odkopol Riedewald, odrazenú loptu ale získali znovu „kanonieri“.
     
    4
    Domáci vytlačili svojim pohybom hostí do stredu poľa, o loptu ich ale stále nedokázali pripraviť. V blízkosti stredovej čiary si ju posúva obranná štvorica Arsenalu.
     
    5
    Meyer sa konečne dostal k lopte v strede poľa, taktickým faulom ho ale poslal k zemi Lacazette. Hostia sa stihli zoradiť na vlastnej polovici a domáci hráči musia útočiť „do plných“.
     
    6
    Aubameyangov center zľava odkopol Riedewald len do výšky, našťastie sa k nemu dostal jeho spoluhráč McCarthy, ktorý loptu odkopol z nebezpečného priestoru pred svojou bránou až ku gólmanovi Arsenalu Berndovi Lenovi.
     
    7
    Ayew fauloval pri napádaní rozohrávky Arsenalu Ayewa. Loptu si znovu prihráva obranná štvorica Arsenalu na vlastnej polovici.
     
    8
    Aubameyang na ľavom krídle posunul loptu pätičkou ku Kolašinacovi, ktorého center zrazil obranca Crystal Palace Kelly do autu.
     
    9
    David Luiz zatiaľ rozdáva presné pasy na krídla a ďalším takýmto nákopom našiel Pépého na pravom krídle. Ten sa však cez Riedewalda k centru nedostal a loptu musel posunúť dozadu na spoluhráčov v strede poľa.
     
    10
    Ayew bol znovu veľmi aktívny pri napádaní, tentokrát bol ale on v súboji o loptu faulovaný. Vinníkom bol Granit Xhaka.
     
    11
    Držanie lopty: 20 % : 80 %

    Arsenal má v úvode zápasu výraznú územnú prevahu, do nebezpečnej streleckej príležitosti sa ale zatiaľ nedostal.
     
    12
    I teraz majú „kanonieri“ loptu pevne pod svojou kontrolou, zorganizovaná obrana domácich ich ale naďalej drží len v úctivej vzdialenosti od svojej brány.
     
    12
    Arsenal FC dal gól!
    Arsenal sa konečne dostal do gólovej príležitosti a zaslúžene otvára skóre! Lacazette krásnou prihrávkou pomedzi niekoľkých protihráčov posunul loptu k nabiehajúcemu PIERRE-EMERICKOVI AUBAMEYANGOVI, ktorý si ju potiahol do šestnástky a prízemnou strelou k ľavej žrdi obstrelil brankára Guaitu.
    12. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 0:1
     
    14
    Arsenal obral domáci tím po výkope po inkasovanom góle o loptu a znovu sa nasťahoval na jeho polovicu. Crystal Palace sa za takmer štvrťhodinu zápasu ešte poriadne ani nedostalo na polovicu Arsenalu.
     
    15
    Pépé sa pokúsil o individuálny prienik do šestnástky z pravého krídla, jeho kľučky ale vystihol Riedewald, ktorý mu loptu odkopol.
     
    16
    Odrazenú loptu ale znovu získal Arsenal. Domáci musia mať pocit, že hostia sú všade.
     
    17
    I brankár Guaita dokonca vykopol loptu tak, že ju získal Kolašinac a nie jeho spouhráči. Hostia potom hru otočili na pravé krídlo, kde sa k lopte dostal Pépé. Ten sa už v pokutovom území Crystal Palace pokúsil o kľučku proti Cahillovi, loptu si ale predkopol priďaleko a lopta skončila až u brankára Guaitu.
     
    18
    Nákop Papastathopoulosa na Aubameyanga letel do ofsajdu. Loptu vrátil do hry brankár Guaita, ktorý ale zrejme podcenil silný vietor v Selhurst Parku a loptu odkopol až za bránkovú čiaru na opačnej strane.
     
    19
    Lacazette oblúčikom za obranu na pravé krídlo našiel nabiehajúceho Pépého, ktorý síce tento pas dokázal spracovať, nepresným centrom ale potom nakopol loptu priamo do autu na opačnej strane.
     
    20
    Strely: 0:1
    Strely na bránu: 0:1

    Napriek veľkej prevahe Arsenalu sme za 20 minút zápasu videli jedinú strelu – gól Aubameyanga.
     
    22
    Obraz hry sa stále nemení, čo sa už prestáva páčiť domácim fanúšikom. Z tribún sa začína ozývať slabý piskot.
     
    23
    Domáci vysunuli svoj presing omnoho vyššie a hostí vytlačili až k ich pokutovému územiu. Loptu však získali znovu len vďaka faulu, keď Ayew skočil v súboji o loptu na nohu Torreirovi.
     
    24
    Snáď vôbec prvýkrát v zápase majú loptu dlhšiu dobu na kopačkách domáci. Hostia ich ale vysokým napádaním držia na ich polovici a vôbec nepúšťajú na svoju polovicu.
     
    25
    Riedewald to preto skúsil trochu zúfalým nákopom na ľavé krídlo na Zahu, ktorý ale loptu nedokázal spracovať a navyše ešte i fauloval Maitland-Nilesa.
     
    26
    David Luiz trafil svojim nákopom Kouyatého, od ktorého sa lopta odrazila Ayewovi priamo do behu. Útočník Crystal Palace loptu potiahol k šestnástke, kde však pri nábehu fauloval McCarthy Torreiru.
     
    27
    Hra sa postupne začína pritvrdzovať. Kolašinac kopol zozadu do nohy v strede poľa Meyera a hlavný rozhodca mu nahlas dohovára, aby sa to už neopakovalo.
     
    28
    Počet prihrávok: 67:233
    Úspešnosť prihrávok: 64 % : 89 %
     
    29
    Kellyho prihrávku vystihol Kolašinac, ktorému práve Kelly skočil v súboji o loptu na nohu. Tento zákrok hlavnému rozhodcovi úplne unikol, hra tak pokračuje ďalej.
     
    30
    McArthurov center z ľavej strany odhlavičkoval Papastathopoulos. V následnom súboji o loptu sa zrazili spoluhráči Pépé a Torreira a obaja musia byť vo vlastnej šestnástke okamžite ošetrení.
     
    31
    Hlavný rozhodca za veľkého piskotu vrátil loptu Arsenalu. Malú domov musel hneď odkopnúť spred svojej brány Leno, lopta sa ale po nepresnom pase Tomkinsa na Ayewa o pár sekúnd neskôr k nemu vrátila.
     
    32
    Crystal Palace v posledných minútach vyrovnalo hru a čoraz častejšie vidíme i jeho kombinácie na polovici súpera. I teraz držia domáci loptu pred šestnástkou Arsenalu.
     
    33
    Nakoniec však z tohto útoku nebolo nič, McArthur totiž nepresnou kolmicou loptu v podstate prihral brankárovi Arsenalu Lenovi. Po jeho odkope do stredu poľa fauloval Papastathopoulos Ayewa.
     
    34
    Xhaka fauloval prenikajúceho Kouyatého. Priamy kop pre Crystal Palace z pravej strany útočnej polovice.
     
    35
    McArthurov center na zadnú tyč odhlavičkoval obranca Arsenalu za šestnástku k Riedewaldovi, ktorého strelu zablokovali hráči hosťujúceho tímu.
     
    36
    Hostia sa pri rozohrávke dostali následne pod veľký tlak a nakoniec musel situáciu zachrániť David Luiz, ktorý loptu hlavou posunul v ťažkej pozícii do rúk svojho brankára Lena.
     
    37
    Kolašinac sa na ľavej strane rozbehol do odvážneho prieniku a cez niekoľkých domácich hráčov sa dostal až pred šestnástku Crystal Palace. Tam ho zrazil na trávnik Tomkins, Arsenal tak získava priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    38
    Özilov center do stredu šestnástky odkopol Kelly k Papastathopoulosovi, ktorého oblúčik do bránkoviska definitívne odpratal z vlastnej šestnástky Riedewald.
     
    39
    Aubameyang fauloval Koyuatého na pravom krídle. Center zo štandardky potom odhlavičkoval David Luiz, hneď v ďalšom súboji ale sotil McArthura na trávnik Lacazette. Priamy kop pre hostí zo stredu útočnej polovice.
     
    40
    Domáci priamy kop tentokrát rozohrali na krátko na ľavú stranu na McCarthyho, ktorého nákop do šestnástky na Ayewa sa stal ľahkou korisťou nemeckého brankára Arsenalu Bernda Lena.
     
    41
    Kouyaté sa z ľavého krídla prekľučkoval na os ihriska a cez Papastathopoulosa vystrelil. Namieril ale len do stredu brány na pripraveného Lena, ktorý jeho pokus bez problémov vyrazil.
     
    42
    Brankár Guaita vykopol loptu do stredu poľa na Kouyatého, ktorý ju hlavou predĺžil za seba na Zahu. Ten však v útoku pokračovať nemohol, lebo bol v ofsajdovom postavení.
     
    43
    Xhaka vystihol rozohrávku domácich, do útoku ale vyraziť nemohol, pretože ho McArthur fauloval v strede poľa. Pred šestnástkou Arsenalu sa potom dostali ešte do šarvátky po predošlom súboji Pépé a McCarthy a rozhodca im obom musí dohovoriť.
     
    44
    Prvú žltú kartu zápasu za nešportové správanie dostáva Nicolas Pépé (Arsenal FC).
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Domáci majú v závere prvého polčasu územnú prevahu, z nej ale nedokážu vyťažiť prakticky nič. Dobre organizovaná obrana Arsenalu drží hráčov Crystal Palace ďaleko od nebezpečných priestorov.
     
    45+2
    Zahov center sa po nie príliš silnej hlavičke Davida Luiza vo vlastnej šestnástke dostal za neho k dvojici Kolašinac – Ayew. Obranca Arsenalu potom úspešne odtlačil útočníka Crystal Palace od lopty a hrací predmet nakoniec chytil brankár Leno.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol, veď za celé prvé dejstvo sme videli len dve strely na bránu, spokojnejšími ale do šatne idú určite hráči Arsenalu. Tí mali v prvých zhruba 25 minútach obrovskú prevahu, v ktorej si vytvorili ale len jednu jedinú gólovú príležitosť. Pierre-Emerick Aubameyang však ukázal, že je spoľahlivým kanonierom a túto šancu dokázal premeniť. Následne sa hra postupne vyrovnala a v závere prvého dejstva bolo aktívnejším tímom Crystal Palace, brankára „kanonierov“ Lena ale domáci nedonútili ani k jednému ťažšiemu zákroku. Nezostáva nám tak nič iné, len veriť, že druhý polčas ponúkne viac zaujímavých momentov.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 34 % : 66 %
    Strely na bránu: 1:1
    Strely mimo: 0:0
    Rohy: 0:1
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 8:9
     
    Druhý polčas sa začne približne o 14:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Lucas Torreira, prichádza Matteo Guendouzi.
     
    47
    Crystal Palace sa hneď po výkope usadilo na polovici Arsenalu, i tentokrát ho ale hostia držia zatiaľ v úctivej vzdialenosti od svojej brány.
     
    48
    David Luiz podrazil na pravej strane Kellyho. Domáci rozohrali priamy kop centrom do pokutového územia, kde sa práve cez Davida Luiza dostal k lopte Ayew, ktorý však vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    49
    Úvod druhého polčasu sa nehrá vo vysokom tempe. Domáci napádajú rozohrávku Arsenalu veľmi vysoko, takmer vždy sa ale previnia proti pravidlám faulom.
     
    50
    McCarthy vysunul kolmicou na ľavé krídlo do nábehu Zahu, toho ale čisto telom odtlačil od lopty Maitland-Niles a pravý obranca „kanonierov“ nechal loptu napokon dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
     
    51
    Žltú kartu za podrazenie Kouyatého v črtajúcom sa rýchlom protiútoku Crystal Palace dostáva Ainsley Maitland-Niles (Arsenal FC). Domáci získavajú priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    52
    Center Riedewalda zo štandardky odhlavičkoval David Luiz a Pépé následne už loptu nedokázal spracovať na hracej ploche. Domáci prechádzajú k postupnému útoku.
     
    53
    Zaha našiel medzi dvojicou protihráčov pri šestnástke Arsenalu McCarthyho, ktorý však v súboji o loptu podrazil Guendouziho. Brankár hostí Leno sa s rozohrávkou po tomto faule príliš neponáhľa.
     
    54
    Crystal Palace dal gól!
    Domáci sú odmenení za svoju aktivitu v druhom polčase a vyrovnávajú! Meyerov center zastavil Kouyaté, ktorý loptu posunul doprava k voľnému JORDANOVI AYEWOVI. Ten vystrelil k vzdialenejšej tyči a David Luiz pri snahe zablokovať loptu zrazil hrací predmet mimo dosahu brankára Lena.
    54. Jordan Ayew (CRP) - 1:1
     
    56
    Arsenal sa snaží odpovedať svojim postupným útokom, ktorým sa hostia dostali na polovicu Crystal Palace.
     
    57
    Guendouzi z prvej dostal loptu medzi obrancov Crystal Palace na Lacazettea, ktorý si ju chcel prehodiť do pokutového územia. To sa mu síce podarilo, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a tá skončila až u domáceho brankára Guaitu.
     
    58
    Ayew sklepol hlavou nákop spoluhráča zo stredu poľa na hranicu šestnástky k dobiehajúcemu Meyerovi, ktorý z prvej vypálil mimo Lenovej brány.
     
    59
    Özil potiahol loptu k šestnástke Crystal Palace, pri ktorej vysunul prihrávkou na pravé krídlo do nábehu Pépého. Jeho center zrazil Cahill na rohový kop.
     
    60
    Pépé nacentroval na prednú tyč, kde Lacazettea predskočil Ayew a odhlavičkoval loptu na ďalší rohový kop.
     
    61
    Na ďalší Pépého center z rohu na prednú tyč si ideálne vyskočil David Luiz, hlavou ale loptu usmernil tesne nad brvno Guaitovej brány.
     
    62
    Özil skočil v strede poľa McArthurovi na nohu. Crystal Palace rozohráva štandardku nákopom do šestnástky Arsenalu.
     
    63
    Riedewaldov nákop odkopol z nebezpečného priestoru Guendouzi a následný nákop domácich na ľavé krídlo za obranu Arsenalu na Meyera skončil ofsajdom nemeckého krídelníka.
     
    65
    Tretia žltá karta zápasu a tretia pre hráča Arsenalu. Žltú kartu za ostrý sklz do nohy Meyera zboku pri autovej čiare dostáva Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal FC).
     
    66
    Faul na Meyera ešte konzultuje hlavný rozhodca s videoasistentom kvôli možnej červenej karte pre Aubameyanga. Meyer zostáva sedieť na trávniku a už ukazuje na striedačku, že bude musieť byť vystriedaný.
     
    67
    Hlavný rozhodca ruší predošlú žltú kartu Pierre-Emericka Aubameyanga (Arsenal FC) za sklz do členku Meyera a ukazuje Gabončanovi priamu červenú kartu! Arsenal bude dohrávať dnešný zápas v oslabení.
    67. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    68
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Max Meyer, prichádza Cenk Tosun.
     
    Pre Cenka Tosuna, ktorý prišiel do Crystal Palace na hosťovanie z Evertonu, je to prvý zápas v drese londýnskeho klubu.
     
    70
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Gabriel Martinelli.
     
    71
    Žltú kartu za podkopnutie Martinelliho zozadu dostáva James McCarthy (Crystal Palace FC). Striedajúci hráč Arsenalu tak nebol na trávniku ešte ani minútu a už musel byť ošetrený.
     
    72
    Zahov center z ľavej strany do šestnástky Arsenalu odkopol Guendouzi. Odrazenú loptu potom získal McCarthy, ktorý rozohráva pokračovanie útoku Crystal Palace.
     
    73
    Leno rozohral od svojej brány po nepresnej Tosunovej strele po zemi a hráči Arsenalu sa hneď ocitli pod veľkým tlakom napádajúcich domácich. Kolašinac nakoniec dokázal pred Kouyatém loptu odkopnúť aspoň do autu.
     
    74
    Domáci sa tak rýchlo vracajú na polovicu Arsenalu. Zaha sa dvakrát za sebou dostal k centru z ľavej strany, dvakrát ho ale obrancovia Arsenalu dokázali odvrátiť do bezpečia.
     
    75
    McCarthy nakoniec musel pred napádajúcim Pépém rýchlo loptu odkopnúť do autu. Hostia sa postupnou kombináciou následne dostali na polovicu Crystal Palace a tam rozvíjajú svoju útočnú akciu.
     
    76
    Kelly nedokázal odkopnúť loptu pred vlastnou šestnástkou a k nej sa tak dostal Kolašinac. Jeho prihrávku na nabiehajúceho Martinelliho vyriešil odkopom lopty na rohový kop Tomkins.
     
    77
    Riedewald odhlavičkoval center z rohového kopu priamo k Xhakovi, ktorého tvrdú strelu z voleja zablokoval McCarthy. Lacazette potom v strede poľa fauloval McArthura.
     
    79
    Zahov center z ľavej strany doletel na zadnej tyči k Tomkinsovi, ktorého hlavičku k vzdialenejšej tyči musel vykopnúť na bránkovej čiare skvelým defenzívnym zákrokom Papastathopoulos.
     
    80
    Následný rohový kop Crystal Palace už nebezpečenstvo pre bránu hostí nepriniesol. Lopta znovu letela na Tomkinsa, ten sa ale k hlavičke tentokrát nepretlačil a lopta tak skončila mimo brány hostí.
     
    82
    Lacazette posunul loptu na ľavú stranu šestnástky k Pépému, ktorého strelu po zemi vyrazil končekmi prstov brankár Crystal Palace Guaita do ľavej tyče svojej brány. Lopta sa potom odrazila od ležiaceho domáceho gólmana k Lacazetteovi, ten ale loptu zblízka napálil len do brankára Guaitu.
    82. Vicente Guaita (CRP)
     
    83
    Zahov center z ľavej strany na nabiehajúceho Tosuna odhlavičkoval obranca Arsenalu. Hostia rýchlo otáčajú hru na opačnú stranu a napriek oslabeniu hrajú dopredu veľmi aktívne.
     
    84
    Tomkins podrazil ostrým sklzom Martinelliho v strede poľa. Hostia požadujú červenú kartu a hlavný rozhodca ich musí upokojovať.
     
    85
    Žltú kartu za podrazenie Martinelliho ostrým sklzom dostáva James Tomkins (Crystal Palace FC). Kapitánovi Crystal Palace pomohlo, že nohy pred kontaktom s hráčom Arsenalu skrčil.
     
    86
    David Luiz chcel z priameho kopu zo stredu poľa zaskočiť domáceho brankára, zostalo ale len pri úmysle. Jeho tvrdá strela skončila vysoko nad Guaitovou bránou.
     
    87
    Martinelli si na ľavom krídle vymenil loptu s Pépém, ich kombináciu ale prerušil zrazením lopty do autu Kelly. Hostia sa po autovom vhadzovaní posunuli so svojou kombináciou do stredu poľa.
     
    88
    Útok Arsenalu skončil nepresnou prihrávkou Xhaku. Lacazette potom taktickým faulom zastavil rozbiehajúceho sa Ayewa, ktorý sa už dral do útoku.
     
    90
    Žltú kartu za faul pri napádaní rozohrávky Crystal Palace dostáva Alexandre Lacazette (Arsenal FC).
     
    90
    Zaha spadol po kontakte s Martinellim pri nábehu na nákop zo stredu poľa. Hlavný rozhodca hneď ukazuje, že penalta sa kopať nebude.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+1
    Crystal Palace drží loptu na polovici Arsenalu a tlačí hostí hlboko do obrany. Obrana Arsenalu si zatiaľ poradila so všetkými centrami z oboch krídiel.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Reiss Nelson.
     
    90+3
    Svieži Nelson sa dostal k lopte v strede poľa a hneď ju nakopol na rozbehnutého Pépému. Ten loptu podržal a ešte chcel vysunúť za obrancov Crystal Palace Xhaku, jeho prihrávku však zastavil Kelly.
     
    90+4
    Nelson telom odtlačil Ayewa do svojho spoluhráča. Útočník Crystal Palace zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    90+5
    Domáci získali ešte jeden priamy kop po faule Kolašinaca na Ayewa. Jeho rozohrávku ale zdržal David Luiz, ktorý zobral loptu z miesta rozohrávky a odniesol ju preč. Okamžite vznikla veľká skrumáž, ktorú musí riešiť hlavný rozhodca.
     
    90+6
    David Luiz napriek protestom domácich nedostal ani len žltú kartu. Priamy kop rozohrali domáci centrom do šestnástky, ktorý odvrátil Papastathopoulos k Tomkinsovi. Strela domáceho kapitána z prvej potom skončila vysoko nad Lenovou bránou.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Crystal Palace predviedlo v druhom polčase výrazne lepší výkon ako v prvom dejstve a vybojovalo v dnešnom zápase bod. Domáci vyrovnali tečovanou strelou Ayewa a neskôr dostali i výhodu presilovej hry po červenej karte Aubameyanga, ďalší gól už ale nestrelili. Najbližšie k nemu mal Tomkins, ktorého hlavičku musel vykopnúť na bránkovej čiare Papastathopoulos, na druhej strane však mohol rozhodnúť i Pépé. Strelu krídelníka Arsenalu ale vyrazil brankár Guaita zákrokom zápasu do tyče svojej brány. Arsenal dnes nenadviazal na herný progres z predošlých zápasov a v tabuľke po nie príliš vydarenom výkone v druhom polčase zostáva na desiatom mieste. Crystal Palace je po tretej remíze za sebou stále o bod pred Arsenalom na deviatom mieste.
     
    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 3:4.
    Strely mimo: 2:2.
    Rohy: 1:4.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 14:21.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:32:45)

    Michal Sadlek

    Góly: 54. J. Ayew – 12. Aubameyang

    Karty:   71. James McCarthy (CRP), 85. Tomkins (CRP) – 44. Pépé (ARS), 51. Maitland-Niles (ARS), 90. A. Lacazette (ARS)   67. Aubameyang (ARS)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:21.
    Crystal Palace FC: Guaita – Kelly, Tomkins (C), Cahill, Riedewald – James McCarthy, Kouyaté, McArthur – Meyer (68. Tosun), Zaha – J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – Dann, Kirby, Pierrick, Woods, Tosun, Wickham.

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Papastathopoulos, David Luiz, Kolašinac – Torreira (46. Guendouzi), Xhaka – Pépé, Özil (70. Martinelli), Aubameyang (C) – A. Lacazette (90+2. Nelson).
    Náhradníci: E. Martínez – Holding, Guendouzi, Martinelli, Nelson, Saka, Willock.

    Rozhodca: Tierney – Hussin, Perry

    Diváci: 25 468