Dortmund – Paderborn 3:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:3 (0:3)
SC Paderborn 07
Piatok 22.11.2019, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Dortmund dal gól!
    Domáci dokázali zmazať trojgólové manko z prvého polčasu a v nadstavenom čase vyrovnávajú! Jans odhlavičkoval Hummelsov nákop na ľavú stranu k Sanchovi, ktorý nacentroval do bránkoviska. Obrana hostí nezachytila nábeh MARCA REUSA, ktorý sa tak ocitol pri nábehu na tento center úplne osamotený a prudkou hlavičkou zblízka usmernil loptu za chrbát bezmocného brankára Zingerleho.
     
    87
    Witsel si spracoval hruďou Hakimího oblúčik z pravej strany a letiacu loptu hneď posunul doľava na voľného Sancha. Angličan loptu z voleja zakrútil smerom od brány Paderbornu.
     
    84
    Dortmund dal gól!
    Domáci znižujú a ešte žijú! Center z priameho kopu odhlavičkoval Schonlau na ľavú stranu, z ktorej loptu vrátil z prvej pred bránu Paderbornu Hummels. K jeho centru sa pretlačil na prednej tyči AXEL WITSEL, ktorý loptu poslal hlavou k vzdialenejšej tyči Zingerleho brány.
     
    84
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Achraf Hakimí (Borussia Dortmund).
     
    83
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Jamilu Collins (SC Paderborn 07).
     
    82
    Sancho sa prekľučkoval po ľavom krídle až do šestnástky Paderbornu, kde ľahkým oblúčikom do stredu pokutového územia prihral loptu voľnému Hazardovi. Belgičan strieľal z prvej z voleja, loptu ale poslal len priamo do stredu brány na Zingerleho.
     
    77
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Ben Zolinski, prichádza Sven Michel.
     
    76
    Domáci mali prakticky tri gólové príležitosti za sebou! Najprv zlikvidoval brankár Paderbornu strelu Hazarda z pravej strany, potom zablokoval volej Hakimího z hranice pokutového územia obranca hosťujúceho tímu a Brandtovu strelu spoza šestnástky k pravej tyči opäť gólman Zingerle výborným zákrokom vyrazil na rohový kop.
     
    74
    Žltú kartu za doslova „skosenie“ prenikajúceho Antwi-Adjeia sklzom dostáva Julian Weigl (Borussia Dortmund). Paderborn bude rozohrávať priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    73
    Brandt prihrávkou z pravej strany pripravil streleckú pozíciu pre Witsela, ktorý zo zhruba 25 metrov strelou po zemi tesne minul Zingerleho bránu.
     
    65
    Hostia mohli znovu odskočiť do trojgólového náskoku! Center z ľavej strany sa po teči obrancu Dortmundu dostal medzi stopérmi k Mambovi, ktorý loptu pred vybiehajúcim brankárom Bürkim usmernil len o niekoľko centimetrov mimo domácej brány.
     
    62
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Gerrit Holtmann, prichádza Christopher Antwi-Adjei.
     
    59
    Hakimí prihrávkou z pravej strany posunul loptu na hranicu pokutového územia k Reusovi, ktorý ju strelou z prvej zakrútil tesne mimo brány hostí.
     
    56
    Domáci získali ďalší rohový kop po zablokovaní Hakimího strely. Na center Hazarda od rohovej zástavky si najvyššie vyskočil Hummels, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu tesne mimo pravej tyče Zingerleho brány.
     
    48
    Brandt výbornou prihrávkou na ľavú stranu uvoľnil do pokutového územia Paderbornu Marca Reusa, ktorého strelu k bližšej tyči musel vyraziť pravou nohou brankár Zingerle.
     
    47
    Dortmund dal gól!
    Domáci skvele vstupujú do druhého polčasu a vracajú sa do zápasu! Reus obral spolu s Brandtom o loptu Jansa a druhý menovaný ju posunul na ľavú stranu k Hakimímu. Striedajúci Maročan ju potom prihral na stred ihriska voľnému JADONOVI SANCHOVI, ktorý prízemnou strelou do protipohybu brankára Zingerleho poslal loptu do siete.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mahmoud Dahoud, prichádza Thorgan Hazard.
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Nico Schulz, prichádza Achraf Hakimí.
     
    45+2
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Paco Alcácer, prichádza Julian Brandt.
     
    43
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Hrôzostrašný výkon obrany Dortmundu pokračuje a hostia vedú už o tri góly! Collins dlhým nákopom na ľavé krídlo našiel GERRITA HOLTMANNA, ktorý prešprintoval Weigla, ktorý vypadal, akoby sa mu ani nechcelo bežať, a prenikol z ľavej strany do šestnástky. Strelou pomedzi nohy brankára Bürkiho potom poslal loptu do siete.
     
    40
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Sebastian Vasiliadis, prichádza Abdelhamid Sabiri.
     
    39
    Hostia mohli odskočiť do ešte vyššieho náskoku! Holtmann si z ľavej strany naviedol loptu na os ihriska a pravačkou zakrútil z hranice pokutového územia loptu k pravej tyči. Bürki túto strelu výborným zákrokom vyrazil na rohový kop.
     
    37
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Druhý šok pre domácich, Paderborn odskakuje do dvojgólového náskoku! Zolinski si spracoval v strede poľa prihrávku Collinsa, odskočil si od Dahouda a kolmicou za obranu Dortmundu vyslal do samostatného úniku STRELIHO MAMBU. Ten sa dostal pred vybiehajúceho brankára Bürkiho a vystrelil a aj keď si švajčiarsky gólman Borussie na loptu siahol, tak strelu do protipohybu vyraziť nedokázal.
     
    28
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Mambu Mats Hummels (Borussia Dortmund).
     
    25
    Hummelsov nákop na pravé krídlo z prvej sklepol z výšky Piszczek na hranicu pokutového územia na Guerreira, ktorý však strelou z prvej po zemi minul len o centimetre Zingerleho bránu.
     
    17
    Sancho sa uvoľnil na pravej strane peknou kľučkou cez Schonlaua a potiahol loptu k šestnástke Paderbornu. Prihrávkou doľava našiel na osi ihriska voľného Guerreira, ktorý technickou strelou len tesne minul pravú spojnicu Zingerleho brány.
     
    5
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Šok pre domácich, hostia otvárajú skóre! Pröger sa po nevydarenej rozohrávke rohového kopu domácich uvoľnil na pravej strane a dostal sa i cez Schulza k šestnástke domácich. Presnou prihrávkou do stredu pokutového územia potom našiel úplne presne nabiehajúceho STRELIHO MAMBU, ktorý z prvej usmernil loptu k ľavej tyči Bürkiho brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 47. Sancho, 84. Witsel, 90+2. Reus – 5. Mamba, 37. Mamba, 43. Holtmann

    Karty:   28. Hummels (DOR), 74. Weigl (DOR), 84. Hakimí (DOR) – 83. Collins (PDN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 11:8.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Weigl, Hummels, N. Schulz (46. Hakimí) – Witsel, Dahoud (46. T. Hazard) – Sancho, Reus (C), Guerreiro – Alcácer (45+2. Brandt).
    Náhradníci: Hitz – Zagadou, Schmelzer, Hakimí, Akanji, M. Götze, Brandt, T. Hazard.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Jans, Kilian, Schonlau, Collins – Gjasula (C), Vasiliadis (40. Sabiri) – Pröger, Zolinski (77. Michel), Holtmann (62. Antwi-Adjei) – Mamba.
    Náhradníci: J. Huth – Hünemeier, Strohdiek, Cauly, Dräger, Sabiri, Antwi-Adjei, Michel, Shelton.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach

    Diváci: 81 365