Dortmund – Paderborn 3:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:3 (0:3)
SC Paderborn 07
Piatok 22.11.2019, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto skvelého zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:32:02)
     
    Držanie lopty: 63 % : 37 %.
    Strely na bránu: 7:4.
    Strely mimo: 9:4.
    Rohy: 10:2.
    Ofsajdy: 4:5.
    Fauly: 11:8.
     
    Na trávniku zostávajú sklamane sedieť takmer všetci hráči. Domáci, pretože nedokázali svoj obrat zavŕšiť štvrtým gólom a hostia, pretože neudržali sľubný trojgólový náskok z prvého polčasu. Druhý polčas však priniesol fantastický futbal, ktorý sa v tomto zápase asi ani nedal očakávať. Výkony Dortmundu v prvom a druhom polčase sa podobali asi ako noc a deň. V druhom dejstve vypustili na súpera „oheň a síru“ a hostí mnohokrát podržal výbornými zákrokmi brankár Zingerle. Paderborn mal pri riskantnej hre Borussie navyše šance rozhodnúť, nedokázal ich však využiť. Hostia tak pri drvivom tlaku Dortmundu napokon prišli o dva body v druhej nadstavenej minúte, keď vyrovnal domáci kapitán Marco Reus.

    Dortmund teda doma nečakane nedokázal poraziť posledný tím tabuľky a vďaka len jednému získanému bodu sa priebežne posunul na piate miesto tabuľky, z ktorého však po ďalších zápasoch tohto kola určite klesne v tabuľke nižšie. Paderborn získal piaty bod v sezóne a napriek dnešnému skvelému výkonu stráca na 15. Augsburg i tak už 5 bodov.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Michel vletel do otvorenej obrany domáceho tímu a prihrávkou z ľavej strany hľadal medzi stopérmi Dortmundu Mambu. Ten sa k lopte síce dostal, svojou strelou však trafil len Hummelsa.
     
    90+4
    Domáci sa ešte stále tlačia dopredu a cítia šanci na výhru. Hostia museli odhlavičkovať v krátkom časovom slede tri centre, než sa k lopte dostal na ľavej strane Michel.
     
    90+2
    Dortmund dal gól!
    Domáci dokázali zmazať trojgólové manko z prvého polčasu a v nadstavenom čase vyrovnávajú! Jans odhlavičkoval Hummelsov nákop na ľavú stranu k Sanchovi, ktorý nacentroval do bránkoviska. Obrana hostí nezachytila nábeh MARCA REUSA, ktorý sa tak ocitol pri nábehu na tento center úplne osamotený a prudkou hlavičkou zblízka usmernil loptu za chrbát bezmocného brankára Zingerleho.
     
    90+1
    Zingerle chytil Hazardov center z ľavej strany. Loptu potom podržal v náručí a nakoniec ju odkopol až k Bürkimu na opačnú stranu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Útok Dortmundu zastavuje ofsajd Sancha. Brankár Zingerle znovu naťahuje čas pri rozohrávke.
     
    89
    Sabiri veľmi tvrdým spôsobom obral na vlastnej polovici o loptu Hazarda, Mamba ju však po jeho prihrávke stratil. Domáci rýchlo bežia na opačnú stranu.
     
    88
    Hostia vyrazili do ojedinelého protiútoku, ktorý je však pri otvorenej obrane Dortmundu veľmi nebezpečný. Antwi-Adjei sa dostal na pravej strane cez Witsela, jeho prihrávku na dobiehajúceho Collinsa ale odkopol Weigl.
     
    87
    Witsel si spracoval hruďou Hakimího oblúčik z pravej strany a letiacu loptu hneď posunul doľava na voľného Sancha. Angličan loptu z voleja zakrútil smerom od brány Paderbornu.
     
    86
    Po inkasovanom góle zostal vo vlastnej šestnástke ležať Collins, zrejme sa však jedná o naťahovanie času. Opakované zábery ukázali, že nebol v žiadnom súboji a žiadny hráč Dortmundu sa ho ani nedotkol.
     
    84
    Dortmund dal gól!
    Domáci znižujú a ešte žijú! Center z priameho kopu odhlavičkoval Schonlau na ľavú stranu, z ktorej loptu vrátil z prvej pred bránu Paderbornu Hummels. K jeho centru sa pretlačil na prednej tyči AXEL WITSEL, ktorý loptu poslal hlavou k vzdialenejšej tyči Zingerleho brány.
     
    84
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Achraf Hakimí (Borussia Dortmund).
     
    83
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Jamilu Collins (SC Paderborn 07).
     
    83
    Pri autovej čiare došlo k sporu medzi Collinsom a Hakimím. Collins zakopol loptu po odpískaní faulu za autovú čiaru a Hakimí ho za to zrazil na trávnik.

    Michal Sadlek

    Góly: 47. Sancho, 84. Witsel, 90+2. Reus – 5. Mamba, 37. Mamba, 43. Holtmann

    Karty:   28. Hummels (DOR), 74. Weigl (DOR), 84. Hakimí (DOR) – 83. Collins (PDN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 11:8.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Weigl, Hummels, N. Schulz (46. Hakimí) – Witsel, Dahoud (46. T. Hazard) – Sancho, Reus (C), Guerreiro – Alcácer (45+2. Brandt).
    Náhradníci: Hitz – Zagadou, Schmelzer, Hakimí, Akanji, M. Götze, Brandt, T. Hazard.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Jans, Kilian, Schonlau, Collins – Gjasula (C), Vasiliadis (40. Sabiri) – Pröger, Zolinski (77. Michel), Holtmann (62. Antwi-Adjei) – Mamba.
    Náhradníci: J. Huth – Hünemeier, Strohdiek, Cauly, Dräger, Sabiri, Antwi-Adjei, Michel, Shelton.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach

    Diváci: 81 365