Dortmund – Paderborn 3:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:3 (0:3)
SC Paderborn 07
Piatok 22.11.2019, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Borussia Dortmund – SC Paderborn 07, ktorý otvorí 12. kolo nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Borussia Dortmund

    Dortmund je pred týmto kolom na 6. mieste ligovej tabuľky so stratou 6 bodov na prvý Mönchengladbach. Po siedmich ligových zápasoch padol v poslednom kole, ako je už v posledných rokoch zvykom, jasne v Mníchove, keď Bayernu podľahol 0:4. Inak však nemá problém so strieľaním gólov a s 23 strelenými gólmi má štvrtý najproduktívnejší útok ligy. Útočnú produktivitu tímu ťahajú nahor predovšetkým Paco Alcácer a Marco Reus, ktorí majú na konte po piatich strelených góloch. Doma je Dortmund zatiaľ neporazený a z piatich zápasov v Signal Iduna Parku v tejto sezóne vyhral štyri. Dnes je tak jasným favoritom na zisk troch bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Freiburg – Dortmund 2:2
    Dortmund – Mönchengladbach 1:0
    Schalke – Dortmund 0:0
    Dortmund – Wolfsburg 3:0
    Bayern – Dortmund 4:0
     
    SC Paderborn 07

    Nováčik zatiaľ potvrdzuje predsezónne predpoklady, že je najhorúcejším kandidátom na zostup a po 11 odohraných kolách je na poslednom mieste, pričom získal len štyri body. Na barážovú 16. pozíciu, ktorú drží v tejto chvíli Mainz, stráca už teraz 5 bodov, nutne tak potrebuje začať bodovať. Z posledných štyroch kôl však Paderborn nedokázal až v troch prípadoch skórovať a góly strelil len Düsseldorfu, ktorý zdolal 2:0. Jeho útočná produktivita je tak druhou najhoršou v súťaži (11 strelených gólov), čo v kombinácii s druhou najhoršou obranou ligy (26 inkasovaných gólov) vedie k minimálnemu bodovému zisku. V zápasoch vonku je zatiaľ Paderborn najhorším tímom Bundesligy, keď si z piatich zápasov na cudzích ihriskách priviezol domov jediný bod.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Paderborn – Mainz 1:2
    Kolín nad Rýnom – Paderborn 3:0
    Paderborn – Düsseldorf 2:0
    Hoffenheim – Paderborn 3:0
    Paderborn – Augsburg 0:1
     
    Vzájomné zápasy

    Keďže pre Paderborn je táto sezóna druhou v Bundeslige, tak sa oba kluby doteraz stretli v najvyššej nemeckej súťaži len v dvoch vzájomných zápasoch. V sezóne 2014/2015 sa zápas v Paderborne skončil remízou 2:2 a v odvete vyhral Dortmund doma 3:0. Oba celky sa stretli i v Nemeckom pohári v nasledujúcej sezóne a Dortmund vtedy vyhral doma jednoznačne 7:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Weigl, Hummels, N. Schulz – Witsel, Dahoud – Sancho, Reus (C), Guerreiro – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Zagadou, Schmelzer, Hakimí, Akanji, M. Götze, Brandt, T. Hazard.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Jans, Kilian, Schonlau, Collins – Gjasula (C), Vasiliadis – Pröger, Zolinski, Holtmann – Mamba.
    Náhradníci: J. Huth – Hünemeier, Strohdiek, Cauly, Dräger, Sabiri, Antwi-Adjei, Michel, Shelton.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Borussia bude hrať v tradičnej žltočiernej kombinácii, Paderborn v bielych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli na útočnú polovicu. Tam ju bez väčších problémov získal Hummels.
     
    2
    Práve Hummels hľadal pasom za obranu Paderbornu rozbehnutého Sancha, proti nemu však vybehol brankár hostí Zingerle, ktorý sa dostal k lopte ako prvý.
     
    3
    Pröger zaviezol loptu na polovicu Dortmundu a prihrávkou za obranu sa snažil vysunúť Mambu. Ten jeho prudký pas nedokázal spracovať a svoj útok môže založiť domáci tím.
     
    4
    Domáci sa postupne prekombinovali na útočnú polovicu a po šliapnutí Holtmanna na nohu Witselovi bude mať Borussia priamy kop z pravej strany.
     
    5
    Guerreiro nacentroval na zadnú tyč, kde sa tlačil k lopte nabiehajúci Hummels. Pred domácim obrancom odhlavičkoval loptu do bezpečia Gjasula.
     
    5
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Šok pre domácich, hostia otvárajú skóre! Pröger sa po nevydarenej rozohrávke rohového kopu domácich uvoľnil na pravej strane a dostal sa i cez Schulza k šestnástke domácich. Presnou prihrávkou do stredu pokutového územia potom našiel úplne presne nabiehajúceho STRELIHO MAMBU, ktorý z prvej usmernil loptu k ľavej tyči Bürkiho brány.
     
    7
    Domáci sú zjavne v šoku z tohto gólu. Holtmannov center odvrátila obrana Dortmundu k Vasiliadisovi, ktorý strelou po zemi spoza šestnástky minul domácu bránu.
     
    8
    Hostia potom zastavili kolmicu na Sancha, do útoku sa ale nedostali. Domáci ich vysokým napádaním donútili loptu pod tlakom odkopnúť len do autu.
     
    9
    Borussia drží loptu na svojich kopačkách, jej kombinácia ale zatiaľ prebieha len v úctivej vzdialenosti od brány Paderbornu. Hostia dobre vykrývajú všetky voľné priestory.
     
    10
    Kombinácia domácich pokračuje. Nákop na Guerreira odhlavičkoval Jans a odrazenú loptu znovu získali žltočierni.
     
    12
    Hostia majú prekvapivo zápas zatiaľ pod kontrolou. Prögerovu prihrávku z pravej strany na Mambu zastavil Schulz, nepresnou rozohrávkou však loptu vrátil hosťom.
     
    13
    Paderborn však o hrací predmet rýchlo prišiel a domáci sa po krátkom prerušení vracajú so svojou kombináciou na útočnú polovicu.
     
    14
    Hummelsa obral o loptu Pröger, ktorý krížnou prihrávkou na ľavú stranu poslal do nábehu Holtmanna. Jeho center zastavil Sancho, ktorý sa vrátil do obrany.
     
    15
    Lopta sa však odrazila naspäť k Holtmannovi, ktorý ju posunul dozadu. Po obrancoch Paderbornu vybehli napádajúci domáci, ktorí donútili Kiliana k odkopu lopty k brankárovi Bürkimu.
     
    16
    Držanie lopty: 67 % : 33 %
    Strely: 0:2
     
    17
    Sancho sa uvoľnil na pravej strane peknou kľučkou cez Schonlaua a potiahol loptu k šestnástke Paderbornu. Prihrávkou doľava našiel na osi ihriska voľného Guerreira, ktorý technickou strelou len tesne minul pravú spojnicu Zingerleho brány.
     
    18
    Witselovu strieľanú prihrávkou do bránkoviska Paderbornu z ľavej strany zrazil na rohový kop Schonlau.
     
    19
    Center Guerreira na prednú tyč odhlavičkoval Vasiliadis. Holtmann následne vyrazil dopredu, s ním sa však dobre vrátil Sancho, ktorý ho obral o loptu.
     
    20
    Obliehanie šestnástky Paderbornu sa postupne začína stupňovať. Schulzov center z ľavej strany nedokázal zasiahnuť ani jeden z troch nabiehajúcich domácich hráčov a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    22
    Schulz si narazil na ľavom krídle loptu s Guerreirom, na spätnú prihrávku svojho spoluhráča si však nabiehal už z ofsajdového postavenia.
     
    23
    Obraz hry sa vôbec nemení. Domáci majú výraznú územnú prevahu a kombinujú v strede poľa, majú však veľký problém dostať sa k šestnástke Paderbornu.
     
    24
    A nedarí sa im to ani teraz. Piszczek si nedokázal spracovať kolmicu za obranu a Hummels musel sklzom loptu posunúť na poslednú chvíľu ku kolegovi z obrany Weiglovi.
     
    25
    Hummelsov nákop na pravé krídlo z prvej sklepol z výšky Piszczek na hranicu pokutového územia na Guerreira, ktorý však strelou z prvej po zemi minul len o centimetre Zingerleho bránu.
     
    27
    Dahoud loptu potiahol stredom poľa na polovicu Paderbornu, potom však nedokázal presne prihrať rozbehnutému Piszczekovi na pravú stranu. Collins loptu odkopol.
     
    28
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Mambu Mats Hummels (Borussia Dortmund).
     
    29
    Collinsovo autové vhadzovanie na útočnej polovici nedokázal Piszczek odkopnúť, naopak mizerným odkopom poslal loptu za bránkovú čiaru na rohový kop.
     
    30
    Center na prednú tyč nebol vôbec vydarený. Lopta sa zakrútila za bránkovú čiaru ešte pred prednou tyčou.
     
    32
    Dortmund sa po tomto útoku Paderbornu vrátil na útočnú polovicu. Guerreiro sa snažil obhodiť si Schonlaua, ten ho však telom čisto odstavil od lopty.
     
    33
    Hostia potom vytlačili domácich až k ich šestnástke a po malej domov musí rozohrávať gólman Roman Bürki.
     
    34
    Pröger sa znovu uvoľnil na pravej strane cez Schulza, ktorý zatiaľ v obrane veľmi „horí“. Center takmer z bránkovej čiary zastavil Weigl a následne sa Collins pri snahe o prienik pošmykol a o loptu prišiel.
     
    35
    Pröger je zrejme najlepším hráčom doterajšieho priebehu zápasu. Na pravej strane opäť prešprintoval Schulza, presne však tentokrát prihrať nedokázal.
     
    36
    Strely: 3:3
    Strely na bránu: 0:1

    Jediná strela Paderbornu na bránu bol gól Mambu.
     
    37
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Druhý šok pre domácich, Paderborn odskakuje do dvojgólového náskoku! Zolinski si spracoval v strede poľa prihrávku Collinsa, odskočil si od Dahouda a kolmicou za obranu Dortmundu vyslal do samostatného úniku STRELIHO MAMBU. Ten sa dostal pred vybiehajúceho brankára Bürkiho a vystrelil a aj keď si švajčiarsky gólman Borussie na loptu siahol, tak strelu do protipohybu vyraziť nedokázal.
     
    39
    Hostia mohli odskočiť do ešte vyššieho náskoku! Holtmann si z ľavej strany naviedol loptu na os ihriska a pravačkou zakrútil z hranice pokutového územia loptu k pravej tyči. Bürki túto strelu výborným zákrokom vyrazil na rohový kop.
     
    40
    Po súboji v šestnástke Paderbornu sa pošmykol pri spracovaní lopty Alcácer, pričom zasiahol kolenom brániaceho Collinsa a zrejme sa zranil. Kúsok od neho sedí na trávniku Vasiliadis, ktorý má asi svalové problémy. Obaja hráči sú už v opatere lekárov svojich tímov.
     
    40
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Sebastian Vasiliadis, prichádza Abdelhamid Sabiri.
     
    42
    Dortmund si za veľkého piskotu domácich fanúšikov znovu prihráva loptu len okolo stredovej čiary. Medzitým sa na ihrisko po ošetrení vracia Paco Alcácer.
     
    43
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Hrôzostrašný výkon obrany Dortmundu pokračuje a hostia vedú už o tri góly! Collins dlhým nákopom na ľavé krídlo našiel GERRITA HOLTMANNA, ktorý prešprintoval Weigla, ktorý vypadal, akoby sa mu ani nechcelo bežať, a prenikol z ľavej strany do šestnástky. Strelou pomedzi nohy brankára Bürkiho potom poslal loptu do siete.
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    45+1
    Paco Alcácer zostal znovu sedieť na trávniku a musel byť ošetrený. Napokon odišiel v sprievode lekárov priamo do šatne a jeho pokračovanie v tomto zápase je otázne.
     
    45+2
    Hostia hrajú po troch góloch vo veľkej pohode. Loptu si napriek vysokému presingu domácich bez problémov posúvajú pred vlastnou šestnástkou.
     
    45+2
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Paco Alcácer, prichádza Julian Brandt.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase svieti na výsledkovej tabuli šokujúce skóre 3:0 v prospech posledného tímu tabuľky, jeho náskok je však plne zaslúžený. Domáci nepredviedli napriek územnej prevahe smerom dopredu takmer nič a za celý polčas nevystrelili na bránu Paderbornu. Hostia naopak svojou hrou na dlhé nákopy za obranu úplne zaskočili Borussiu, ktorá si s touto taktikou vôbec nevie rady. Obrancovia Dortmundu nestíhajú rýchlosti protiútokov Paderbornu a drvivú väčšinu rýchlostných súbojov vyhrali hosťujúci hráči. Žltočierni tak (logicky) odchádzajú do šatne za obrovského piskotu vlastných fanúšikov a uvidíme, čo zmenia do druhého polčasu zatiaľ katastrofálne sa vyvíjajúceho zápasu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 66 % : 34 %
    Strely na bránu: 0:4
    Strely mimo: 2:2
    Rohy: 3:2
    Ofsajdy: 2:4
    Fauly: 3:3
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mahmoud Dahoud, prichádza Thorgan Hazard.
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Nico Schulz, prichádza Achraf Hakimí.
     
    Domáci tréner Lucien Favre predvidol skutočne nevídanú vec – po výkope druhého dejstva už nemá k dispozícii ani jedno striedanie.
     
    47
    Domáci sa hneď po výkope natlačili pred šestnástku Paderbornu a Collins musel na prednej tyči odkopnúť center Hazarda na rohový kop.
     
    47
    Dortmund dal gól!
    Domáci skvele vstupujú do druhého polčasu a vracajú sa do zápasu! Reus obral spolu s Brandtom o loptu Jansa a druhý menovaný ju posunul na ľavú stranu k Hakimímu. Striedajúci Maročan ju potom prihral na stred ihriska voľnému JADONOVI SANCHOVI, ktorý prízemnou strelou do protipohybu brankára Zingerleho poslal loptu do siete.
     
    48
    Brandt výbornou prihrávkou na ľavú stranu uvoľnil do pokutového územia Paderbornu Marca Reusa, ktorého strelu k bližšej tyči musel vyraziť pravou nohou brankár Zingerle.
     
    49
    Domáci vleteli do druhého polčasu neuveriteľným spôsobom a hráči Paderbornu sa ešte prakticky nedostali k lopte. Dortmund naďalej drží loptu pod svojou kontrolou.
     
    50
    Kombinácie Borussie sú zrazu omnoho priamočiarejšie. Hazardovu kolmicu na Reusa do pokutového územia odkopol do autu Schonlau.
     
    51
    Hazardovi na ľavom krídle lopta odskočila a hostia ju potom vo svojom tradičnom štýle v dnešnom zápase nakopli na Collinsa. Ten síce loptu spracoval, avšak až pri rohovej zástavke, kde o ňu prišiel.
     
    53
    Domáci hrajú veľmi otvorene a v strede poľa zostali prakticky len stopéri, inak sú všetci domáci hráči pred pokutovým územím Paderbornu. Takýto spôsob hry je od Dortmundu veľmi riskantný, avšak inú možnosť domáci nemajú...
     
    54
    Guerreirov oblúčik z ľavého krídla si skúšal spracovať Hakimí, lopta však odskočila k Reusovi. Kapitánovi Dortmundu loptu odkopol na rohový kop Gjasula.
     
    55
    BVB rozohralo roh na krátko a po zablokovanej strele Reusa získali loptu na kopačky hostia. Cez vysoko napádajúcich hráčov Dortmundu sa ale nemôžu dostať ani len do stredu poľa.
     
    56
    Domáci získali ďalší rohový kop po zablokovaní Hakimího strely. Na center Hazarda od rohovej zástavky si najvyššie vyskočil Hummels, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu tesne mimo pravej tyče Zingerleho brány.
     
    57
    Hostia hneď po výkope brankára Zingerleho o loptu prišli a znovu sa musia brániť. Center Reusa z ľavej strany akrobaticky odhlavičkoval Schonlau, i tentokrát však odrazenú loptu získali domáci.
     
    58
    Pröger sa po zisku lopty snažil prešprintovať Hummelsa, ten ho ale tentoraz o loptu obral. Obranca BVB loptu okamžite nakopol na opačnú stranu.
     
    59
    Hakimí prihrávkou z pravej strany posunul loptu na hranicu pokutového územia k Reusovi, ktorý ju strelou z prvej zakrútil tesne mimo brány hostí.
     
    60
    Nákop Brandta chytil pred Reusom brankár hostí Zingerle. Ten loptu vykopol na Zolinského, ktorého ale od nej čisto odstavil Weigl.
     
    61
    Hakimí vysunul do šestnástky Paderbornu Reusa, ktorého zasiahol v súboji o loptu rukou Gjasula. Situáciu posudzoval VAR, avšak ani on nerozhodol v prospech Borussie.
     
    62
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Gerrit Holtmann, prichádza Christopher Antwi-Adjei.
     
    63
    Reusovi na poslednú chvíľu pri náprahu k strele spoza šestnástky vypichol loptu Gjasula. Hostia potom pod tlakom odkopli hrací predmet len k brankárovi Dortmunu Bürkimu.
     
    64
    Domáci na nič nečakali a Hummels hneď nakopol loptu za obranu Paderbornu na Brandta. Toho zastavila zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu.
     
    65
    Hostia mohli znovu odskočiť do trojgólového náskoku! Center z ľavej strany sa po teči obrancu Dortmundu dostal medzi stopérmi k Mambovi, ktorý loptu pred vybiehajúcim brankárom Bürkim usmernil len o niekoľko centimetrov mimo domácej brány.
     
    67
    Sabiri vysunul po zisku lopty prihrávkou na pravé krídlo Prögera, ktorý sa pokúsil zaskočiť brankára domáceho tímu strelou z pozície, odkiaľ sa štandardne centruje. Bürki bol pripravený a strelu chytil.
     
    68
    Domáci akoby si brali prestávku vo svojom druhopolčasovom tlaku a hostia sa usadili na ich polovici. Po faule Reusa na Prögera navyše získali i priamy kop z pravej strany.
     
    69
    Center zo štandardky chytil Roman Bürki. Gólman domácich loptu okamžite vyhodil na svojich spoluhráčov, ktorí bežia na útočnú polovicu.
     
    70
    Brandt vystihol rozohrávku hostí a okamžite kolmou prihrávkou hľadal rozbehnutého Hazarda. Pred Belgičanom loptu chytil vybiehajúci brankár Zingerle, ktorý si s ňou pár sekúnd poležal na trávniku.
     
    71
    Mamba obral o loptu v strede poľa Brandta a pri otvorenej hre ostali pred ním zrazu len dvaja hráči Borussie. Útočník Paderbornu sa pokúsil o sólový prienik, ten ale zastavil čistým sklzom Hummels.
     
    73
    Brandt prihrávkou z pravej strany pripravil streleckú pozíciu pre Witsela, ktorý zo zhruba 25 metrov strelou po zemi tesne minul Zingerleho bránu.
     
    74
    Žltú kartu za doslova „skosenie“ prenikajúceho Antwi-Adjeia sklzom dostáva Julian Weigl (Borussia Dortmund). Paderborn bude rozohrávať priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    75
    Prögerov center doletel do stredu šestnástky Dortmundu na hlavu Gjasulu, ktorý loptu chrbtom k bráne usmernil len výrazne mimo Bürkiho brány.
     
    76
    Domáci mali prakticky tri gólové príležitosti za sebou! Najprv zlikvidoval brankár Paderbornu strelu Hazarda z pravej strany, potom zablokoval volej Hakimího z hranice pokutového územia obranca hosťujúceho tímu a Brandtovu strelu spoza šestnástky k pravej tyči opäť gólman Zingerle výborným zákrokom vyrazil na rohový kop.
     
    77
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Ben Zolinski, prichádza Sven Michel.
     
    78
    Hazardov center z rohového kopu nedokázal zasiahnuť Reus a Brandtovi stojacemu za ním lopta odskočila. Kapitán domácich musel potom zastaviť bežiaceho Michela faulom.
     
    79
    Brankár hostí Zingerle poriadne natiahol rozohrávku po tomto faule, žltú kartu ale nedostal. Domáci sa i tak dostávajú rýchlo naspäť k lopte.
     
    80
    Ďalší nábeh domácich na center z rohu ukončil zbytočným útočným faulom Hummels. Ani tentokrát sa gólman Paderbornu s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    82
    Sancho sa prekľučkoval po ľavom krídle až do šestnástky Paderbornu, kde ľahkým oblúčikom do stredu pokutového územia prihral loptu voľnému Hazardovi. Belgičan strieľal z prvej z voleja, loptu ale poslal len priamo do stredu brány na Zingerleho.
     
    83
    Pri autovej čiare došlo k sporu medzi Collinsom a Hakimím. Collins zakopol loptu po odpískaní faulu za autovú čiaru a Hakimí ho za to zrazil na trávnik.
     
    83
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Jamilu Collins (SC Paderborn 07).
     
    84
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Achraf Hakimí (Borussia Dortmund).
     
    84
    Dortmund dal gól!
    Domáci znižujú a ešte žijú! Center z priameho kopu odhlavičkoval Schonlau na ľavú stranu, z ktorej loptu vrátil z prvej pred bránu Paderbornu Hummels. K jeho centru sa pretlačil na prednej tyči AXEL WITSEL, ktorý loptu poslal hlavou k vzdialenejšej tyči Zingerleho brány.
     
    86
    Po inkasovanom góle zostal vo vlastnej šestnástke ležať Collins, zrejme sa však jedná o naťahovanie času. Opakované zábery ukázali, že nebol v žiadnom súboji a žiadny hráč Dortmundu sa ho ani nedotkol.
     
    87
    Witsel si spracoval hruďou Hakimího oblúčik z pravej strany a letiacu loptu hneď posunul doľava na voľného Sancha. Angličan loptu z voleja zakrútil smerom od brány Paderbornu.
     
    88
    Hostia vyrazili do ojedinelého protiútoku, ktorý je však pri otvorenej obrane Dortmundu veľmi nebezpečný. Antwi-Adjei sa dostal na pravej strane cez Witsela, jeho prihrávku na dobiehajúceho Collinsa ale odkopol Weigl.
     
    89
    Sabiri veľmi tvrdým spôsobom obral na vlastnej polovici o loptu Hazarda, Mamba ju však po jeho prihrávke stratil. Domáci rýchlo bežia na opačnú stranu.
     
    90
    Útok Dortmundu zastavuje ofsajd Sancha. Brankár Zingerle znovu naťahuje čas pri rozohrávke.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Zingerle chytil Hazardov center z ľavej strany. Loptu potom podržal v náručí a nakoniec ju odkopol až k Bürkimu na opačnú stranu.
     
    90+2
    Dortmund dal gól!
    Domáci dokázali zmazať trojgólové manko z prvého polčasu a v nadstavenom čase vyrovnávajú! Jans odhlavičkoval Hummelsov nákop na ľavú stranu k Sanchovi, ktorý nacentroval do bránkoviska. Obrana hostí nezachytila nábeh MARCA REUSA, ktorý sa tak ocitol pri nábehu na tento center úplne osamotený a prudkou hlavičkou zblízka usmernil loptu za chrbát bezmocného brankára Zingerleho.
     
    90+4
    Domáci sa ešte stále tlačia dopredu a cítia šanci na výhru. Hostia museli odhlavičkovať v krátkom časovom slede tri centre, než sa k lopte dostal na ľavej strane Michel.
     
    90+5
    Michel vletel do otvorenej obrany domáceho tímu a prihrávkou z ľavej strany hľadal medzi stopérmi Dortmundu Mambu. Ten sa k lopte síce dostal, svojou strelou však trafil len Hummelsa.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Na trávniku zostávajú sklamane sedieť takmer všetci hráči. Domáci, pretože nedokázali svoj obrat zavŕšiť štvrtým gólom a hostia, pretože neudržali sľubný trojgólový náskok z prvého polčasu. Druhý polčas však priniesol fantastický futbal, ktorý sa v tomto zápase asi ani nedal očakávať. Výkony Dortmundu v prvom a druhom polčase sa podobali asi ako noc a deň. V druhom dejstve vypustili na súpera „oheň a síru“ a hostí mnohokrát podržal výbornými zákrokmi brankár Zingerle. Paderborn mal pri riskantnej hre Borussie navyše šance rozhodnúť, nedokázal ich však využiť. Hostia tak pri drvivom tlaku Dortmundu napokon prišli o dva body v druhej nadstavenej minúte, keď vyrovnal domáci kapitán Marco Reus.

    Dortmund teda doma nečakane nedokázal poraziť posledný tím tabuľky a vďaka len jednému získanému bodu sa priebežne posunul na piate miesto tabuľky, z ktorého však po ďalších zápasoch tohto kola určite klesne v tabuľke nižšie. Paderborn získal piaty bod v sezóne a napriek dnešnému skvelému výkonu stráca na 15. Augsburg i tak už 5 bodov.
     
    Držanie lopty: 63 % : 37 %.
    Strely na bránu: 7:4.
    Strely mimo: 9:4.
    Rohy: 10:2.
    Ofsajdy: 4:5.
    Fauly: 11:8.
     
    To je odo mňa z tohto skvelého zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:32:02)

    Michal Sadlek

    Góly: 47. Sancho, 84. Witsel, 90+2. Reus – 5. Mamba, 37. Mamba, 43. Holtmann

    Karty:   28. Hummels (DOR), 74. Weigl (DOR), 84. Hakimí (DOR) – 83. Collins (PDN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 11:8.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Weigl, Hummels, N. Schulz (46. Hakimí) – Witsel, Dahoud (46. T. Hazard) – Sancho, Reus (C), Guerreiro – Alcácer (45+2. Brandt).
    Náhradníci: Hitz – Zagadou, Schmelzer, Hakimí, Akanji, M. Götze, Brandt, T. Hazard.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Jans, Kilian, Schonlau, Collins – Gjasula (C), Vasiliadis (40. Sabiri) – Pröger, Zolinski (77. Michel), Holtmann (62. Antwi-Adjei) – Mamba.
    Náhradníci: J. Huth – Hünemeier, Strohdiek, Cauly, Dräger, Sabiri, Antwi-Adjei, Michel, Shelton.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach

    Diváci: 81 365