Boston – San Jose 5:1 (kon.) | Carolina – Calgary 2:1 (kon.) | Toronto – Washington 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Philadelphia 7:1 (kon.) | NY Rangers – Tampa Bay 4:1 (kon.) | Detroit – Edmonton 3:1 (kon.)
Nashville – Chicago 3:0 (kon.) | Dallas – Minnesota 6:3 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 7:4 (kon.)
koniec
New York Rangers
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Tampa Bay Lightning
cz Streda 30.10.2019, 00:30 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:12 Ryan STROME - 4:1
     
    59:12
    Rangers právě vstřelili branku!
    Ještě jedna radost pro Newyorčany! Point vystřelil hodně nepřesně a Stamkosovi pak utekl puk u levého mantinelu. Projíždějící RYAN STROME si jej s díky přivlastnil a pohodlně jej zpoza červené čáry dopravil do nikým nehlídané branky Lightning. Bez asistence.
     
    58:37
    Vasilevskij zmizel na střídačce, zatímco si Stamkos rukavicí stáhl vysoko letící puk a střelou z levého kruhu vyprášil Georgijevovi lapačku!
    57:24 Adam FOX - 3:1
     
    57:24
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí se štěstím přežili soupeřovu šanci a z protiútoku podle všeho rozhodli o svém vítězství! Lindgren rozehrál na Kreidera, který zaútočil po pravé straně. Andrej Vasilevskij jeho střelu vyrazil pouze na ADAMA FOXE a ten z dorážky uklidil puk do mezery mezi nohama přesunujícího se brankáře. Jednadvacetiletý obránce se tak dočkal prvního gólu v NHL! Asistence: Chris Kreider, Ryan Lindgren.
     
    57:08
    Chybělo málo a bylo vyrovnáno! Sergačjov vystřelil švihem od modré čáry a puk se zastavil až o tyč za již překonaným Georgijevem.
    52:46 Filip CHYTIL - 2:1
     
    52:46
    Rangers právě vstřelili branku!
    Vítej zpátky v NHL, Filipe! Pavel Bučněvič se chopil kotouče u obranné modré čáry a po přejetí středního pásma zprava nahodil puk do předbrankového prostoru, kde ho FILIP CHYTIL jednoruč protečoval za Vasilevského záda. Český útočník je tak odměněn za svůj skvělý výkon. Asistence: Pavel Bučněvič.
     
    44:36
    Trouba otočil těžiště hry na Hájka, ale Vasilevskij střelu z levého kruhu vyrazil. Na druhé straně vznikl brejk dvou na jednoho, ale i tentokrát se zaskvěl brankář v podobě Georgijeva, na kterého to zkoušel Palát.
     
    37:49
    Přihrávku na Stamkose nechtěně vypíchl jeho vlastní spoluhráč na DeAngela, který se dostal s Kreiderem do brejku dvou na jednoho, jenže druhý jmenovaný trefil zleva tyč.
     
    34:19
    Skjei přenechal puk Chytilovi, který vystřelil z vrcholku pravého kruhu. Vasilevskij zasáhl a pak senzačním zákrokem lapačkou vychytal i dorážku Panarina!
     
    31:26
    Trouba zastavil přihrávku Gourdea a s ním i celý brejk tří na jednoho. Bolts z něj vytěžili aspoň přesilovku, neboť za hákování míří za katr Brendan Smith.
     
    30:36
    Hostující kouč Jon Cooper v krátkém rozhovoru během reklamní pauzy potvrdil, že zranění Maroon a Hedman do dnešního zápasu už nezasáhnou.
    29:37 Kaapo KAKKO - 1:1
     
    29:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    Obrovské nadšení v Madison Square Garden, které slaví zasloužené vyrovnání v přesilové hře! Domácí rozjeli další povedenou kombinaci. Strome přihrál do pravého kruhu, kde KAAPO KAKKO prokázal chladnou hlavu a nechal si z cesty odklouzat McDonagha. Až poté vystřelil a puk se po zákroku Vasilevského odrazil od Coburnovy nohy do sítě. Asistence: Ryan Strome, Artěmij Panarin.
     
    28:50
    Velká možnost pro Rangers! Za seknutí do Foxe se přidal k Josephovi na trestné lavici Ondřej Palát. Domácí budou chvíli hrát v pěti proti třem.
     
    27:10
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Mathieu Joseph – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:32
    Kakko se vrátil do hry a postavil se na modrou čáru. Vasilevskij neudržel jeho střelu v lapačce a po dorážce se ještě natahoval Fast, kterého zahákoval Sergačjov.
     
    17:20
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Kaapo Kakko – 2 min., sekání).
     
    16:25
    A ještě jednou dvacetiletý český útočník, kterého přihrávkou zpoza branky dobře našel Bučněvič, jenže Chytil ve velké šanci netrefil branku.
    15:44 Nikita KUČEROV - 0:1
     
    15:44
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté se v šestnácté minutě dostávají do vedení! Rangers vyhodili jen do středního pásma, všech pět hráčů netakticky vyrazilo na střídačku a Point tak měl před sebou úplně odkrytou pravou stranu. Místo střely do posledního okamžiku vyčkal s přihrávkou na NIKITU KUČEROVA a ten už jednoduše uklízel puk za Georgijeva, kterého teď nechali spoluhráči ve štychu. Asitence: Brayden Point, Steven Stamkos.
     
    02:13
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Luke Witkowski – 2 min., vražení na hrazení).
     
    01:56
    Haley a Maroon shodili rukavice a předvedli parádní dlouho trvající bitku, která skončila pěkným pravým hákem v podání domácího útočníka.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 30. Kakko (R. Strome, Panarin), 53. Chytil (Bučnevič), 58. Fox (Kreider, R. Lindgren), 60. R. Strome – 16. Kučerov (B. Point, Stamkos)


    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – DeAngelo, Skjei, Trouba (A), Hájek, Fox, R. Lindgren – Kakko, R. Strome, Panarin – Bučnevič, Chytil, Kreider (A) – Fast (A), B. Howden, Lemieux – Br. Smith, L. Andersson, Haley.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Coburn, Hedman, Černák, McDonagh (A), Shattenkirk (A), Sergačov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), T. Johnson, Killorn – Joseph, Gourde, Verhaeghe – Witkowski, Paquette, Maroon.

    Rozhodca: StPierre, Morton – T. Gawryletz, Fournier

    Diváci: 17 196