Villarreal – Alavés 4:1 (kon.)
koniec
Villarreal CF
4:1 (1:0)
Deportivo Alavés
cz Piatok 25.10.2019, 21:00 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Villarreal splnil roli favorita, se loučím a přeji příjemný zbytek pátečního večera. (22:57:12)
     
    Předvedená hra především ve druhém poločase neodpovídá konečnému výsledku, který je pro Alavés hodně krutý. Villarreal splnil předzápasové předpoklady a zapsal tři body do tabulky. Ve druhé části žlutá ponorka proměnila téměř každou šanci, kterou měla a navyšovala své vedení. Naopak Deportivo oproti první pětačtyřicetiminutovce zlepšilo pohyb a bylo odvážnější. Bohužel pro hosty druhý branka nebyla pro ofsajd uznána, a tak přišel krutý trest.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Gerard Moreno rychle přelil hru na útočnou polovinu, kde adresoval přihrávku na střed. Santi Cazorla pak míč poslal na pravou stranu šestnáctky, odkud po zemi zakončil Samuel Chukwueze, jehož pokus zastavil nohou brankář.
     
    90+4
    Střetnutí se už pouze dohrává, jelikož o osudu zápasu je rozhodnuto. Oba celky čekají z povinnosti na konečný hvizd.
     
    90+1
    Villarreal právě vstřelil branku!
    K přímému kopu se postavil JAVIER ONTIVEROS, jehož pokus se otřel o hlavu jednoho z hráčů ve zdi a zamířil přesně pod břevno. Fernando Pacheco už nemohl reagovat, protože byl v pohybu do strany. Průběžný stav je pro Alavés velmi krutý a neodpovídá předvedené hře.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hráč čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Těsně za šestnáctkou si balon zasekl Samuel Chukwueze, který se už chystal ke střele, ale byl faulován. Villarreal bude rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice.
     
    89
    Hostující mužstvo vybojovalo faul na levé straně hrací plochy. Přímý kop byl rozehrán centrem do šestnáctky, kde se k hlavičce probojoval Lisandro Magallán, jehož pokus mířil vysoko nad břevno.
     
    87
    Deportivo Alavés sice drží balon, ale je s ním daleko od soupeřovy branky. Villarreal už jen čeká na konečný hvizd a brání se v hlubokém bloku.
     
    85
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Javier Ontiveros.
     
    84
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Opět se žlutá ponorka rychle přesunula před šestnáctku soupeře a potřetí v duelu se raduje! Santi Cazorla přihrál na zadní tyč, kde celou akci zavíral GERARD MORENO. Jeho pokus po zemi zamířil do pravého spodního rohu branky. Asistence: Santi Cazorla.
     
    84
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Martín, přichází John Guidetti.
     
    83
    Villarreal sice vsítil branku, která pro ofsajd nemůže platit. Santi Cazorla poslal pas před branku, kam si naběhl Gerard Moreno, jenž poslal míč hlavou do branky, ale ještě předtím byl v těsném ofsajdu.
     
    83
    Domácí celek se znovu velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, kde si vynutil faul. Volný kop za malou chvilku rozehraje Santi Cazorla.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby. To je také čas, který Deportivu zbývá k vyválčení bodu. Hostující celek na něj díky druhému poločasu rozhodně má.
     
    79
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Manu Trigueros.
     
    78
    Domácí běželi do přečíslení, které se snažil využít Karl Toko Ekambi. Domácí útočník obešel prvního soupeře, jenž se vrátil, ale poté byl zbaven míče.
     
    77
    Prvním domácím hráčem, který je potrestán je Pau Francisco Torres (Villarreal). Obránce žluté ponorky dostoupil soupeře, kterého podrazil, a tak se zaslouženě podíval na žlutý kartónek.
     
    75
    U postranní čáry se pohybem uvolnil Lucas Pérez, jehož přízemní pas sice mířil do šestnáctky. Ovšem odvrátil jej první bránící hráč, Villarreal se pak dopustil faulu.
     
    74
    Gerard Moreno si na hranic vápna narazil s autorem dvou gólů a vystřelil. Jenomže proti němu vystoupil bránící hráč, který pokus zablokoval.
     
    73
    Hostující mužstvo opět zlepšilo pohyb a táhlo další akci po pravé straně. Ovšem centr od postranní čáry byl nepřesný a mířil jen mimo hrací plochu.
     
    72
    Další centr od rohového praporku byl z malého vápna zakončen. Na hlavičku si totiž naskočil Oliver Burke, jenž nesrovnal mířidla a zamířil jen nad břevno.
     
    70
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Aleix Vidal, přichází Bernardo Sainz Gallo.
     
    69
    Hned mezi třemi soupeři se nacházel Karl Toko Ekambi, který si vynutil u středové čáry faul. Žlutá ponorka se vrací k míči a může kombinovat.
     
    68
    Z levé strany vyslalo centr také Deportivo, ovšem balon mířil jen na hranici malého vápna, kde ve vzduchu vládne Sergio Asenjo. Domácí brankář už rozehrál a Villarreal volí další postupný útok.
     
    67
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Oliver Burke.
     
    66
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Žlutá ponorka se přeci vrací zpátky do vedení! Na levé straně byl osamocený Moisés Gómez, který si naběhl do vápna a poslal přihrávku před branku. Fernando Pacheco pozdě vystartoval z brankové čáry, a tak situaci na první tyči využil KARL TOKO EKAMB, jenž přeskočil bránícího soupeře. Asistence: Moisés Gómez.
     
    65
    Dalším potrestaným hráčem je Lisandro Magallán (Alavés), který ve skluzu zajel do soupeře, jenž si výborně pokryl balon.
     
    64
    Asi se čekalo, že v těchto chvílích už bude rozhodnuto o vítězi. Ovšem Villarreal ve druhém poločase tápe a ještě se bude muset hodně snažit, aby strhl stav zápasu zpátky na svou stranu.
     
    62
    Z pravé strany přihrával Mario Gaspar, který viděl za šestnáctkou zkušeného spoluhráče. Santi Cazorla se okamžitě napřáhl a vyslal střelu, kterou zastavila pravou tyčku.
     
    61
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází André Anguissa, přichází Samuel Chukwueze.
     
    60
    Dlouhý aut mířil do šestnáctky, kde si míč zpracoval Rubén Duarte. Hostující hráč z otočky vystřelil jen do svého strážce, od něhož se míč odrazil za šestnáctku, odkud mířilo zakončení jen doprostřed brány.
     
    59
    Deportivo rozehrávalo rohový kop od pravého praporku. Centr zamířil na první tyč, odkud byl balon poslán až k půlící čáře. Hosté cítí šanci na získání vítězství a najednou jsou mnohem odvážnější než v prvním poločase.
     
    58
    Z nějakých dvaceti metrů se do míče opřel Vicente Iborra, který ani chvíli neváhal a vystřelil. Jeho pokus byl na hranici šestnáctky zastaven, Villarreal už chystá první střídání.
     
    56
    Alavés sice vsítil druhou branku, která pro ofsajd nemohla být uznána. Na prodloužený míč si naběhl za obranu Joselu, který byl tak metr ve špatném postavení. Jeho následně zakončení na první tyč už bylo zbytečné.
     
    55
    Trochu mi přijde, že se hra domácího mužstva rozsypala. Žlutá ponorka tvoří stále více chyb a trochu se jí ze hry vytratila lehkost.
     
    53
    Krásnou individuální akcí se prezentoval Gerard Moreno, který si naběhl do pravé části šestnáctky. Jeho pokus minul zadní tyč jen o kousíček, Villarreal mohl jít málem zpátky do vedení.
     
    52
    Santi Cazorla se nacházel sám u postranní čáry, kde měl proti sobě hned dva soupeře. Domácí hráč se přes ně snažil přejít, což se mu ale nepovedlo.
     
    50
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Aktivita se hostujícímu mužstvu vyplatila a je srovnáno! Centr mířící do šestnáctky chtěl odvrátit Raúl Albiol, který balon poslal před LUCASE PÉREZE, jehož výstavní nůžky zamířily přesně k pravé tyči – nádherná branka.
     
    49
    Žlutá ponorka je sice u balonu, ale už se snažila proniknout do šestnáctky střede hrací plochy. Ovšem přišla jen přihrávka zpátky a poté nepřesný centr zprava.
     
    47
    Deportivo vytahuje růžky a najednou je odvážnější. Ovšem centr z levé strany byl zablokovaný a hostující celek bude alespoň vhazovat.
     
    46
    Po souboji Maria Gaspara a Lucase Péreze zůstal na zeleném pažitu ležet hostující hráč. Ovšem dle hlavního sudího se nejednalo o zákrok za hranicemi pravidel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní poločas potvrdil předzápasové předpoklady, Villarreal totiž plní roli favorita. Ve třinácté minutě se mezi střelce zapsal Karl Toko Ekambi, který se postaral o jedinou trefu první pětačtyřicetiminutovky. Žlutá ponorka měla několik dalších náznaků a hodně držela balon, ale vedení už nenavýšila. Pokud se budeme věnovat hře Deportiva, tak to směrem dopředu téměř neexistuje. Alavés bude ve druhé části hry spoléhat na protiútoky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukázal, že se budou hrát dvě minuty navíc. U balonu se nacházejí hráči ve žlutých dresech, kteří budou vhazovat.
     
    44
    Střela z přímého kopu mířila jen do zdi. O přenesení hry se pak pokusil Aleix Vidal, ovšem Villarreal se už zformoval.
     
    43
    Snad poprvé registrujeme Alavés v kombinaci na útočné polovině. Na středu hrací plochy byl faulován Rubén Duarte, který vybojoval přímý kop z nadějné pozice.
     
    41
    Další zakončení domácího celku bylo zastaveno rukou, která se nacházela u těla bránícího hráče. Hlavní rozhodčí konzultoval celou situaci s kolegou u videa, jenže pokutový kop nařízen nebyl.
     
    39
    Za obranu si znovu nabíhal Karl Toko Ekambi, jenž byl tentokrát zastaven. Villarreal se dostal ke střele zpoza vápna, ovšem slabý pokus mířil jen na brankáře.
     
    37
    Aleix Vidal přemístil hru rychle na druhou stranu hrací plochy, kde byl jeho centr odvrácen na roh. K hlavičce se dostal Lisandro Magallán, jehož pokus letěl vedle pravé tyče. Míč se ale snažil ještě zasáhnout Lucas Pérez, který na něj nedosáhl.
     
    36
    Další akci Villarrealu zastavil v šestnáctce Martín, od něhož se míč odrazil na roh. Centr pak na zadní tyči vracel před branku Raúl Albiol, který se nacházel v ofsajdovém postavení, a tak snažení bylo zbytečné.
     
    35
    Opět sledujeme kombinaci žluté ponorky, která marně hledá další recept na překonání obrany Deportiva. Hostující mužstvo velmi dobře napadá a drží soupeře daleko.
     
    34
    Z velké dálky se do míče opřel hostující Rubén Duarte, jehož dělovka mířila jen doprostřed branky. Sergio Asenjo byl na správném místě a zaznamenal snadný zákrok.
     
    32
    Rozehrávku hostujícího mužstva zachytil Gerard Moreno, jehož pokus zpoza velkého vápna byl nepřesný. Domácímu hráči zakončení vůbec nesedlo a proletělo jen vedle pravé tyče.
     
    31
    Čas od času získá Deportivo balon, který jen vrátí domácímu celku. Tentokrát ale snažení hráčů v žlutých dresech pokazili přihrávku na útočníka.
     
    29
    Tlak domácího mužstva stále trvá. Další přihrávka mířila před branku, ovšem hostující zadáci si opět poradili.
     
    27
    Hostující mužstvo se snažilo dostat se přes půlící čáru, což se nepovedlo. Na pravé straně se kličkou uvolnil Gerard Moreno, jenž na hranici vápna našel Santiho Cazorlu. Jeho další zakončení bylo opět zablokované. Poté přišel ještě jeden pokus Villarrealu, který zamířil vedle pravé tyče.
     
    25
    Deportivo směrem dopředu téměř neexistuje. Papírové předpoklady se zatím dokonale potvrzují, Alavés musí čekat na rychlé protiútoky.
     
    23
    Villarreal zahrál balon až k brankáři, jehož atakoval Joselu (Alavés), který Sergia Asenja dohrál a je tak prvním potrestaným hráčem tohoto střetnutí.
     
    22
    Villarreal drží míč na vlastní polovině a bude se postupně přesouvat na útočnou polovinu. Ovšem hráči ve žlutých dresech se musejí zbavit napadajících soupeřů.
     
    21
    Žlutá ponorka se pokouší přidat druhou branku, ale další útok byl na pravé straně zastaven. Ovšem domácí kopali další rohový kop, jenž byl na malém vápně odvrácen.
     
    19
    Přetažený centr vracel na hranici velkého vápna Mario Gaspar, který ve druhé vlně našel Santiho Cazorlu, jehož pokus byl sražený vysoko nad branku.
     
    18
    Na přihrávku z levé strany si naběhl na zadní tyči Lisandro Magallán, jemuž zakončení zablokoval obránce. Ovšem míč se otřel ještě o hostujícího hráče, a tak se bude kopat od branky.
     
    16
    Villarreal uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině, kde drží míč. Domácí celek teď už nikam nemusí spěchat, ale jistě bude chtít přidat druhý zásah.
     
    13
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Rychlý přechod žluté ponorky končí úvodní brankou. Gerard Moreno přihrál za obranu, kam si naběhl KARL TOKO EKAMBI, který postupoval na branku z pravé strany. Jeho zakončení podél vybíhajícího brankáře zamířilo k zadní tyči. Celou situaci ještě kontrolovalo video, ale zde bylo vše v pořádku. Asistence: Gerard Moreno.
     
    12
    Centr od rohového praporku mířil do ideální pozice před brankou. Ovšem balon byl bránícím hráčem odvrácen a Villarreal poté zastavil protiútok soupeře za cenu faulu.
     
    11
    Další velká šance domácího celku! Po kombinaci na levé straně šestnáctky se k zakončení dostal Santi Cazorla, jehož pokus byl sražen nad branku a je z toho jen další roh.
     
    8
    Mario Gaspar nádherně zpracoval míč u pravé postranní čáry, ale kombinací byla hra přemístěná na druhou stranu hrací plochy. Do šestnáctky si nabíhal Santi Cazorla, který na přihrávku nedosáhl.
     
    7
    Centr z pravé strany byl sražený za pokutové území, kde se do míče opřel z jedné André Anguissa. Jeho pokus byl nepřesný a zamířil jen nad břevno.
     
    6
    Centr letěl na zadní tyč, kde celou situaci zavíral Raúl Albiol. Ovšem předním odhlavičkoval míč na rohový kop soupeř, jenž zachránil nepříjemnou situaci.
     
    5
    U postranní čáry byl loktem zasažen Santi Cazorla, o kterém nevěděl Manuel García. Villarreal bude rozehrávat centrem volný kop.
     
    4
    Moisés Gómez byl kousek za šestnáctkou, ale ke střele se neodhodlal. Poslal raději balon na levou stranu, odkud jej spoluhráč hledal už ve vápně. Ovšem balon zastavil bránící soupeř, který ho rychle vrátil.
     
    3
    Domácí mužstvo se snažilo projít do útoku po levé straně, ale Alavés balon získal, jenomže ho soupeři zase rychle odevzdal.
     
    2
    Do dnešního střetnutí nastoupil Villarreal ve žlutých dresech, naopak Deportivo Alavés zvolil bílou sadu dresů.
     
    1
    Hlvní rozhodčí zahájil dnešní střetnutí, balonu se chopila první žlutá ponorka, jejíž nákop si ale pohlídala hostující obrana.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Albiol, Francisco Torres, A. Moreno – Iborra – Anguissa, Cazorla, Moisés Gómez – G. Moreno, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Ra. Funes Mori, Quintilla, Chukwueze, Trigueros, Ontiveros, Bacca.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Laguardia, Magallán, R. Duarte – Aleix Vidal, García (C), Wakaso, Rioja – Lucas Pérez, Joselu.
    Náhradníci: Sivera – Tachi, D. Torres, Pons, Burke, Guidetti, Sainz Gallo.

    Rozhodčí: D. Medié – J. Barranco, J. Méndez.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Villarreal – Alaves 1:2
    Alaves – Villarreal 2:1
    Villarreal – Alaves 1:2
    Alaves – Villarreal 0:3
    Alaves – Villarreal 2:1
     
    Deportivo Alavés je na tom o něco hůře. Hostující celek zatím vybojoval 11 bodů a nachází se na čtrnácté pozici. Hosté mají naopak směrem dopředu velké problémy, protože v devíti zápasech dali pouze sedm branek. V posledním kole ale Alaves zabral a doma porazil 2:0 Celtu.
     
    Villarreal CF si zatím nevede špatně. Domácí mají zatím po devíti zápasech 14 bodů a nachází se na sedmé pozici. Villarreal zatím hraje hlavně skvěle dopředu, protože nastřílel už 20 branek a má druhý nejlepší útok v soutěži. Více gólu dala pouze první Barcelona. V posledním zápase dnes domácí celek vyhrál na hřišti Espanyolu 1:0.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. LaLiga má na programu úvodní zápas 10. kola ve kterém Villarreal hostí Alaves. Favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Michal Luxa

    Góly: 13. Toko Ekambi (G. Moreno), 66. Toko Ekambi (Moisés Gómez), 84. G. Moreno (Cazorla), 90+1. Ontiveros – 50. Lucas Pérez

    Karty:   77. Francisco Torres (VLR) – 23. Joselu (DAL), 65. Magallán (DAL)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:10.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Albiol, Francisco Torres, A. Moreno – Iborra – Anguissa (61. Chukwueze), Cazorla, Moisés Gómez (79. Trigueros) – G. Moreno, Toko Ekambi (85. Ontiveros).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Ra. Funes Mori, Quintilla, Chukwueze, Trigueros, Ontiveros, Bacca.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín (84. Guidetti), Laguardia, Magallán, R. Duarte – Aleix Vidal (70. Sainz Gallo), García (C), Wakaso, Rioja (67. Burke) – Lucas Pérez, Joselu.
    Náhradníci: Sivera – Tachi, D. Torres, Pons, Burke, Guidetti, Sainz Gallo.

    Rozhodca: D. Medié – J. Barranco, J. Méndez