Southampton – Leicester 0:9 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:9 (0:5)
Leicester City
Piatok 25.10.2019, 21:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem všetkým, hlavne ale asi fanúšikom Southamptonu, pekný zvyšok večera. (23:05:03)
     
    Držanie lopty: 27 % : 73 %.
    Strely na bránu: 3:15.
    Strely mimo: 2:5.
    Rohy: 2:7.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 3:12.
     
    Zaujímavosti a rekordy z dnešného zápasu:

    - Dnešná výhra je najvyššou výhrou Leicesteru vonku v histórii Premier League.
    - Výhra Leicesteru 9:0 je súčasne i najvyššou výhrou vonku akéhokoľvek tímu v celej histórii anglickej najvyššej futbalovej súťaže.
    - Leicester sa dnes stal prvým tímom v histórii Premier League, ktorý strelil na cudzom ihrisku 9 gólov.
    - Výhra Leicesteru vonku 9:0 vyrovnala rekordnú výhru Manchesteru United, ktorý v roku 1995 porazil doma rovnakým rozdielom Ipswich Town.
    - Len dvaja brankári v histórii Premier League zažili na ihrisku, ako ich tím vyhral 9:0 – Peter Schmeichel v drese Manchesteru United vo vyššie zmienenom zápase z roku 1995 a dnes jeho syn Kasper v bráne Leicesteru.
    - Ayoze Pérez a Jamie Vardy sa stali druhou dvojicou spoluhráčov z jedného tímu, ktorá dokázala v zápase Premier League streliť hetrik v jednom zápase.
    - Prehra 0:9 je najťažšou porážku Southamptonu v celej jeho histórii. Klub pritom vznikol už v roku 1885...
     
    Tak to bol masaker! Ak existuje niečo, ako futbalové peklo, tak hráči Southamptonu si ním dnes prešli. A to pritom Leicester v druhom polčase výrazne zvoľnil, i tak si však s psychicky úplne zničenými domácimi robil, čo sa mu zachcelo. V priebehu druhého dejstva pridal ďalšie štyri góly a asi každému, kto tento zápas videl, je jasné, že dvojciferným rozdielom neskončil snáď len zázrakom. Hetrik strelila hneď dvojica hráčov hostí – Ayoze Pérez, ktorý ho skompletoval za 38 minút, a Jamie Vardy, ktorý na tri góly potreboval 49 minút. Domáci nevymysleli dopredu vlastne vôbec nič, hosťom neboli dôstojným súperom a keby sa dnes postavil proti Leicesteru akýkoľvek tím z okresnej ligy, tak by zrejme predviedol bojovnejší výkon ako domáci. Southampton utrpel svoju naťažšiu porážku v celej klubovej histórii a asi by nebolo prekvapením, keby po tomto zápase okamžite odstúpil tréner Ralph Hasenhüttl. Domáci sa budú chcieť obhájiť aspoň tým, že sa im po červenej karte v 12. minúte rozpadla hra. Veľakrát sa však stalo, že tím dostal takto skorú červenú kartu, ale asi nikdy sa na tejto úrovni nestalo, aby dostal takmer dvojciferný počet gólov.

    Obrana Southamptonu sa po tomto zápase hneď stala najhoršou v Premier League a „svätci“ sa prepadli na zostupové 18. miesto. Leicester naopak poskočil na druhé miesto s päťbodovou stratou na prvý Liverpool, ktorý má však zápas tohto kola ešte len pred sebou.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Jamie Vardy (LEC) - 0:9
     
    90+4
    Leicester City dáva gól!
    JAMIE VARDY kopol penaltu presne k pravej tyči. Brankár Gunn síce stranu vystihol, loptu ale vyraziť nedokázal. I Vardy tak kompletuje svoj dnešný hetrik!
     
    90+2
    Aby toho nebolo dosť, tak Leicester bude za vedenia 8:0 kopať v nadstavenom čase ešte i penaltu! Vardy sa dostal svojou rýchlosťou pred Bednareka, ktorý ho v šestnástke podrazil.
     
    90+1
    Center Maddisona z rohu odhlavičkoval spred vlastnej brány Bednarek, lopta sa ale znovu dostala na kopačky hostí, ktorí pokračujú v obliehaní obrany Southamptonu.
     
    90
    Utrpenie Southamptonu bude trvať už len nadstavené dve minúty.
     
    90
    Napokon domáci o loptu prišli a po ďalšom zablokovanom centri Chilwella získali hostia ešte rohový kop.
     
    89
    Southampton si tiež v závere užíva loptu, ani za situácie, keď hostia nehrajú naplno, však nie sú domáci schopní kombinačne prejsť stredom poľa.
     
    88
    Center z rohu domáci odvrátili za šestnástku k Albrightonovi, ktorému ale strela nesadla a slabým pokusom neprekvapil brankára Gunna. Ten napriek ôsmim inkasovaným gólom robil, čo mohol a svojimi zákrokmi zachránil Southampton od ešte väčšej porážky.
     
    87
    Hostia pokračujú v tlaku a ešte sa určite pokúsia o pridanie ďalšieho gólu. Grayov prienik po pravej strany ukončil rezolútnym odkopom Jošida.
    85. James Maddison (LEC) - 0:8
     
    85
    Leicester City dáva gól!
    JAMES MADDISON zakrútil loptu z priameho kopu k pravej tyči a brankár Gunn nemal absolútne žiadnu šancu. Tento gól vyrovnáva najvyššiu prehru Southamptonu v celej jeho klubovej histórii!
     
    83
    Bednarek stiahol k zemi pred vlastnou šestnástkou prenikajúceho Vardyho. Priamy kop pre Leicester z výbornej streleckej pozície.
     
    82
    Zápas sa už prakticky len dohráva. Domáci majú za cieľ streliť gól, v posledných minútach sa ale len bránia.
     
    80
    Po kombinácii Leicesteru na jeden dotyk v strede súperovej šestnástky strieľal spoza pokutového územia Chilwell. Strela z prvej skončila len tesne nad bránou Southamptonu.

    Michal Sadlek

    Góly: 10. Chilwell, 17. Tielemans, 19. Ayoze Pérez, 39. Ayoze Pérez, 45. Vardy, 57. Ayoze Pérez, 58. Vardy, 85. Maddison, 90+4. Vardy (pen.)

    Karty:   12. Bertrand (SOT)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 3:15. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 3:12.
    Southampton FC: Gunn – Bednarek, Jošida, Vestergaard (46. Danso) – Valery (70. Armstrong), Romeu, P.-E. Höjbjerg (C), Bertrand – Ward-Prowse, Redmond – Ings (46. J. Stephens).
    Náhradníci: A. McCarthy – J. Stephens, Boufal, Armstrong, Danso, Adams, S. Long.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi – Ayoze Pérez (74. D. Gray), Tielemans, Maddison, H. Barnes (72. Albrighton) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Justin, Morgan, Praet, Albrighton, D. Gray, Choudhury.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long

    Diváci: 28 762