Southampton – Leicester 0:9 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:9 (0:5)
Leicester City
Piatok 25.10.2019, 21:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose z predohrávky 10. kola anglickej Premier League, v ktorej sa proti sebe postavia Southampton FC a Leicester City. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Southampton FC

    Southampton nevstúpil do nového ročníka dobre a po deviatich kolách sa pohybuje tesne nad zostupovou zónou. Pred týmto duelom je na deviatom mieste so ziskom ôsmich bodov a len o skóre pred 18. Newcastleom. Aktuálna forma tímu nie je dobrá, z posledných štyroch zápasov totiž domáci prehrali až tri a ten zvyšný v poslednom kole vo Wolverhamptone skončil remízou. Problém „svätcov“ je hlavne obrana. Viac gólov ako Southampton inkasovali len predposledný Norwich a posledný Watford. Doma sa navyše Southamptonu v tejto sezóne vôbec nedarí a v štyroch domácich zápasoch získal jediný bod.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Sheffield – Southampton 0:1
    Southampton – Bournemouth 1:3
    Tottenham – Southampton 2:1
    Southampton – Chelsea 1:4
    Wolverhampton – Southampton 1:1
     
    Leicester City

    Leicester je v tejte sezóne jedným z najväčších prekvapení Premier League, pred týmto zápasom sa totiž drží v ligovej tabuľke hneď za dvojicou hlavných favoritov na titul Liverpool – Manchester City. „Líšky“ prehrali v doterajšom priebehu sezóny len na ihriskách Liverpoolu (1:2 gólom z penalty v nadstavenom čase) a Manchesteru United (0:1). Leicester ťaží hlavne zo streleckej formy Jamieho Vardyho, ktorý má na konte už šesť gólov, a skvelej obrany. Leicester má tretiu najlepšiu obranu ligy (8 inkasovaných gólov) po Liverpoole a Sheffielde. Vonku zatiaľ nie je tak úspešný ako doma, v štyroch zápasoch na cudzích ihriskách totiž získal len štyri body.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester United – Leicester 1:0
    Leicester – Tottenham 2:1
    Leicester – Newcastle 5:0
    Liverpool – Leicester 2:1
    Leicester – Burnley 2:1
     
    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa v Premier League doteraz stretli v 26 zápasoch a vzájomná bilancia hovorí v prospech Leicesteru, ktorý vyhral 10 duelov. Sedemkrát vyhral Southampton a 9 zápasov sa skončilo remízou. Domácim tímom sa v dueloch tejto dvojice veľmi nedarí – z posledných šiestich zápasov vyhral tím, ktorý hral doma, len raz. V minule sezóne vyhral Leicester v Southamptone 2:1, v Leicesteri sa však zápas skončil tým istým výsledkom v prospech Southamptonu.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    22.1.2017: Southampton – Leicester 3:0
    13.12.2017: Southampton – Leicester 1:4
    19.4.2018: Leicester – Southampton 0:0
    25.8.2018: Southampton – Leicester 1:2
    12.1.2019: Leicester – Southampton 1:2
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Gunn – Bednarek, Jošida, Vestergaard – Valery, Romeu, P.-E. Höjbjerg (C), Bertrand – Ward-Prowse, Redmond – Ings.
    Náhradníci: A. McCarthy – J. Stephens, Boufal, Armstrong, Danso, Adams, S. Long.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi – Ayoze Pérez, Tielemans, Maddison, H. Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Justin, Morgan, Praet, Albrighton, D. Gray, Choudhury.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche. Zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí dnes nastupujú v modrých dresoch. Domáci hrajú v červeno-bielo-čiernej kombinácii.
     
    2
    Hracia plocha je silným dažďom poriadne podmáčaná. Tielemans sa zrejme preto pošmykol pri svojom prieniku pred pokutovým územím hostí.
     
    3
    Pereira sa pokúsil o prienik po pravej strane, i on však bol zastavený. Domácim sa následná rozohrávka nevydarila a loptu v podstate darovali hosťom.
     
    4
    Úvod zápasu je plný nepresností a ani jeden z tímov zatiaľ nedokázal získať prevahu v strede poľa. Teraz sa o to pokúša Leicester, ktorý je však napádaný domácimi hráčmi.
     
    5
    Maddison hľadal nákopom za obranu Southamptonu rozbehnutého Vardyho, dlhý pas ale zastavil Vestergaard. Jeho nákop na opačnú stranu zase skončil u brankára Schmeichela.
     
    6
    Maddisona domáci hráči zdvojili v strede poľa a vytlačili ho do autu. Ani tentokrát sa však domácim hráčom rozohrávka nepodarila a znovu skončil dlhý nákop u hráčov Leicesteru.
     
    8
    Barnes strelou spoza šestnástky minul Gunnovu bránu. Domáci brankár sa s rozohrávkou veľmi neponáhľa.
     
    9
    Ani tentokrát ale domáci nedokázali založiť solídny útok a znovu môžu kombinovať hostia. Zatiaľ sa ich útok zasekol v strede poľa.
     
    10
    Leicester City dáva gól!
    Hostia peknou rýchlou akciou pred šestnástkou Southamptonu otvárajú skóre! Ndidi prihral nepresne Maddisonovi, k lopte sa ale dostal Chilwell, ktorý ju posunul medzi obrancov domácich na Barnesa. Ten strelou z prvej donútil k výbornému zákroku brankára Gunna, ten ale loptu vyrazil len priamo k dobiehajúcemu BENOVI CHILWELLOVI, ktorý ju dorazil do odkrytej brány domácich.
    10. Ben Chilwell (LEC) - 0:1
     
    12
    Červenú kartu za ostrý sklz do nohy Ayozeho Péreza dostáva Ryan Bertrand (Southampton FC). Domáci tak utrpeli v úvode zápasu ďalší obrovský úder.
    12. Ryan Bertrand (SOT)
     
    13
    Leicester hneď začína hrať na krátke prihrávky a snaží sa postupnou kombináciou nájsť medzery v oslabenej obrane Southamptonu.
     
    14
    Hostia sa dostali k šestnástke domácich, zatiaľ však neprichádza žiadny center z krídla. Namiesto toho strieľal Ndidi, ktorého strelu zablokoval Romeu.
     
    16
    Hostia získali odrazenú loptu a pokračujú v kombinácii. Domáci sa po vylúčení Bertranda budú zjavne zamieravať len na rýchle protiútoky.
     
    17
    Držanie lopty: 27 % : 73 %
     
    17
    Leicester City dáva gól!
    Domácim sa úvod zápasu vôbec nevydaril a už prehrávajú o dva góly! Barnes prienikol po ľavom krídle k šestnástke, kde prihrávkou do druhej vlny hľadal Valeryho. Pred ním loptu odkopol Redmond, avšak len priamo k YOURIMU TIELEMANSOVI, ktorý ju poslal po zemi za chrbát brankára Gunna.
    17. Youri Tielemans (LEC) - 0:2
     
    19
    Leicester City dáva gól!
    Fantastický úvod hostí pokračuje! AYOZE PÉREZ si narazil loptu s Tielemansom, nabehol si na jeho spätnú prihrávku do šestnástky a odtiaľ poslal loptu presne k ľavej tyči Gunnovej brány.
    19. Ayoze Pérez (LEC) - 0:3
     
    20
    Domáci fanúšikovia v hojnom počte opúšťajú štadión. Za stavu 0:3, v oslabení a v príšernom počasí sa im asi ani nedá veľmi diviť...
     
    21
    Leicester znovu útočí. Barnesov center odhlavičkoval pred Vardym Jošida, i tentokrát však odrazenú loptu získali „líšky“.
     
    22
    Strelu Ayozeho Péreza domáci zablokovali k Tielemansovi, ktorého center z pravej strany zrazil kapitán Höjbjerg na rohový kop. Ten sa snaží svojich spoluhráčov vyburcovať.
     
    23
    Center Maddisona z rohu domáci hráči odhlavičkovali a následný opakovaný nákop záložníka Leicesteru chytil brankár Gunn.
     
    24
    Redmond sa po ľavom krídle dostal k bránkovej čiare, prihrávku na Ingsa však obrana hostí zastavila. Domácim sa ale vôbec prvýkrát od úvodných minút podarilo usadiť sa na polovici súpera.
     
    25
    Strely: 0:8
    Strely na bránu: 0:4
     
    26
    Akcia Southamptonu dlho netrvala a po nepresnej prihrávke Redmonda loptu získali hostia. Pereirovi pri spracovávaní v strede poľa hrací predmet odskočil a v súboji oň potom podrazil Ingsa.
     
    27
    Hostia si vychutnávajú tento zápas. S rozohrávkou sa nikam neponáhľajú, práve naopak, snažia sa domácich hráčov vytiahnuť čo najvyššie.
     
    28
    Barnes spadol v súboji s Redmondom na hranici pokutového územia. Hostia sa dožadujú pokutového kopu, hra ale pokračuje ďalej.
     
    30
    Domáci fanúšikovia na poloprázdnom štadióne práve spievajú chorál o tom, že tréner Hasenhüttl bude zajtra prepustený...
     
    31
    Leicester medzitým naďalej kombinuje na útočnej polovici, priamočiarosť v jeho hre však po troch strelených gólov už začína chýbať.
     
    32
    Höjbjerg výbornou prienikovou prihrávkou za obranu Leicesteru vysunul do šestnástky Valeryho, ktorý strelou po zemi z dobrej pozície v podstate namieril len do brankára Schmeichela.
    32. Yan Valery (SOT)
     
    33
    Höjbjerg stratil loptu v strede poľa a po rýchlom prechode do útoku sa pokúsil o strelu Vardy. Pokúsil je skutočne to správne slovo, Vardy totiž kopol do zeme a lopta sa dokotúľala až takmer k rohovej zástavke.
     
    35
    Chilwell prenikol po ľavom krídle a prihrávkou do stredu šestnástky prihral Barnesovi. Ten strieľal z prvej a jeho strelu zrazil brankár Gunn za svoj chrbát. Domáci gólman napokon zareagoval včas a na poslednú chvíľu loptu chytil na bránkovej čiare. Už to mohlo byť 4:0 pre Leicester!
    35. Harvey Barnes (LEC)
     
    36
    Na opačnej strane strieľal spoza šestnástky Ings, loptu ale poslal vysoko nad bránu Schmeichela.
     
    37
    Ayozemu Pérezovi sa vydaril individuálny prienik a cez trojicu protihráčov sa dostal do šestnástky. Strela však už tak dobrá nebola a s pokusom do stredu brány si brankár Southamptonu poradil.
     
    38
    Domácim sa v tomto polčase nedarí skoro nič. Vestergaard asi mal nejakú myšlienku, ale loptu svojim nákopom z vlastnej polovice poslal do autu až takmer pri rohovej zástavke na polovici Leicesteru.
     
    39
    Leicester City dáva gól!
    Leicester pokračuje v deštrukcii Southamptonu! Chilwell ideálnym centrom z ľavej strany prihral na zadnú tyč ponad všetkých brániacich hráčov Southamptonu v pokutovom území nabiehajúcemu AYOZEMU PÉREZOVI, ktorý zblízka poslal loptu priamo pod brvno Gunnovej brány.
    39. Ayoze Pérez (LEC) - 0:4
     
    40
    Druhá vlna domácich fanúšikov práve opúšťa už poloprázdny štadión...
     
    42
    Leicester ale stále nemá dosť. Hostia sa naďalej tlačia na polovicu Southamptonu, ktorý im to prakticky neexistujúcim presingom umožňuje.
     
    43
    Chilwell sa sám z ľavého krídla snažil o prienik stredom obrany Southamptonu, Vestergaard mu ale loptu odkopol.
     
    44
    Barnesovi sa už sólový prienik vydaril a spätnou prihrávkou z pravej strany prihral do druhej vlny Maddisonovi. Jeho strelu zablokoval v sklze Jošida.
     
    45
    Leicester City dáva gól!
    Ďalšia rana pre domácich! Chilwellov center z ľavej strany nadvihol hlavou do vlastnej šestnástky Valery a lopta po jeho zásahu doletela presne na nohu JAMIEHO VARDYHO. Ten si zasekol Jošidu a rutinérsky poslal loptu pod brvno domácej brány.
    45. Jamie Vardy (LEC) - 0:5
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+2
    Domáci vypadajú úplne rezignovane a zrejme sa už modlia, aby tento polčas skončil. Pereira však donútil Valeryho k odkopu lopty na rohový kop.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Leicester predviedol jeden z najlepších polčasov v celej svojej klubovej histórii a do šatne ide s neuveriteľným polčasovým náskokom 5:0! Po krátkom oťukávaní udreli hostia prvýkrát v 10. minúte zásluhou Chilwella a hneď potom dostal červenú kartu za brutálny a hlavne úplne nezmyselný faul Bertrand. Od tohto momentu sa hralo vlastne už len na jednu bránu a hostia postupne pridávali jeden gól za druhým. Ich konto sa zastavilo na čísle 5 a ak by mali presnejšiu koncovku, tak ich mohlo byť ešte výrazne viac. Keby domáci nemuseli, tak zrejme ani nenastúpia k druhému polčasu, takto však budú musieť odtrpieť ešte ďalších 45 minút proti rozbehnutému protivníkovi.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 26 % : 74 %
    Strely na bránu: 1:8
    Strely mimo: 1:3
    Rohy: 0:2
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 0:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Danny Ings, prichádza Jack Stephens.
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jannik Vestergaard, prichádza Kevin Danso.
     
    47
    Hostia mohli hneď na začiatku druhého polčasu pridať šiesty gól! Maddisonovu kolmicu zastavil pred vlastnou šestnástkou Jošida, loptu ale pristavil priamo pre rozbehnutého Vardyho, ktorý mu ju zobral a vletel s ňou do šestnástky. Jeho strelu vyrazil brankár Gunn na rohový kop.
     
    48
    Southampton sa snaží o kombináciu na polovici hostí, tí ich ale bez väčších problémov vytláčajú vždy naspäť na ich polovicu.
     
    49
    Nákop na Valeryho odhlavičkoval Chilwell do autu. Loptu potom získali domáci.
     
    50
    Maddison kolmou prihrávkou vysúval do šestnástky Barnesa, pred bránkoviskom mu však loptu odkopol do autu striedajúci Danso.
     
    Chaos v domácej hre súvisí i s neustálymi zmenami v rozostavení domáceho tímu. Domáci tréner sa snaží zareagovať na vývoj zápasu, situácia v obrane Southamptonu sa ale zatiaľ vôbec nelepší.
     
    52
    Pereira odhlavičkoval nákop domácich na ľavé krídlo na rozbehnutého Dansa. Hostia potom bez problémov získali loptu a znovu útočia.
     
    53
    Rýchly protiútok Leicester zakončil centrom z ľavej strany Chilwell, jeho nákop však bez problémov chytil brankár Gunn. Ten výkopom v prudkom vetre loptu v podstate prihral svojmu konkurentovi v bráne Leicesteru.
     
    54
    Ayoze Pérez si na pravom krídle narazil loptu s Tielemansom a prenikol do šestnástky. Strelou z pomerne ostrého uhla nedokázal brankára Gunna zaskočiť.
     
    55
    Nákop domácich obrancov znovu skončil až u brankára Schmeichela. Ani v druhom polčase nevypadá rozohrávka domácich o veľa lepšie...
     
    56
    Chilwellov center z ľavého krídle nedokázal zasiahnuť ani Vardy na prednej tyči a kvôli brániacemu Dansovi ani Tielemans na zadnej tyči. Lopta ale ostáva pod kontrolou Leicesteru.
     
    57
    Leicester City dáva gól!
    Zdecimovaní domáci dostávajú ďalšiu ranu! Barnes krásnym oblúčikom za domácu obranu našiel ideálne nabiehajúceho AYOZEHO PÉREZA, ktorý si úplne osamotený pred brankárom Gunnom loptu spracoval a bez zbytočného váhania ju poslal k ľavej tyči. Pérez tak završuje svoj hetrik.
    57. Ayoze Pérez (LEC) - 0:6
     
    58
    Leicester City dáva gól!
    Neuveriteľné, hostia strieľajú siedmy gól a to ešte neuplynula ani hodina hry! Barnes na ľavom krídle vysunul Chilwella, ktorý nikým nebránený centrom skoro z bránkovej čiary našiel úplne presne JAMIEHO VARDYHO a ten, takisto nepochopiteľne neobsadený, poslal loptu za chrbát bezmocného brankára Gunna.
    58. Jamie Vardy (LEC) - 0:7
     
    60
    Fanúšikovia hostí vytiahli vo svojom sektore nad hlavu biele šály s menom Vičaja Srivadtanaprapchu a spievajú chorály na počesť bývalého majiteľa klubu, ktorý vlani tragicky zahynul pri páde helikoptéry.
     
    61
    Na trávniku medzitým pokračuje hra mačky s myšou a Leicester naďalej tlačí domácich do obrany. Tí nechávajú hosťom až príliš veľa priestoru a vôbec ich nenapádajú.
     
    63
    Evansov nákop si medzi trojicou obrancov spracoval Vardy a do nábehu vysunul Pereiru. Jeho center zrazil na rohový kop Bednarek.
     
    64
    Maddison rozohral roh na krátko a ani sa nesnaží o center do šestnástky. Ten prišiel až z kopačky Pereiru, i tentokrát ho však zablokoval Bednarek.
     
    65
    Útok Leicesteru končí po zbytočnom útočnom faule Barnesa. Domáci brankár Gunn nakopol loptu na polovicu hostí, kde ju jeho spoluhráči nedokážu vybojovať.
     
    66
    Söyüncü šliapol pred vlastnou šestnáskou na nohu Redmondovi. Domáci získavajú priamy kop zo vzdialenosti zhruba 25 metrov.
     
    67
    Strelu Ward-Prowsea k ľavej tyči chytil pripravený Schmeichel. Ani on už neženie svojich spoluhráčov dopredu a loptu pár sekúnd podržal vo svojich rukách, než ju rozohral.
    67. James Ward-Prowse (SOT)
     
    69
    Stephensovu tvrdú strelu spoza šestnástky zablokoval Barnes a domáci následne loptu znovu získali.
     
    70
    Redmond si nabehol na skvelý pas za obranu Leicesteru, posunul si loptu na os ihriska cez Söyüncüho a cez Evansa vystrelil pod brvno. Schmeichel skvelým zákrokom túto strelu vyrazil.
     
    70
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Yan Valery, prichádza Stuart Armstrong.
     
    71
    Center z rohu odhlavičkoval jeden z obrancov hostí k Ward-Prowseovi, ktorý z voleja poslal loptu výrazne mimo Schmeichelovej brány.
     
    72
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Harvey Barnes, prichádza Marc Albrighton.
     
    73
    Hostia sú v takom laufe, že keby chceli a hrali naplno, tak by už zrejme strelili dvojciferný počet gólov. Výrazne však zvoľnili a ani zďaleka nejdú na plný plyn. Na psychicky zničených domácich to s prehľadom stačí.
     
    74
    Pereirov ideálny center na Vardyho i s trochu šťastia odhlavičkoval nad svoju bránu na rohový kop Bednarek.
     
    74
    Center z rohu sa dostal na zadnú tyč k neobsadenému Ayozemu Pérezovi. Ten loptu prihrával cez celé bránkovisko na Evansa, ktorý však nepochopiteľne asi meter pred bránkovou čiarou loptu tečoval mimo Gunnovej brány.
     
    74
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ayoze Pérez, prichádza Demarai Gray.
     
    75
    Domáci získavajú po faule na Ward-Prowsea na útočnej polovici ďalší priamy kop.
     
    76
    Štandardku rozohral práve Ward-Prowse, jeho center do stredu pokutového územia hostí však odhlavičkoval Söyüncü. Hostia potom domácich vytlačili až do stredu poľa.
     
    77
    Armstrong sa uvoľnil na pravom krídle a snažil sa preniknúť do šestnástky, strieľanú prihrávku popri bránkovej čiare ale zablokoval na rohový kop Pereira.
     
    78
    Po centri z rohu vznikol v šestnástke Southamptonu menší závar, ktorý však skončil veľmi nepresnou strelou jedného z domácich hráčov.
     
    79
    Grayov center sprava odkopol z bránkoviska Stephens. Loptu na opačnej strane získali hostia a znovu tak môžu obliehať pokutové územie Southamptonu.
     
    80
    Po kombinácii Leicesteru na jeden dotyk v strede súperovej šestnástky strieľal spoza pokutového územia Chilwell. Strela z prvej skončila len tesne nad bránou Southamptonu.
     
    82
    Zápas sa už prakticky len dohráva. Domáci majú za cieľ streliť gól, v posledných minútach sa ale len bránia.
     
    83
    Bednarek stiahol k zemi pred vlastnou šestnástkou prenikajúceho Vardyho. Priamy kop pre Leicester z výbornej streleckej pozície.
     
    85
    Leicester City dáva gól!
    JAMES MADDISON zakrútil loptu z priameho kopu k pravej tyči a brankár Gunn nemal absolútne žiadnu šancu. Tento gól vyrovnáva najvyššiu prehru Southamptonu v celej jeho klubovej histórii!
    85. James Maddison (LEC) - 0:8
     
    87
    Hostia pokračujú v tlaku a ešte sa určite pokúsia o pridanie ďalšieho gólu. Grayov prienik po pravej strany ukončil rezolútnym odkopom Jošida.
     
    88
    Center z rohu domáci odvrátili za šestnástku k Albrightonovi, ktorému ale strela nesadla a slabým pokusom neprekvapil brankára Gunna. Ten napriek ôsmim inkasovaným gólom robil, čo mohol a svojimi zákrokmi zachránil Southampton od ešte väčšej porážky.
     
    89
    Southampton si tiež v závere užíva loptu, ani za situácie, keď hostia nehrajú naplno, však nie sú domáci schopní kombinačne prejsť stredom poľa.
     
    90
    Napokon domáci o loptu prišli a po ďalšom zablokovanom centri Chilwella získali hostia ešte rohový kop.
     
    90
    Utrpenie Southamptonu bude trvať už len nadstavené dve minúty.
     
    90+1
    Center Maddisona z rohu odhlavičkoval spred vlastnej brány Bednarek, lopta sa ale znovu dostala na kopačky hostí, ktorí pokračujú v obliehaní obrany Southamptonu.
     
    90+2
    Aby toho nebolo dosť, tak Leicester bude za vedenia 8:0 kopať v nadstavenom čase ešte i penaltu! Vardy sa dostal svojou rýchlosťou pred Bednareka, ktorý ho v šestnástke podrazil.
     
    90+4
    Leicester City dáva gól!
    JAMIE VARDY kopol penaltu presne k pravej tyči. Brankár Gunn síce stranu vystihol, loptu ale vyraziť nedokázal. I Vardy tak kompletuje svoj dnešný hetrik!
    90+4. Jamie Vardy (LEC) - 0:9
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Tak to bol masaker! Ak existuje niečo, ako futbalové peklo, tak hráči Southamptonu si ním dnes prešli. A to pritom Leicester v druhom polčase výrazne zvoľnil, i tak si však s psychicky úplne zničenými domácimi robil, čo sa mu zachcelo. V priebehu druhého dejstva pridal ďalšie štyri góly a asi každému, kto tento zápas videl, je jasné, že dvojciferným rozdielom neskončil snáď len zázrakom. Hetrik strelila hneď dvojica hráčov hostí – Ayoze Pérez, ktorý ho skompletoval za 38 minút, a Jamie Vardy, ktorý na tri góly potreboval 49 minút. Domáci nevymysleli dopredu vlastne vôbec nič, hosťom neboli dôstojným súperom a keby sa dnes postavil proti Leicesteru akýkoľvek tím z okresnej ligy, tak by zrejme predviedol bojovnejší výkon ako domáci. Southampton utrpel svoju naťažšiu porážku v celej klubovej histórii a asi by nebolo prekvapením, keby po tomto zápase okamžite odstúpil tréner Ralph Hasenhüttl. Domáci sa budú chcieť obhájiť aspoň tým, že sa im po červenej karte v 12. minúte rozpadla hra. Veľakrát sa však stalo, že tím dostal takto skorú červenú kartu, ale asi nikdy sa na tejto úrovni nestalo, aby dostal takmer dvojciferný počet gólov.

    Obrana Southamptonu sa po tomto zápase hneď stala najhoršou v Premier League a „svätci“ sa prepadli na zostupové 18. miesto. Leicester naopak poskočil na druhé miesto s päťbodovou stratou na prvý Liverpool, ktorý má však zápas tohto kola ešte len pred sebou.
     
    Zaujímavosti a rekordy z dnešného zápasu:

    - Dnešná výhra je najvyššou výhrou Leicesteru vonku v histórii Premier League.
    - Výhra Leicesteru 9:0 je súčasne i najvyššou výhrou vonku akéhokoľvek tímu v celej histórii anglickej najvyššej futbalovej súťaže.
    - Leicester sa dnes stal prvým tímom v histórii Premier League, ktorý strelil na cudzom ihrisku 9 gólov.
    - Výhra Leicesteru vonku 9:0 vyrovnala rekordnú výhru Manchesteru United, ktorý v roku 1995 porazil doma rovnakým rozdielom Ipswich Town.
    - Len dvaja brankári v histórii Premier League zažili na ihrisku, ako ich tím vyhral 9:0 – Peter Schmeichel v drese Manchesteru United vo vyššie zmienenom zápase z roku 1995 a dnes jeho syn Kasper v bráne Leicesteru.
    - Ayoze Pérez a Jamie Vardy sa stali druhou dvojicou spoluhráčov z jedného tímu, ktorá dokázala v zápase Premier League streliť hetrik v jednom zápase.
    - Prehra 0:9 je najťažšou porážku Southamptonu v celej jeho histórii. Klub pritom vznikol už v roku 1885...
     
    Držanie lopty: 27 % : 73 %.
    Strely na bránu: 3:15.
    Strely mimo: 2:5.
    Rohy: 2:7.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 3:12.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem všetkým, hlavne ale asi fanúšikom Southamptonu, pekný zvyšok večera. (23:05:03)

    Michal Sadlek

    Góly: 10. Chilwell, 17. Tielemans, 19. Ayoze Pérez, 39. Ayoze Pérez, 45. Vardy, 57. Ayoze Pérez, 58. Vardy, 85. Maddison, 90+4. Vardy (pen.)

    Karty:   12. Bertrand (SOT)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 3:15. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 3:12.
    Southampton FC: Gunn – Bednarek, Jošida, Vestergaard (46. Danso) – Valery (70. Armstrong), Romeu, P.-E. Höjbjerg (C), Bertrand – Ward-Prowse, Redmond – Ings (46. J. Stephens).
    Náhradníci: A. McCarthy – J. Stephens, Boufal, Armstrong, Danso, Adams, S. Long.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi – Ayoze Pérez (74. D. Gray), Tielemans, Maddison, H. Barnes (72. Albrighton) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Justin, Morgan, Praet, Albrighton, D. Gray, Choudhury.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long

    Diváci: 28 762