Kayserispor – Kasımpaşa 1:1 (kon.) | Alanyaspor – Rizespor 5:2 (kon.) | Denizlispor – Fenerbahce 1:2 (kon.)
koniec
Kayserispor
1:1 (0:1)
Kasımpaşa SK
cz Nedeľa 20.10.2019, 13:00 • Kadir Has Stadyumu, Kayseri • Turecká Superliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:59:59)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 8 – 3
    Střely mimo: 8 – 4
    Držení míče: 59% – 41%
    Rohové kopy: 11 – 3
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 12 – 11
    Žluté karty: 5 – 3.
     
    Je dobojováno! Fanoušci, kteří se po nedělním obědu rozhodli sledovat záchranářský souboj mezi Kayserisporem a Kasımpaşou, rozhodně neprohloupili, neboť se jednalo o velice atraktivních devadesát minut. Domácí mužstvo bylo většinu zápasu lepší, jenže si už v šesté minutě samo přitížilo zkaženou rozehrávkou, kterou gólem potrestal Baba Thiam. Kayserisporu se povedlo vyrovnat v 56. minutě zásluhou Henriqueho a pak měl ještě dost času na obrat. Na první výhru v sezóně však nedosáhl, protože Öztürk mnoha vynikajícími zákroky udržel pro Kasımpaşu alespoň remízový výsledek. Oba týmy tak zapisují do tabulky po bodu a zůstávají v sestupovém pásmu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Atila Turan skluzem odehrál míč z hranice vlastního vápna. Aytaç Kara se dostal do souboje pozdě a za šlápnutí na Turanův kotník si rovněž vysloužil karetní napomenutí.
     
    90+3
    Koita roztáhl hru doleva na neúnavného Quaresmu, který po třech krátkých přihrávkách z vápna sám zakončoval, ale trefil jenom jednoho z clonících soupeřů.
     
    90+2
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Pedro Henrique, přichází Aksel Aktas.
     
    90+1
    Veysel Sari ve středovém kruhu nastavil nohu před rozběhnutým Mensahem, který si samozřejmě došel pro faul a zařídil žlutou kartu pro hostujícího držitele kapitánské pásky.
     
    90
    Nad rámec druhé půle se přidávají čtyři minuty.
     
    89
    Krátce po ubráněném rohu byl u rohového praporku zdvojený právě autor předchozí střely Basaçikoglu, který si však pomohl faulem na Karu. Hosté si mohou na chvíli oddechnout.
    88. Bilal Basaçikoglu (KAY)
     
    88
    Aytaç Kara z křídelního prostoru dobře odkopl míč na Koitu, ale ten bez podpory spoluhráčů daleko nedošel. Rychlou protiakci Kayserisporu z poměrně velké dálky zakončil Bilal Basaçikoglu a Öztürk měl plné ruce práce s tím, aby prudkou ránu vytlačil nad břevno.
     
    87
    O ofenzivu hostujícího mužstva se stará jen a pouze Quaresma, který si teď ale ukrojil až příliš velké sousto a zmohl se jen na nedovolený zákrok, po kterém se bude útočit na Öztürka.
     
    86
    Ani teď se Kayserispor z vedoucí branky nedostal. Po rohovém kopu opět zakončoval Poulain a míč tentokrát proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    85
    Na druhé straně zrealizoval Mensah standardní situaci z pravé strany, po které se poněkolikáté zaskvěl Öztürk, jenž reflexivně vyrazil na roh nebezpečnou hlavičku Poulaina. Bulut posléze ještě reklamoval penaltu, jenže si za protesty vysloužil žlutou kartu.
     
    84
    Silviu Lung vzal všechno do svých rukou. A to doslova, neboť schoval Quaresmův centr do svých rukavic.
     
    83
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Mustafa Pektemek, přichází İlhan Depe.
     
    82
    Aytaç Kara o zlomek vteřiny odložil střelu z necelých třiceti metrů a jeden z domácích se mu díky tomu stihl postavit do cesty. Z pokračující akce vytěžili hosté aspoň roh.
     
    81
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Ziya Alkurt, přichází Paul-Georges Ntep.
     
    80
    Centr Popova Bengali-Fodé Koita viditelně sklepával na předním stojícího spoluhráče, který jeho úmysl ale nepochopil. Následoval rychlý brejk, který ukončil Sadikův tvrdý a žlutě ohodnocený skluz na Basaçikoglua.
     
    79
    Jednoznačně nejlepší hostující hráč Ricardo Quaresma si musel na rozehrávku chvíli počkat. Po centru zleva každopádně Lung vyrazil míč do relativního bezpečí.
     
    78
    Domácí chybovali v přechodové fázi a pak dlouho nedokázali zastavit podařenou akci Kasımpaşy, ze které ve finále vznikl jen rohový kop.
     
    76
    Quaresma kouzlil v pokutovém území, kde elegantně vyzrál na Alkurta, ovšem Benoit Poulain už mu dokázal ukopnout balón do zámezí.
     
    75
    Öztürk chytil prudký pas z levého křídla a pak sledoval plynulý postup svých spoluhráčů, kterému scházelo jen lepší zakončení úplně volného hráče v pokutovém území.
     
    74
    Quaresma si hrudí zpracoval dlouhý pas na levou stranu, kde se snažil zasáhnout míč ze vzduchu i Lopes. Trefil ale hrudník portugalského hráče a bez protestů přijal jasnou žlutou kartu.
     
    73
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Mame Baba Thiam, přichází Bengali-Fodé Koita.
     
    72
    Tím zraněným mužem je autor jediného hostujícího gólu Mame Baba Thiam, který si zřejmě udělal něco se svalem. Na hřišti jsou dokonce nosítka.
     
    71
    Z rohového kopu už domácí nezahrozili. Naopak se bude ošetrovat na straně Kasımpaşy, což se drtivé většině fanoušků pochopitelně nelíbí.
     
    70
    Už v první půli střídající Basaçikoglu si mohl k asistenci připsat i gólový zásah, kdyby Öztürk jeho povedenou křižnou střelu z rohu šestnáctky nevytěsnil na rohový kop.
     
    69
    Sadiku zkazil jednu ze svých prvních přihrávek, ale Popov následné problémy během rychlého protiútoku na poslední chvíli částečně vyřešil.
    68. Umut Bulut (KAY)
     
    68
    Centrované balóny na hostující obranu docela platí. Umut Bulut byl znovu velmi nedostatečně bráněn, ale jeho hlavička z dobré pozice se mezi tři tyče nevešla.
     
    67
    Popov přihrál o pár metrů dozadu na Quaresmu, který obloučkem hledal Baba Thiama. Ten však byl dobře ustrážen a ve finále sám fauloval.
     
    66
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Haris Hajradinovič, přichází Loret Sadiku.
     
    64
    Následoval rohový kop, ale hostující zadní řady si s centrem z levé strany bezpečně poradila. Po faulu na Lopese každopádně bude mít další práci.
     
    63
    Pedro Henrique dobře vystartoval za nákopem ze středového kruhu. Z hodně těžkého úhlu však Öztürka nepřekonal a Bulut se už k dorážce nedostal.
     
    62
    Mame Baba Thiam dostal ve vzdušném souboji trochu naloženo od Mensaha, kterému určitě trochu zatrnulo, neboť už nějakou dobu hraje s jednou žlutou kartou.
     
    61
    Ricardo Quaresma se poctivě vrátil do obrany, aby zakřižoval náběh Lopese a navrch si zkušeně došel pro nedovolený zákrok.
     
    60
    Obraz hry se nemění. Kayserispor má výrazně více ze hry a v závěrečné půlhodině má ještě dobrou šanci k tomu, aby vybojoval první vítězství v sezóně.
     
    59
    Pedro Henrique na hranici velkého vápna zboural jednoho z protihráčů a navíc tomu předcházelo jeho ofsajdové postavení.
     
    58
    Umut Bulut se nedostal k míči na levé straně, a tak aspoň vyburcoval fanoušky, kteří s povděkem reagují a vytváří zápasu vynikající kulisu.
    56. Pedro HENRIQUE - 1:1
     
    56
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Domácí slaví zasloužené vyrovnání na 1:1! Na čele klubové listiny střelců se osamostatňuje PEDRO HENRIQUE, který pohotovou střelou z jedničky přesměroval za Öztürkova záda prudký centr z levého křídla od Basaçikoglua.
     
    55
    Pedro Henrique v souboji fauloval Síáma bin Júsifase a za zásah do hlavy inkasoval napomenutí žlutou kartou.
     
    53
    Hodně aktivní Miguel Lopes centroval z pravého křídla. Po zásahu brankáře z toho jenom aut a pak další pas do ohně, který skončil nepřesnou hlavičkou
     
    52
    Kasımpaşa zůstává v zadních řadách nepřekonaná i po rohovém kopu, protože balón skončil v rukavicích Fatiha Öztürka.
     
    51
    Síám bin Júsif fauloval Buluta a nabídl domácím standardní situaci, po které se do vzduchu šrouboval právě kapitán Kayserisporu, jenže sraženou hlavičkou netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    50
    Znovu to hosté zkusili přes velezkušeného Portugalce Quaresmu, který by na levé straně úplně sám, jenže si při zpracování pomohl rukou.
     
    49
    Ricardo Quaresma útočil po levém křídle, kde byl zdvojený, nicméně pád po kontaktu Alkurta se obešel bez odpískání nedovoleného zákroku.
     
    48
    Úvod druhé půle je přeci jen výrazně klidnější, než tomu bylo na samotném začátku zápasu. Hosté se nikam neženou a drží míč v klidném středu pole.
     
    47
    Ziya Alkurt se přesouval směrem k ose hřiště, přičemž ho fauloval Khalili. Öztürk ale může zůstat v klidu, rozehrává se daleko od jeho pracoviště.
     
    46
    Hosté propadli jen pár vteřin po rozehrávce. Místo trestu ale přišel pouze faul v pokutovém území, za který dostal Hasan Hüseyin Acar i žlutou kartu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely na branku: 4 – 3
    Střely mimo: 6 – 3
    Držení míče: 57% – 42%
    Rohové kopy: 6 – 1
    Ofsajdy: 0 – 0
    Fauly: 5 – 4
    Žluté karty: 1 – 0.
     
    Je za námi velice zajímavý první poločas, který se odehrál ve vynikajícím tempu a přinesl hned několik zajímavých situací na obou stranách. Po chybě Turana otevřel v šesté minutě skóre Baba Thiam, jehož trefa je zatím tou jedinou, protože několik šancí Kayserisporu na druhé straně vychytal Fatih Öztürk.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45
    Miguel Lopes posunul míč před sebe na Alkurta, ale ani jeho centr nenadělal v obraně Kasımpaşy prakticky žádnou paseku. Vše vyřešil zásah Öztürka.
     
    44
    O rozehrávku se postaral Ricardo Quaresma, jenže centr proletěl velký vápnem, aniž by na něj mohl kdokoliv z jeho spoluhráčů dosáhnout.
     
    43
    Silviu Lung sebral centr z levého křídla. Jeho spoluhráči ale balón ztratili a Lopes po centru Quaresmy zahrál raději na rohový kop.
     
    42
    Hajradinovič přenesl hru doleva, ale Veigneau při dlouho odkládaném centru z rohu šestnáctky trefil jenom dobře postaveného beka.
     
    41
    Pedro Henrique si ve vápně šel pro penaltu po souboji se Sarim. Kontakt mezi nimi ale byl minimální a rozhodčím to na odpískání pokutového kopu nestačilo.
    40. Haris Hajradinovič (KSK)
     
    40
    Ale pozor i na druhé straně, kde Mame Baba Thiam po pasu z obranné poloviny zaútočil po levé straně a přihrávkou pod sebe dostal do dobré pozice Hajradinoviče, jehož střela zpoza vápna proletěla vedle pravé tyče Lungovy branky.
     
    39
    Alkurtův nákop neměl dostatečnou výšku a skončil na hlavě Veigneaua. Míč se ale odrazil zpět k domácím fotbalistům a ti mohou pokračovat v tlaku.
     
    38
    Fatih Öztürk se v posledních minutách rozhodně nenudí. Nyní dobře přečetl hru a po rychlém startu z branky odkopl míč před nebezpečně se blížícím protihráčem.
     
    37
    Lopesův další centr z pravé strany hosté snadno ubránili. Pak ještě napřáhl z dálky Levent Gülen, ale na překonání hostujícího gólmana to nestačilo. Všemu předcházela laciná ztráta Khaliliho.
     
    36
    Menší zámek domácího týmu ještě pokračoval, dokud z oblasti u rohu pokutového území hodně nepřesně nevystřelil Pedro Henrique.
    35. Umut Bulut (KAY)
     
    35
    Umut Bulut se prosadil v hlavičkovém souboji, jenže po centru z pravé strany od Lopese vystřelil jenom do místa, které měl pod palcem Öztürk.
     
    34
    Po divokém začátku se zápasu se hra trochu uklidnila. Domácím se nyní vyplatilo aktivní napadání, díky kterému může vhazovat z prostoru nedaleko od velkého vápna.
     
    33
    O nic vážného by se jednat nemělo, takže může pokračovat odkopem od branky Fatiha Öztürka.
     
    32
    Pedro Henrique byl sestřelen čistým skluzem hostujícího kapitána, který si přitom sám ublížil a musí podstoupit ošetření.
     
    31
    Lung vyběhl z vápna a zabránil hrozícímu rohovému kopu. Riskantní rozehrávka mu vyšla a domácí šli znovu dopředu, jenže Turanův pas zleva se do vápna nedostal.
     
    30
    Umut Bulut si zpracoval nákop z poloviny hřiště, jenže se pak zastavil a kromě Alkurtovy přihrávky k Öztürkovi se nic podstatného nestalo.
     
    28
    Haris Hajradinovič rychle otočil hru, ale střelou z trochu zbytečně velké vzdálenosti o hodně minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    27
    Öztürk vyběhl jenom do prázdna a míče se zmocnil až o chvíli později, kdy mu do koše přistál centr z levého kraje hřiště.
     
    26
    Öztürk protečoval propadlý centr na rohový kop, který zprava opět zrealizoval Mensah. Po odvráceném centru od Khaliliho přišla pohotová střela z dvaceti metrů, ze které znovu vzešel jenom roh.
     
    25
    Atila Turan centroval z hloubi pole, což si vyzkoušel i po autovém vhazování, ale míč se v obou případech vrátil z hlav připravených obránců.
     
    24
    Pedro Henrique natáhl krok, ale malinko ukvapenou střelou z dálky o velký kus netrefil branku, kterou stráží Fatih Öztürk.
     
    23
    Bernard Bensah zleva přiběhl ke Karovi, který souboj neustál a skončil na zemi, zatímco domácí ofenzivní záložník dostal poměrně přísnou žlutou kartu.
     
    22
    Mame Baba Thiam si to zleva namířil do pokutového území, jenže kousek předním se mu balón trochu zamotal mezi nohama.
     
    21
    Mezitím se Kayserispor dostal k rohovému kopu, ovšem Mensahův centr z levé strany skončil až u rohového praporku na druhé straně hrací plochy.
     
    20
    Už ve dvacáté minutě domácí poprvé střídání. Za obránce Leventa Gülena nastupuje ofenzivněji laděný Bilal Basaçikoglu.
     
    18
    Haris Hajradinovič si povšiml postavení brankáře Lunga, kterého se pokusil z půlky hřiště prohodit, ale společně s gólmanem míč přeletěl i celou branku.
     
    17
    Ricardo Quaresma se tentokrát ocitl na pravé straně. Na jeho centr čekal u vápna jediný spoluhráč, ale hostující obrana i tak měla dost problémů s jeho likvidací.
     
    15
    Hra se stále rychle otáčí z jedné strany na druhou. Za hosty zahrozil Popov svým centrem zprava, na který Pektemek jen těsně nedosáhl natolik, aby mohl lépe vystřelit.
     
    14
    Bernard Mensah kroutil míč směrem od branky. Mezi malým vápnem a penaltou hlavičkoval Poulain, nicméně zamířil o metr nad.
     
    13
    A zase rychle na druhou stranu, kde z pravého křídla centroval Miguel Lopes a pod domácím kotlem vybojoval aspoň rohový kop.
     
    12
    Quaresma je zatím hodně vidět. Nyní dostal přesný pas na volnější levou stranu, ale Lung mu po dobrém zmenšení střeleckého úhlu střelu vyrazil.
     
    11
    Quaresma skončil na zemi, nicméně hostující akce pokračovala bez přerušení. Ve finále ale skončila i bez zakončení.
     
    10
    Ziya Alkurt centroval z pravé strany, ale dopadl podobně jako o pár vteřin později Lopes, který trefil jen clonícího protihráče.
     
    9
    Quaresma se dostal do protiútoku, ale autor prvního gólu Baba Thiam na jeho centr z levé strany nedosáhl. Navíc mu byl odpískán faul na Siáma bin Júsifa.
     
    8
    Bernard Mensah si došel pro menší faul. Domácí rozehráli k pravému kraji hřiště, ale pak se sami vrátili na Rienstru ke středovému kruhu.
     
    7
    S další akcí přispěchal Ricardo Quaresma, který individuálně zatáhl míč po levé straně, ale vše uzavřel jen slabou střelou, se kterou neměl Lung žádné starosti.
    6. Mame Baba Thiam - 0:1
     
    6
    Kasımpaşa právě vstřelila branku!
    Hosté se v zajímavém úvodu zápasu dostávají už v šesté minutě do vedení! Kayserispor udělal pod tlakem kritickou chybu v rozehrávce. Přihrávku Atily Turana na Gülena vystihl MAME BABA THIAM a v darovaném úniku uklidil míč z rohu malého vápna mezi nohy Lunga.
     
    4
    Další roh už pro hostující branku nebezpečný nebyl, Kasımpaşa se naopak pomalu usazuje na polovině soupeře.
     
    3
    Henriqueho centr z levého křídla byl sražen na roh. Domácí jej rozehráli na krátko a po nabíde na zadní tyč se vytáhl také Öztürk, který vyrazil hlavičku Mensaha!
     
    2
    Na první zákrok nemusel domácí brankář Lung čekat, dlouho, vcelku solidní střelou z dálky jej protáhl Haris Hajradinovič.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně bílýcz, zatímco domácí v červenooranžových dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, Poulain, Gülen, Atila Turan – B. Rienstra, H. H. Acar – Alkurt, B. Mensah, Henrique – Bulut.
    Náhradníci: Arikan, Çipe – Aktas, Basaçikoglu, Civelek, Kula, Ntep, Subaşı, Çinaz.

    Kasımpaşa SK: Öztürk – S. Popov, Sari, S. bin Júsif, Veigneau – Khalili, Kara – Quaresma, Hajradinovič, Baba Thiam – Pektemek.
    Náhradníci: R. Köse, Can Yildiz – Çek, Depe, Erdoğan, Hafez, Koita, J. Fernandes, Sadiku, Yazgili.

    Rozhodčí: Karaoğlan – Metin, Çetin.
     
    Vzájemné zápasy

    12.05.2019 Kayserispor – Kasımpaşa 2:1
    10.12.2018 Kasımpaşa – Kayserispor 0:3
    24.02.2018 Kayserispor – Kasımpaşa 3:2
    24.09.2017 Kasımpaşa – Kayserispor 1:1
    05.03.2017 Kayserispor – Kasımpaşa 2:2.
     
    Kasımpaşa SK

    Také hostující mužstvo nemělo vůbec dobrý start do sezóny. Po čtyřech kolech disponovalo jediným získaným bodem za cennou remízu s aktuálně vedoucím Trabzonsporem. Na první vítězství si Kasımpaşa musela počkat do pátého kola, ve kterém doma přejela Antalyaspor 3:0 a hned o pár dní později udržela čisté konto i na hřišti Denizlisporu, odkud si odvezla tři body za výhru 1:0. Třetí vítězství za sebou šestnáctý tým tabulky ale nepřidal, neboť doma nestačil 1:4 na Konyaspor a ve čtyřicáté minutě navíc přišel o zraněného českého záložníka Davida Pavelku. Kasımpaşa má skóre 7:11, nejlepším střelcem je se třemi zásahy Mame Baba Thiam.
     
    Kayserispor

    Domácí jsou v rozehraném osmém kole jediní, kteří stále ještě čekají na své první vítězství v sezóně. Desátý tým předcházející sezóny má na kontě pouze tři body za remízy proti Ankaragücü, Antalayasporu a Denizlisporu. Vcelku pochopitelně se tak nachází na úplném chvostu nejvyšší turecké soutěže, přičemž před nedělními zápasy ztrácí na záchranu už pět bodů. Obrana Kayserisporu se se čtrnácti inkasovanými góly druhá nejhorší v soutěži, v ofenzivě naopak dala sedm branek, o které se z velké části zasloužili dvougóloví Bulut a Henrique.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 56. Henrique (Basaçikoglu) – 6. Baba Thiam

    Karty:   23. B. Mensah (KAY), 46. H. H. Acar (KAY), 55. Henrique (KAY), 74. Miguel Lopes (KAY), 85. Bulut (KAY) – 80. Sadiku (KSK), 90+1. Sari (KSK), 90+3. Kara (KSK)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:11.
    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, Poulain, Gülen (20. Basaçikoglu), Atila Turan – B. Rienstra, H. H. Acar – Alkurt (81. Ntep), B. Mensah, Henrique (90+2. Aktas) – Bulut (C).
    Náhradníci: Arikan, Çipe – Aktas, Basaçikoglu, Civelek, Kula, Ntep, Subaşı, Çinaz.

    Kasımpaşa SK: Öztürk – S. Popov, Sari (C), S. bin Júsif, Veigneau – Khalili, Kara – Quaresma, Hajradinovič (66. Sadiku), Baba Thiam (73. Koita) – Pektemek (83. Depe).
    Náhradníci: R. Köse, Can Yildiz – Çek, Depe, Erdoğan, Hafez, Koita, J. Fernandes, Sadiku, Yazgili.

    Rozhodca: Karaoğlan – Metin, Çetin