Manchester United – Liverpool 1:1 (kon.)
koniec
Manchester United
1:1 (1:0)
Liverpool FC
Nedeľa 20.10.2019, 17:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:30:09)
     
    Držanie lopty: 33 % : 67 %.
    Strely na bránu: 2:4.
    Strely mimo: 4:5.
    Rohy: 3:1.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 6:14.
     
    Liverpool mal v druhom polčase obrovskú územnú prevahu, viac ako vyrovnávajúci gól na 1:1 z nej ale vyťažiť nedokázal. Drvivá väčšina druhého dejstva sa odohrávala na polovici Manchesteru United a až na jednu nebezpečnú strelu Rashforda sa nedostali domáci v druhom polčase absolútne k ničomu. Hostia sa k strelám cez dobre fungujúcu domácu obranu veľmi nedostávali, napokon sa im ale obranný blok „červených diablov“ preraziť podarilo a Lallana v 85. minúte vyrovnal. Liverpool stratil body prvýkrát v tejto sezóne a jeho víťazná séria sa zastavila na čísle 17. I tak sú však „The Reds“ jasne na čele tabuľky, o šesť bodov pred druhým Manchesterom City. United nevyhrali štvrtýkrát za sebou a s 10 bodmi sú na priebežnom 13. mieste.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Hendersonov center tečoval Fred ramenom a následne domáca obrana odvrátila loptu na rohový kop. Liverpoolčania ešte reklamujú hru rukou, i opakovaný záber však potvrdil, že Fred zasiahol loptu ramenom.
     
    90+5
    Liverpool sa ešte v úplnom závere tlačí dopredu. Oxlade-Chamberlain sa pokúsil nájsť oblúčikom za obranu na pravú stranu Alexander-Arnolda, ten ale nemal šancu túto prihrávku spracovať na hracej ploche.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Andreas Pereira, prichádza Brandon Williams.
     
    90+4
    Pereirov center odhlavičkoval Matip, odrazenú loptu však získali domáci. Nie, ale nadlho, ďalšie pokračovanie ich akcie zhatil ofsajd.
     
    90+3
    I domáci ešte zaútočili. Rýchlu akciu viedol stredom ihriska Martial, ktorý prihrávkou doľava uvoľnil do nábehu Jamesa. Center Walesana takmer z bránkovej čiary potom zrazil Alexander-Arnold na rohový kop.
    90+2. Alex Oxlade-Chamberlain (LIV)
     
    90+2
    Oxlade-Chamberlain si prebral loptu pred domácim pokutovým územím a strelou po zemi minul ľavú žrď de Geovej brány len o centimetre.
     
    90+1
    Center Alexander-Arnolda z pravej strany preletel celou šestnástkou United bez zásahu niektorého z hráčov. Lopta sa potom prihrávkami z opačnej strany k pravému obrancovi Liverpoolu vrátila, ďalší jeho center však zablokoval Wan-Bissaka.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    89
    Liverpool sa ale ženie za víťazným gólom a naďalej tlačí svojho súpera hlboko do obrany.
     
    88
    Domáci na dvakrát dostali loptu po centri zo štandardky mimo vlastnej šestnástky a spoza šestnástky nakoniec strieľal z voleja Alexander-Arnold. Jeho strela končí mimo de Geovej brány.
     
    87
    Fred fauloval na vlastnej polovici aktívne hrajúceho Lallanu. Liverpool bude mať priamy kop.
     
    86
    Hneď po výkope po inkasovanom góle získali hostia loptu, Alissonov odkop pred napádajúcim Martialom však skončil len v aute zhruba na úrovni stredovej čiary.
    85. Adam Lallana (LIV) - 1:1

    Michal Sadlek

    Góly: 36. Rashford – 85. Lallana

    Karty:   70. Fabinho (LIV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 6:14.
    Manchester United: de Gea – Lindelöf, Maguire, Rojo – Wan-Bissaka, McTominay, Fred, Young (C) – Pereira (90+4. Williams), Rashford (84. Martial), James.
    Náhradníci: Romero – Greenwood, Martial, Mata, Williams, Garner, P. Jones.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C) (71. Lallana), Fabinho, Wijnaldum (82. Keïta) – Mané, Firmino, Origi (60. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Adrián – Joe Gomez, Keïta, Lallana, Lovren, Milner, Oxlade-Chamberlain.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Hatzidakis

    Diváci: 73 737