Kolín nad Rýnom – Paderborn 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Schalke 2:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
3:0 (1:0)
SC Paderborn 07
Nedeľa 20.10.2019, 15:30 • RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnom • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:27:26)
     
    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 6:1.
    Strely mimo: 6:5.
    Rohy: 6:9.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 6:7.
     
    Domáci v druhom polčase s prehľadom kontrolovali svoj náskok z prvého dejstva a zápas bez väčších problémov doviedli do víťazného konca. Hostia bránu Tima Horna prakticky neohrozili, naopak Kolínčania mohli streliť pokojne i viac gólov. I tak sa však dnes dočkali zaslúženej a jasnej výhry, ktorá ich dostáva zo zostupovej zóny. Paderborn zostáva na dne tabuľky a jeho strata na tímy pred ním sa znovu zväčšila.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci sa napokon posúvajú na polovicu Paderbornu a tam dohrajú tento zápas.
     
    90+1
    Nadstavený čas sa už v podstate len dohráva. Domáci majú loptu pod kontrolou a prihrávajú si na vlastnej polovici. Hostia už rezignovali a ani ich veľmi nenapádajú.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Prögerov center doletel na hlavu Sabiriho, ktorý loptu poslal vysoko nad Hornovu bránu.
     
    88
    Po faule Czichosa na Prögera získavajú hostia priamy kop z pravej strany.
     
    87
    Ešte to mohlo byť pre hostí i horšie! Córdoba sa uvoľnil na pravom krídle a prihrávkou do bránkoviska hľadal Högera, tesne pred ním však loptu odkopol Schonlau.
     
    85
    Kolín nad Rýnom dal gól!
    Domáci zrejme definitívne rozhodujú o svojom víťazstve! Na Risseho center z rohu si najvyššie vyskočil SEBASTIAAN BORNAUW a prudkou hlavičkou nedal brankárovi Zingerlemu žiadnu šancu.
     
    84
    Córdoba dostal výbornú prihrávkou za obranu Paderbornu a aj keď bol tiesnený obrancom, tak dokázal prestreliť brankára Zingerleho. Jeho strela skončila na ľavej tyči a Kilian loptu potom odkopol na rohový kop.
     
    83
    Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Louis Schaub, prichádza Marco Höger.
     
    82
    Hostia si konečne vypracovali gólovú príležitosť! Prögerov center z rohu zasiahol hlavou Sabiri a hlavičkou do zeme poslal loptu tesne mimo pravej tyče domácej brány.
     
    81
    Center z pravej strany sa snažil zasiahnuť Michel, tesne pred ním však loptu odkopol na rohový kop Czichos.
     
    80
    Paderborn naďalej tlačí Kolínčanov, z ich strany však neprichádzajú prakticky žiadne strely. Domáci sa tlaku hostí bránia zatiaľ relatívne v pohode.
     
    79
    Paderborn získal priamy kop zo strany, trochu zúfalý Prögerov center však skončil v rukaviciach brankára Tima Horna.
     
    77
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Cauly, prichádza Abdelhamid Sabiri.
     
    77
    Obrana domácich si však znovu poradila s centrom z rohu a odkopla ho až k brankárovi Paderbornu. Od neho sa začína postupný útok hostí.
     
    76
    Dräger vysunul na ľavom krídle do nábehu Michela, ktorý si však loptu predkopol príliš ďaleko a Ehizibue mu ju odkopol na rohový kop.
     
    75
    Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Simon Terodde, prichádza Jhon Córdoba.
     
    74
    Holtmannov center zľava letel na Michela, ktorý si však v pokutovom území Kolína nad Rýnom nechal loptu odskočiť až príliš ďaleko od nohy. Kým dokázal vystreliť, tak mu ju odkopol Hector.
     
    73
    Schindler si spracoval odkop z vlastnej polovice, pripravil si loptu na ľavačku a vystrelil. Jeho pokus do stredu brány zlikvidoval brankár Zingerle.
     
    72
    Tentokrát ho už domáca obrana vyriešila úplne a Risseho nákop musel Gjasula pred nabiehajúcim Schaubom prihrať svojmu brankárovi Zingerlemu.
     
    71
    Striedajúci Michel zasiahol hlavou center z rohu, lopta sa ale od skrumáže pred domácou bránou odrazila na ďalší rohový kop.
     
    70
    Dräger sólovým prienikom po pravej strane získal pre hostí aspoň rohový kop.
     
    69
    Hostia majú miernu územnú prevahu, okrem jednej nebezpečnejšej strely však Horna prakticky neohrozili. Teraz znovu kombinujú na polovici domácich, tí ich ale stále držia mimo nebezpečných priestorov.
     
    67
    Hector skvelou prihrávkou za obranu Paderbornu vyslal do nábehu z pravého krídla Schindlera, ten však z prvej poslal loptu tesne mimo Zingerleho brány.
     
    66
    Brankár Paderbornu tak môže len rozhadzovať rukami. Jeho spoluhráči sú veľmi statickí a na prihrávku sa mu nikto neponúka.
     
    65
    Hostia držia loptu pod svojou kontrolou, agresívne napádajúci domáci ich ale stále vytláčajú pred ich šestnástku. Loptu napokon rozohral trochu zúfalým nákopom brankár Zingerle, i ten sa však k nemu postupne vrátil.
     
    64
    Držanie lopty: 47 % : 53 %
    Strely: 12:4
     
    63
    Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Florian Kainz, prichádza Marcel Risse.
     
    62
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Babacar Gueye, prichádza Sven Michel.
     
    62
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Christopher Antwi-Adjei, prichádza Ben Zolinski.
     
    59
    Kolín nad Rýnom dal gól!
    Domáci po rýchlej akcii otvárajú skóre! Holtmann stratil v strede poľa loptu a po narážačke s Hectorom sa uvoľnil na pravom krídle Schindler. Presným centrom na zadnú tyč potom našiel LOUISA SCHABA, ktorý hlavičkou od zeme poslal napriek snahe brankára Zingerleho loptu do siete.
     
    58
    Antwi-Adjei a Gueye sa zrazili v strede poľa. Zrážka vypadala veľmi nepekne, obaja však budú v poriadku a budú pokračovať v zápase.
     
    57
    Druhý polčas je zatiaľ skôr taktickou bitkou. Ani jeden z tímov nechce otvoriť hru, a tak sledujeme dlhé kombinácie v strede poľa, pri ktorých si oba celky pomerne pravidelne striedajú kontrolu nad loptou.
     
    56
    Katterbach sa po ľavom krídle dostal k šestnástke Paderbornu a z jej hranice vystrelil do stredu Zingerleho brány. Brankár hostí úspešne zasiahol.
     
    54
    Center od rohovej zástavky vyboxoval brankár Horn a následný rýchly protiútok zmaril nepresnou prihrávkou na spoluhráča Kainz.
     
    53
    A napokon loptu získali na svoje kopačky, nie však nadlho. Antwi-Adjei sa sám dostal na ľavom krídle do úniku a jeho strieľaný center musel zraziť Czichos na rohový kop.
     
    52
    Paderborn vysokým presingom obral domácich o loptu, Kolínčania však hostí vytlačili spred vlastnej šestnástky až do stredu poľa.
     
    51
    Holtmann sa uvoľnil na ľavej strane a cez Schindlera vystrelil presne k ľavej žrdi domácej brány. Horn musel byť v pohotovosti a túto strelu vyraziť.
     
    50
    Po autovom vhadzovaní strieľal z hranice pokutového územia Schaub, loptu ale poslal priamo na brankára Zingerleho.
     
    49
    Terodde dostal výbornú prihrávku na pravé krídlo od Schauba, útočník Kolína nad Rýnom si ale nechal loptu odskočiť až príliš do strany a Kilian mu ju odkopol do autu.
     
    48
    Holtmann rýchlo zaútočil po ľavom krídle, jeho center ale zastavil Schindler. Domáci sa potom znovu pokúsili o postupný útok, znovu sa však zasekli v strede poľa.
     
    47
    Kolínčania sa hneď po výkope usadili na polovici hostí, zatiaľ ale len v blízkosti stredovej čiary.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:34.
     
    Po prvom polčase idú so zaslúženým vedením do šatne domáci, ktorí vedú vďaka gólu Teroddeho. Domáci boli o niečo aktívnejší a iniciatívnejší ako hráči Paderbornu a mohli streliť i viac gólov, svoje príležitosti ale nepremenili. Herne má Paderborn miernu územnú prevahu, cez dobre fungujúcu domácu obranu sa ale do nebezpečných streleckých pozícii takmer vôbec nedostáva. Uvidíme, ako hostia zareagujú na tento vývoj v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 47 % : 53 %
    Strely na bránu: 1:0
    Strely mimo: 4:2
    Rohy: 5:3
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 3:3
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Dräger rozohral priamy kop zo stredu poľa slabým centrom, ktorý bez ťažkostí zastavili obrancovia domáceho tímu. V prvom polčase sa tak už zrejme nič nestane.
     
    45+1
    Schindler sa zamotal v kľučkách pred pokutovým územím Paderbornu a hostia ho o hrací predmet pripravili. Sami sa ešte pokúšajú o postupný útok.
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    45
    Ehizibue odkopol na ľavej strane Antwi-Adjeiovi loptu na rohový kop. Ten však rozohrali hostia katastrofálne a na opačnú stranu sa po zisku lopty rozbehol Schindler.
     
    44
    Gjasula vystihol prihrávku domácich v strede poľa a posunul loptu dozadu. Hostia môžu založiť svoju útočnú akciu.
     
    43
    Domáci v závere prvého dejstva opäť zvyšujú svoju aktivitu a tlačia sa k šestnástke Paderbornu.
     
    42
    Domáci sa pokúsili o rozohrávku rohového kopu nacvičeným signálom, ten sa im ale vôbec nevydaril a loptu prakticky zadarmo darovali Paderbornu.
     
    41
    Ehizibueho center z pravej strany preletel celým bránkoviskom na opačnú stranu a z bránkovej čiary zľava loptu vrátil pred bránu Kainz. Terodde okamžite strieľal na prednej tyči, trafil ale pravú tyč Zingerleho brány.
     
    40
    Kolínčania získali po dlhej dobe loptu a obranná štvorica si ju posúva na vlastnej polovici. S rozohrávkou sa obrancovia domáceho tímu zatiaľ nijak neponáhľajú.
     
    38
    Domáca obrana center z rohu odhlavičkovala za vlastnú šestnástku k Prögerovi, ktorý z voleja vypálil výrazne mimo Hornovej brány.
     
    37
    Podobne to vyskúšal i Antwi-Adjei z ľavej strany a narozdiel od Drägera sa dostal i k strele. Jeho pokus z ostrého uhla zrazil na rohový kop Ehizibue.
     
    36
    Až teraz sa do tohto priestoru dostal sólovým prienikom po pravej strane Dräger, Bornauw však jeho pas odkopol do autu.
     
    35
    Paderborn naďalej drží loptu pod svojou kontrolou, domáci ale hostí aktívnym pohybom nepúšťajú do bezprostrednej blízkosti svojej šestnástky.
     
    34
    Držanie lopty: 47 % : 53 %
     
    33
    Hector sa po zlej prihrávke hostí dostal k lopte, okamžite sa ale ocitol pod tlakom napádajúcich súperov a hrací predmet tak musel odkopnúť len do autu.
     
    32
    Paderborn sa potom dostal na polovicu domácich, kombinuje však len v úctivej vzdialenosti od brány Tima Horna.
     
    31
    Hector preniesol hru na pravú stranu na Schauba, ktorý sa dostal k centru. Zingerle jeho nákop bez problémov chytil.
     
    30
    Katterbach si narazil na ľavej strane loptu s Kainzom, spätnú prihrávku jeho spoluhráča ale odkopol Kilian do autu. Domáci po autovom vhadzovaní pokračujú vo svojej postupnej útočnej akcii.
     
    28
    Obrana Paderbornu si s nákopom od rohovej zástavky tentokrát bez problémov poradila a domáci boli donútení loptu postupne posunúť až k svojmu brankárovi Hornovi.
     
    27
    Schindlerov center z pravého krídla odkopol z vlastného bránkoviska na rohový kop Dräger.
     
    26
    Tempo zápasu je v týchto minútach omnoho nižšie ako v úvode zápase, a to hlavne zo strany domácich. Tí sa ale i tak tlačia do útoku.
     
    25
    Paderborn hneď otočil hru na opačnú stranu a kombinuje okolo pokutového územia domáceho tímu. Domáci zatiaľ dobre vykrývajú voľné priestory a nepúšťajú hostí do streleckých pozícii.
     
    24
    Schaub vysunul kolmicou na ľavé krídlo do šestnástky hostí Kainza, ktorý spadol v súboji s Vasiliadisom. Hlavný rozhodca mu hneď ukazuje, aby vstával.
     
    22
    Hector sa snažil z prvej predĺžiť prihrávku Kainza zľava na nabiehajúceho Teroddeho, jeho úmysel ale vystihol brankár Zingerle, ktorý sa k lopte dostal ako prvý.
     
    21
    Domáci sa snažia trochu upokojiť hru a držia loptu pod svojou kontrolou v strede poľa.
     
    20
    Pröger sa odhodlal k priamej strele zo vzdialenosti zhruba 30 metrov a vôbec to nebol márny pokus. Jeho tvrdá strela skončila tesne mimo ľavej tyče Hornovej brány.
     
    19
    Ehizibue podrazil pred vlastnou šestnástkou Antwi-Adjeia. Paderborn získava priamy kop z veľmi zaujímavej pozície.
     
    Gól Teroddeho je vôbec prvým gólom vo vzájomných zápasoch Kolína nad Rýnom a Paderbornu v Bundeslige. Predošlé dva vzájomné zápasy sa skončili remízami 0:0.
     
    18
    Domáci stratili loptu pri rozohrávke na vlastnej polovici a Paderborn sa snáď po prvýkrát v zápase usadil k dlhšej kombinácii na útočnej polovici.
     
    16
    Domáci získali priamy kop, pri nábehu na center z neho sa však previnil útočným faulom Katterbach.
     
    15
    Na Kainzov center z ľavej strany si nabehol Terodde, ktorý loptu hlavou na prednej tyči poslal tesne nad bránu Paderbornu.
     
    14
    Držanie lopty: 50 % : 50 %
    Strely: 6:0
     
    13
    Domáci nepoľavujú vo svojej aktivite ani po strelenom góle a opäť sa usadili na polovici svojho súpera.
     
    12
    Po dlhej debate hlavného rozhodcu s videoasistentom je gól napokon uznaný. Kolín nad Rýnom vedie 1:0!
     
    10
    Gól ešte skúma VAR, čiarový rozhodca totiž signalizoval, že Terodde bol v ofsajde. Opakované zábery však ukázali, že Teroddeho postavenie bolo v poriadku.
     
    9
    Kolín nad Rýnom dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Obrana hostí odvrátila center z rohu len na hranicu vlastnej šestnástky, odkiaľ strieľal z otočky Schirí. Jeho strelu tečoval hráč hosťujúceho tímu k SIMONOVI TERODDEMU, ktorý loptu bez váhania poslal po zemi za chrbát brankára Zingerleho.
     
    8
    Schaub sa uvoľnil na ľavej strane a prenikol do šestnástky. Prihrávku na Teroddeho prerušil Holtmann, lopta sa ale odrazila do behu Schindlerovi, ktorého strelu zrazil na poslednú chvíľu mimo svojej brány znovu Holtmann.
     
    7
    Ehizibueho center odhlavičkoval Kilian a hostia sa pokúsili hru rýchlo otočiť. Nákop na Gueyeho ale nebol presný a domáci pokračujú vo svojom útoku.
     
    6
    Center z pravej strany tesne minul v šestnástke Paderbornu Terodde a Schonlau potom loptu radšej odkopol na rohový kop.
     
    5
    Antwi-Adjei sa pokúsil o individuálny prienik, loptu mu však odkopol na rohový kop Hector. Následná štandardka sa hosťom vôbec nevydarila a lopty sa zmocnili domáci.
     
    4
    Hostia získali priamy kop, center z neho však odhlavičkoval brániaci útočník Kolína nad Rýnom Terodde. Bornauw potom loptu pre istotu odkopol do autu.
     
    3
    Hector si na prednej tyči skvele odskočil od obrancu Paderbornu a hlavou poslal center z rohu tesne nad bránu Zingerleho.
     
    2
    Presing Kolínčanov bol úspešný a domáci loptu získali. Antwi-Adjei potom odkopol na pravom krídle Ehizibuemu loptu na rohový kop.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí zakladajú svoj prvý postupný útok rozohrávkou vlastných obrancov. Domáci ich vysoko napádajú.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci budú hrať v bielych dresoch, hostia v žltých.
     
    Oba tímy práve nastupujú za jemného dažďa na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach – Schirí, Hector (C) – Schindler, Schaub, Kainz – Terodde.
    Náhradníci: Kessler – Hauptmann, Höger, Čurlinov, Koziello, Modeste, Risse, Schmitz, J. Córdoba.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Dräger, Kilian, Schonlau, Holtmann – Gjasula (C), Vasiliadis – Pröger, Cauly, Antwi-Adjei – Gueye.
    Náhradníci: J. Huth – Jans, Kapić, Mamba, Michel, Sabiri, Shelton, Strohdiek, Zolinski.

    Rozhodca: Gräfe – Schaal, Sinn.
     
    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa dnes stretnú v treťom vzájomnom zápase v Bundeslige a uvidíme, či sa dnes dočkáme prvého streleného gólu. Ich predošlé dva zápasy v sezóne 2014/2015, pri prvej účasti Paderbornu medzi nemeckou elitou, sa totiž skončili bezgólovými remízami. Oba tímy sa stretli i v minulej sezóne 2. Bundesligy a oba zápasy vyhral Paderborn – vonku 5:3 a doma 3:2.
     
    SC Paderborn 07

    Paderborn zatiaľ potvrdzuje predsezónne predpoklady, že je jedným z najhorúcejších adeptov na zostup a po siedmich kolách sa krčí na úplnom dne tabuľky s jediným bodom. Ten získali hostia vo Wolfsburgu po remíze 1:1. Až štyri zo šiestich prehier Paderbornu boli o jediný gól, čo naznačuje, že herne za svojimi súpermi až tak nezaostáva. Len štyri tímy však strelili menej gólov ako Paderborn (9 strelených gólov) a len Augsburg dostal viac gólov ako hosťujúci tím tohto zápasu (19 inkasovaných gólov). Pokiaľ však chce mať Paderborn šancu na záchranu, tak musí už dnes poraziť ďalšieho nováčika z Kolína nad Rýnom. Inak sa môže dostať do obrovských problémov už hneď v úvode sezóny.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Wolfsburg – Paderborn 1:1
    Paderborn – Schalke 04 1:5
    Hertha Berlín – Paderborn 2:1
    Paderborn – Bayern Mníchov 2:3
    Paderborn – Mainz 1:2
     
    1. FC Kolín nad Rýnom

    Kolínčania sa hneď zaradili medzi veľkých kandidátov na boj o záchranu, z úvodných siedmich zápasov totiž vyťažili len 4 body a vyhrali len raz (vo Freiburgu 2:1). Pred dnešným zápasom sú na predposlednom mieste s trojbodovým náskokom pred svojim dnešným súperom. V čom je však Kolín nad Rýnom najhorší, tak to je útočná produktivita, pretože zatiaľ strelil svojim súperom len 5 gólov. Doma v tejto sezóne prehrali Kolínčania doteraz všetky zápasy, dnes tak majú ideálnu možnosť na zisk prvých domácich bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Freiburg – Kolín nad Rýnom 1:2
    Kolín nad Rýnom – Mönchengladbach 0:1
    Bayern Mníchov – Kolín nad Rýnom 4:0
    Kolín nad Rýnom – Hertha Berlín 0:4
    Schalke 04 – Kolín nad Rýnom 1:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 1. FC Kolín nad Rýnom – SC Paderborn 07, ktoré sa odohrá v rámci ôsmeho kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie nováčikov sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 9. Terodde, 59. Schaub, 85. Bornauw


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:7.
    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach – Schirí, Hector (C) – Schindler, Schaub (83. Höger), Kainz (63. Risse) – Terodde (75. J. Córdoba).
    Náhradníci: Kessler – Hauptmann, Höger, Čurlinov, Koziello, Modeste, Risse, Schmitz, J. Córdoba.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Dräger, Kilian, Schonlau, Holtmann – Gjasula (C), Vasiliadis – Pröger, Cauly (77. Sabiri), Antwi-Adjei (62. Zolinski) – Gueye (62. Michel).
    Náhradníci: J. Huth – Jans, Kapić, Mamba, Michel, Sabiri, Shelton, Strohdiek, Zolinski.

    Rozhodca: Gräfe – Schaal, Sinn

    Diváci: 50 000