Alavés – Vigo 2:0 (kon.) | Sociedad – Real Betis 3:1 (kon.) | Espanyol – Villarreal 0:1 (kon.)
Bilbao – Valladolid 1:1 (kon.) | Sevilla – Levante 1:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
1:0 (0:0)
Levante UD
Nedeľa 20.10.2019, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Žltú kartu za faul lakťom na prenikajúceho Torresa dostáva v úplnom závere zápasu Rúben Vezo (Levante UD).
     
    86
    Sevilla dala gól!
    Domáci sa úplne zaslúžene konečne dostávajú do vedenia! Navas centrom z pravej strany poslal loptu na hranicu bránkoviska, kde ju zrejme zátylkom zasiahol LUUK DE JONG a usmernil ju k pravej tyči Fernándezovej brány. Holanďan si oslavu poriadne užíva, tento gól je totiž jeho prvý v drese Sevilly v LaLige!
     
    85
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Roger Martí, prichádza Borja Mayoral.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Chicharito, prichádza Franco Vázquez.
     
    80
    Ďalšia možnosť Chicharita! Mexičan pätičkou zasiahol Ocamposov center z pravej strany na prednej tyči a loptu usmernil k vzdialenejšej, brankár Aitor Fernández sa ale stihol presunúť a loptu chytiť.
     
    79
    Torres fantastickou kolmicou cez všetky obranné línie Levante prihral na milimeter presne do šestnástky hostí nabiehajúcemu Chicharitovi, ktorý do tejto prihrávky len nastavil nohu a ... poslal loptu tesne mimo brány hostí.
     
    76
    Žltú kartu za faul v hlavičkovom súboji s Martím dostáva Jules Koundé (FC Sevilla). Levante bude mať priamy kop zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    75
    Ďalší Navasov center odhlavičkoval Vezo k Torresovi, ktorému sa strela z voleja nevydarila. Lopta sa ale odrazila priamo na zadnú tyč k nabiehajúcemu de Jongovi, ktorý zblízka hlavou poslal hrací predmet tesne nad Fernándezovu bránu.
     
    73
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Gonzalo Melero, prichádza Nikola Vukčević.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Óliver Torres.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Luuk de Jong.
     
    68
    Banega našiel presným centrom na opačnú stranu pokutového územia Chicharita, ktorého volej z prvej zrazil jeden z brániacich hráčov Levante tesne nad svoju bránu.
     
    64
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Hernâni, prichádza Enis Bardhi.
     
    58
    Žltú kartu za faul na Melera v strede poľa dostáva Fernando (FC Sevilla). Fernandovi sa táto karta vôbec nepáči a nie je sa mu čo diviť, ani opakované zábery totiž jeho faul nepreukázali.
     
    54
    Nolitova tvrdá strela z polkruhu pred pokutovým územím Levante pred brankárom Fernándezom veľmi nepríjemne zaplávala, gólman hostí ju ale i tak dokázal vyraziť.
     
    39
    Sevilla má v posledných zhruba 10-15 minútach jasnú prevahu a pokračuje vo svojom tlaku. Ocampos obišiel na pravom krídle Toňa, jeho center do bránkoviska ale tesne minul dobiehajúci Chicharito.
     
    36
    Chicharito strelil gól, ten ale neplatí! Nolito ho skvelou prihrávkou z prvej vysunul za obranu Levante a Mexičan zakončil svoj samostatný nájazd presnou strelou k pravej tyči. Chicharito sa už radoval a až v tom momente si všimol zdvihnutú zástavku čiarového rozhodcu.
     
    30
    Nolito si po ďalšom centri z pravej strany a teči obrancu Levante nabiehal znovu do streleckej pozície, tesne pred ním ale loptu odkopol z vlastného bránkoviska vybiehajúci Aitor Fernández.
     
    29
    Ocampos skvelým centrom už skoro z bránkovej čiary našiel na zadnej tyči úplne voľného Nolita, ktorého skvelým zákrokom vychytal gólman Levante Aitor Fernández.
     
    18
    Reguilón z prvej prihral Nolitovi, ktorý však z prvej trafil obrancu Levante. Od neho sa lopta odrazila k dobiehajúcemu Banegovi, ktorý vletel do šestnástky a tvrdou strelou napokon prestrelil bránu Aitora Fernándeza.
     
    14
    Žltú kartu za podkopnutie Chicharita dostáva Erick Cabaco (Levante UD).
     
    9
    Moralesov center z ľavej strany zablokoval Navas na rohový kop. Center z neho odhlavičkoval Fernando k Radojovi, ktorý našiel presnou prihrávkou v strede pokutového územia domácich Martího. Stredný útočník Levante potom poslal loptu z prvej tesne mimo Vaclíkovej brány.
     
    3
    Sevilla loptu hneď získala naspäť pod svoju kontrolu a mala prvú nádejnú príležitosť. Ocamposov strieľaný center nezasiahol v sklze pred bránou Levante Chicharito a Nolitovu dorážku z ostrého uhla zablokoval Vezo na rohový kop.

    Michal Sadlek

    Góly: 86. L. de Jong

    Karty:   58. Fernando (SEV), 76. Koundé (SEV) – 14. Cabaco (LVN), 90+3. Vezo (LVN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:11.
    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Diego Carlos, Koundé, Reguilón – Jordán, Fernando, Banega (72. Ó. Torres) – Ocampos, Chicharito (80. F. Vázquez), Nolito (72. L. de Jong).
    Náhradníci: Bunú – L. de Jong, Escudero, Sergi Gómez, Rony Lopes, Ó. Torres, F. Vázquez.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Vezo, Cabaco, Toňo – Radoja, Campaña, Melero (73. N. Vukčević) – Hernâni (64. E. Bardhi), Martí (85. B. Mayoral), Morales (C).
    Náhradníci: Cárdenas – Coke, E. Bardhi, Ó. Duarte, S. León, B. Mayoral, N. Vukčević.

    Rozhodca: Fernández – Gómez, Romero

    Diváci: 34 612