Azerbajdžan – Chorvátsko 1:1 (kon.) | Estónsko – Holandsko 0:4 (kon.) | Sev. Írsko – Nemecko 0:2 (kon.)
Maďarsko – Slovensko sk 1:2 (kon.) | Lotyšsko – S. Macedónsko 0:2 (kon.) | Poľsko – Rakúsko 0:0 (kon.)
Slovinsko – Izrael 3:2 (kon.) | Rusko – Kazachstan 1:0 (kon.) | San Maríno – Cyprus 0:4 (kon.)
Škótsko – Belgicko 0:4 (kon.)
koniec
Azerbajdžan
1:1 (0:1)
Chorvátsko
Pondelok 09.09.2019, 18:00 • Bakcell Arena, Baku • Kvalifikácia ME • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:17:38)
     
    Držanie lopty: 41 % : 59 %.
    Strely na bránu: 3:7.
    Strely mimo: 2:8.
    Rohy: 1:9.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 11:9.
     
    Chorváti nedokázali dobre rozbehnutý zápas doviesť do úspešného konca a z Azerbajdžanu si odvezú len bod. Domáci predviedli v druhom polčase výborný výkon a aj keď mali Chorváti prevahu v držaní lopty, v počte streleckých pokusov i rohových kopov, tak sa svojim profesorským výkonom k veľkému množstvu nebezpečných gólových príležitostí nedostali. Azerbajdžanci tak zaslúžene vyrovnali a mohli pokojne i vyhrať, keďže dva góly im neboli kvôli ofsajdom uznané. Chorváti sa tak dostávajú priebežné prvé miesto v skupine E, dva body z tohto zápasu im ale môžu v konečnom zúčtovaní chýbať. Azerbajdžan získal svoj prvý bod v tejto kvalifikácii.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Chorváti sa ešte zúfalo snažia dostať k strele, domáca obrana ale funguje skvele a nepúšťa ich do bezprostrednej blízkosti vlastnej šestnástky.
     
    90+3
    Žltú kartu za zdržovanie hry dostáva Maxim Medveděv (Azerbajdžan).
     
    90+2
    Odkop brankára Balajeva odhlavičkoval Brozović do autu. Domáci naťahujú čas pri autovom vhadzovaní.
     
    90+1
    Na Brozovićov center od rohovej zástavky si najlepšie nabehol Vida, ktorý tiesnený obrancom poslal loptu tesne nad bránu Azerbajdžanu.
     
    90
    Ńadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Azerbajdžan: z ihriska odchádza Dimitrij Nazarov, prichádza Rašad Ejubov.
     
    89
    Barišićovu prihrávku opäť zachytil Medveděv, ktorý okamžite chcel vysunúť Šejdajeva. Vida bol pripravený a loptu zastavil.
     
    88
    Loptu ale rýchlo získali naspäť po faule Garajeva na striedajúceho Oršića. Chorváti nakopli loptu na Brekala, ktorý ju podržal pri šestnástke Azerbajdžanu.
     
    87
    Barišićovu prihrávku na Modrića zastavil Medveděv a ľavý obranca Chorvátov musel kapitána domácich následne taktickým faulom zadržať. Hostia rýchlo bežia dozadu.
     
    86
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Ante Rebić, prichádza Mislav Oršić.
     
    85
    Hostia sa nemôžu dostať k záverečnému tlaku. Domáci ich výborným napádaním donútili až k malej domov na brankára Livakovića a od neho sa začína ďalší chorvátsky útok.
     
    84
    Domáci cítia šancu na historickú výhru a sú zrazu všade. Po veľmi kostrbatej rozohrávke strieľal z hranice pokutového územia Brekalo, i on ale namieril nad bránu svojho protivníka.
     
    83
    Šejdajevovu hlavičku odhlavičkoval Lovren k Chalilzademu, ktorý z dobrej pozície poslal loptu vysoko nad chorvátsku bránu.
     
    82
    Chorváti sú veľmi nervózni a majú obrovský problém s prechodovou fázou. Nazarov si navyše vypýtal ďalší faul od Barišića.
     
    81
    Signál sa domácim nevydaril, lopta sa ale odrazila k Nazarovovi. Ten si loptu naviedol na stred a cez nohy Barišića vystrelil. namieril ale len priamo na brankára Livakovića.
     
    80
    Nazarov sa dostal s loptou na polovicu Chorvátov a pri prieniku po pravej strane ho podrazil Brozović. Priamy kop pre domácich.
     
    79
    Rahimov zostáva naďalej ležať na trávniku vo vlastnej šestnástke a musí byť ošetrený.
     
    78
    Po Brozovićovom centri vznikol pred domácou bránou obrovský závar. Brankár Balajev nedokázal vyboxovať loptu a pritom kolenom zostrelil zozadu brániaceho Rahimova, ktorý zostal ležať na zemi. Chorváti sa snažili loptu poslať na bránu a napokon sa to podarilo až nožničkami Vidovi, domáci obranca však loptu na čiare zastavil a odkopol.
     
    77
    Barišićov center zablokoval jeden z brániacich domácich hráčov na rohový kop.
     
    76
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Karlo Bartolec, prichádza Josip Brekalo.
     
    75
    Chorváti okamžite zvýšili svoju aktivitu a zatlačili domácich do hlbokej obrany. Všetci hráči Azerbajdžanu sú maximálne vo vzdialenosti zhruba 30 metrov do brány Balajeva.
     
    74
    Chorváti tak boli potrestaní za svoju bohorovnosť a budú musieť o body ešte poriadne zabojovať.
    72. Tamkin Chalilzade (AZE) - 1:1
     
    72
    Azerbajdžan dáva gól!
    Domáci sa dočkali odmeny za svoju aktivitu a vyrovnávajú! TAMKIN CHALILZADE si prevzal prihrávku Šejdajeva na hranici pokutového územia a rozbehol sa smerom k bráne. Obišiel pritom Brozovića i Lovrena a z ľavej strany prestrelil vybiehajúceho brankára Livakovića.
     
    71
    Emreli sa presadil cez troch Chorvátov, pri šestnástke hostí však urobil o jednu kľučku viac, ako bolo nutné. Vystreliť tak nemohol, lopta ale ostáva pod kontrolou domácich.
     
    70
    Žltú kartu za doslova zostrelenie Emreliho sklzom zboku dostáva Borna Barišić (Chorvátsko).
     
    69
    Žltú kartu za podrazenie Petkovića ostrým sklzom dostáva Tamkin Chalilzade (Azerbajdžan).
     
    69
    Tento verdikt rozčúlil členov realizačného tímu Azerbajdžanu a jeden z nich bol až príliš aktívny vo svojich protestoch, preto dostal žltú kartu. Opakované zábery však potvrdili, že Emreli bol v ofsajde.
    68. Mahir Emreli (AZE)
     
    68
    Domáci strelili gól, ten ale neplatí! Mahmudov vystrelil z hranice šestnástky a jeho nepresnú strelu dorazil Emreli do protipohybu zasahujúceho brankára Livakovića do brány. Čiarový rozhodca ale videl ofsajd strelca gólu a ten tak neplatí.
     
    67
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Dimitrij Nazarov (Azerbajdžan).
     
    67
    Emreli si zasekol na pravom krídle Barišića a nacentroval na zadnú tyč na Chalilzadeho, ktorého volej obrancovia hostí zablokovali.
     
    66
    Útok Azerbajdžanu ale pokračoval a po faule Bartolca na Chalilzadeho majú možnosť usadiť sa na polovici hostí.
     
    65
    Emreliho sólový prienik zastavil rukou Vida. Domáci reklamujú porušenie pravidiel, hra ale pokračuje ďalej.
     
    63
    Modrićov center letel na zadnú tyč, odkiaľ loptu vracal jeden z chorvátskych hráčov. Krivocjuk, ktorý túto štandardku spôsobil, loptu odkopol z bránkoviska.
     
    62
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Vlašića dostáva Anton Krivocjuk (Azerbajdžan). Priamy kop pre Chorvátsko z pomerne dobrej streleckej pozície.
     
    61
    Vlašić potiahol loptu do otvorenej obrany Azerbajdžanu a na útočnej polovici ju posunul Petkovićovi, ktorého strela po zemi zo zhruba 25 metrov minula bránu Balajeva len o centimetre.
     
    60
    Striedanie v tíme Azerbajdžan: z ihriska odchádza Džávid Husejnov, prichádza Emin Mahmudov.
     
    59
    Center Modrića z rohového kopu Chorvátov odhlavičkoval Šejdajev. Roh z opačnej strany beží rozohrať Brozović.
     
    58
    Petković si v pokutovom území domácich spracoval center z pravej strany a ešte chcel loptu posunúť do strany na Rebića, jeho spoluhráč bol ale v ofsajde.
     
    57
    Petković sa snažil o individuálny prienik cez stred azerbajdžanskej obrany, Medveděv mu ale na poslednú chvíľu loptu odkopol.
     
    56
    Center Rahimova napokon preletel cez celé chorvátske pokutové územie do autu na opačnej strane. Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    55
    Center z rohu Chorváti odhlavičkovali, loptu ale naďalej držia domáci, ktorí sa snažia dostať k centru do pokutového územia.
     
    54
    Nenašiel ho, navyše o loptu prišiel. Chalilzade si pri rýchlom protiútoku narazil loptu s Husejnovom a z hranice šestnástky strieľal, Vida ale jeho pokus zrazil na rohový kop.
     
    53
    Tlak Chorvátov vôbec nepoľavuje, nebezpečná príležitosť pred Balajevovou bránou ale nie a nie prísť. Modrić drží loptu a hľadá priestor na kolmú prihrávku.
     
    52
    Perišić si na ľavom krídle narazil loptu s Modrićom a vletel do šestnástky, hrací predmet si ale predkopol príliš ďaleko a dostal sa s ním až za bránkovú čiaru.
     
    51
    Obliehanie šestnástky Azerbajdžanu tak pokračuje. Domáci obrancovia na poslednú chvíľu zabránili v strele Brozovićovi, ten tak musel loptu posunúť dozadu na vlastných obrancov a od nich začína ďalšia vlna útoku „Vatrenich“.
     
    50
    Až teraz tak mohli prvýkrát zaútočiť domáci, po nepresnom nákope na Husejnova však poslali loptu do autu. Chorváti tak guľatý nezmysel získavajú bez veľkého boja naspäť.
     
    49
    Garajev vypichol na ľavom krídle loptu Vlašićovi a následne ho pri snahe o odkop trafil. Od chorvátskeho záložníka sa lopta dostala za bránkovú čiaru.
     
    48
    Vlašićovu nepresnú prihrávku na Petkovića odkopol striedajúci Chalilzade, hrací predmet sa ale vrátil rýchlo na kopačky hostí.
     
    47
    Chorváti mali v druhom polčase rozohrávku a od nej ešte nepožičali domácim loptu. Agresívne napádajúci domáci ich ale držia na ich polovici a nepúšťajú zatiaľ cez stredovú čiaru.
     
    46
    Striedanie v tíme Azerbajdžan: z ihriska odchádza Pavel Pašajev, prichádza Tamkin Chalilzade.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:04.
     
    Chorváti vstúpili do zápasu fantasticky a mohli pokojne viesť o tri góly, jediný zápis do streleckej tabule však má len Modrić vďaka premenenej penalta. Domáci postupne hru vyrovnali, do veľkej šance sa ale za celý polčas nedokázali dostať. Chorváti tak zatiaľ napĺňajú rolu favorita a uvidíme, či v druhom polčase vylepšia svoje skóre.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. Gara Garajev (AZE)
     
    45+1
    Po Garajevovej výbornej prihrávke sa ocitol sám pred chorvátskym gólmanom Nazarov, ktorý potom strelou z prvej prekonal Livakovića. Kvôli Nazarovovmu ofsajdu však gól nemohol byť uznaný.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45
    Perišić vystrelil z priameho kopu nad domácu bránu.
     
    44
    Medveděv podrazil prenikajúceho Modrića. Priamy kop pre Chorvátov.
     
    43
    Mustafazade si koleduje o žltú kartu a je záhadou, prečo ju ešte za svoje opakované fauly nedostal. Teraz zostrelil Petkovića a hlavný rozhodca mu znovu len dohovára.
     
    42
    Rebić našiel medzi obrancami domácich voľného Vlašića, ktorý bez váhania vystrelil na bránu. Balajev jeho strelu vyrazil len pred seba, kde jeho obrancovia odkopli loptu pred dotierajúcim Perišićom.
     
    41
    Nazarov zamotal svojim prienikom hlavu hneď štvorici Chorvátov. Ti mu nezabránili v prihrávke do druhej vlny na Husejnova, ktorý poslal loptu nad bránu hostí.
     
    39
    Modrić rozohral štandardku na krátko a následný center jeho spoluhráča odpratal z nebezpečného priestoru Emreli.
     
    38
    Chorvátsky brankár založil rýchly protiútok, na konci ktorého bola Petkovićova zablokovaná strela. Rohový kop pre hostí.
     
    37
    Asi najdlhšiu kombináciu domácich v doterajšom priebehu zápasu ukončil center Šejdajeva z pravej strany, i tento nákop však skončil v rukaviciach brankára Livakovića.
     
    36
    Domáci sa ale osmeľujú čoraz viac. Šejdajevov center odhlavičkoval Vida a keď sa domáci dostali k odrazenej lopte, tak nákop zo stredu poľa musel chytiť pred útočníkom domácich brankár Livaković.
     
    35
    Rozohrávku Azerbajdžanu zachytil Brozović, ktorý okamžite prihrával rozbehnutému Perišićovi. Ten ale nemôže pokračovať, pretože mu bol odpískaný ofsajd.
     
    34
    Modrićov center z rohu odhlavičkovala domáca obrana k Brozovićovi, ktorého strela z voleja ohrozila skôr Modrića v rohu ihriska ako bránu domácich.
    33. Ramil Šejdajev (AZE)
     
    33
    Šejdajev dostal kolmú prihrávku za obranu hostí a z pravého krídla prenikol do chorvátskej šestnástky. K prihrávke na spoluhráčov ho nepustili chorvátski obrancovia a jeho strelu z ostrého uhla vyrazil pravou nohou brankár Livaković.
     
    32
    Perišić si zasekol obrancu a vystrelil, Medveděv ale jeho strelu zablokoval.
     
    31
    Kombinácia domácich na útočnej polovici skončila po ďalšej nepresnej prihrávke na Emreliho. Chorváti otáčajú hru a snažia sa dostať na polovicu Azerbajdžanu.
     
    30
    Mustafazade zasiahol lakťom v hlavičkovom súboji Petkovića. Útočník hostí našťastie bude v poriadku a vráti sa do hry.
     
    29
    Držanie lopty: 40 % : 60 %
     
    28
    Rebićov center predĺžil Petković za seba na Barišića, ktorého strela z prvej skončila vysoko nad domácou bránou.
     
    27
    Husejnov podrazil prenikajúceho Vlašića. Hostia nerozohrali priamy kop nákopom do šestnástky domácich, ale len po zemi do strany.
     
    25
    Modrić vyslal do nábehu za domácu obranu Perišića, ten sa ale dostal do veľmi ostrého uhla. Jeho strela skončila mimo Balajevovej brány.
    24. Nikola Vlašić (CRO)
     
    24
    Vlašićovu výbornú strelu zo zhruba 25 metrov chytil na dvakrát zatiaľ skvele chytajúci brankár Balajev.
     
    23
    Nazarov hľadal prenesením hry na opačnú stranu Emreliho, ten ale jeho prudký nákop nedokázal spracovať. Takéto prihrávky bránia domácim dostať sa k nebezpečnejším útokom.
     
    22
    Azerbajdžan sa po úvodnej štvrťhodine, kedy jasne dominovali Chorváti, dostali do zápasu. Domáci držia loptu pod svojou kontrolou a postupnou kombináciou sa snažia dostať k šestnástke hostí.
     
    21
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Nazarovovi dostáva Marcelo Brozović (Chorvátsko).
     
    21
    Modrićov nákop zastavil Emreli, ktorý hru hneď otočil na opačnú stranu. Rýchly protiútok Azerbjdžanu však skončil po nepresnej prihrávke pred šestnástkou hostí.
     
    20
    Chorváti kontrolujú loptu v strede poľa a zatiaľ sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    19
    Nazarov si nabehol za obranu Chorvátska na nákop z pravej strany a strelou z voleja donútil brankára Livakovića k výbornému zákroku. Jeho prípadný gól by však kvôli ofsajdu neplatil.
     
    18
    Šejdajev si nabiehal za odkopom z vlastnej polovice, Vida mu ale čistým sklzom loptu odkopol. Domáci sa potom presunuli k postupnej kombinácii.
     
    17
    Na Barišićov center z ľavej strany si dobre nabehol Perišić, ktorého strela z prvej skončila na bočnej sieti.
     
    16
    Domáci sa snažia hru trochu upokojiť prihrávkami medzi obrancami pred vlastnou šestnástkou, agresívny presing Chorvátov ich ale donútil len k odkopu lopty na polovicu hostí.
     
    15
    Šejdajev sa snažil o individuálny prienik po ľavom krídle, Lovren ho ale čisto odtlačil od lopty.
    14. Ante Rebić (CRO)
     
    14
    Rebić si znovu nabehol za azerbajdžanskú obranu na nákop zo stredu poľa a znovu bol sám pred vybiehajúcim Balajevom, ten ale i tentokrát jeho zakončenie vyrazil. Nebyť výborných zákrokov domáceho brankára, tak už mohli viesť Chorváti o tri góly.
     
    13
    Už to mohlo byť 0:2! Brozović skvelou prihrávkou na ľavé krídlo uvoľnil za obranu domácich Rebića, ktorého samostatný únik zneškodnil skorým vybehnutím a výborným zákrokom brankár Balajev.
    11. Luka Modrić (CRO) - 0:1
     
    11
    Chorvátsko dalo gól!
    Chorváti rýchlo otvárajú skóre! LUKA MODRIĆ kopol penaltu rutinérsky a loptu poslal po zemi presne k ľavej tyči. Brankár Balajev smer vystihol, na loptu ale nemal šancu dosiahnuť.
     
    10
    Petković si chcel obhodiť v šestnástke domácich Krivocjuka, ten ale loptu pri tomto oblúčiku odrazil rukou. Penalta pre Chorvátsko!
     
    10
    Úvodných desať minút je za nami a podľa očakávania sú aktívnejším tímom Chorváti, ktorí tlačia svojho súpera do jeho šestnástky.
     
    9
    Emreli odhlavičkoval i Modrićov center z rohu, Chorváti ale znovu získali odrazenú loptu. Perišićovu následnú strelu zablokoval jeden z obrancov Azerbajdžanu.
     
    8
    Petkovićovu strelu zo štandardky zrazil Emreli stojaci v múre hlavou na rohový kop.
     
    7
    Husejnov podkopol pred vlastnou šestnástkou Petkovića. Priamy kop pre Chorvátov zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    6
    Modrićovu strelu zo strednej vzdialenosti tečoval do protipohybu svojho brankára Mustafazade, brankár Balajev ale tigrím skokom ešte dokázal loptu vyraziť. Skvelý zákrok azerbajdžanského brankára!
     
    5
    Napokon je však obranca Besiktasu Istanbul v poriadku a za autovú čiaru odišiel po vlastných. Zdá sa, že bude pokračovať v zápase.
     
    4
    Rozohrávka na krátko sa Balkáncom nevydarila, loptu ale udržali na svojich kopačkách. Po zásahu lakťom od protihráča zostáva ležať na zemi otrasený Vida, ktorý musí byť ošetrený.
     
    3
    Modrićov nákop nedokázal spracovať Petković, Perišić však domácu obranu okamžite obral o loptu a centrom, ktorý mu zablokoval Krivocjuk, získal pre Chorvátov prvý rohový kop.
     
    2
    Azerbajdžan začína zápas vysokým presingom, ktorým drží Chorvátov na ich polovici. Domáci ale favorita o loptu pripraviť nedokázali.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí loptu okamžite nakopli dopredu. Tam sa k nej dostal ako prvý Vida a obrana Chorvátov tak môže založiť postupný útok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Azerbajdžan bude hrať v modrých dresoch, Chorváti v tradičných červenobielych šachovnicových dresoch.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Azerbajdžan: Balajev – Pašajev, Medveděv (C), Mustafazade, Krivocjuk – Garajev, D. Husejnov – Emreli, Nazarov, Rahimov – Šejdajev.
    Náhradníci: S. Agajev, Mahammadalijev – Abdullajev, E. Mahmudov, Ramazanov, Ejubov, Buludov, Ru. Dadašov, Re. Dadašov, Chalilzade, R. Almeida.

    Chorvátsko: Livaković – Bartolec, Lovren, D. Vida, Barišić – Modrić (C), Brozović – Rebić, Vlašić, Perišić – Petković.
    Náhradníci: L. Kalinić, Sluga – Caktaš, Mitrović, Brekalo, Rog, Oršić, Škorić, Pašalić, Melnjak, Badelj, Juranović.

    Rozhodca: Schärer – De Almeida, Heiniger (všetci Švajčiarsko).
     
    Situácia v skupine E

    Presne po polovici kvalifikácie vedie vyrovnanú skupinu E dvojica Maďarsko – Chorvátsko, ktorá má po deväť bodov. Za nimi je dvojica Wales – Slovensko, ktorá má po šesť bodov. Posledný Azerbajdžan je bez bodu na poslednom mieste. Okrem tohto zápasu sa dnes v Budapešti od 20:45 bude hrať zápas medzi domácim Maďarskom a Slovenskom.
     
    Vzájomné zápasy

    Obe reprezentácie sa doteraz stretli trikrát, pričom dvakrát sa z výhry radovali Chorváti a raz sa zrodila remíza. Azerbajdžan v týchto troch zápasoch strelil Chorvátom jediný gól. Pred touto kvalifikáciou sa stretli oba tímy v kvalifikácii ME 2016. Doma vtedy Chorváti vyhrali jasne 6:0 a v Azerbajdžane sa zápas skončil bezgólovou remízou. Prvý vzájomný zápas v tejto kvalifikácii vyhrali Chorváti doma 2:1.
     
    Chorvátsko

    Chorváti po historickom finálovom úspechu na MS 2018 striedajú výsledky a výkony ako na hojdačke. V Lige národov boli síce v konkurencii Španielska a Anglicka najslabšími, i tak ale dokázali remizovať s Angličanmi a Španielov poraziť. Do tejto kvalifikácie nevstúpili Chorváti vôbec dobre, keď sa doma najprv natrápili so svojim dnešným súperom a vyhrali horko-ťažko 2:1 a potom napriek rýchlemu vedeniu prehrali v Maďarsku. Následne však vyhrali veľmi dôležitý zápas proti Walesu a v piatok v Trnave vyškolili našu reprezentáciu. Sú tak naspäť na postupovej pozícii a v dnešnom zápase sa očakáva, že sa k postupu priblížia ďalšou výhrou.

    Zápasy Chorvátska v kvalifikačnej skupine E:
    Chorvátsko – Azerbajdžan 2:1
    Maďarsko – Chorvátsko 2:1
    Chorvátsko – Wales 2:1
    Slovensko – Chorvátsko 0:4
     
    Azerbajdžan

    Azerbajdžan až do konca bojoval vo svojej skupine Ligy národov o postup, po porážke 0:4 s Kosovom ale napokon postúpil do vyššej ligy jeho súper. Tento debakel začal sériu šiestich zápasov bez výhry. Azerbajdžan prehral všetky doterajšie zápasy v tejto kvalifikácii (aj keď v každom z nich dokázal skórovať) a už je prakticky bez šance na postup. Dnes mu tak doma ide skôr o to, aby konečne zabodoval alebo ukázal, že dokáže hrať i proti najsilnejším súperom. Proti Chorvátom sú však domáci jasným outsiderom a akýkoľvek ich bodový zisk by bol veľkým prekvapením.

    Zápasy Azerbajdžanu v kvalifikačnej skupine E:
    Chorvátsko – Azerbajdžan 2:1
    Azerbajdžan – Maďarsko 1:3
    Azerbajdžan – Slovensko 1:5
    Wales – Azerbajdžan 2:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Azerbajdžan – Chorvátsko, ktorý sa odohrá v „slovenskej“ kvalifikačnej skupine E. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 72. Chalilzade – 11. Modrić (pen.)

    Karty:   62. Krivocjuk (AZE), 67. Nazarov (AZE), 69. Chalilzade (AZE), 90+3. Medveděv (AZE) – 21. Brozović (CRO), 70. Barišić (CRO)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:9.
    Azerbajdžan: Balajev – Pašajev (46. Chalilzade), Medveděv (C), Mustafazade, Krivocjuk – Garajev, D. Husejnov (60. E. Mahmudov) – Emreli, Nazarov (90. Ejubov), Rahimov – Šejdajev.
    Náhradníci: S. Agajev, Mahammadalijev – Abdullajev, E. Mahmudov, Ramazanov, Ejubov, Buludov, Ru. Dadašov, Re. Dadašov, Chalilzade, R. Almeida.

    Chorvátsko: Livaković – Bartolec (76. Brekalo), Lovren, D. Vida, Barišić – Modrić (C), Brozović – Rebić (86. Oršić), Vlašić, Perišić – Petković.
    Náhradníci: L. Kalinić, Sluga – Caktaš, Mitrović, Brekalo, Rog, Oršić, Škorić, Pašalić, Melnjak, Badelj, Juranović.

    Rozhodca: Schärer – De Almeida, Heiniger (všetci Švajčiarsko)